Havanský psík s PP

Prodám Havanského psíka - Nabízíme k rezervaci na štěňátka Havanského psíka...
DohodouLaura1992
XXX.XXX.28.102
Zdravím, poradil by mi někdo? Naše štěně 10 týdnů už 2 týdny neustále po jídle a po pití zvrací na veterině jsme samozřejmě byly dostal dva druhy antibiotik nic nepomohlo odčervení nepomohlo prostě vůbec nic náš veterinář už to vzdal neví co s ním je. On pořád chrčí jako kdyby měl průdušky ale nemá a přitom neustále po každém jídle zvrací jinak je hravý vše v normálu jen to chrčení a zvracení je divný. Má někdo zkušenost? Už nevím jak mu mám pomoci
Uživatel s deaktivovaným účtem
Laura1992
napsal(a):
Zdravím, poradil by mi někdo? Naše štěně 10 týdnů už 2 týdny neustále po jídle a po pití zvrací na veterině jsme samozřejmě byly dostal dva druhy antibiotik nic nepomohlo odčervení nepomohlo prostě vůbec nic náš veterinář už to vzdal neví co s ním je. On pořád chrčí jako kdyby měl průdušky ale nemá a přitom neustále po každém jídle zvrací jinak je hravý vše v normálu jen to chrčení a zvracení je divný. Má někdo zkušenost? Už nevím jak mu mám pomoci
Jeďte s ním na jinou veterinu. Ideálně na větší kliniku, mají víc zkušeností s diagnostikou a lepší vybavení.
Není normální, aby pes pravidelně zvracel po každém krmení, pro štěně ve vývoji to může mít i následky z nedostatku živin.
?
https://search.seznam.cz/?q=portosyst%C3%A9mov%C3%BD+zkrat+-+p%C5%99%C3%ADznaky&oq=portosyst%C3%A9mov%C3%BD+zkrat+-+p%C5%99%C3%ADznaky&aq=-1&ms=12714&ks=11&sourceid=top&sId=o8EdFmVnLcq4wr7jS9Fg&sgId=MC4wNjUyODc3NDU5NDE3ODQ0NCAxNjUxNjk3NTQ3Ljc5NA%3D%3D
https://www.veterinarnipece.cz/portosystemovy-shunt-3902.html
Laura1992
napsal(a):
U 10 týdenního štěněte bych už byla lehce hysterická. V každém případě JINÝ veterinář, který pořádně vyšetří. RTG, kontrastní znázornění, sono, biochemie... Nasadit od oka ATB umí každý, ale ne vždy je to ku prospěchu věci.
šup s ním na pořádnou veterinu. může tam být megaesofagus, cévní prstenec nebo podobná čertovina.
napsal(a):
šup s ním na pořádnou veterinu. může tam být megaesofagus, cévní prstenec nebo podobná čertovina.
Přesně megaesofagus mě napadl jako první. Pamatuji si ještě z Herriota.
Holky, a nevíte, z čeho ten megaesofagus je, je to nějak geneticky podmíněno, je to třeba špatnou výživovou kondicí matky v době březosti nebo to vzniká zničehonic?
Trickyvoo
napsal(a):
Tak to vypadá dost drsně, ale příspěvky jsou starší jak 7 let. Mělo by dnes štěňátko s takovou diagnózou šanci na normální život?
v tomto směru se nic nezměnilo.
napsal(a):
Holky, a nevíte, z čeho ten megaesofagus je, je to nějak geneticky podmíněno, je to třeba špatnou výživovou kondicí matky v době březosti nebo to vzniká zničehonic?
Genetika to nejspíš není. prostě chyba v softwaru. Jako když se někdo narodí s rozštěpem.
napsal(a):
Genetika to nejspíš není. prostě chyba v softwaru. Jako když se někdo narodí s rozštěpem.
??
i rostep a i ten jicen je genetika
Co tak mám info, tak v jednom vrhu u GR to mají dva psi (možná jich je víc, ale já ty majitele neznám), jeden pes má cca 3 roky, furt na veterině, celý vrh měl po odběru parvu.
prvni info, co mi vyplivnul google:
http://www.veterinainfo.cz/1844/megaesophagus-u-psa-s-hypotyreosou-endoskopicke-vysetreni/
Tady má paní třeba krásný video, jak se fenka naučila jíst ve vzpřímené poloze:
https://www.facebook.com/100006377383852/videos/pcb.3171109289778286/3217569865138819
napsal(a):
??
i rostep a i ten jicen je genetika
No, já nevím, jedinec s rozštěpem může mít zdravé potomky.
Terven
napsal(a):
Rozštěpové vady nejsou genetické, jsou to errorky při vývoji embrya.
jsou i geneticky podminene.