Maďarsky ohař drátosrstý

Prodám Maďarského ohaře krátkosrstého - Na Mezinárodní den žen se v naší c...
Dohodou
Dobrý den,
připadl nám do rukou kříženec maďarského ohaře kvůli úmrtí jeho majitele. Máme se psem hezký vztah, každý týden jsem ho chodívala venčit a nyní bydlí už natrvalo u nás doma. To je jen takové vysvětlení situace.
Pes umí vcelku hezky zvládat základní povely, povětšinou s nim chodím na volno v přírodě a v případě, že zahlédnu jiného psa, tak ho odvolám. Problém nastává až když se se psem míjíme na vodítku. Vižlák je z toho prostě k uvytržení a je vcelku obtížné ho udržet. Nejedná se o agresivní chování, ale má prostě nutkání si psa očichat a ne každému psovi se to samozřejmě líbí. Byla bych ráda za nějaké rady, jak psa toto chování odnaučit. Přece jen není to žádný malý pes, váží určitě přes 30 kilo. Zkoušela jsem ho motivovat na odměny, nějak upoutávat pozornost na sebe, prostě nějak ho zaměstnat, ale v případě, že vidí psa, tak ho nic jiného nezajímá. Zkoušela jsem ho třeba posadit a počkat než cizí pes přejde, abych měla větší stabilitu a udržela ho, ale i to je vcelku obtížné. Ve většině úsecích je trasa v poli obklopená obilím a nelze tedy ani cizího psa nějak vzdáleně obejít. Napadlo mě, že by možná mohlo pomoci stahovací obojek, aby se mi psa dařilo lépe udržet…
Budu ráda za všechny rady
Děkuji
Uživatel s deaktivovaným účtem
"Byla bych ráda za nějaké rady, jak psa toto chování odnaučit."
odnaučuje se tak, že se pes učí, jak se má v té situaci chovat
a to se učí tak, že se to cíleně trénuje, tedy začínáme v klidu, bez rušivých vlivů a až je naučeno, tak o krok ztížíme (prostředí apod.)
Tady se nabízí ten sed u nohy, tedy nejdřív doslova nadriluji doma na dvorku, tu a tam, pro psa nechť je to zábava a za odměny, a až perfektně naučené přenáším za bránu a až to bude perfektně zvládat tam tak se vydám dál. Fajn je na to cvičák, domluvit se s někým, kdo má jeho psího kamaráda a psa naučit, že hra se psem je (může být) odměna za jeho super "k noze" a až na nějaký povel psovoda (neboli neexistuje psa jen tak vypustit do terénu).
Slovem nadriluje nemyslím brutální výcvik, ale intenzitu - tedy ne že to "zkusím" 2x na procházce, ale 20x za 5 minut 5x denně doma na tom dvorku.
Stahovák je idiocie
to zatím radši postroj a psa, dokud není naučen, prostě fyzicky udržet (přímo za postroj, na vodítku na postroji tě odtáhne)