Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Sany94

30.5.2022 14:31
Sany94

XXX.XXX.33.32

Dobrý den,
poprosila bych o radu. Náš Jack nikdy nečůral doma. Přestěhovali jsme se a začalo to. Nezvedá nohu, čůrá jako fenka. Jsme doma dveře otevřené do zahrady (kdykoliv si může dojít, je na to zvyklí) a nic. Jde radči do koupelny, chodby, obývák, kuchyň… I když jdeme s Jackem ven a vyčůrá se vzápětí jde domu a vyčůrá se na chodbě. Občas si i poradí tím, že nám vleze do věcí (oblečení) a počůrá je. Je za to trestaný. Děkuji za odpovědi.

Uživatel s deaktivovaným účtem

30.5.2022 16:44

Nejspíš to bude psychické a souvisí to s přestěhováním. Trestáním to leda tak prohloubíte...

30.5.2022 18:01
eli22

XXX.XXX.58.38

Sany94 napsal(a):
Dobrý den,
poprosila bych o radu. Náš Jack nikdy nečůral doma. Přestěhovali jsme se a začalo to. Nezvedá nohu, čůrá jako fenka. Jsme doma dveře otevřené do zahrady (kdykoliv si může dojít, je na to zvyklí) a nic. Jde radči do koupelny, chodby, obývák, kuchyň… I když jdeme s Jackem ven a vyčůrá se vzápětí jde domu a vyčůrá se na chodbě. Občas si i poradí tím, že nám vleze do věcí (oblečení) a počůrá je. Je za to trestaný. Děkuji za odpovědi.

Tak to trestání je snad nejhorší, čím by se to mělo vyřešit. Psychicky je v prd..., a ještě je za to trestán. Dobrý, no.

30.5.2022 20:20
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Psa určitě netrestejte.
Nemůže za tím být nějaká nemoc? Ledviny atp.
Může souviset se stěhováním a dalšími změnami.

31.5.2022 07:42
fikovnice

XXX.XXX.134.183

Sany94 napsal(a):
Dobrý den,

Možná se pomočuje strachem...když jej trestáte!!
Btw, JAK jej trestáte?

31.5.2022 10:05
eli22

XXX.XXX.58.38

Aby se dalo poradit, je strašně málo informací. Co by bylo třeba vědět, je tak na formát A4, aby vznikl nějaký rezult a následná rada.

31.5.2022 11:06
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Sany94 napsal(a):
Dobrý den,

Nezvedá nohu, čůrá na fenku, takže to nebude značkování, to můžete vyškrtnout. Stres??? Jak je citlivý? Ono to stěhování pro ně není stejné jako pro nás. Netrestejte, zkuste to laskavě a jako se štěnětem. A i bych se mu mnohem víc te´d po přestěhování věnovala, hrála si s ním učila ho, dala mu pocit jistoty.

31.5.2022 11:21

To je takový příběh jako "odvezli mě s sebou někam, kde jsou venku bubáci, tak budu radši doma s rodinou, nechci chodit ven, natož tam dělat tak citlivou činnost, ještě by si bubák myslel, že mu to tam značkuju, tak radši doma. Jenže doma, kde jsem myslel, že najdu bezpečí u svých nejbližších, mě bijou. Po přestěhování se ke mně začali chovat jako k cizímu, jsou na mě zlí. Poraďte, co mám dělat? Už jsem se zkusil venčit na různá místa, aby jim to nevadilo, jen prostě nechci za žádnou cenu venku mezi bubákama.... Mám se před rodinou schovávat? Mám utéct? Pomůže, když na ně zavrčím? Třeba nevědí, že mi ubližují, mám je kousnout, aby jim to došlo? Děkuji za odpovědi"

Jen se obávám, že tazatel se už neozve.

31.5.2022 11:22

Zrzavci napsal(a):
Nezvedá nohu, čůrá na fenku, takže to nebude značkování, to můžete vyškrtnout. Stres??? Jak je citlivý? Ono to stěhování pro ně není stejné jako pro nás. Netrestejte, zkuste to laskavě a jako se štěnětem. A i bych se mu mnohem víc te´d po přestěhování věnovala, hrála si s ním učila ho, dala mu pocit jistoty.

Nemoc to nejspíš taky nebude. Kdyby potřeboval častěji močit třeba z důvodu zánětu, vyběhl by si ven na zahradu, když má permanentně otevřeno...

31.5.2022 11:25
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Nemoc to nejspíš taky nebude. Kdyby potřeboval častěji močit třeba z důvodu zánětu, vyběhl by si ven na zahradu, když má permanentně otevřeno...

No ano, proto mi z toho mně osobně - třeba se mýlím - vychází ten stres - proto i čůrá na fenku.

31.5.2022 11:59

Zrzavci napsal(a):
No ano, proto mi z toho mně osobně - třeba se mýlím - vychází ten stres - proto i čůrá na fenku.

Taky si to myslím.
Ale zadavatelka už je zase asi v čudu, jak je tady často zvykem...

31.5.2022 12:34
BlueBee

XXX.XXX.3.174

To je takový příběh jako "odvezli mě s sebou někam, kde jsou venku bubáci, tak budu radši doma s rodinou, nechci chodit ven, natož tam dělat tak citlivou činnost, ještě by si bubák myslel, že mu to tam značkuju, tak radši doma. Jenže doma, kde jsem myslel, že najdu bezpečí u svých nejbližších, mě bijou. Po přestěhování se ke mně začali chovat jako k cizímu, jsou na mě zlí. Poraďte, co mám dělat? Už jsem se zkusil venčit na různá místa, aby jim to nevadilo, jen prostě nechci za žádnou cenu venku mezi bubákama.... Mám se před rodinou schovávat? Mám utéct? Pomůže, když na ně zavrčím? Třeba nevědí, že mi ubližují, mám je kousnout, aby jim to došlo? Děkuji za odpovědi"

Presne tak, taky to vidim na strach z ‘bubaku’..

31.5.2022 13:30
Mí

XXX.XXX.69.86

Taky je možné, že je v sousedství dominantní pes.

31.5.2022 15:33

Mí napsal(a):
Taky je možné, že je v sousedství dominantní pes.

No a výsledkem je ten stres, jak si tady myslíme.

1.6.2022 06:20
Mí

XXX.XXX.71.218

No a výsledkem je ten stres, jak si tady myslíme.

Ano, souhlasím.

1.6.2022 08:41
fikovnice

XXX.XXX.135.62

Přidejte reakci

Přidat smajlík