Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Marketa27

1.5.2022 20:59
Marketa27

XXX.XXX.104.3

Dobry den, mame sedmimesicni stene australskeho ovcaka. Ted zjara se zacalo pracovat na zahrade a nas pejsek nas u kazde prace vystekava. Pleju, on mi z rukou taha rukavice, motycku by mi vytrhl z ruky, kdybych ji nedrzela a stale na mne steka. To same na muze, jezdi se sekackou a Elvis celiu dobu beha kolem neho a steka. Cokoli delame, je to s jeho asistenci a stekanim. Chce si hrat, nebo proc to dela? Moc dekuji za radu. Marketa

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.5.2022 21:23

Sekačky se může i bát, jinak mi to podle vašeho popisu připadá jako výzva ke hře.

Marketa27

1.5.2022 21:31
Marketa27

XXX.XXX.104.3

Ano, taky si myslime, ze je to vyzva ke hre. Jak tedy reagovat, kdyz zrovna ted neni na hru doba?V dome, pokud na nas zacne stekat a chce si hrat a pritom je treba vecer, ignorujeme ho a po chvili toho necha. Venku na mne dokaze stekat treba hodinu.Je hodne akcni, ale s tim jsme pocitali a snazime se venovat se mu maximalne, ale on nema nikdy dost😁

1.5.2022 21:46

Zahradnický asistent, taková normálka u mladých pejsků. Jestli nechcete, aby štěkal a obtěžoval, zapojte ho do zahradních činností. Aneb zlaté pravidlo - když nechci, aby pes něco dělal, dám mu jinou činnost.
Pleju len, pes mi tahá rukavici. Nabídnu mu náhradní, vyřazenou, půjdu si s ní s ním zablbnout, pohrát, dám najevo, že tohle je jeho epesní rukavice, se kterou se budeme tahat. Chce motyčku? Mám po ruce polínko z tvrdého dřeva, kterým ho nepřerazím, ale udělám z něj bezva hru. Schovám, hledej, podej, šikula. Chce to se psem spolupracovat.
Sekačka je bleble. Nenechat psa na ni štěkat a útočit, ani ve hře. Může odlétnout kamínek, pes bude bez oka. Připlete packu pod sekačku a je zranění. Sekačka = tu máš hračku, běž si hrát. Nebo zavřít psa někam jinam po dobu sekání.
V 7 měsících pes asi nezná žádné zahradní práce, tak ho s nimi přívětivě seznamte, jde u toho vymyslet spousta cviků, triků, zábavy. Naučit ho podat nářadí, odnést věci na své místo atd.

2.5.2022 10:04

Marketa27 napsal(a):
Dobry den, mame sedmimesicni stene australskeho ovcaka. Ted zjara se zacalo pracovat na zahrade a nas pejsek nas u kazde prace vystekava. Pleju, on mi z rukou taha rukavice, motycku by mi vytrhl z ruky, kdybych ji nedrzela a stale na mne steka. To same na muze, jezdi se sekackou a Elvis celiu dobu beha kolem neho a steka. Cokoli delame, je to s jeho asistenci a stekanim. Chce si hrat, nebo proc to dela? Moc dekuji za radu. Marketa

Viz výše. Chce si hrát. Je to nabušený puberťák.

Přidejte reakci

Přidat smajlík