Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Jezefciiik

24.4.2022 12:59
Jezefciiik

XXX.XXX.212.18

Dobrý den,
naše holčička (15t) si pravděpodobně již stanovuje hierarchii, takže dneska s ní byla dcera venku, pes potřeboval vzít na ruku a zavrčela.
Opakovaně se to stalo v mé přítomnosti, kdy jsem tedy zakrocila a rázně vysvětlila, že se nevrci.
Jaký je správný postup???
Dcera(12let) se pejskovi hodně věnuje, hodně si hrají..teď marodím, takže převzala i venkovní venčení, krmení.

Uživatel s deaktivovaným účtem

24.4.2022 13:02

15 týdnů?
A jak jste zakročila vysvětlila?

24.4.2022 13:02

Jezefciiik napsal(a):
Dobrý den,
naše holčička (15t) si pravděpodobně již stanovuje hierarchii, takže dneska s ní byla dcera venku, pes potřeboval vzít na ruku a zavrčela.
Opakovaně se to stalo v mé přítomnosti, kdy jsem tedy zakrocila a rázně vysvětlila, že se nevrci.
Jaký je správný postup???
Dcera(12let) se pejskovi hodně věnuje, hodně si hrají..teď marodím, takže převzala i venkovní venčení, krmení.

Nerozumím. Pes potřeboval vzít na ruku? A co je to rázně vysvětlit?

24.4.2022 13:06

Je mi teda líto morčátka, ale nedalo by se to ještě vyměnit?

Jezefciiik

24.4.2022 13:17
Jezefciiik

XXX.XXX.212.18

Máme u domu schody, do kterých nechceme aby s ohledem na svá záda chodila, takže ji pomáháme.
A když jsem tomu byla přítomna, tak jsem jí rázně vynadala, ale upřímně nevím, zda je to správně a co můžu udělat lépe.Ano byla jsem durazna, jistě vycitila z tónu hlasu, že jsem rozzlobena, ale pochopí ta slova vůbec???

24.4.2022 13:20

Jezefciiik napsal(a):
Máme u domu schody, do kterých nechceme aby s ohledem na svá záda chodila, takže ji pomáháme.
A když jsem tomu byla přítomna, tak jsem jí rázně vynadala, ale upřímně nevím, zda je to správně a co můžu udělat lépe.Ano byla jsem durazna, jistě vycitila z tónu hlasu, že jsem rozzlobena, ale pochopí ta slova vůbec???

Ne, není to správně a ne, nepochopí. Kolik schodů u domu máte?

24.4.2022 13:27
Zrzavci

XXX.XXX.98.107

Hierarchie......... v patnácti týdnech..........aha, aha.

Každý člověk musí dnes mít opravdu psa?

No evidentně musí.

PES SLOVA NECHÁPE, dokud jim tedy nedáte nějaký význam - kupř. že poď sem, znamená dej se do pohybu a přijď ke mně. Ale to mu to nejprve musíte vysvětlit, ukázat a naučit.
To že na psa budete hulákat ho dovede čistě jen k tomu, že se vás bude bát a bude se bránit časem intenzivněji, pak budete v půl roce psát, že je agresivní a šikanuje celou rodinu.

Proč si nemůžete před tím, než psa pořídíte něco o psech zjistit?

Na auto musí být řidičák, na zbraně zbrojá, akorát děti a zvířata si může pořídit úplně každej.

Edit - je to prosím pes, ne holčička, všimla jste si?

24.4.2022 13:32
lupus4

XXX.XXX.205.61

představte si sebe v Číně - budou na vás vztekle hulákat něco zcela nesrozumitelného

jinak viz výše zrzavci
taky jste nepopsala jakým způsobem ji "uchopila" třeba silně nevhodným až bolestivým...
co ji třeba za pamlsky naučit po schodama hupnout do tašky a nechat se v klidu vynést

24.4.2022 13:43

Fenka si rozhodně hierarchii nestanovuje. Je to ještě mrně probůh. Pokud vrčí při zvedání, znamená to, že ji zvedáte blbě. Taky se jí nemusí líbit výška. Rozhodně ji nehubujte za projev nelibosti akorát ji naučíte, že se musí ozývat výrazněji.
Naše obluda zvedání nesnášela, kroutila se jako žížala. Museli jsme se ji naučit zvedat co nejjemněji, pořádně aby cítila stabilitu, schody absolvovat co nejrychleji a na konci pamlsek, že to tak hezky zvládla.

24.4.2022 13:46

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Fenka si rozhodně hierarchii nestanovuje. Je to ještě mrně probůh. Pokud vrčí při zvedání, znamená to, že ji zvedáte blbě. Taky se jí nemusí líbit výška. Rozhodně ji nehubujte za projev nelibosti akorát ji naučíte, že se musí ozývat výrazněji.
Naše obluda zvedání nesnášela, kroutila se jako žížala. Museli jsme se ji naučit zvedat co nejjemněji, pořádně aby cítila stabilitu, schody absolvovat co nejrychleji a na konci pamlsek, že to tak hezky zvládla.

Přesně tak. Jako, že příště nezavrčí a rovnou kousne.

Přidejte reakci

Přidat smajlík