Australský ovčák

Prodám Australského ovčáka - CHS Magic Passoa zadá štěňátka australského ov...
DohodouMarketa27
XXX.XXX.104.3
Dobry den, mame sedmimesicni stene australskeho ovcaka. Ted zjara se zacalo pracovat na zahrade a nas pejsek nas u kazde prace vystekava. Pleju, on mi z rukou taha rukavice, motycku by mi vytrhl z ruky, kdybych ji nedrzela a stale na mne steka. To same na muze, jezdi se sekackou a Elvis celiu dobu beha kolem neho a steka. Cokoli delame, je to s jeho asistenci a stekanim. Chce si hrat, nebo proc to dela? Moc dekuji za radu. Marketa
Uživatel s deaktivovaným účtem
Sekačky se může i bát, jinak mi to podle vašeho popisu připadá jako výzva ke hře.
Marketa27
XXX.XXX.104.3
Ano, taky si myslime, ze je to vyzva ke hre. Jak tedy reagovat, kdyz zrovna ted neni na hru doba?V dome, pokud na nas zacne stekat a chce si hrat a pritom je treba vecer, ignorujeme ho a po chvili toho necha. Venku na mne dokaze stekat treba hodinu.Je hodne akcni, ale s tim jsme pocitali a snazime se venovat se mu maximalne, ale on nema nikdy dost😁
Zahradnický asistent, taková normálka u mladých pejsků. Jestli nechcete, aby štěkal a obtěžoval, zapojte ho do zahradních činností. Aneb zlaté pravidlo - když nechci, aby pes něco dělal, dám mu jinou činnost.
Pleju len, pes mi tahá rukavici. Nabídnu mu náhradní, vyřazenou, půjdu si s ní s ním zablbnout, pohrát, dám najevo, že tohle je jeho epesní rukavice, se kterou se budeme tahat. Chce motyčku? Mám po ruce polínko z tvrdého dřeva, kterým ho nepřerazím, ale udělám z něj bezva hru. Schovám, hledej, podej, šikula. Chce to se psem spolupracovat.
Sekačka je bleble. Nenechat psa na ni štěkat a útočit, ani ve hře. Může odlétnout kamínek, pes bude bez oka. Připlete packu pod sekačku a je zranění. Sekačka = tu máš hračku, běž si hrát. Nebo zavřít psa někam jinam po dobu sekání.
V 7 měsících pes asi nezná žádné zahradní práce, tak ho s nimi přívětivě seznamte, jde u toho vymyslet spousta cviků, triků, zábavy. Naučit ho podat nářadí, odnést věci na své místo atd.
Marketa27
napsal(a):
Dobry den, mame sedmimesicni stene australskeho ovcaka. Ted zjara se zacalo pracovat na zahrade a nas pejsek nas u kazde prace vystekava. Pleju, on mi z rukou taha rukavice, motycku by mi vytrhl z ruky, kdybych ji nedrzela a stale na mne steka. To same na muze, jezdi se sekackou a Elvis celiu dobu beha kolem neho a steka. Cokoli delame, je to s jeho asistenci a stekanim. Chce si hrat, nebo proc to dela? Moc dekuji za radu. Marketa
Viz výše. Chce si hrát. Je to nabušený puberťák.