Natržený křížový vaz na zadní noze

Argentinská doga
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Fany89

9.5.2022 16:07
Fany89

XXX.XXX.74.174

Dobrý den , chtěla bych se zeptat , mám 7 letou fenku , jeden den vyběhla svižně a najednou zaštěkal a přišla po třech . Jela jsem k veterináři, ten diagnostikoval podvrknuty prst , dostala lék na bolest na týden , a mělo to být dobré, jelikož stav nohy vypadal stejně i po měsíci , jela jsem jinam a tam udělali rentgen pod uspáním , a zjistili natržený vaz v koleni , hned do týdne máme jít na opareci , jelikož jsem slyšela několik názoru . Je lepší operace nebo klidový režim a nějaké preparáty na šlachy a klouby a nechat ,,srůst ''. ? Ráda dodám že ,,běhá '' , popobehne , a pak třeba přijde a kulhá , jinak ne vždy na nohu šlape , a také ne vždy že by měla jen nohu pořád nahoru .
Děkuji za odpověď.

9.5.2022 19:02
janaa

XXX.XXX.174.216

Pokud nebudete operovat,tak se v koleni rozvine artroza a pak jste v... U vazů bych na nic nečekala,leda by šlo o starouška nad hrobem, rozhodně ne u psa,co má půlku života před sebou

Uživatel s deaktivovaným účtem

9.5.2022 22:52

Artroza už asi vzniká, je to obrana těla, stabilizace kloubu-znehybnění, omezený rozsah pohybu, pes neohne koleno...
nevím, jestli se pod rentgenem pozná natržený vaz ale zkušený ortoped by to měl poznat i bez RTG... přetržení nebo natržení zkříženého vazu? většinou bych se přikláněla rovnou k přetržení i podle příznaků....jak si sedá s narovnanou nohou?
podle typu operace se odvíjí i cena....seznámil vás s ní vet?
Edit: u těžších psů je to spíše TTA , ta nákladnější...

10.5.2022 10:18

Fany89 napsal(a):
Dobrý den , chtěla bych se zeptat , mám 7 letou fenku , jeden den vyběhla svižně a najednou zaštěkal a přišla po třech . Jela jsem k veterináři, ten diagnostikoval podvrknuty prst , dostala lék na bolest na týden , a mělo to být dobré, jelikož stav nohy vypadal stejně i po měsíci , jela jsem jinam a tam udělali rentgen pod uspáním , a zjistili natržený vaz v koleni , hned do týdne máme jít na opareci , jelikož jsem slyšela několik názoru . Je lepší operace nebo klidový režim a nějaké preparáty na šlachy a klouby a nechat ,,srůst ''. ? Ráda dodám že ,,běhá '' , popobehne , a pak třeba přijde a kulhá , jinak ne vždy na nohu šlape , a také ne vždy že by měla jen nohu pořád nahoru .
Děkuji za odpověď.

Operace.

lidusli

17.5.2022 14:38
lidusli

XXX.XXX.130.1

Dobrý den, také naše měla natržený vaz v koleni. Po klidovém režimu cca 2 měsíce, vyvenčit na vodítku a domů se vše spravilo a nikdy se už problém nevrátil, je v pořádku. :)

Přidejte reakci

Přidat smajlík