Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Miaaaaaaaa

15.5.2022 18:42
Miaaaaaaaa

XXX.XXX.216.151

Dobrý den hodí se pro mě ČSP? Jsem aktivní je mi 13 let a bydlíme ve velkém domě s velkou zahradou 200 m od lesa. Chodím na gymnázium končí to maximálně ve 13:50 a kdybych nebyla doma starala by se o psa moje babička bydlí blízko mě. Jinak bych se s psem šla každý den na procházku vstávám v cca 5.10 takže bych před školou mohla jít třeba na dvouhodinovou procházku. Potom bych se vrátila šla na procházku na příklady do 20:35 a pak ještě V 23:00 na procházku cca 20 min. Jinak s rodiči domluvená jsem jenom mi jde o vaše názory.
Děkuji předem Mia.

16.5.2022 07:59
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Pokud rodiče akceptují, že se může stát, že péče o psa padne na ně (např. veteriny, Tvoje nemoc, Tvoje vysoká škola), pak nemám námitek.
Jinak doporučuju na babičku moc nespoléhat, mně se to třeskutě nevyplatilo. A i kdyby byla babička bezproblémová, tak je dobré, když pes je naučen na samotu.

Uživatel s deaktivovaným účtem

16.5.2022 11:26

Já bych jen si nalila trošku čistého vína. Neříkám, že nakonec by to neklapalo, ale například s těmi časy si to hodně idealizuješ. Pochybuju, že každý den budeš od 5 do 23:20 na nohou. Chápu, že ve 13 člověk všechno vidí růžově, ale zkus se na to podívat objektivně.

Jinak já byla taky ve tvém věku, když jsme si přivezli strakáče. Chodili jsme na agility a trénovali různé triky a kraviny. A pes mě taky podle toho bral - byla jsem jako zdroj zábavy, ale jako hlavního pána bral vždycky tátu. Já v tom věku jsem ho nedokázala zaujmout v rušivým prostředí ať jsem se snažila, jak jsem chtěla (značnou část teda udělal i přístup).

Pak jsem se odstěhovala a šla na vysokou, takže teď tam jezdím tak jednou měsíčně. Jak už kvůli právě tomu jeho vztahu k tátovi a taky tady nemám časové ani prostorové podmínky na psa. Teď se mě to "bezpsí" období neskutečně pomalu tahne, a snažím se využít aspoň těch pár dní v měsíci s teďka už 11letym seniorem.

Jde o to, že ještě nevíš, co bude za pár let. (Taky jsem v tom věku neplánovala jít na VŠ - komu by se taky chtělo, při představě dalších 11 letech ve škole ), ale s příchodem nových přátel / získávání zodpovědnosti / rodinné situaci si člověk nedokáže představit, jak se život může překopat.

Hodně bych zvážila v současné době pořízení psa, hlavně pokud by starost měla být primárně na tobě.

Miaaaaaa

16.5.2022 11:51
Miaaaaaa

XXX.XXX.24.25

Děkuji naučili bychom ho to. Jinak kamarádi nám také nabídli že by ho hlídali takže často by sám nebyl.

16.5.2022 13:02

Já bych to hodila úplně jinak: pokud rodiče chtějí mít psa, ať ho do rodiny pořídí. Pokud se o něj budeš starat, dobře. Pokud ne, rodiče chtěli psa, takže v pohodě. Ale bacha, aby ho nepořídili tobě. Ne, pořizují ho prostě sobě, oni za něj nesou odpovědnost, i za jeho výchovu, i za jeho zdravý vývoj. I kdyby ses toho ujala ty, protože primárně nakonec rodiče nesou odpovědnost za tebe. A do plnoletosti ještě hooodně daleko.

Rodiče jsou zkušení pejskaři? Měli více psů, chodili na cvičáky, znají někoho, kdo poradí v situacích, se kterými se při psech ještě nesetkali? Měli rodiče někdy toto plemeno nebo podobné? To jsou věci, které byste měli zvážit.

Kamarády vynech, na ně svoje problémy házet nemůžeš, navíc pochopitelně chodí do školy stejně jako ty, takže v době výuky ti asi těžko budou venčit psa.

Máte zahradu - tím chceš asi říct, že tam pes bude pobývat. Bude tam mít místo, kde bude moci svobodně ničit, hrabat, okusovat a válet se? Protože štěně bude. Pokud tam nemáte okrasné (jedovaté) kytky, bazén, věci, které by mohl mladý pes rozkousat, o které by se mohl zranit, máte zahradu zabezpečenou proti útěku, tak by tam pes mohl být i bez dozoru, jen počítejte s tím, že zahrada bude trpět. Když na ní bude mladý pes pět hodin čumákovat.

Miaaaaaa

16.5.2022 15:55
Miaaaaaa

XXX.XXX.61.34

Ještě to zvážím…
Ale v 5 vstávám doopravdy…

16.5.2022 16:01

Miaaaaaa napsal(a):
Ještě to zvážím…
Ale v 5 vstávám doopravdy…

A chodíš spát před půlnocí? Prosím tě...

Dovedeš si představit, že budeš muset vstát každé ráno v pět, ať je hezky a světlo jako teď, nebo hnusně, padá sníh s deštěm a je tma? 365 dnů v roce x 12 - 15 let života psa? Jsi na to připravená?

Přidejte reakci

Přidat smajlík