Z Chaloupky pod smrky - názory na chovatelskou stanici?

Čivava
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.5.2022 22:23
Leontýna612

XXX.XXX.161.38

Dobrý den, prosím máte někdo zkušenosti s chovnou stanicí "Z chaloupky pod smrky" Paní Mrázkové, Chroustovice u Pardubic?

Uživatel s deaktivovaným účtem

16.5.2022 23:21
17.5.2022 00:01
fikovnice

XXX.XXX.132.168

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
se teda za ten nadpis styďte
https://www.youtube.com/channel/UCRtOzzkKnuGi-bokZPzXlaw/videos

Hmm, a není pak takový nadpis s dehonestací dané CHS nějak i právně napadnutelný?

17.5.2022 07:49
Atheira

XXX.XXX.209.8

Tak ono by stačilo, aby admin předělal název vlákna na něco neutrálního. Vždyť tu běhají a zkorektňují pořád něco.

17.5.2022 07:54
Leontýna612

XXX.XXX.161.38

Právě že videa jsou nádherná, ale byla jsem tam osobně a viděla nepěkné a zarážející věci a hlavně zuboženou fenku od štěňat. Na fb už se přihlásilo více lidí, kteří od tam mají starší Čivavky a bohužel strašně nemocné.

17.5.2022 08:19

Leontýna612 napsal(a):
Právě že videa jsou nádherná, ale byla jsem tam osobně a viděla nepěkné a zarážející věci a hlavně zuboženou fenku od štěňat. Na fb už se přihlásilo více lidí, kteří od tam mají starší Čivavky a bohužel strašně nemocné.

odkaz?

17.5.2022 08:24
impact

XXX.XXX.34.45

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
se teda za ten nadpis styďte
https://www.youtube.com/channel/UCRtOzzkKnuGi-bokZPzXlaw/videos

No já nevím...

17.5.2022 08:30
Leontýna612

XXX.XXX.161.38

https://m.facebook.com/groups/324823294222410/permalink/5213074472063910/

Nemám potřebu kohokoliv poškodit, jsem jen žena, která miluje zvířata a strašně mě trápí, když se s nimi zle zachází. Jsem proti množírnám a nesnesu týrání psů.
Ať rozhodnou orgány k tomu určené.

17.5.2022 09:51

Milí diskutující,

název vlákna byl upraven.

S přátelským pozdravem,

Admin

17.5.2022 10:05
rapotacka11

XXX.XXX.225.176

Nemá tam být velké CH?

17.5.2022 10:17

chovatelská stanice je označení, nikoliv název a stejně jako např. chovné zvíře se píše s malým "ch"

17.5.2022 10:26
rapotacka11

XXX.XXX.225.176

Z Chaloupky pod smrky?

(nevím ...)

17.5.2022 10:29

iFauna napsal(a):
chovatelská stanice je označení, nikoliv název a stejně jako např. chovné zvíře se píše s malým "ch"

Ta chovka se jmenuje "z Chaloupky pod smrky" - zdroj web ČMKU. Takže velké "ch" ve slově Chaloupky...
https://www.cmku.cz/cz/chovatelske-stanice-123

17.5.2022 10:34

Pardon, to jsem přehlédla. Máte samozřejmě pravdu... opraveno

17.5.2022 11:12

Tak se mohlo napsat - upozornění na chovatelku,
a ne že jdu tajně sbírat další případy. Mimoto existuje presumpce neviny, tak mi to "množírna" přišlo lehce za hranou. Ale můj problém to není :-)
(odkaz je stále množírna)

5.7.2022 11:59
Kalanchoe

XXX.XXX.96.151

Zdravím , rada bych se také vyjádřila k dané věci , jelikož od paní Mrázkové máme doma také už 4 letou fenku civavy . Komunikace byla perfektní , posílala videa, fotky , vše vypadalo v pořádku . Rozhodli jsme se tedy pro fenecku jet. Přijeli jsme , ale místo už na mě tak idylicky nepusobilo. I tak jsem nedala na první dojem , a šli jsme dovnitř . No , dovnitř , posadila nás ke stolku, který měla před domem a donesla onu fenku, o kterou jsme měli zájem . Vypadala v pořádku , akorát měla ,, hrubou srst ,, na hřbetě . Proto jsem se na to zeptala . Odpověděla mi , ze fenka má ještě steneci srst , ze se to změní . Byl to můj první pes , takže jsem ji věřila . Chtěla jsem vidět , kde stenata vyrůstají a také matku oné fenky . Řekla , ze dovnitř nás nepustí , ať si nezanese infekci ke stenatum. Matku feny donesla ven . Ta vypadala také v pořádku . Vnitřně mi něco říkalo , ze něco není v pořádku úplně s chovnou stanici , ale i tak jsme se rozhodli fenku vzít . Chtěla za ni v te době tuším 9000 Kč .
Teď aktuálně , fence se srst nezměnila , má ji porad na hřbetu jinou ( jako ridgeback) . Ovšem , co je nejhorsi , teď ve 4 letech ji bylo zjištěno , ze je kardiak. Cca ve 2 letech začala jako ,, kaslat ,, , stupnovalo se to . Poté nastal kolaps, kdy o sobě vůbec nevěděla . Denně bere léky . Nedala bych ji za nic na světě , máme ji moc radi . Bohužel , opravdu asi není něco v pořádku , a máme fenku nemocnou . Snažila jsem se paní kontaktovat , abych ji vše řekla , ovšem marně . Nekomunikuje . Nereaguje . Odsud bych si už stene nikdy nevybrala. Snad tato recenze pomůže někomu dalšímu , aby opravdu zvážil , zda si pejska od paní vezme.

5.7.2022 21:21
Leontýna612

XXX.XXX.16.188

Dobry den. Bohužel nejste sama. ChS Z chaloupky pod smrky není v pořádku! Je mi moc líto co prožíváte. Doufám, že si od paní Mrázkové již nikdy nikdo nekoupí žádného pejska. Všichni potom trpí jen díky tomu, že si paní postavila byznys na zvířecím a lidském neštěstí.
Achjo jak tohle může někdo udělat.

6.7.2022 02:51
Šarina

XXX.XXX.200.119

Kalanchoe napsal(a):
Zdravím , rada bych se také vyjádřila k dané věci , jelikož od paní Mrázkové máme doma také už 4 letou fenku civavy . Komunikace byla perfektní , posílala videa, fotky , vše vypadalo v pořádku . Rozhodli jsme se tedy pro fenecku jet. Přijeli jsme , ale místo už na mě tak idylicky nepusobilo. I tak jsem nedala na první dojem , a šli jsme dovnitř . No , dovnitř , posadila nás ke stolku, který měla před domem a donesla onu fenku, o kterou jsme měli zájem . Vypadala v pořádku , akorát měla ,, hrubou srst ,, na hřbetě . Proto jsem se na to zeptala . Odpověděla mi , ze fenka má ještě steneci srst , ze se to změní . Byl to můj první pes , takže jsem ji věřila . Chtěla jsem vidět , kde stenata vyrůstají a také matku oné fenky . Řekla , ze dovnitř nás nepustí , ať si nezanese infekci ke stenatum. Matku feny donesla ven . Ta vypadala také v pořádku . Vnitřně mi něco říkalo , ze něco není v pořádku úplně s chovnou stanici , ale i tak jsme se rozhodli fenku vzít . Chtěla za ni v te době tuším 9000 Kč .
Teď aktuálně , fence se srst nezměnila , má ji porad na hřbetu jinou ( jako ridgeback) . Ovšem , co je nejhorsi , teď ve 4 letech ji bylo zjištěno , ze je kardiak. Cca ve 2 letech začala jako ,, kaslat ,, , stupnovalo se to . Poté nastal kolaps, kdy o sobě vůbec nevěděla . Denně bere léky . Nedala bych ji za nic na světě , máme ji moc radi . Bohužel , opravdu asi není něco v pořádku , a máme fenku nemocnou . Snažila jsem se paní kontaktovat , abych ji vše řekla , ovšem marně . Nekomunikuje . Nereaguje . Odsud bych si už stene nikdy nevybrala. Snad tato recenze pomůže někomu dalšímu , aby opravdu zvážil , zda si pejska od paní vezme.

a máte opravdu psa s průkazem původu FCI?
protože vše, co píšete, mi zavání množkou

6.7.2022 10:51
Kalanchoe

XXX.XXX.96.238

Vždyť se to tady snažím vysvětlit a upozornit jiné lidi , aby nenaleteli jako my . Řeší se tady chs Z Chaloupky pod smrky , paní Mrázková , zda je vše ok nebo je to mnozka. Takže také sem toho názoru , ze to mnozka je .

6.7.2022 10:56
Tarra6

XXX.XXX.133.43

Kalanchoe napsal(a):
Vždyť se to tady snažím vysvětlit a upozornit jiné lidi , aby nenaleteli jako my . Řeší se tady chs Z Chaloupky pod smrky , paní Mrázková , zda je vše ok nebo je to mnozka. Takže také sem toho názoru , ze to mnozka je .

Dobrý den. Mohla bych vás kontaktovat jinde než tady? Děkuji

6.7.2022 10:56
Tarra6

XXX.XXX.133.43

Kalanchoe napsal(a):

6.7.2022 11:01
Kalanchoe

XXX.XXX.96.182

Napište mi mejl

7.7.2022 16:54
fikovnice

XXX.XXX.133.108

Tarra6 napsal(a):

Od toho tu jsou SZ...

22.7.2022 16:40
Kalisek1

XXX.XXX.232.99

Dobrý den, z chovatelské stanice Z Chaloupky pod smrky máme dnes již dospělou fenečku a za mě vše naprosto v pořádku. Paní chovatelka nám ukázala, jak si pejsci žijí - v domě jsou na volno, měkké pelíšky, leháro na gauči, rozhodně bych neřekla, že by se báli, naopak jsme nevěděli, koho hladit dřív. Na velké zahradě už jen podle občasného bobku bylo vidět, že ji využívají a nejsou jen zavření uvnitř.
Do chovky jsme se ještě párkrát stavili na návštěvu ukázat tu naší krásku a špatného zacházení jsem si opravdu nevšimla. Chovatelka po telefonu poradila, když jsme si s něčím nevěděli rady, takže za mě spokojenost.

Gigi001224

29.11.2022 06:43
Gigi001224

XXX.XXX.13.115

Dobry den,

Ja mam take pejska z teto ,,stanice,,
Je to uz par let zpatky a az kdyz jsem si poridla druheho psa z chovne stanice tak jsem zjistila co vse bylo spatne u pani Mrazkove

Tehda jsme sli pro stendo pejska, chtela jsem videt rodice nebot dve stenata z jednoho vrhu ktere nam nabizela byla absolutne odlisna( kratkosrsty a dlouhosrsty) bylo nam tenkrat sdeleno ze maminka stenat umrela pri porodu. Ale ze jeste nesrihla stahnout fotku z webu a muzeme se podivat. Fotku tam pani ma dodnes😏 coz mi samo o sobe prijde zvlastni.
Nas pejsek je krasny to ano :) ale potyka se s ruznama nemocena od hronickeho problemu ,, duseni,, ..narustky atd atd ..

Netusim zda je to ,,mnozka,, ale kdyz si vzpomenu na tu hromadu pejsku zavrenou v jedne mistnosti ke kterym nas nechtela pustit a na to jak umrela fena kterou do dneska uvadi jako chovnou tak nevim co si myslet..

Leeway

30.11.2022 19:51
Leeway

XXX.XXX.214.133

Prosím Vás, nepište tu nesmysly. Nejprve zjistěte zásadní informace a pak zde hodnoťte CHS. Pokud máte někdo nějaké problémy, pak máte možnost svou nespokojenost řešit a ne tady tlachat pomluvy. Máme psa z této CHS a je naprosto v pohodě. Má průkaz původu psa a byť není šampion, je skvělý. Lidi proberte se. Každý přece máme možnost výběru. Nepomlouvejte zde majitelku, ale řešte věci s ní a osobně. Pěkný den.

Pejsci

17.1.2023 23:20
Pejsci

XXX.XXX.206.193

Dobrý den, po důkladném precteni kladných i negativních příspěvků bych se ráda podělila o svou zkusenost. Chaloupku jsem navštívila se svými dětmi pár týdnů zpátky po te co jsme uvažovali o koupi další čivavky ( máme doma 10 let starou s PP ). Paní Mrázková po telefonu zněla sympaticky a těšili jsme se na setkání s pejsky. Po přečtení Vašich negativních reakci jsem samozřejmě znejistila ale přesto jsem se nenechala odradit a do Chaloupky jsme vyrazili. Přivítala nás usměvavá paní Mrázková spolu se starší fenkou německého ovcaka a několika dalších čivav, pejsci meli radost skákali po nás a chtěli si s námi hrát. Zahrada byla uklizena nikde zadny neporadek ani exkrementy od pejsku a až trochu bláto po dešti, ktere jsme preskakali pres kameny nebylo nic v nepořádku. Pozvala nás do útulného dřevěného zahradního domku, kde na nás čekali štěňátka. Byla jsem překvapená jak má domek krásně zařízený příjemné posezení. Štěňátka asi 10 minut prdlili než jsme si je mohli pořádně prohlédnout. Na vyžádání nám byly předložený veškeré doklady a zodpovězeny všechny dotazy vše v naprostém pořádku. Odvezli jsme si rovnou dva pejsky a dostali jsme na cestu dvě plně tašky dobrot ,hraček a pelíšku pro pejsky. Pejsky jsem druhý den dovezla na veterinu a jsou ve skvělé kondici. S paní Mrázkovovou jsme v kontaktu a zajímá se o pejsky jak se jim daří. Pro ty z Vás co uvažuji o koupi pejska z této chovne stanice nenechte se odradit negativni recenzi a jeďte se sami přesvědčit o tom jak to doopravdy je. Jedna věc me na tom zaráží jak si vubec nekdo muze dovolit napsat, že se jedná o mnozirnu a jak milujete zvířata a nechcete aby trpěla . Jak je možné, že do dnešního dne nikdo nenahlasil paní Mrázkovovou, když jste měli podezření jak tam pejsci trpí a že podle Vas jde o mnozku? Hlavně že máte čas psát příspěvky na FB! Já jsem ty instituce odvolala a nikdo nic nehlasil! Doma mám civavu z jiné chovné stanice když byla stěně měla zdravotní komplikace žije dodnes a je v pořádku. I lidé mají zdravotní problémy a když si kupujete pejska nikdo Vam nezaručí že bude na 100% v pořádku to je Vaše riziko svádět vinu na majitelku pokud nemáte jasná fakta o pochybení při množení je absolutní hloupost. Děkuji paní Mrázkové za krásné pejsky a těším se na to až CHaloupku zase někdy navštívíme.

18.1.2023 10:04
Mulinka18

XXX.XXX.140.234

Upřímně, to by mě velmi zajímalo, kde je pravda?! Tak rozdílné zkušenosti se stejnou chovnou stanicí. Pokud má štěňátka ve špatné kondici a takové bojínky, jak by se jí podařilo natočit taková hezká videa? Ale zaráží mě, proč by někdo lživě pomlouval a vymýšlel si negativní zkušenosti ze solidní chovnou stanicí? Možná paní byla vyhořelá, jak někdo píše a třeba se dala dohromady a svůj chov a péči o své psy zlepšila. Je to tedy opravdu zvláštní.

18.1.2023 10:45

Mulinka18 napsal(a):
Upřímně, to by mě velmi zajímalo, kde je pravda?! Tak rozdílné zkušenosti se stejnou chovnou stanicí. Pokud má štěňátka ve špatné kondici a takové bojínky, jak by se jí podařilo natočit taková hezká videa? Ale zaráží mě, proč by někdo lživě pomlouval a vymýšlel si negativní zkušenosti ze solidní chovnou stanicí? Možná paní byla vyhořelá, jak někdo píše a třeba se dala dohromady a svůj chov a péči o své psy zlepšila. Je to tedy opravdu zvláštní.

Tady se ji asi nedozvíte. Já si radši ověřuji věci na vlastní oči.

18.1.2023 10:47

Mulinka18 napsal(a):

Nebylo by to poprvé, co si někdo pod jinou přezdívkou sepsal oslavný blábol.. každopádně bych si případný nákup velmi pečlivě promyslel

18.1.2023 11:27
Varaxi

XXX.XXX.191.78

Možná se pletu, ale nebyla to náhodou ta paní, co měla psychické problémy? Pak se mohla dát dohromady, což by vysvětlovalo rozporuplné názory a zkušenosti.

Přidejte reakci

Přidat smajlík