Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.5.2022 13:59
Anna_296

XXX.XXX.168.172

Dobrý den,

V lednu jsme si pořídili štěně labradorského retrívra (Dan). V době, kdy píšu je mu 5 měsíců. Na cvičáku nám řekli, že je pravděpodobně křížený s ohařem. To však nemůžeme potvrdit jistě, protože vypadá jako čistokrevný labrador.
Od začátku je velice dominantní, jenže v poslední době to již překračuje meze. Hodně nám záleží na výchově, a nejsme moc zkušení, protože je to náš první pes, kterého máme spolu. Psovi se věnujeme, je velice aktivní a dokud se nedostane do jeho "nálady", tak je to opravdu rodinný pes. V té jeho "náladě" je vzteklý a v poslední době je to stále horší, jelikož přechází do puberty. Nedávno sebral že země hadr a vcelku ho snědl. Večer jsme vyvolali zvracení a jemu se ho povedlo vyvracet. Dnes se nám stala podobná situace. V dílně sebral zahradnickou rukavici, a jelikož už víme, že se jí jen tak nevzdá, začali jsme ho nahánět po zahradě. Nakonec se nám ho povedlo chytit a z krku jsme mu rukavici dostali. Poté se začal neskutečně vztekat, ale to se opravdu vymykalo. Po vytáhnutí začal vrčet a vydávat opravdu takové ty vztekací zvuky. Bezhlavě se nám oháněl po rukách a opravdu nás ošklivě pokousal. A tady nastal problém. Nechceme ho v žádném případě mlátit nebo na něj křičet aby neztratil důvěru. Zalehla jsem ho a chytla mu hlavu tak, aby nemohl kousat ani se hýbat. Má přibližně 20 kg a nebylo ho jednoduché udržet na zemi. Chtěla jsem mu prostě ukázat, že nemůže kousat a že nemůže vyhrát. Po chvíli se uklidnil a já ho odvedla domů.
Opravdu nevím, jestli je to správný přístup a chápu, že toto už není u pra normální pubertální chování, proto také píšu vám, zkušenějším.

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.5.2022 14:57

Anna_296 napsal(a):
Dobrý den,

V lednu jsme si pořídili štěně labradorského retrívra (Dan). V době, kdy píšu je mu 5 měsíců. Na cvičáku nám řekli, že je pravděpodobně křížený s ohařem. To však nemůžeme potvrdit jistě, protože vypadá jako čistokrevný labrador.
Od začátku je velice dominantní, jenže v poslední době to již překračuje meze. Hodně nám záleží na výchově, a nejsme moc zkušení, protože je to náš první pes, kterého máme spolu. Psovi se věnujeme, je velice aktivní a dokud se nedostane do jeho "nálady", tak je to opravdu rodinný pes. V té jeho "náladě" je vzteklý a v poslední době je to stále horší, jelikož přechází do puberty. Nedávno sebral že země hadr a vcelku ho snědl. Večer jsme vyvolali zvracení a jemu se ho povedlo vyvracet. Dnes se nám stala podobná situace. V dílně sebral zahradnickou rukavici, a jelikož už víme, že se jí jen tak nevzdá, začali jsme ho nahánět po zahradě. Nakonec se nám ho povedlo chytit a z krku jsme mu rukavici dostali. Poté se začal neskutečně vztekat, ale to se opravdu vymykalo. Po vytáhnutí začal vrčet a vydávat opravdu takové ty vztekací zvuky. Bezhlavě se nám oháněl po rukách a opravdu nás ošklivě pokousal. A tady nastal problém. Nechceme ho v žádném případě mlátit nebo na něj křičet aby neztratil důvěru. Zalehla jsem ho a chytla mu hlavu tak, aby nemohl kousat ani se hýbat. Má přibližně 20 kg a nebylo ho jednoduché udržet na zemi. Chtěla jsem mu prostě ukázat, že nemůže kousat a že nemůže vyhrát. Po chvíli se uklidnil a já ho odvedla domů.
Opravdu nevím, jestli je to správný přístup a chápu, že toto už není u pra normální pubertální chování, proto také píšu vám, zkušenějším.

Zkušenější odpoví. Já, jako nezkušená - vypadá jako čistokrevný labrador nebo má PP? Dominantní není - i když se tahle teorie se tvrdošíjně drží. Nahánění po zahradě je pro psa děsná bžunda. Jo a jak se vám podařilo vyvolat zvracení? Zajímá mě to.

1.5.2022 15:10

Sebrali jste mu něco co hrozně chtěl. Naučte ho vyměňovat za pamlsky.
Dominantní štěně je blbost. Spíše tvrdohlavej

1.5.2022 15:42
janaa

XXX.XXX.174.216

Tak jednak nemáte labíka, ale nějakého křížence,takže ta povaha může být všelijaká, velmi častí jsou kříženci labíků a bulů. Nicméně to je teď jedno. Štěně není dominatní,je to normální štěně, které jste ulovili, použili na něj násilí k odebrání něčeho, suma sumárum vy jste s ním bojovali,tak bojoval i on. Tím,že jste ho zalehli, tak jste mu jen dokázali,že používaná bude agrese, udělejte to ještě párkrát a agresi bude proti vám používat preventivně ze strachu o život.
Nechávejte mu všude dlouhou couračku,šňůru,co bude tahat za sebou,ať ho nemusíte nahánět, a učte věci vyměňovat. Dáš mi tohle,já ti za to dám tohle - věc vyšší hodnoty. Hrajte hru na výměnu se vším, hračkami, věcma na kousání, se vším,co vezme do tlamy. Cílem je naučit ho,cokoli vezmu do tlamy, odnesu páníčkovi,jestli by to nevyměnil. Když je to bezpečné, tak ho pochvalte, věc si prohlídněte a zase vraťte (pokud zrovna cíleně necvičíte výměnu), pokud to není bezpečné,vyměňte to za něco extra dobrého. Pokud to ještě nefunguje, budete postupovat následně - chytne rukavici,začne zdrhat, chytnu stopovačku,psa si přitáhnu - ukaž mi to, ten je hodný, před čumák mu dám veeeelmi chutný pamlsek,kus párku,masa,sušený ucho, pusť, vyměnit,no,to je hodný chlapeček....žádné honění,žádné zalehávání, žádné zákazové povely

1.5.2022 17:45

Náš čuvač se asi okolo toho půl roku také mohl nazývat "agresivní" štěně.V tu dobu když dostal maso tak útočil pomalu na každého kdo šel okolo.Na mě ne.Koupila jsem asi 3 kg hovězích žeber,nakrájela po jednotlivých kostech,kus mu dala, a potom rodiinní příslušníci chodili okolo a vždy mu jedno žebro přihodili.Nejdříve si je snášel na hromadu,ale pak už nestíhal,tak mu jedno přihodili,nějaké vzali,pak mu ho podali do tlamy a to co mu vypadlo vzali,a tak pořád dokola .Po půl hodině už byl tak zblblý,že nám je začal nosit sám.A od té doby nám strká kosti do ruky.

1.5.2022 17:46
impact

XXX.XXX.47.145

Ten pes důvěru ve Vás dávno ztratil. Pokud ji po Vašem otřesném zacházení vůbec někdy měl..

1.5.2022 18:31
Anna_296

XXX.XXX.168.172

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Zkušenější odpoví. Já, jako nezkušená - vypadá jako čistokrevný labrador nebo má PP? Dominantní není - i když se tahle teorie se tvrdošíjně drží. Nahánění po zahradě je pro psa děsná bžunda. Jo a jak se vám podařilo vyvolat zvracení? Zajímá mě to.

Vypadá jako čistokrevný, PP nemá. Zvracení jsme vyvolali pomocí osolené teplé vody.

1.5.2022 18:33
Anna_296

XXX.XXX.168.172

janaa napsal(a):
Tak jednak nemáte labíka, ale nějakého křížence,takže ta povaha může být všelijaká, velmi častí jsou kříženci labíků a bulů. Nicméně to je teď jedno. Štěně není dominatní,je to normální štěně, které jste ulovili, použili na něj násilí k odebrání něčeho, suma sumárum vy jste s ním bojovali,tak bojoval i on. Tím,že jste ho zalehli, tak jste mu jen dokázali,že používaná bude agrese, udělejte to ještě párkrát a agresi bude proti vám používat preventivně ze strachu o život.
Nechávejte mu všude dlouhou couračku,šňůru,co bude tahat za sebou,ať ho nemusíte nahánět, a učte věci vyměňovat. Dáš mi tohle,já ti za to dám tohle - věc vyšší hodnoty. Hrajte hru na výměnu se vším, hračkami, věcma na kousání, se vším,co vezme do tlamy. Cílem je naučit ho,cokoli vezmu do tlamy, odnesu páníčkovi,jestli by to nevyměnil. Když je to bezpečné, tak ho pochvalte, věc si prohlídněte a zase vraťte (pokud zrovna cíleně necvičíte výměnu), pokud to není bezpečné,vyměňte to za něco extra dobrého. Pokud to ještě nefunguje, budete postupovat následně - chytne rukavici,začne zdrhat, chytnu stopovačku,psa si přitáhnu - ukaž mi to, ten je hodný, před čumák mu dám veeeelmi chutný pamlsek,kus párku,masa,sušený ucho, pusť, vyměnit,no,to je hodný chlapeček....žádné honění,žádné zalehávání, žádné zákazové povely

Děkuji za odpověď. Výměnu cvičíme s hračkami, ale nenapadlo mě, že vyměňovat za pamlsky bychom měli i tyto kořisti . Teď mi to však dává smysl a dubu se tím řídit.

1.5.2022 18:41
Anna_296

XXX.XXX.168.172

Náš čuvač se asi okolo toho půl roku také mohl nazývat "agresivní" štěně.V tu dobu když dostal maso tak útočil pomalu na každého kdo šel okolo.Na mě ne.Koupila jsem asi 3 kg hovězích žeber,nakrájela po jednotlivých kostech,kus mu dala, a potom rodiinní příslušníci chodili okolo a vždy mu jedno žebro přihodili.Nejdříve si je snášel na hromadu,ale pak už nestíhal,tak mu jedno přihodili,nějaké vzali,pak mu ho podali do tlamy a to co mu vypadlo vzali,a tak pořád dokola .Po půl hodině už byl tak zblblý,že nám je začal nosit sám.A od té doby nám strká kosti do ruky.

Toto je také možnost . Vidím, že jsem příspěvek napsala špatně. Má nás všechny vážně rád, je na nás závislý a je to opravdu mazlivý pes. Nestává se často že by neposlechl, i když to samozřejmě není stoprocentní, za vše ho poctivě krmím pamlsky a tyto kousací nálady má v těchto situacích.

1.5.2022 18:47
Anna_296

XXX.XXX.168.172

impact napsal(a):
Ten pes důvěru ve Vás dávno ztratil. Pokud ji po Vašem otřesném zacházení vůbec někdy měl..

K žádnému otřesnému zacházení opravdu nedošlo, a pokud se vám to tak zdá, tam jsem svůj první příspěvek napsala špatně. Psa nemlátím a nekřičím na něj, protože sama vidím, co to se psem sousedky udělalo (zlomil jí ruku, neustále stéká). Náš pes je na nás závislý, mazlí se s námi a opravdu k nám důvěru má. Většinou poslechne, i když to není perfektní. Je tu jen tento problém, který mě dnes opravdu vykolejil, ale pes se chová úplně normálně a naopak toto s ním určitě začnu cvičit.

1.5.2022 19:08

Anna_296 napsal(a):
Toto je také možnost . Vidím, že jsem příspěvek napsala špatně. Má nás všechny vážně rád, je na nás závislý a je to opravdu mazlivý pes. Nestává se často že by neposlechl, i když to samozřejmě není stoprocentní, za vše ho poctivě krmím pamlsky a tyto kousací nálady má v těchto situacích.

Jo jo.....jak bylo psáno výše, ono i pes, který bez problémů všechno odevzdá a najednou někde něco ukradne, tak je to v tu chvíli kořist a tu nedám a jsem ochoten o ní bojovat....dokonce i můj dospělý pes, který byl naučený na povel "pojď mi ukázat, co to máš", abych zkontrolovala, že nemá třeba něco, co může sežrat a co není vhodné...igelitový pytlík, ponožka....když si venku ukořistil ježka a nosil ho v tlamě, tak ho na povel nepřišel ukázat, sice ho nebránil, ale ani zaboha nechtěl ukázat co má a zdrhal.

Teď jsem během dvou let měla 3 štěňata za sebou a všechno byly vztekliny vzteklý, když se jim něco nelíbilo. Není to dominance...jsou prostě jak malé děti, ty se taky vztekaj.

Trénujte ty výměny, najděte si nějakou atraktivní odměnu.......

1.5.2022 20:21

Anna_296 napsal(a):
Vypadá jako čistokrevný, PP nemá. Zvracení jsme vyvolali pomocí osolené teplé vody.

Takže teplá voda se solí funguje. Jsem ráda, že se to potvrdilo.

1.5.2022 20:41

Takže teplá voda se solí funguje. Jsem ráda, že se to potvrdilo.

Noo já to zkoušela jednou, psovi to náramně chutnalo, pak natahoval, ale neblil. Ale třeba jsem toho dala málo, nevím.

1.5.2022 20:46

Noo já to zkoušela jednou, psovi to náramně chutnalo, pak natahoval, ale neblil. Ale třeba jsem toho dala málo, nevím.

Nás učili teplá voda se solí nebo s hořčicí, ale koncentraci si nepamatuji.

1.5.2022 21:53

Nás učili teplá voda se solí nebo s hořčicí, ale koncentraci si nepamatuji.

Jenže tu sůl ne každý vyhodí, a i když je to jednorázovka, tak žádný šlágr. Nej jistota je ředěný peroxid.

2.5.2022 04:59
impact

XXX.XXX.47.145

Anna_296 napsal(a):
K žádnému otřesnému zacházení opravdu nedošlo, a pokud se vám to tak zdá, tam jsem svůj první příspěvek napsala špatně. Psa nemlátím a nekřičím na něj, protože sama vidím, co to se psem sousedky udělalo (zlomil jí ruku, neustále stéká). Náš pes je na nás závislý, mazlí se s námi a opravdu k nám důvěru má. Většinou poslechne, i když to není perfektní. Je tu jen tento problém, který mě dnes opravdu vykolejil, ale pes se chová úplně normálně a naopak toto s ním určitě začnu cvičit.

Zalehla jsem ho a chytla mu hlavu tak, aby nemohl kousat ani se hýbat. Má přibližně 20 kg a nebylo ho jednoduché udržet na zemi. Chtěla jsem mu prostě ukázat, že nemůže kousat a že nemůže vyhrát.

Tohle je naprosto otřesné chování a nepotřebujete k tomu psa mlátit. Valchovat takhle pětiměsíční štěně, kde jste to proboha viděli? Místo toho, abyste na to šli rozumem - jako ten rozumnější ve Vaší smečce, tak štěně agresivně zvalchujete na zemi a ještě Vám to přijde normální? A ne, důvěru nemá. Pes, který svému majiteli důvěřuje, nemá problém cokoliv odevzdat a hlavně nemá potřebu majitele pokousat. To je až poslední možnost, kterou se psi pokusí domluvit s člověkem, když vše ostatní selže.

2.5.2022 07:38

halfksv, krom toho všeho, co zde již bylo napsáno, přidám :
košík
jednak i to je výchovný prostředek, ale hlavně to psu, který krade a žere na co se podívá, může zachránit život

2.5.2022 09:28

Anna_296 napsal(a):

Ono nešlo o to,že by nás neměl rád a nebyl mazlivý,ale o to ukázat mu,že si ty zdroje nemusí hlídat,že o ně nepřijde.
Také se mně osvědčilo ,když pes něco doma sebral a nechtěl to dát,nehonit ho,ale.prostě jsem vzala obojek vodítko a že se jde na procházku.To zabralo téměř vždy.A pokud jsme měli více psů,tak to tuplem.Ale ikdyž pes nešel,tak jsem prostě s velkým nadšením šla za bránu a jako na procházku a to už nevydržel žádný pes a přiběhl k brance.Šli jsme na krátkou procházku a po návratu pro to,co nechtěl dát spolu na vodítku došli.

2.5.2022 09:38
etnies86

XXX.XXX.245.26

Anna_296 napsal(a):
Dobrý den,

celý špatně za mě. nečetla jsem odpovědi takže se možná budu opakovat. učte pusť, klidně několikrát denně, ale kraťounce než si to zafixuje. na hračce za hračku, za pamlsek (jde o načasování). naposledy mu ji nechat. až to bude umět na hračce můžete i na kosti. když jste ho honili bral to jako hru. a byla to jeho kořist. zalehávání no comment.

2.5.2022 09:48

Jenže tu sůl ne každý vyhodí, a i když je to jednorázovka, tak žádný šlágr. Nej jistota je ředěný peroxid.

To ano, ale zase ta pěna..., pes by se mohl udusit.

3.5.2022 04:57
fikovnice

XXX.XXX.132.56

impact napsal(a):

"Impact", já tu zas asi tři dny nebyla a zdá se mi to nebo se tu zas namnožily prakticky stejné dotazy, kdy se lidé absolutně neumí chovat ke štěněti?!! Naprosto s Vámi souhlasím! Otřesné chování!

Já v podstatě obdivuji dámy (vesměs) výše, že se pouštějí stále znovu a znovu a znovu do radění. Přiznám se, že při čtení prvního příspěvku (zadávitelky) jsem se domnívala, že jde o trolla. A ten dojem tak nějak stále přetrvává...

3.5.2022 09:42

fikovnice napsal(a):
"Impact", já tu zas asi tři dny nebyla a zdá se mi to nebo se tu zas namnožily prakticky stejné dotazy, kdy se lidé absolutně neumí chovat ke štěněti?!! Naprosto s Vámi souhlasím! Otřesné chování!

Já v podstatě obdivuji dámy (vesměs) výše, že se pouštějí stále znovu a znovu a znovu do radění. Přiznám se, že při čtení prvního příspěvku (zadávitelky) jsem se domnívala, že jde o trolla. A ten dojem tak nějak stále přetrvává...

Jani, po pravdě, já už ztrácím trpělivost. To snad není dne, kdy by se někdo neptal, co s dominantním štěnětem.

3.5.2022 10:32
etnies86

XXX.XXX.245.26

fikovnice napsal(a):

je pravda, že prvně jsem si taky říkala, není to nějaký troll? ale asi spíš nezkušenost. to zaléhávání psa se dost propagovalo :(

3.5.2022 10:36
oxio

XXX.XXX.5.202

Anna_296 napsal(a):

K otřesnému zacházení skutečně došlo. Štěně si tak hraje, že běhá s předměty, cupuje a kouše věci kolem sebe, je to důležité pro jeho rozvoj. V jeho očích není normální že k němu přijdete a vezmete mu něco co si samo našlo, (proč si nenajdete svoje). Pokud to budete dělat opakovaně, je zcela logické že bude agresivní, lezete mu za meze. Pokud drahou bundu potřebujete zachránit, vyměňte ji za něco zajímavějšího jak tu bylo několikrát dobře napsáno. V jeho očích je vaše chování nefér a ubližuje mu to, vyrostl by z něj možná další pokřivený chudák, kdybyste s touto nynější mentalitou k němu přistupovala dál.

Respekt u psa získáte svým celkovým zdravým přístupem a chováním (přirozená autorita) ne tím že se budete snižovat k nějakým fyzickým zákrokům a šikaně, zvlášť na nevyzrálém štěněti.

Neberte to prosím jako útok na Vaši osobu, takto se nezkušený páníček bohužel chová často a první psi na kterých se učí to často odnesou, přečtením zdejších rad tomu můžete předejít, i když se to předává těžko.

3.5.2022 12:01
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

etnies86 napsal(a):
je pravda, že prvně jsem si taky říkala, není to nějaký troll? ale asi spíš nezkušenost. to zaléhávání psa se dost propagovalo :(

Zrovna teď o víkendu jsem viděla majitele labradora, který když labrador dělal, co neměl, k němu přiběhl, zvedl labradora do výšky a položil na záda . A to zalehávání praktikovat snad všichni v mém okolí na neposlušné psy. Třeba kámošce pes nereagoval na ke mně, tak k němu doběhla a zalehla. No jsou plemena, která pak útočná i přes to nejsou, ale někdy pak stačí, že ten pes něco vyvede a rovnou vrčí, protože ví, co bude následovat.
No já teda vyměňuju za pamlsky, když moje fenka najde něco zajímavého. Už i něco ukradla a rovnou mi to přinesla, protože chtěla tu výměnu.

3.5.2022 22:20
fikovnice

XXX.XXX.135.161

Jani, po pravdě, já už ztrácím trpělivost. To snad není dne, kdy by se někdo neptal, co s dominantním štěnětem.

Ano, je to jakási prapodivná móda ...a já už na to také nereaguji...maximálně kritikou zadavatele!

3.5.2022 22:22
fikovnice

XXX.XXX.135.161

Trickyvoo napsal(a):
Zrovna teď o víkendu jsem viděla majitele labradora, který když labrador dělal, co neměl, k němu přiběhl, zvedl labradora do výšky a položil na záda . A to zalehávání praktikovat snad všichni v mém okolí na neposlušné psy. Třeba kámošce pes nereagoval na ke mně, tak k němu doběhla a zalehla. No jsou plemena, která pak útočná i přes to nejsou, ale někdy pak stačí, že ten pes něco vyvede a rovnou vrčí, protože ví, co bude následovat.
No já teda vyměňuju za pamlsky, když moje fenka najde něco zajímavého. Už i něco ukradla a rovnou mi to přinesla, protože chtěla tu výměnu.

Tak i když mám ve svém okolí dost magorů, tak alespoň to zalehávání nebo tahání za kůži už moc nepozoruji. Naštěstí!

3.5.2022 22:23
fikovnice

XXX.XXX.135.161

Trickyvoo napsal(a):

A jak jste se zachovala Vy? Mám na mysli, když kámoška svého psa zalehla... Zda jste jí něco poradila - účinnějšího...?

4.5.2022 00:51
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

fikovnice napsal(a):
A jak jste se zachovala Vy? Mám na mysli, když kámoška svého psa zalehla... Zda jste jí něco poradila - účinnějšího...?

Přiznám se, že nic. Bylo to tak před 15 lety a to se tyhle metody na cvičáku celkem běžně doporučovali. My se psem zíralí a pak se ten můj na mě podíval stylem, co já na to a asi byl rád, že to na něj nepraktikuji. Však jsem měla vzorňáka, zvlášt když jsme šli s někým jiným, to mu svítíla i svatozář. Ona mě pak ještě dlouho vysvětlovala, že jí tuhle metodu poradili na cvičáku a taky její přítel, kterému ji rovněž poradili na cvičáku a že by to šlo jinak, jsem sice viděla u mého psa, ale to jsem nikde nevyčetla. Já jediný knížky, co jsem si četla, tak tam se plácali psi novinama a podobné šílenosti, tak jsem usoudila, že to budu dělat po svým a snad to nějak dopadne. Dopadlo to velmi dobře, měla jsem úžasňáka.

Přidejte reakci

Přidat smajlík