Australský ovčák

Prodám Australského ovčáka - CHS Magic Passoa zadá štěňátka australského ov...
DohodouMoc Vás všechny zdravím 🤗 Mám dva kokršpaněly (1 rok a 1 rok a tři měsíce) a můžu se pro ně rozkrájet, věnuju jim veškerý čas, mimo toho, kdy jsem v práci 🙈 Zvažuji pořízení třetího psa a to australského ovčáka a chtěla bych se zeptat na názory 😊 Žiju sama v bytě 3+1. Každý všední den ráno před prací chodíme na 40ti minutovou procházku, poté jsou doma od 7:40 do 16:20 a od mého příjezdu z práce jsme venku minimálně do 20-21h a před spaním cca okolo 23h jdeme ještě čůrat (15min) O všední dny, kdy pracuji nachodíme 8-12 kilometrů a o víkendy, které mám celé volné jezdíme na větší výlety od rána přibližně 20km.. Jeden je hyperaktivní, stále chce házet míček, aportovat a druhý je takový línejší vždy pozadu😀, ale oba dva si libují v přítomnosti dalších psů a jsou nadmíru socializovaní😊 Myslíte, že australský ovčák jako třetí pes by byla dobrá volba, aby se měl opravdu dobře a nestrádal?
Uživatel s deaktivovaným účtem
Jestli nutně potřebujete třetího psa, tak si pořiďte třeba dalšího kokra. Pracák není úplně dobrá volba.
A můžete vy rozvést, proč ke dvěma téměř stejně starým, ročním psům chcete do bytu další přírůstek? Pokud jste na vše sama, i dva jsou víc než dost, co se výchovy a vyžití týká.
napsal(a):
A můžete vy rozvést, proč ke dvěma téměř stejně starým, ročním psům chcete do bytu další přírůstek? Pokud jste na vše sama, i dva jsou víc než dost, co se výchovy a vyžití týká.
Beru mé psy jako životní parťáky a dělá mi radost se o ně starat, trénovat, trávit s nima maximum času a vidět je šťastný.. Jiní lidé mají dítě, dvě, tři a naplňuje je soužití s nimi.. Já se nenarodila pro děti, ale pro pejsky, které jsem měla i před kokříkama.. Nicméně chápu, že ne pro každého je toto pochopitelné a třetího pejska zatím pouze zvažuji.. 😊
rapotacka11
napsal(a):
Člověk má zkusit všechno.
Nevím, proč se tady lidi pořád ptají, když jsou už rozhodnutí.
Já mám 4 retrívry, poměrně nenáročný plemeno, i když jak se to vezme. 5 letá Julinka sice není do chovu, ale je hrozně moc talentovaná, chtěla bych s ní taky pracovat, bohužel už to nestíhám a hrozně mě to štve. Ale my ty podzimky příští rok dáme, to by v tom byl čert, aby to nešlo.
napsal(a):
Jestli nutně potřebujete třetího psa, tak si pořiďte třeba dalšího kokra. Pracák není úplně dobrá volba.
Dnešní standartní auo se už snad za pracáka považovat ani nedá ne?
Spíš si nedokážu představit mít 3 podobně staré psy - to totiž později znamená i 3 důchodce... Navíc roční psi se ještě ani nemůžou považovat za dospělé, ještě ani nemusíte vědět, jakou povahu nakonec budou mít.
Můžu se zeptat proč chcete třetího psa? To vás ti dva nenaplňují? A proč auo po dvou kokrech?
Vesbm
napsal(a):
Beru mé psy jako životní parťáky a dělá mi radost se o ně starat, trénovat, trávit s nima maximum času a vidět je šťastný.. Jiní lidé mají dítě, dvě, tři a naplňuje je soužití s nimi.. Já se nenarodila pro děti, ale pro pejsky, které jsem měla i před kokříkama.. Nicméně chápu, že ne pro každého je toto pochopitelné a třetího pejska zatím pouze zvažuji.. 😊
Včera ukazovali v TV 40 koček v bytě ...
napsal(a):
Nevím, proč se tady lidi pořád ptají, když jsou už rozhodnutí.
Já mám 4 retrívry, poměrně nenáročný plemeno, i když jak se to vezme. 5 letá Julinka sice není do chovu, ale je hrozně moc talentovaná, chtěla bych s ní taky pracovat, bohužel už to nestíhám a hrozně mě to štve. Ale my ty podzimky příští rok dáme, to by v tom byl čert, aby to nešlo.
Ptám se, protože bych chtěla znát názor od lidí, kteří australáky mají.. Zda má někdo zkušenost s auo a jiným dalším středním psem v bytě.. Zda bude dostačující aktivita, moje pracovní doba, časy a délky venčení.. Popřípadě cokoli, co by mě třeba ani nenapadlo, že může nastat..
Vesbm
napsal(a):
Ptám se, protože bych chtěla znát názor od lidí, kteří australáky mají.. Zda má někdo zkušenost s auo a jiným dalším středním psem v bytě.. Zda bude dostačující aktivita, moje pracovní doba, časy a délky venčení.. Popřípadě cokoli, co by mě třeba ani nenapadlo, že může nastat..
To si právě nejsem jistá, jestli vám tady někdo odpoví. Jestli by nebylo lepší kouknout do nějaké skupiny AUO na FB.
No, já kdybych měla víc psů, chtěla bych se jim věnovat i individuálně, a to zejména v případě takto mladých psů velmi intenzivně, protože je to jiná dynamika, udržuje, oživuje to určitou vztahovou exkluzivitu, a v neposlední řadě je potřeba, aby psi byli schopni fungovat nejen spolu, ale i nezávisle na sobě. To už je pro mě v konstelaci, kdy bych byla sama na tři psy a zároveň trávila denně cca 9 hodin mimo domov, těžko představitelné. Určitě v tom hraje svou roli to, že jsem měla dlouhodobě nemocného psa se speciálními potřebami, a když si představím, že bych na to byla sama a měla ještě dva zdravé a aktivní psy k němu… bylo by hodně těžké zajistit jim všem spokojený život.
Dále vidím jako problematické pořizovat si štěně ke dvěma nehotovým psům - v roce nebo patnácti měsících ten pes prostě ještě hotový není.
A to, co nastínila lilymax, s tím také souzním - mít výhledově tři seniory, to zní náročně jak co do péče, tak do financí, do emocí…
S tou pracovní dobou si ale neumím představit ani štěňátkovské období. Když je na něj lidí víc, dá se ten čas třeba i nějak vyposouvat, aby štěně nebylo tak dlouho samo, i když to taky není optimální, ale takhle… nevím.
Finančně to taky může být náročné - s dnešní geopolitickou situací, inflací, bytovou krizí… Určitě si spočítejte, jestli to utáhnete. Táhnout z jednoho platu nájem, veškerou režii a tři psy, to taky může být náročné. (Ale třeba se Vás to netýká, je to jen námět k přemýšlení.)
Já bych na Vašem místě s tím rozhodnutím alespoň tři, čtyři roky počkala.
Co do aktivity a soužití v bytě bude asi hodně záležet, jestli si pořídíte výstaváka, nebo pracáka a na konkrétní povaze, jak si to sedne s kokry… Obě ta plemena jsou ale hlučnější, vokálnější, tak bych měla trochu obavy, jak to případně vezmou sousedi, pokud dojde na ten méně příznivý scénář a budete mít vzrušivějšího AUO, který bude rozštěkávat další dva psy.
Pokud žijete pro psy, tak si sežeňte zaměstnání, aby psi nemuseli trčet v bytě. Už teď jste si pořídila lovecké plemeno a neděláte pro ně nic. Ale můj názor je, že pokud nemám zajištěné venčení, nepatří do bytu na tak dlouhou dobu ani čivava. A vím, o čem píšu, jsem z Prahy a okolo takových psů bylo dost a dost. Ostatně, i já musela občas psy nechat doma přes svou práci a fakt mi jich bylo líto. Protože to na nich vidět, že to není pravé ořechové.
Nicméně, pokud psy tak milujete, že víte, že Vám chybí aktivní plemeno jako je australák, tak směle do toho. A nebyla bych troskař, vzala bych rovnou dva kousky!
juhaj
napsal(a):
Pokud žijete pro psy, tak si sežeňte zaměstnání, aby psi nemuseli trčet v bytě. Už teď jste si pořídila lovecké plemeno a neděláte pro ně nic. Ale můj názor je, že pokud nemám zajištěné venčení, nepatří do bytu na tak dlouhou dobu ani čivava. A vím, o čem píšu, jsem z Prahy a okolo takových psů bylo dost a dost. Ostatně, i já musela občas psy nechat doma přes svou práci a fakt mi jich bylo líto. Protože to na nich vidět, že to není pravé ořechové.
Nicméně, pokud psy tak milujete, že víte, že Vám chybí aktivní plemeno jako je australák, tak směle do toho. A nebyla bych troskař, vzala bych rovnou dva kousky!
Já nedělám pro mé psy nic🥲, aaaaha 😂😂 To vy byste měla něco dělat se sebou 😉😉 Nad tímto příspěvkem se můžu pouze a jen pousmát 😀
Vesbm
napsal(a):
Já nedělám pro mé psy nic🥲, aaaaha 😂😂 To vy byste měla něco dělat se sebou 😉😉 Nad tímto příspěvkem se můžu pouze a jen pousmát 😀
Já už to udělala, zamyslela se, našla si manžela na vesnici s obří zahradou a s láskou ke psům.
Nicméně, Váš názor Vám brát nebudu, je po mých zkušenostech odlišný od mého ( chov psů a pracovní doba, co pro psy děláte nevím). Ale jak píší výše, dva australáci budou fajn, obohatí i sousedy. 🙂
juhaj
napsal(a):
Já už to udělala, zamyslela se, našla si manžela na vesnici s obří zahradou a s láskou ke psům.
Nicméně, Váš názor Vám brát nebudu, je po mých zkušenostech odlišný od mého ( chov psů a pracovní doba, co pro psy děláte nevím). Ale jak píší výše, dva australáci budou fajn, obohatí i sousedy. 🙂
Přesně tak, co se psy dělám nevíte. 😊 Pro to nevidím jediný rozumný důvod psát o mě, že pro mé psy nedělám nic. 😉 Jste unikátním příkladem toho, proč ty psí zlata mám raději víc, než lidi. 😉
Ale nikoli, to se mylíte, pokud někdo žije sám, dělá 8 a půl hodiny, tak já jsem přesvědčena, že pro své psy vše nedělá, protože sama vím, jaké to je pro psa i člověka. Popravdě, ačkoli jsem bydlela v paneláku na konci sídliště, 5 minut do Prokopáku, tak ani já, ani nikdo z ostatních pejskařů okolo, tam potmě ani nestrcil nos, a že po čtvrté v zimě tma je a leckdy i hnusně. Ale třeba jste výjimka, aspoň takhle psům těch 8 hodin kompenzujete, tak hurá do dalšího psa!
juhaj
napsal(a):
Ale nikoli, to se mylíte, pokud někdo žije sám, dělá 8 a půl hodiny, tak já jsem přesvědčena, že pro své psy vše nedělá, protože sama vím, jaké to je pro psa i člověka. Popravdě, ačkoli jsem bydlela v paneláku na konci sídliště, 5 minut do Prokopáku, tak ani já, ani nikdo z ostatních pejskařů okolo, tam potmě ani nestrcil nos, a že po čtvrté v zimě tma je a leckdy i hnusně. Ale třeba jste výjimka, aspoň takhle psům těch 8 hodin kompenzujete, tak hurá do dalšího psa!
Myslím, že mě Váš názor po prvním komentáři absolutně nezajímá 🙂 Vidim to tak, že bude lepší, když se sbalíte a půjdete se věnovat manželi. Uděláte líp. ❤️😉
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.26.246
juhaj
napsal(a):
Dle vas by psa nemoh mit prakticky nikdo. Hodte se do klidu.
Ja jsem treba zastancem ze kdyz psi tal dva podobne stari neb pal jeden zemre druhej sam k tomu stene to otravuje starsiho a za par let opacko. Takhle sejdou cca oba nastejno. Ano zvysene vydaje ale lidi. Nez resit ze jeden pes mega elanu hafo vyziti druhej potrebuje klid a furt dozor. To ma do idealu daleko.
Vzdy jsme meli psu vic neb i kdybyste se poctvereckovali 24h tomu psu proste věnovat nikdo nemuze. Tak jsou dva aby ve chvili kdy neni panik meli sebe.
Zadavatelko. Ve vasem pripade bych tretiho psa asi neporizovala. Chau ze mate ted hafo mista casu i penez ale to se snadno muze ryvhle zmenit a pak tri psi budou setsakra problem. A kdyz uz mermomoci dalsi volila bych neco povahou a temperamentem podobneho.
Ale narovinu. Ve vasi situaci bych tretiho psa nechtela. Chcete delat neco vic. Jde to poznat. Tak s kokry zkuste to na co byli šlechtění. Treba vas to chytne, psum to zamestna hlavičku a kdo vi kwm to povede.
Bych chtěla vidět to hlídání.
A kdo uklízí, pere, vaří?
A sousedy klepne.
napsal(a):
Bych chtěla vidět to hlídání.
A kdo uklízí, pere, vaří?
A sousedy klepne.
Jídlo si nechávám vozit, raději věnuju čas psům, než plotně 😀 to je pravda 😀.. Pere pračka a úklid zvládám bez problému..🤔 Sousedy nemám a kokříci, když byli mladší, tak štěkali, to je také pravda, ale tréninkem jsme to vypilovali k tomu, že si buď hrají doma spolu, spinkají a nebo se zabaví kousáním kostí, prasečích uší a podobně.. Nedávno jsem pořídila lízací podložky a ty jim také zaberou dost času. V telefonu se kdykoli můžu podívat na kameru co doma dělají..🙂
Vesbm
napsal(a):
Myslím, že mě Váš názor po prvním komentáři absolutně nezajímá 🙂 Vidim to tak, že bude lepší, když se sbalíte a půjdete se věnovat manželi. Uděláte líp. ❤️😉
Ptala jste se na názory, tak jste je dostala. A najednou vás nezajímají. Protože se vám nelíbí? Jako ve vedlejším vlákně, kde chce zadavatelka mermomocí pořídit k 5měsíčnímu retrívru štěně JRT. A taky se urazila, když jsme jí ten nápad neschválili.
napsal(a):
Ptala jste se na názory, tak jste je dostala. A najednou vás nezajímají. Protože se vám nelíbí? Jako ve vedlejším vlákně, kde chce zadavatelka mermomocí pořídit k 5měsíčnímu retrívru štěně JRT. A taky se urazila, když jsme jí ten nápad neschválili.
Vůbec to není tak, že se urážím.. 😊 Vůbec netvrdím to, že jsem rozhodnutá.. Ano názory slyšet chci.. Ale když mi tu jeden a ten samý člověk pořád dokola mele ve zkratce o tom, jaký jsem tyran, když chodím na 8 hodin do práce a nechávám psy doma a nejlepší by vlastně bylo, aby lidi co pracují 8 hodin psa vůbec neměli, tak ať se na mě nikdo nezlobí, ale debatovat s takovým člověkem pro mě postrádá smysl 🤷♀️
Vesbm
napsal(a):
Vůbec to není tak, že se urážím.. 😊 Vůbec netvrdím to, že jsem rozhodnutá.. Ano názory slyšet chci.. Ale když mi tu jeden a ten samý člověk pořád dokola mele ve zkratce o tom, jaký jsem tyran, když chodím na 8 hodin do práce a nechávám psy doma a nejlepší by vlastně bylo, aby lidi co pracují 8 hodin psa vůbec neměli, tak ať se na mě nikdo nezlobí, ale debatovat s takovým člověkem pro mě postrádá smysl 🤷♀️
Já žiju taky sama a psa, natož psy bych si nepořídila. Protože může nastat zádrhel v práci a zůstanu v ní déle než 8 hodin nebo zdravotní problém - např. operace plotýnky mě vyřadila na 3 měsíce. A to nebyl můj jediný zákrok. Proto mám kocoury domácí.
napsal(a):
Já žiju taky sama a psa, natož psy bych si nepořídila. Protože může nastat zádrhel v práci a zůstanu v ní déle než 8 hodin nebo zdravotní problém - např. operace plotýnky mě vyřadila na 3 měsíce. A to nebyl můj jediný zákrok. Proto mám kocoury domácí.
Tak si je nepořizujte 🤷♀️
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.26.246
napsal(a):
Nevite co ma za práci. Jsou i takové kde to faaakt nehrozí.
napsal(a):
A to já si myslela, že jsme případní tři venčitelé a eventuelně i někdo, kdo nám psa pohlídá delší dobu. No a nakonec je to hlavně na mě, když je mi hodně zle nebo to fakt nijak nejde, jakžtaž mě zastoupí manžel, ale brácha, který nejvíc tlačil na to, ať po smrti předešlého pořidím dalšího psa, dokonce mě ukecával na dva, tak ten se nechá uprosit, tak jednou za měsíc, aby psa vyvenčil, neobměkčí ho ani to, že jsme s manželem oba nemocní. Ted se hrozně divil, že se psem chodíme každé ráno před prací, asi se splet a myslel si, že si pořizujeme kočku. No a tchán, kde jsem si myslela, že by taky zastoupil, že s vždy hrozně přál psa, tak se divil jak z jara, že s ním chodíme tolikrát za den ven a na nějaký dlouhý procházky prý není zvědavý, tak opět nevím, co myslel, že ten pes dělá. Chtěl totiž původně bígla a toho jsme mu rozmluvili. Měl si ho pořídit, ten by ho hodil do formy .
Trickyvoo
napsal(a):
A to já si myslela, že jsme případní tři venčitelé a eventuelně i někdo, kdo nám psa pohlídá delší dobu. No a nakonec je to hlavně na mě, když je mi hodně zle nebo to fakt nijak nejde, jakžtaž mě zastoupí manžel, ale brácha, který nejvíc tlačil na to, ať po smrti předešlého pořidím dalšího psa, dokonce mě ukecával na dva, tak ten se nechá uprosit, tak jednou za měsíc, aby psa vyvenčil, neobměkčí ho ani to, že jsme s manželem oba nemocní. Ted se hrozně divil, že se psem chodíme každé ráno před prací, asi se splet a myslel si, že si pořizujeme kočku. No a tchán, kde jsem si myslela, že by taky zastoupil, že s vždy hrozně přál psa, tak se divil jak z jara, že s ním chodíme tolikrát za den ven a na nějaký dlouhý procházky prý není zvědavý, tak opět nevím, co myslel, že ten pes dělá. Chtěl totiž původně bígla a toho jsme mu rozmluvili. Měl si ho pořídit, ten by ho hodil do formy .
Je hodně velký rozdíl v tom jestli se lidé dívají na pořízení psa jako na pořízení mazlíčka, který je pak přestane bavit a jdou se bavit bez něj.. procházky, trénink a ranní vstávání jsou jim na obtíž.. Nebo jestli se na něj dívají jako na parťáka do života..
Vesbm
napsal(a):
Když jsem byla mladší, tak jsem taky neviděla problém v tom, mít psa v bytě. A měla jsem ho, a i dva současně. Nebyla jsem na ně v době pořízení sama a se členy domácnosti jsme se rozumně prostřídali tak, abychom zajistili venčení aspoň trochu rozumně. Přehodnotila jsem tento názor na základě zkušeností, kdy jsem zůstala se psem sama, a ty hodiny, kdy byl sám, byly sakra dlouhé. To není jen 8 hodin. Za osm hodin dostanete zaplaceno. Ale v práci jste reálně minimálně 8,5 hodiny, protože ta půlhodinka je náhrada polední přestávky. K tomu cesta, u mě to dělalo i dvě hodiny denně, a jsme na 10,5 hodiny. Tu dobu musí psi vydržet nevyměšovat, nehlučet, neničit. A kde je nákup, pošta, vyřizování na úřadech, atd.
Už bych to žádnému psovi neudělala.
napsal(a):
Když jsem byla mladší, tak jsem taky neviděla problém v tom, mít psa v bytě. A měla jsem ho, a i dva současně. Nebyla jsem na ně v době pořízení sama a se členy domácnosti jsme se rozumně prostřídali tak, abychom zajistili venčení aspoň trochu rozumně. Přehodnotila jsem tento názor na základě zkušeností, kdy jsem zůstala se psem sama, a ty hodiny, kdy byl sám, byly sakra dlouhé. To není jen 8 hodin. Za osm hodin dostanete zaplaceno. Ale v práci jste reálně minimálně 8,5 hodiny, protože ta půlhodinka je náhrada polední přestávky. K tomu cesta, u mě to dělalo i dvě hodiny denně, a jsme na 10,5 hodiny. Tu dobu musí psi vydržet nevyměšovat, nehlučet, neničit. A kde je nákup, pošta, vyřizování na úřadech, atd.
Už bych to žádnému psovi neudělala.
V mém případě jsou reálně doma beze mě prostě prostě 8,5 hodiny. Sem tam 10min+ kvůli provozu.. Před prací minimálně 40minut vyběhaný
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nevite co ma za práci. Jsou i takové kde to faaakt nehrozí.
Nevím. Ale psi jsou doma od 7 40 do 16 20 sami. To zrovna nevypadá na HO. Ani na práci, kam si psy můžu brát. Neboli tahle pracovní doba mi fakt dog friendly nepřijde. Můj názor.
Vesbm
napsal(a):
V překladu: Dospělý člověk by si neměl dle Vás pořizovat sám psa 😂
Ne. Pokud nemá záložní plán B a C.
Vesbm
napsal(a):
V překladu: Dospělý člověk by si neměl dle Vás pořizovat sám psa 😂
Nebo spíš takto - dospělý člověk je rád, že mu to se dvěma psy funguje a neexperimentuje pořizováním dalšího.
napsal(a):
Nebo spíš takto - dospělý člověk je rád, že mu to se dvěma psy funguje a neexperimentuje pořizováním dalšího.
Ale tak může. Ale ne za těchto podmínek. Můj názor.
Vesbm
napsal(a):
Je hodně velký rozdíl v tom jestli se lidé dívají na pořízení psa jako na pořízení mazlíčka, který je pak přestane bavit a jdou se bavit bez něj.. procházky, trénink a ranní vstávání jsou jim na obtíž.. Nebo jestli se na něj dívají jako na parťáka do života..
Ale tady mají všichni dlouholetí přispěvatelé psa jako parťáka do života. A procházky, trénink a ranní vstávání jim není na obtíž.
napsal(a):
Ale tady mají všichni dlouholetí přispěvatelé psa jako parťáka do života. A procházky, trénink a ranní vstávání jim není na obtíž.
Psala jsem to jako odpověď na určitý příspěvek, kde bylo popsáno, že ve vícečlenné rodině chtěli pejska a pak zůstala na starání se o pejska paní sama
napsal(a):
Ale tak může. Ale ne za těchto podmínek. Můj názor.
Samozřejmě, bavíme se přece o konkrétní situaci.
Zadavatelka:
poté jsou doma od 7:40 do 16:20 a od mého příjezdu z práce jsme venku minimálně do 20-21h a před spaním cca okolo 23h jdeme ještě čůrat (15min)
Tak na to, že jste od zhruba půl páté venku se psy, stíháte jen dnes docela pěkně chatovat. Jak to děláte na vycházce? Telefon do ruky, zároveň se věnujete dvěma mladým kokrům? Pašanda, šikovná.
napsal(a):
Zadavatelka:
poté jsou doma od 7:40 do 16:20 a od mého příjezdu z práce jsme venku minimálně do 20-21h a před spaním cca okolo 23h jdeme ještě čůrat (15min)
Tak na to, že jste od zhruba půl páté venku se psy, stíháte jen dnes docela pěkně chatovat. Jak to děláte na vycházce? Telefon do ruky, zároveň se věnujete dvěma mladým kokrům? Pašanda, šikovná.
Přesně tak, není to standard, že mám telefon v ruce jako dnes, ale představte si, že jsme byli do teď u vody 😉
Ale, ono se nám to deaktivovalo? Spadnul mobil do vody? To je škoda.
Vesbm
napsal(a):
Psala jsem to jako odpověď na určitý příspěvek, kde bylo popsáno, že ve vícečlenné rodině chtěli pejska a pak zůstala na starání se o pejska paní sama
Mně to naštěstí neobtěžuje a dělám to ráda, ale není každý den posvícení a pak jsem ráda, že ještě doma někoho najdu, kdo mě zastoupí. Já kvůli psovi hledám i práci na zkrácený úvazek, aby nebyla dlouho doma sama. Spíš to byla i reakce na Kometu, že by si sama psa nepořizovala a já na to, že nás na psa je plný barák a stejně někdy málem nejsou lidi, takže asi ani já bych do toho sama nešla.
Já teda taky mám více psů (a koček) a chodím normálně na 8 hodin do práce. Upřímně si nedokáži představit jak bych to dělala, kdybych na všechno byla sama. Protože každý z mých psů má jiné potřeby, každého baví něco jiného, s každým jedeme jiný sport.
Víkendovka, která se hodí pro támhletoho, ale zase né pro tamtoho. A teď co? Nechám ostatní psi samotné celý víkend? To by asi úplně nešlo, že... Navíc mám teď čtyř měsíčního mlaďocha, který potřebuje mnohem více vjemů, atd. A nechala bych zbytek smečky doma jenom proto, že se potřebuji věnovat štěněti o samotě? To by mě za chvíli neměli moc rádi
Jako někdo, kdo vlastní převážně bordery (z různých linií), můžu potvrdit, že to je fakt záhul když člověk pracuje 8h denně. Samozřejmě se to dá zvládnout když člověk chce, ale na úkor třeba i vlastního spánku, jídla atd. Mě to nevadí, sama jsem si to zvolila, ale osobně bych to nikomu nedoporučovala. Protože to, že člověk nemá pomalu ani čas se doma najíst, není úplně příjemné.
A to ani nechci říkat, kolik to všechno stojí. Tak například já za tento týden utratím za tréninky (jenom s jedním z mých psů) v přepočtu 1600 Kč. To je skoro 6 a půl tisíce měsíčně. Opakuji, jenom za trénink a jenom za jednoho psa. Nepočítám krmení, kontroly u veta, nadstandartní očkování. A co teprve rentgeny pro mlaďocha, které nás čekají, abych si byla jistá, že může běhat po parkuru a je zdravý. Ono totiž když chcete něco dělat pořádně, bude to něco stát. S pracovními psy to totiž není jenom o procházkách...
Nevím, kolik Vám je, ale z Vašeho vystupování tady působíte lehce nevyspěle. Dále jsem nedostala odpověď na to, proč vůbec chcete AUO po dvou kokrech, co s ním plánujete dělat.
Já má stejně jako někdo, kdo už to tady psal, pocit, že chcete s psama něco dělat a najednou vám přijde, že vám na to kokr nestačí. A je dost dobře možný, že když do toho australáka půjdete, tak se vám fakt na začátku podaří naplňovat potřeby všech tří psů, otázka ale je, jak dlouho vás to bude bavit, protože pes je na dlouho.
Nabízí se aspoň 2 roky počkat a věnovat se kokrům a pak uvidíte. Na vašem místě bych do toho ale nešla vůbec. Popravdě já bych si hodně rozmýšlela, kdybych byla sama i pořízení jednoho psa, protože vím, jak velká to může být časová i finanční zátěž, hlavně když je nějakej zdravotní dlouhodobější průser a jste na to sama. My jsme měli posledního psa do vysokýho věku a poslední dva roky na tom nebyl zdravotně dobře, fakt jsem byla ráda, že jsme na všechno dva, na finance, tu péči a zároveň věnování dostatku času druhýmu psovi. A to - a z velké části i právě kvůli psům - pracuju z domova.
Vesbm
napsal(a):
Mám známé, po zcela bezproblémovém knírači si do domku se zahradou pořídili AUO.
Ze zahrádky mají tankodrom, z procházky se vrací s vytahanýma rukama a udření. Když ho nechají, byť hodinu samotného uvnitř, najdou otisky pacek až pod stropem.
Ale když oni jsou ti AUO tak hezcí, zvlášť ti merle s modrýma očima. Ale je akt, že mu neposkytli na hraní dva kokry.
Mám australáka, myslím že jich docela dost znám a šílený hyperaktivní pracovní psi z nich jsou jen tady, realita je někde trochu jinde.
Já mam nejhodnější australačku na světě, ale na pořízení štěněte (AUO) k takhle mladým psům bych si dala pozor, znám případy AUO kdy se psi v domácnosti chtěli zabít.
A jestli chcete AUO protože už vám kokříci nestačí tak bych si dala velký pozor aby australák stačil, a pečlivě vybírala spojení a štěně.
A za mě osobně, do třetího psa do bytu bych šla jen kdyby šlo fakt o top zvíře které bych potřebovala.
Vesbm
napsal(a):
Přesně tak, není to standard, že mám telefon v ruce jako dnes, ale představte si, že jsme byli do teď u vody 😉
Možná by bylo fajn, napsat, co jste s kokry dokázala a co chcete dokázat s AUO.
Podívejte se vedle do dikuze ( Jak se vám dnes venčí... ), že na zajímavý výcvik nemusí být pracovní plemeno.
Jestli máte psy jako společníky, pak snad dva stačí.
napsal(a):
Mám známé, po zcela bezproblémovém knírači si do domku se zahradou pořídili AUO.
Ze zahrádky mají tankodrom, z procházky se vrací s vytahanýma rukama a udření. Když ho nechají, byť hodinu samotného uvnitř, najdou otisky pacek až pod stropem.
Ale když oni jsou ti AUO tak hezcí, zvlášť ti merle s modrýma očima. Ale je akt, že mu neposkytli na hraní dva kokry.
To co popisujete je s velkou pravděpodobností způsobeno páníčky psa.. Auo nestačí procházky, potřebuje zaměstnat i hlavu a hlavně se aktivně věnovat výcviku.. Pokud tohle nedostává, tak není divu, že si zábavu vytváří sám a jinak,než by si páníček představoval.. A vytahané ruce z procházky? Chůze u nohy bez tahání (když už ho teda mají připnutého) patří mezi základy výchovy.
Evv
napsal(a):
Mám australáka, myslím že jich docela dost znám a šílený hyperaktivní pracovní psi z nich jsou jen tady, realita je někde trochu jinde.
Já mam nejhodnější australačku na světě, ale na pořízení štěněte (AUO) k takhle mladým psům bych si dala pozor, znám případy AUO kdy se psi v domácnosti chtěli zabít.
A jestli chcete AUO protože už vám kokříci nestačí tak bych si dala velký pozor aby australák stačil, a pečlivě vybírala spojení a štěně.
A za mě osobně, do třetího psa do bytu bych šla jen kdyby šlo fakt o top zvíře které bych potřebovala.
Výběr štěněte a spojení určitě nehodlám podcenit. Pořízení bych viděla až tehdy, kdy mi kokříci "dospějí". Na výchovu kladu velký důraz, trénujeme každý den formou zábavy pro psy i pro mě nejen základní povely, ale i spoustu triků. Procvičujeme každý den, protože jak se říká, opakování je matka moudrosti 😀 a vím, že pokud zvolním já a trénink by nebyl na každodenním pořádku, tak zvolní i psi. Není to tak, že by mi kokříci nestačili, ale říkám si, že tuhle radost co spolu máme s námi může sdílet ještě jeden čtyřnožec a auo je vhodné plemeno.
Vesbm
napsal(a):
To co popisujete je s velkou pravděpodobností způsobeno páníčky psa.. Auo nestačí procházky, potřebuje zaměstnat i hlavu a hlavně se aktivně věnovat výcviku.. Pokud tohle nedostává, tak není divu, že si zábavu vytváří sám a jinak,než by si páníček představoval.. A vytahané ruce z procházky? Chůze u nohy bez tahání (když už ho teda mají připnutého) patří mezi základy výchovy.
Je hezké, že to víte. Oni toteoreticky taky věděli. Dokonce měli - stejně jako vy - zkušenost s dobře vychovanými předchozími psy. A přesto pro ně je AUO "silné kafe".
Auo má tu smůlu, že je brán jako taková "lehčí bordera". U border kolií dost lidí pochopilo, že i když je to vysoko inteligentní pes, není to pes pro každého. A přišel AUO - to je vlastně takový podobný pes, stejně inteligentní jako bordera, ale podstatně klidnější a vychovatelnější. Není to úplně pravda. Tak třeba srovnání - je líbivější a menší než NO, ale já jsem přesvědčená, že NO ( německý ovčák ) je na výchovu a výcvik snadnější.
Je to úplně jiný pes než kokři. A aspoň první rok života by měl mít psovod čas výhradně na něj.
Najděte si v různých diskuzích příspěvky od "aneleh" - chovatelky AUO. Hezky vysvětluje přednosti a úskalí tohoto plemene.
napsal(a):
Je hezké, že to víte. Oni toteoreticky taky věděli. Dokonce měli - stejně jako vy - zkušenost s dobře vychovanými předchozími psy. A přesto pro ně je AUO "silné kafe".
Auo má tu smůlu, že je brán jako taková "lehčí bordera". U border kolií dost lidí pochopilo, že i když je to vysoko inteligentní pes, není to pes pro každého. A přišel AUO - to je vlastně takový podobný pes, stejně inteligentní jako bordera, ale podstatně klidnější a vychovatelnější. Není to úplně pravda. Tak třeba srovnání - je líbivější a menší než NO, ale já jsem přesvědčená, že NO ( německý ovčák ) je na výchovu a výcvik snadnější.
Je to úplně jiný pes než kokři. A aspoň první rok života by měl mít psovod čas výhradně na něj.
Najděte si v různých diskuzích příspěvky od "aneleh" - chovatelky AUO. Hezky vysvětluje přednosti a úskalí tohoto plemene.
Nepíšete z vlastní zkušenosti a píšete mi tady o někom, kdo auo vlastní.. Ono "dobrá výchova" neznamená pro každého člověka totéž. Nevíte co s auo dělají, když u toho nejste, jakym způsobem se ho snaží trénovat a zdali tréninku věnují dost času.. Je hezké, že má přístup ven na zahradu, ale pokud si ten pes běhá po zahradě a nikdo ho ničím nezabaví, aby u toho i přemýšlel a pak s ním jdou na procházku na vodítku, tak to není pro tohle plemeno to pravé ořechové.. Třeba pro to, se jim zdá pes nezvladatelný
Vesbm
napsal(a):
Výběr štěněte a spojení určitě nehodlám podcenit. Pořízení bych viděla až tehdy, kdy mi kokříci "dospějí". Na výchovu kladu velký důraz, trénujeme každý den formou zábavy pro psy i pro mě nejen základní povely, ale i spoustu triků. Procvičujeme každý den, protože jak se říká, opakování je matka moudrosti 😀 a vím, že pokud zvolním já a trénink by nebyl na každodenním pořádku, tak zvolní i psi. Není to tak, že by mi kokříci nestačili, ale říkám si, že tuhle radost co spolu máme s námi může sdílet ještě jeden čtyřnožec a auo je vhodné plemeno.
A proč je pro Vás AUO vhodné plemeno? Zatím jsem se nedočetla co s ním chcete dělat, kvůli čemu potřebujete tohle konkrétní plemeno značně odlišné od psů co už máte.
napsal(a):
Já bych řekla, že AUO nastupuje do trendu po borderkách. Potkávám jich čím dál více. Bohužel.
Vesbm
napsal(a):
Nepíšete z vlastní zkušenosti a píšete mi tady o někom, kdo auo vlastní.. Ono "dobrá výchova" neznamená pro každého člověka totéž. Nevíte co s auo dělají, když u toho nejste, jakym způsobem se ho snaží trénovat a zdali tréninku věnují dost času.. Je hezké, že má přístup ven na zahradu, ale pokud si ten pes běhá po zahradě a nikdo ho ničím nezabaví, aby u toho i přemýšlel a pak s ním jdou na procházku na vodítku, tak to není pro tohle plemeno to pravé ořechové.. Třeba pro to, se jim zdá pes nezvladatelný
Myslela jsem, že z fotky ( na které je moje fena ) pochopíte, že něco málo o AUO vím.
No hlavně co já slyšela, tak u AUO, stejně jako u border, má dost psů samců problém s jinými samci, tak by mě zajímalo, jestli má zadavatelka plán B co bude dělat, až se jí ti psi nesnesou.
A plán C, co bude dělat až si třeba zlomí nohu nebo whatever a AUO jí nikdo nebude chtít pohlídat, protože o rezebraný byt nebo zahradu nikdo nestojí.
Ale jinak moc nechápu původní dotaz, když je zadavatelka evidentně už rozhodnutá.
"Ale jinak moc nechápu původní dotaz, když je zadavatelka evidentně už rozhodnutá."
jo
možná spadá do stejné kategorie AUO témat zde poslední dobou založených
napsal(a):
"Ale jinak moc nechápu původní dotaz, když je zadavatelka evidentně už rozhodnutá."
jo
možná spadá do stejné kategorie AUO témat zde poslední dobou založených
Vlastně si teď už také říkám, co tady moje téma vůbec dělá, když mi sem odepisují lidi, kteří jsou proti už jen pro to, že chodím do práce a vůbec mě napadlo si pořídit prvního psa, když žiju sama😀
Vesbm
napsal(a):
Vlastně si teď už také říkám, co tady moje téma vůbec dělá, když mi sem odepisují lidi, kteří jsou proti už jen pro to, že chodím do práce a vůbec mě napadlo si pořídit prvního psa, když žiju sama😀
Lidi jsou proti, protože se neobtěžujete odpovědět proč vlastně toho psa chcete a co konkrétně s ním chcete dělat. Pak jsou tu lidé, kteří vyjádřili objektivní obavy, protože pokazit se toho může opravdu hodně. Celé to působí jen jako "já prostě chci tečka". Pak ovšem žádná diskuze nedává smysl
Možná jste se zeptala, protože jste chtěla být zodpovědná.
No, dostala jste mnoho mnoho odpovědí od lidí, kteří psy mají léta, mají pro ně různé podmínky a mají různé zkušenosti.
Zhusta byly ty odpovědi zamítavé.
Takže, jako potenciálně zodpovědná osoba, která si přišla vyslechnout ty rady - co si z toho vezmete?
Vesbm
napsal(a):
..a pro Vás by tedy bylo přínosem, kdyby všichni odsouhlasili a zatleskali?...ja naopak bych byla ráda pro ty zde vyřčená negativa ..a věřte, že tady jsou lidé opavdu hodněznalí, zkušení a se psy pracující....mně to tady kdysi velmi pomohlo při vybírání nového psa oprostit se od snu o borderce a pořídit si něco roumějsiho pro mě podmínky, je to pět let a ani jednou jsem zatím nezalitovala....
Vesbm
napsal(a):
Víte, co znamená myslet.
Vy jste ale drzá!
Přišla jste si pro radu, ačkoliv toto není poradna, ale diskuze. Rad se vám dostalo hodně, ale vesměs se vám nelíbí. Na to, aby vám zde x lidí napsalo, že ke dvěma vašim psům pořizovat teď třetího není dobrý nápad, nemusí být pisatelé majitelé AUO ani kokršpanělů, na to stačí mít zkušenosti s jinými plemeny a zdravý rozum.
Trochu pokory by neškodilo.
juhaj
napsal(a):
No váš názor to je teda perla .. co už tu jeden psal, podle vás lidi co bydlejí v bytě by neměli psa mít vůbec .. to je úplný nesmysl.. Jestli jste vůbec četla ten hlavní přízpěvek tak slečna s těmi psi tráví (vč. spánku) 16 hod denně! To je podle vás málo ? Četla jste to celé vůbec ? A co kdyby jste si nenašla manžela s barakem a velkou zahradou? Měla by jste kočky ? Každý nemá takovou možnost.
napsal(a):
Vy jste ale drzá!
Přišla jste si pro radu, ačkoliv toto není poradna, ale diskuze. Rad se vám dostalo hodně, ale vesměs se vám nelíbí. Na to, aby vám zde x lidí napsalo, že ke dvěma vašim psům pořizovat teď třetího není dobrý nápad, nemusí být pisatelé majitelé AUO ani kokršpanělů, na to stačí mít zkušenosti s jinými plemeny a zdravý rozum.
Trochu pokory by neškodilo.
😀 Naštěstí už znám i názor od opravdové dlouhodobé chovatelky australských ovčáků a zcela se liší od většiny tady. 😊 Takže... přeji příjemnou diskuzi.🤗
Vesbm
napsal(a):
😀 Naštěstí už znám i názor od opravdové dlouhodobé chovatelky australských ovčáků a zcela se liší od většiny tady. 😊 Takže... přeji příjemnou diskuzi.🤗
Tak jasně. Dup nožičkou prostě chci
Vesbm
napsal(a):
Já už se třeba ptala dvakrát na to samé a nedostala odpověď ani jednou...
Psů mám více, pracuji jako vy, snažila jsem se Vám poradit co nejlépe a stejně jsem se nedočkala odpovědi.
Podle Vašeho vystupování bych Vám poradila někde sehnat trošku pokory a zdravého rozumu. Třeba Vám pak dojde, proč tu všichni říkají to, co říkají.
Amulzen
napsal(a):
No váš názor to je teda perla .. co už tu jeden psal, podle vás lidi co bydlejí v bytě by neměli psa mít vůbec .. to je úplný nesmysl.. Jestli jste vůbec četla ten hlavní přízpěvek tak slečna s těmi psi tráví (vč. spánku) 16 hod denně! To je podle vás málo ? Četla jste to celé vůbec ? A co kdyby jste si nenašla manžela s barakem a velkou zahradou? Měla by jste kočky ? Každý nemá takovou možnost.
Nechtěla jsem už reagovat, ale tedy ještě odpovím. Možná neumíte číst, ale zopakuji. Jsem z Prahy, bydleli jsme v bytovém domě, pak já sama v paneláku. A měli jsme psy. Jenže se střídala nejprve rodina, pak jsme se střídali s přítelem. A párkrát jsem byla v situaci, kdy jsem na velkého psa byla sama a vím o lidech, co na sídlišti měli psy a také žili sami. A ano, dá se to zvládnout, ale při plně pracovní době je to náročné i pro toho psa. Když jsem musela odejít, dávala jsem feně pamlsek, vždycky ho snědla až po mém návratu, při odchodu jen ležela a smutně koukala. Takže ano, píší z vlastní zkusenosti a mám svůj názor, že pokud je člověk sám a přes osm hodin v práci, je to náročné pro něho i pro psa.
A Vy si myslete zase svoje.
Vesbm
napsal(a):
No tak sláva, konečně někdo, kdo vám "jde na ruku".
Amulzen
napsal(a):
Ó, ó,teď koukám, že jste se přihlásila na Ifauna, jen abyste mě sprdla. Tolik pocty pro mě! Děkuji, děkuji, to se mi tu ještě nestalo! 😂🍾
Kdyby psů v městských bytech byla třetina, byl by to skoro ráj na zemi.
( Také jsem měla psy - dva - v paneláku, ale nebyla jsem na ně sama, byli zavření a sami maximálně 4-5 hodin, a to jsem s nimi před odchodem bývala venku i hodinu, podle počasí. )
A vlastně už asi tak od páté reakce zadavatelky mám pocit, že jen trolí. Takhle zoufale naivní ( nechci napsat hloupý ) snad nikdo dospělý být nemůže.
Finanční stránka věci ( v době, kdy se řítíme do ekonomického průšvihu ) zadavatelku asi vůbec nezajímá.
assil
napsal(a):
No hlavně co já slyšela, tak u AUO, stejně jako u border, má dost psů samců problém s jinými samci, tak by mě zajímalo, jestli má zadavatelka plán B co bude dělat, až se jí ti psi nesnesou.
A plán C, co bude dělat až si třeba zlomí nohu nebo whatever a AUO jí nikdo nebude chtít pohlídat, protože o rezebraný byt nebo zahradu nikdo nestojí.
Ale jinak moc nechápu původní dotaz, když je zadavatelka evidentně už rozhodnutá.
Ale nechme jí, nechme jí. Záložních plánů netřeba, stejně jako netřeba brát v potaz určitý povahový rysy plemene. Prostě třeba jen potřebuje zjistit, že každej se jednou utne, nejen mistr tesař, kterým se navíc u psů člověk nestane tak úplně hned. Blbý teda je, že pak jsou ve hře tři živí tvorové a taky chudáci sousedi.
napsal(a):
A vlastně už asi tak od páté reakce zadavatelky mám pocit, že jen trolí. Takhle zoufale naivní ( nechci napsat hloupý ) snad nikdo dospělý být nemůže.
Finanční stránka věci ( v době, kdy se řítíme do ekonomického průšvihu ) zadavatelku asi vůbec nezajímá.
Tak oni finance problém být nemusí. Mezi lidmi je stále peněz dost a pokud má někdo lukrativní zaměstnání, rešit je nemusí. Ale trolík mi taky napadl, ale myslím, že taky ne, ale kdo ví.
juhaj
napsal(a):
Ó, ó,teď koukám, že jste se přihlásila na Ifauna, jen abyste mě sprdla. Tolik pocty pro mě! Děkuji, děkuji, to se mi tu ještě nestalo! 😂🍾
To bude nějaká povolaná posila od zadavatelky.
Amulzen
napsal(a):
OT - Měla byste kočky? Pardon, jsem učitelka.
napsal(a):
OT - Měla byste kočky? Pardon, jsem učitelka.
Paní učitelko, a co ten přízpěvek? A těmi psi?:-))
napsal(a):
Paní učitelko, a co ten přízpěvek? A těmi psi?:-))
No to jsem ostuda! Já ty hrubky brala od konce, což mě samozřejmě neomlouvá. Možná malinko, že jsem tento týden opravovala deníky praxe prvních ročníků - klasika - pyliny, kidali jsme boxi...
napsal(a):
No to jsem ostuda! Já ty hrubky brala od konce, což mě samozřejmě neomlouvá. Možná malinko, že jsem tento týden opravovala deníky praxe prvních ročníků - klasika - pyliny, kidali jsme boxi...
Pyliny jsou piliny od pylu, mám teď po zahradě taky :-)
Ale těch čárek a mezer před otazníky... jako by člověk psal poprvé v životě. Možné to je, telefon.
Zaujal mě ale výraz "bydlejí". Nikdy jsem nepotkala. Tabulkově je to správně, ale hned bych to vyškrtla, vypadá to tak jako
napsal(a):
Pyliny jsou piliny od pylu, mám teď po zahradě taky :-)
Ale těch čárek a mezer před otazníky... jako by člověk psal poprvé v životě. Možné to je, telefon.
Zaujal mě ale výraz "bydlejí". Nikdy jsem nepotkala. Tabulkově je to správně, ale hned bych to vyškrtla, vypadá to tak jako
Pyl teď mají všichni všude. . Bydlejí vypadá opravdu opticky zvláštně, ale je to asi stejně jako - on nesmí, oni nesmějí - správně česky.
napsal(a):
To nemáte nic jiného na práci než trčet na týhle stránce? Celkově na mobilu/počítači? Děláte jako kdyby jste se nikdy nespletla. Koukám že máte celkem nudný život, je mi Vás líto. Radši kdybyste tenhle čas co jste tu strávila věnovala mazlíčkům uděláte lip.
Pac a pusu.
Amulzen
napsal(a):
To nemáte nic jiného na práci než trčet na týhle stránce? Celkově na mobilu/počítači? Děláte jako kdyby jste se nikdy nespletla. Koukám že máte celkem nudný život, je mi Vás líto. Radši kdybyste tenhle čas co jste tu strávila věnovala mazlíčkům uděláte lip.
Pac a pusu.
Kometo, Vy taky, jako druhá terčem útoku 😄. Ale já prga, heč!
Amulzen
napsal(a):
Pac a pusu.
Ale jdi ty, brebto, kometa má kočky, jelikož je člověk rozumný, proto má dost času na ifaunu psáti,
a ne jak lidé s IQ venkovní teploty, co si pořídí tři pracovní psy, ale nezvládají ani jednoho postiženého míčkem.
Amulzen
napsal(a):
Prga? Já nerozumím vaší řeči. Prosím přeložit do češtiny :).
"g" a "v" jsou vedle sebe. To bylo těžký, co.
napsal(a):
Ale jdi ty, brebto, kometa má kočky, jelikož je člověk rozumný, proto má dost času na ifaunu psáti,
a ne jak lidé s IQ venkovní teploty, co si pořídí tři pracovní psy, ale nezvládají ani jednoho postiženého míčkem.
Tak co nějaká kometa píše do téhle diskuze? Nechápu.
Pořídí 3 psy? On si je někdo tady chce pořizovat? IQ venkovní teploty tu máte očividně Vy a místo mozku houpacího koně.
Asi to ukončim tím, že to přece jen budou trolici za školou
Úroveň jejich vyjadřování tomu odpovídá.
Vesbm
napsal(a):
Moc Vás všechny zdravím 🤗 Mám dva kokršpaněly (1 rok a 1 rok a tři měsíce) a můžu se pro ně rozkrájet, věnuju jim veškerý čas, mimo toho, kdy jsem v práci 🙈 Zvažuji pořízení třetího psa a to australského ovčáka a chtěla bych se zeptat na názory 😊 Žiju sama v bytě 3+1. Každý všední den ráno před prací chodíme na 40ti minutovou procházku, poté jsou doma od 7:40 do 16:20 a od mého příjezdu z práce jsme venku minimálně do 20-21h a před spaním cca okolo 23h jdeme ještě čůrat (15min) O všední dny, kdy pracuji nachodíme 8-12 kilometrů a o víkendy, které mám celé volné jezdíme na větší výlety od rána přibližně 20km.. Jeden je hyperaktivní, stále chce házet míček, aportovat a druhý je takový línejší vždy pozadu😀, ale oba dva si libují v přítomnosti dalších psů a jsou nadmíru socializovaní😊 Myslíte, že australský ovčák jako třetí pes by byla dobrá volba, aby se měl opravdu dobře a nestrádal?
Tady se o rady neptejte. Sama už jste poznala proč Zajděte na fb do skupin AUO, nebo na nějakou akci s AUO a vyptávejte se lidí se zkušenostma s daným plemenem.
juhaj
napsal(a):
Kometo, Vy taky, jako druhá terčem útoku 😄. Ale já prga, heč!
Asi mělo být prvá. Ale já vám to upřímně ze srdce přeji. Nejsem závistivá.
Amulzen
napsal(a):
Pac a pusu.
Na téhle stránce. Kdybyste se nikdy nespletla. A chybí vám 6 čárek. Pac a pusu.
Amulzen
napsal(a):
Tak co nějaká kometa píše do téhle diskuze? Nechápu.
Pořídí 3 psy? On si je někdo tady chce pořizovat? IQ venkovní teploty tu máte očividně Vy a místo mozku houpacího koně.
A tak co by nějaká kometa nepsala? Vy přece píšete taky. Máme demokracii.
napsal(a):
Na téhle stránce. Kdybyste se nikdy nespletla. A chybí vám 6 čárek. Pac a pusu.
Vás mi je také líto, kdyby jste tady ze sebe nedělala chytrou a radši šla podrbat mazlíčky udělala by jste nejlíp. To fakt nemáte nic jiného na práci ? No hold jinej kraj, jinej mrav.
A tímhle jsem se vyjádřil naposled, končím nemám už na to nervy a čas. Tableta diskuze je úplně o ničem řeší se tu už jen *** to neumíme normálně holce holce poradit ?Akorát rejpete do něčeho s čím to nemá co dělat *** !
Jo a pokud princezno tak Amulzen je od rodu mužského 🤦♂️! Já nejsem žádná ženská už to pochopte všichni ***!
Sbohem.
editováno adminem 14.5.2022 ve 22:30 hod - vulgarity
Myslím, že tady toto 🐷 by měl admin smazat.
Hold...
Jestli tohle skutečně existuje, tak to určitě není vyrovnaná povaha, která by byla vhodná k úspěšné výchově dvou mladých kokrů a štěněte AUO.
Téma je uzamčeno, není možné vkládat odpovědi.