Přátelé, mě tak nějak napadl dotaz, teda komu se bude chtít zapojit do diskuze , odkdy zde kdo jste. Kdo jste zažil ještě rozdělení na moderku a nemoderku? A vůbec, jak jste se na iFAUNU dostali - na doporučení někoho? Při řešení nějakého zdravotního problému Vaší zvířeny? Nebo prostřednictvím inzerce? Nebo...?
Já si matně pamatuji, že jsem zde cca od roku 2013 (+-), kdy jsem řešila velmi těžké onemocnění mého tehdejšího kocoura. Zažila jsem tu spoustu lidí, z nichž někteří jaksi zmizeli...a mnozí mi chybí. Např. na "Kočkách" byla úžasná parta nejméně 10 - 15 stálých přispěvovatelů. Koho postrádáte? Pamatujete si někdo např. "Koňadru"? Na tu jsem bohužel ztratila veškeré kontakty...ale i na mnoho dalších.
A pak mi také někdo odtud psal, že byl se mnou v kontaktu v tu noc, co mi odešla maminka... A já doteď nevypátrala, kdo to byl. Tu děsivou noc, a zároveň pro mámu vysvobozující, mám asi naštěstí už jen mlhavě uloženou v paměti.
impact
napsal(a):
Jeeee, já už někdy 2004/2005, po pořízení Mafoška.
Maťa a Batulčina smečka, Hanka a pes, no to už je velká historie.. Koňadru matně taky pamatuju.
Díky "dejavu" a tomu, že tu rozjela plemena v nouzi, to vlastně všechno postupně dopadlo tak, jak to dopadlo.
Jo jo, Vás mám zafixovanou jako takovou zdejší veteránku . Teda tím Vás nechci nijak urazit! Pak tady byla taková věhlasná třeba "Scylla", co si vzpomínám, "Habe", a milión dalších, o kočkařích nemluvě... Dokonce jedna holčina z "Koček" se tady dala dohromady s hošanem, vzali se...a přestali sem chodit!
Jinak kočkařky tehdy odešly, že se jim nelíbila nová podoba iFAUNY.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Nevím, jak sem chodím dlouho. Ale dlouho. Nejdřív jsem chodila jako nezaregistrovaná na nemoderovanou diskuzi, a pak, protože jsem chtěla diskutovat i na moderované, jsem se zaregistrovala. Už nevím, jak přesně jsem ifaunu objevila, ale asi jen tak v rámci surfování netem, nebo mi vyběhl na ni odkaz při hledání nějaké kynologické problematiky...

Teď jsem se mrkla, že první téma jsem založila v roce 2006. A to jsem určitě nezakládala hned po registraci... A předtím jsem chodila na nemoderku...
napsal(a):
Teď jsem se mrkla, že první téma jsem založila v roce 2006. A to jsem určitě nezakládala hned po registraci... A předtím jsem chodila na nemoderku...
Tak to jste zde přibližně stejně dlouho jako "impact". Já si Vás ze začátku, tuším, občas pletla s "balíškem".
napsal(a):
Nevím, jak sem chodím dlouho. Ale dlouho. Nejdřív jsem chodila jako nezaregistrovaná na nemoderovanou diskuzi, a pak, protože jsem chtěla diskutovat i na moderované, jsem se zaregistrovala. Už nevím, jak přesně jsem ifaunu objevila, ale asi jen tak v rámci surfování netem, nebo mi vyběhl na ni odkaz při hledání nějaké kynologické problematiky...
Vlastně mě napadá: Co to vůbec byla ta moderka? Jako to, co je to dnes? Tj., že člověk zde byl zaregistrovaný, měl stálý nick...?
Já jsem si kupovala tištěnou, hned jak začala,
moc se mi líbila.
Byly tam opravdu zajímavé příspěvky.
O všem z fauny.
Rybičky, ptáci ... mnoho zajímavostí a rad.
Pak jsem dostala ten zázrak = PC .
Hodně lidí tudy prošlo a zmizelo.
Na psech , na kočkách, na kozách, holubech aj...
Kam zmizela např. Maťa, Happylife aj?
rapotacka11
napsal(a):
Já jsem si kupovala tištěnou, hned jak začala,
moc se mi líbila.
Byly tam opravdu zajímavé příspěvky.
O všem z fauny.
Rybičky, ptáci ... mnoho zajímavostí a rad.
Pak jsem dostala ten zázrak = PC .
Hodně lidí tudy prošlo a zmizelo.
Na psech , na kočkách, na kozách, holubech aj...
Kam zmizela např. Maťa, Happylife aj?
No tak to jsem vůbec ani netušila - že dřív byla tištěná iFAUNA, teda asi spíš jen FAUNA.
A z těch jmen si pamatuji "Happylife", ale jen matně...
A kdo mi dal ty kapky si pamatujete?

fikovnice
napsal(a):
No tak to jsem vůbec ani netušila - že dřív byla tištěná iFAUNA, teda asi spíš jen FAUNA.
A z těch jmen si pamatuji "Happylife", ale jen matně...
A kdo mi dal ty kapky si pamatujete?
Tištěná Fauna je snad pořád, ne?

fikovnice
napsal(a):
Vlastně mě napadá: Co to vůbec byla ta moderka? Jako to, co je to dnes? Tj., že člověk zde byl zaregistrovaný, měl stálý nick...?
Ano, na moderce mohli diskutovat jen zaregistrovaní. Na nemoderce nezaregistrovaní i zaregistrovaní. Pak nějakou dobu to bylo tak, že byla jen jedna diskuze a mohli diskutovat jen zaregistrovaní. A pak to udělali tak, jak je to dnes.

fikovnice
napsal(a):
ano
a neregistrovaní byli "Neregistrovaný uživatel"
a mohli takto přispívat
byli jsme jen čísla....

fikovnice
napsal(a):
No vidíte, já jak jsem závislá na internetu, tak toto ani nevím!
No já taky nevím, jestli ji vydávají pořád. Nekupuji ji. Já už nekupuji pravidelně žádný časopis. Se Psem přítelem jsem skončila jak vyhodili paní Trankovskou a převzala to Jansová, a to jsem byla předplatitelka od roku 1982...
Já jsem se vám sem infiltrovala před šesti lety společně se štěnětem. Pamatuju si podle přezdívky koňadru, ale mám ji zafixovanou jako takovou docela "vostrou paní" scyllu taky ještě.
Přišla jsem prostě, tak, že jsem přišla. Byla jsem z dřívějška zvyklá být na blog.cz a jako dítě jsem vymetala diskuzi na kralici.cz. Prostě mi přijde fajn být ve spojení s lidmi i online. Člověk si nejen popovídá (někdy taky pohádá se a vymění názory ), ale i se hodně věcí přiučí. Asi i kvůli tomu jsem trochu předpojatá vůči facebookovým skupinám, přijde mi, že tam tomu chybí ta přidaná hodnota, ale nevím, třeba jsem jen nebyla ve správné časy na správných místech.
Tenkrát mi v prohlížeci našla iFaunu kamarádka a zděsila se - ty chodíš na iFaunu? Ježiši, tam jsou hrozný lidi.

Ano tištěná fauna...pak zázrak počítač s "vytáčené" připojení k internetu...
Kdo si pamamtuje jestě hnědé pozadí a bílá ? písmenka? a nik jaja (doktorka švehlová)
Atheira
napsal(a):
Já jsem se vám sem infiltrovala před šesti lety společně se štěnětem. Pamatuju si podle přezdívky koňadru, ale mám ji zafixovanou jako takovou docela "vostrou paní" scyllu taky ještě.
Přišla jsem prostě, tak, že jsem přišla. Byla jsem z dřívějška zvyklá být na blog.cz a jako dítě jsem vymetala diskuzi na kralici.cz. Prostě mi přijde fajn být ve spojení s lidmi i online. Člověk si nejen popovídá (někdy taky pohádá se a vymění názory ), ale i se hodně věcí přiučí. Asi i kvůli tomu jsem trochu předpojatá vůči facebookovým skupinám, přijde mi, že tam tomu chybí ta přidaná hodnota, ale nevím, třeba jsem jen nebyla ve správné časy na správných místech.
Tenkrát mi v prohlížeci našla iFaunu kamarádka a zděsila se - ty chodíš na iFaunu? Ježiši, tam jsou hrozný lidi.
Souhlasím...a ta poslední věta je dobrá!

fikovnice
napsal(a):
Přátelé, mě tak nějak napadl dotaz, teda komu se bude chtít zapojit do diskuze , odkdy zde kdo jste. Kdo jste zažil ještě rozdělení na moderku a nemoderku? A vůbec, jak jste se na iFAUNU dostali - na doporučení někoho? Při řešení nějakého zdravotního problému Vaší zvířeny? Nebo prostřednictvím inzerce? Nebo...?
Já si matně pamatuji, že jsem zde cca od roku 2013 (+-), kdy jsem řešila velmi těžké onemocnění mého tehdejšího kocoura. Zažila jsem tu spoustu lidí, z nichž někteří jaksi zmizeli...a mnozí mi chybí. Např. na "Kočkách" byla úžasná parta nejméně 10 - 15 stálých přispěvovatelů. Koho postrádáte? Pamatujete si někdo např. "Koňadru"? Na tu jsem bohužel ztratila veškeré kontakty...ale i na mnoho dalších.
A pak mi také někdo odtud psal, že byl se mnou v kontaktu v tu noc, co mi odešla maminka... A já doteď nevypátrala, kdo to byl. Tu děsivou noc, a zároveň pro mámu vysvobozující, mám asi naštěstí už jen mlhavě uloženou v paměti.
Já vlastně ani nevím. Nejdřív jsem chodila na equichannel a ifauna mi připadala moc "holšiškovská". Pak začal equi skomírat a já se přesunula sem. Nejdřív jsem jenom pročítala, teď už pár let i přispívám. Kolik, netuším, ono to hrozně letí.

jaju znám jen z Equichannelu.
Já mám v profilu psáno "Registrace od: 31. 10. 2020 10:50:53"
Takže asi tak :-)
Diskutovala jsem s koníčkáři na lide.cz, když to zrušili, přesun na Diskutnici.cz, když to zrušili, tak jsem se nasáčkovala sem
První příspěvek mám z 2005, registraci nevím - kde se to najde?
Asi mě pořízení prvního koně a později psa postrčilo k aktivnějšímu získávání informací, do té doby jsem četla jen Equichannel, PPT a Svět psů
Je fakt, že pod hromadou trollů a hňupů se člověk dozví mraky názorů a tipů, v tomhle je iFauna neocenitelná
Ty jo taky ani nevím, jak jsem se tu vlastně vzala , a ani kdy - ale bylo to v době, kdy jsem měla Maxe, takže to už pár let taky bude...
"Koňadru" si pamatuju, možná byla trochu od rány, ale co tak vzpomínám, tak dokázala poradit. "Scyllu" si pamatuju taky.... A pak třeba ještě "anonymx", "Iliena", "Aliens" a "Clayton".
Já mám první příspěvek 5.5.2005, ale určitě jsem sem chodila ještě dřív bez registrace, tipuju v době, kdy jsem si koupila vlčouna a to bylo 2003, a pak jsem ještě hodně chodila na mujpes, tam to bylo taky dobrý a měli jsme tam špicí vlákno, škoda, že to zrušili, i když dneska už je skoro všechno přesunuté na FB.

Já jsem na iFaunu přišla poprvé na morčata, to bylo tuším tak v roce 2010 asi. No a pak až s druhou goldenkou v roce 2017, předtím jsem chodívala na různý fóra s retrívrama, který už byly kvůli FB dávno zrušený a kde jsem ale získala spoustu známých a kamarádů. Třeba janua znám taky už dlouho (15 let?) právě odtamtud. Tehdy to byly takový zlatý průkopnický časy, jezdívali jsme i na srazy, takže spoustu lidí znám i osobně. Mám radši takové to osobnější prostředí a tady na iFauně jsem to našla. FB se mi v tomto moc nelíbí, ale účet tam mám proto, abych zase byla v kontaktu s jinými známými a kamarády, kteří sem nechodí. A taky abych měla přehled, kam jet cvičit, kam na výstavu, kam ne, kam na zkoušky, kdo vyhrál atd.
lenocka
napsal(a):
První příspěvek mám z 2005, registraci nevím - kde se to najde?
Asi mě pořízení prvního koně a později psa postrčilo k aktivnějšímu získávání informací, do té doby jsem četla jen Equichannel, PPT a Svět psů
Je fakt, že pod hromadou trollů a hňupů se člověk dozví mraky názorů a tipů, v tomhle je iFauna neocenitelná
Registrace - rozklikněte si svůj profil a vlevo mezi Přidejte fotografie a Deaktivovat profil najdete čas registrace.

Varaxi
napsal(a):
Registrace - rozklikněte si svůj profil a vlevo mezi Přidejte fotografie a Deaktivovat profil najdete čas registrace.
tam mám "naposledy přihlášen"
důležité info......
ale vím, že to datum registrace tam bylo

Je tam oboje, máte zvětšenou stránku nebo jste na mobilu, nebo jste si to tak nastavili - skryté informace, příspěvky atd.

Tak pro změnu nemám nikde nastavení... to je legrace.
Já jsem tu 3 roky, podle registrace, což mě překvapilo, myslela jsem max. rok a půl. A už nevím, co mě sem přivedlo, asi paradoxně nějaký dotaz na klec na potkany. V minulosti jsem chodila číst diskuzi u RD, dokud ještě fungovala, tam bylo taky dost lidí se zkušenostmi, co dokázali poradit. Pak dlouho nikam a teď chodím sem, když nemůžu v noci usnout, tak zkouknu i diskuze o husách a o holubech :-D.
Zoia
napsal(a):
Já jsem tu 3 roky, podle registrace, což mě překvapilo, myslela jsem max. rok a půl. A už nevím, co mě sem přivedlo, asi paradoxně nějaký dotaz na klec na potkany. V minulosti jsem chodila číst diskuzi u RD, dokud ještě fungovala, tam bylo taky dost lidí se zkušenostmi, co dokázali poradit. Pak dlouho nikam a teď chodím sem, když nemůžu v noci usnout, tak zkouknu i diskuze o husách a o holubech :-D.
Tak to jsem myslela, že tu jste mnohem déle. Zařadila jsem si vás mezi starousedlíky.

napsal(a):
Je tam oboje, máte zvětšenou stránku nebo jste na mobilu, nebo jste si to tak nastavili - skryté informace, příspěvky atd.
zvětšenou stránku mám - po zmenšení na 100% nic
mobil mám na telefonování
skrýt info nastaveno nemám
první příspěvek jako zaregistrovaná mám 01/2014
před tím jako neregistrant
napsal(a):
tam mám "naposledy přihlášen"
důležité info......
ale vím, že to datum registrace tam bylo
Já to tam mám. Víc Vám k tomu nepovím.
assil
napsal(a):
Já mám první příspěvek 5.5.2005, ale určitě jsem sem chodila ještě dřív bez registrace, tipuju v době, kdy jsem si koupila vlčouna a to bylo 2003, a pak jsem ještě hodně chodila na mujpes, tam to bylo taky dobrý a měli jsme tam špicí vlákno, škoda, že to zrušili, i když dneska už je skoro všechno přesunuté na FB.
No co já pamatuju různý fora, tak jediná ifauna nástup sociálních sítí přežila.

já tomu nerozumím
ono to tam bylo!
a už není.....
mmch, keriton zmizla....

Já tam mám Registrace od: 23. 3. 2017 15:03:16
Takže si to pamatuju dobře.
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Já jsem tu od roku 2003 - 2004, ale nevím přesně, protože jsem na moderce byla tenkrát ještě pod nickem Ketty Sharp.
Nažďár Ketty, huž jsme veteráni bojový, co?
Assil - jsi byla i na můj pes? Tam jsem chodila úplně prvně a sbírala tam v Ohařím fóru neocenitelný informace - to bylo fakt skvělý vlákno. Pak ešče Krasavci a krasavice-co Ketty ? Můj pes myslím rozbil chvd . Každopádně z mýho pohledu bylo ohařího fóra hodně velká škoda, protože se tam opravdu dalo najít hodně, hodně moc a myslím, že v každým tom specializovaným fóru, protože tam se scházeli stejně plemenně založený lidijové a opravdu si vyměňovali zkušenosti, radili si. To samo i mimo plemeno na jiných tématech.
Jinak - fíkovnice- na ifauně jsem stejně jako Pišišvorová, přivedl mě sem můj první ohař, lozila jsem tehdy po netu a hledala si informace. Tehdy to morderovala paní Nohelová. Maťu a její smečku taky pamatuju, další jména už se mi, krom už jmenovaných, asi nevybaví. S ifaunou byly tehdy i stánky efauna - pamatuje někdo? Tam jsem myslím byla úplně prvně.
janaa
napsal(a):
Tak jsem koukla a první příspěvek z roku 2005. Ježiši,to je historie cz-pes byl super,tam jsem chodila ráda
Jo čézetpes byl taky supr. A je fakt, že ifauna přežila jako jediná. Sasrak ..... v podobě těch různých fitpných témat, který pak rozejdou debatu - klobou dolů za ten nápad.
Zrzavci
napsal(a):
Assil - jsi byla i na můj pes? Tam jsem chodila úplně prvně a sbírala tam v Ohařím fóru neocenitelný informace - to bylo fakt skvělý vlákno. Pak ešče Krasavci a krasavice-co Ketty ? Můj pes myslím rozbil chvd . Každopádně z mýho pohledu bylo ohařího fóra hodně velká škoda, protože se tam opravdu dalo najít hodně, hodně moc a myslím, že v každým tom specializovaným fóru, protože tam se scházeli stejně plemenně založený lidijové a opravdu si vyměňovali zkušenosti, radili si. To samo i mimo plemeno na jiných tématech.
Jinak - fíkovnice- na ifauně jsem stejně jako Pišišvorová, přivedl mě sem můj první ohař, lozila jsem tehdy po netu a hledala si informace. Tehdy to morderovala paní Nohelová. Maťu a její smečku taky pamatuju, další jména už se mi, krom už jmenovaných, asi nevybaví. S ifaunou byly tehdy i stánky efauna - pamatuje někdo? Tam jsem myslím byla úplně prvně.
Juuu,muj-pes,skoro bych zapomněla
Ja som sa tu vyskytla v roku 2019 kvôli Nefret,lebo seriózne som bola presvedčená,že má minimálne ADHD...no,žiadna porucha sa nekonala,bolo to len nevycválane h.o.v.a.d.o. 😁 A už som zostala.
Ale tiež mám pocit,že som tu roky. Starneme,psie miminká nám podrástli,ony samy majú už potomstvo,pribudli nové šelmy,pár ich bohužiaľ ubudlo...ale dobrí ľudia tu zostali a to je úžasné 😍
janaa
napsal(a):
muj-labrador
Jj, kdyby se zachránily aspoň ty dikuze,bylo by to fajn. Prostě doba předfacebooková atd. Jsme pamětníci
Já ne------------- já si totiž nic nepamatuju
Ba ne, ale já nějak ten běh času vlastně nevnímám, teď jak umřel Fletch z Depešáků jsem si vlastně uvědomila, že je posloucháme už takovou šílenou dobu a když druhá půle řekla to numero -vysunula se mi krapítek spodní čelist. Poslouchali jsme je od jejich začátků, byli na tom prvním koncíku tady v Čechách- ještě za totáče (máme i ty raritní lístky - dokonce s razítkem ROH - cena 95,- Káčees!! protože před ROH, jinak za stopáďo, za to bychom utržili slušnou sumičku, kdybychom to chtěli prodat - nechceme, že jo.) No tak ono si to nějak běží ten čas a já pak jen koukám

janaa
napsal(a):
muj-labrador
Jj, kdyby se zachránily aspoň ty dikuze,bylo by to fajn. Prostě doba předfacebooková atd. Jsme pamětníci
Tady archiv zůstal, ale asi ne nadlouho. Občas tam mrknu.
Tak tady je https://jackc.teptin.net/muj-labrador/

Ty jo, registrace 2015. Ale předtím jsem tady občas něco žbleptla i bez ní. Cca od r. 2013, tuším. K IF jsem se dostala, když jsem rok a půl čekala na štěně a během té doby globálně sjížděla diskuze okolo plemene, většinou v angličtině. Nicméně pár příspěvků jsem našla i tady, takže tak...

"Můj pes myslím rozbil chvd "
ten byl (také) na cz psu
i na dog fóru sk, si myslím, i když ne jako chvd

taky nemám registraci, ale nejstarší příspěvek je z roku 2013 , stejně myslím, že jsem ifaunu zaregistrovala v devadesátkách, v polovině, měla jsem nick Ušák.
Zrzavci
napsal(a):
Jj, na mujpes jsem myslím chodila jako první, na špicí forum tam, když jsem si koupila Kima, měli jsme tam moc pěknou stálou skupinku a pak jsme se přesunuli na spolužáky, protože tam se daly dávat fotky a tak a to bylo úplně nejvíc super a když to zrušili, tak skupina na FB, ale tam už to jde do kelu neb tam už je holt pro každého širší záběr.
assil
napsal(a):
Jj, na mujpes jsem myslím chodila jako první, na špicí forum tam, když jsem si koupila Kima, měli jsme tam moc pěknou stálou skupinku a pak jsme se přesunuli na spolužáky, protože tam se daly dávat fotky a tak a to bylo úplně nejvíc super a když to zrušili, tak skupina na FB, ale tam už to jde do kelu neb tam už je holt pro každého širší záběr.
Tohle je podle mě hrozná škoda, že se tyhle kroužky podle plemene rozpadly, páč i když se pak třeba lidi různě odpojili, žilo to dál a předávání informací přímo s plemenem souvisejících bylo tak nějak komplexní. Na ohařích se jel jak výcvik lovečáckej a specifika v něm, tak poslušnost, různý zádrhele, radilo se tak nějak přirozeně, ze zkušeností. Já na FB nejsem, ale tak nějak si myslím, že tohle se tam prostě asi nejspíš nenajde. a navíc každej si dneska rady syslí, nepředává se to tak přirozeně a co, kdo věděl, rád poradil - myslím ty, kteří skutečně mají co radit.
Zrzavci
napsal(a):
Tohle je podle mě hrozná škoda, že se tyhle kroužky podle plemene rozpadly, páč i když se pak třeba lidi různě odpojili, žilo to dál a předávání informací přímo s plemenem souvisejících bylo tak nějak komplexní. Na ohařích se jel jak výcvik lovečáckej a specifika v něm, tak poslušnost, různý zádrhele, radilo se tak nějak přirozeně, ze zkušeností. Já na FB nejsem, ale tak nějak si myslím, že tohle se tam prostě asi nejspíš nenajde. a navíc každej si dneska rady syslí, nepředává se to tak přirozeně a co, kdo věděl, rád poradil - myslím ty, kteří skutečně mají co radit.
Ale ne, na FB jsou taky skupiny, my tam mame tu puvodni jako uzavrenou skupinu, ale proste uz se tam da lozit i jinde, tak to trochu skomira. Jinak otevreny skupiny plemen jsou tam bezny a v pohode, akorat to uz pak nejsou staly skupinky lidi. Ale zas vyhoda, ze jsou tam i zahranicni skupiny, ty mě asi bavi nejvic.

Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Já jsem tu od roku 2003 - 2004, ale nevím přesně, protože jsem na moderce byla tenkrát ještě pod nickem Ketty Sharp.
Jů, neměla jste na profilovce herku s čímsi v tlamajzně?
Jinak já jsem sem přešla z equichannelu, ještě na koňské fórum. Kdysi,už to bude moc moc let, tak 15? No a pak jsem se registrovala, někdy v roce 2013 myslím, zhruba po pořízení psa.

Zrzavci
napsal(a):
Ne, nepředává se to, neradí se, protože když nedejbože poradíte, tak jste ještě za blbce. Dneska je IN neradit, často záměrně, ať si v tom dotyční vymáchají hubu. A nebo dost často většina začínajících ví všechno nejlíp a s radama vás pošle někam.
To se teda týká jen FB, aby nebyla mejlka. V reálu je to naštěstí jinak.

Taky jsem úplnej pulec, registrace leden 2021. Začali jsme přemýšlet o pořízení štěněte ke staré fence a já byla rozpolcená. Na jednu stranu jsem hrozně toužila po dalším psovi, druhá půle měla strach, jak to zvládneme a abych stařence nezkazila poslední dny/roky života. Tak jsem si googlila diskuze na toto téma a to mě přivedlo sem.
Tak jsem schválně koukala, nenašla jsem datum registrace, ale 1. příspěvek mám z 2015. Tenkrát jsem se pohybovala spíš v tera sekci. Ifaunu jsem znala už z dřívějška, taky pamatuju i tištěnou Faunu. Ale to už je nějakých 20 let.
Dostala jsem se sem tak, že jsem se pohybovala teraporadně, ale tenkrát začala nějak skomírat (teď už je skoro mrtvá), tak jsem chtěla brouzdat a pročítat diskuze i jinde. Ono pomalu všechny diskuzní fóra nahradil Facebook, na něco je fajn, ale jako diskuzní fórum mi moc nevyhovuje, irituje mě to "inteligentní" řazení příspěvků a nemožnost nějak rozumně vyhledávat. Víc se tu pohybuju a "moc nepřispívam" až poslední 3 roky s pořízením vlastního psa.
napsal(a):
Jů, neměla jste na profilovce herku s čímsi v tlamajzně?
Jinak já jsem sem přešla z equichannelu, ještě na koňské fórum. Kdysi,už to bude moc moc let, tak 15? No a pak jsem se registrovala, někdy v roce 2013 myslím, zhruba po pořízení psa.
Ano, tohohle:

Já tedy na faune jsem déle, ale primárně jsem parazitovala na koňské diskuzi. Jsem spíš čtenář, než prispivajici, jednak nemám dostatek zkušeností a je to tak nějak z reálného světa zvyk, předávat myšlenky a zkušenosti jen lidem, kteří si o to přímo řeknou.
Na psy jsem přišla s pořízením mého prvního tibetana, čili se tady nenápadně ochomytam čtvrtým rokem.
Mám vás ale ráda, přestože nepatřím mezi přední známé osobnosti, jsem ráda, že muzu být součástí téhle fajn komunity

lesnížínka
napsal(a):
Moc si nevzpomínám. Jak umřel Berry a odešla jsem z CZ psa. Asi 6let? Datum registrace tu taky nikde nemám Na většinu, co jste tu jmenovali, si taky vzpomínám, teda připomněli jste mi je Člověk přemýšlí, co s nima je, proč už tu nejsou atd...
Zjistili, že to nemá cenu, mají dost své práce, nebavilo je to...jen přemýšlím proč. Zase je dobře, že někteří skalní vydrželi.

Rozšiřuju si tu obzory 4 roky, registraci mám rok a líbí se mi mezi vámi a vašimi pejsky...myslím na vás a psy někdy, i když nečtu, nepíšu...je to snad už závislost? 🤦♀️ to brzo 😁

já vůbec nevím, jak to vlastně začalo a proč
ale už je to fakt dlouho dlouho dlouho. leta jsem se účastnila nemoderované diskuze.
pak nemoderovaná diskuze zmizela a registrace byla povinná, tak jsem se zaregistrovala.

A hodně moc z Vás se změnilo.
K lepšímu.
(ale zas tolik si nelichoťte, furt žádná sláva, že, Repto :-))
Na Ifauně jsem podle prvního příspěvku od roku 2013 (uf, to je doba). :) Účet jsem zakládala jako bláznivé dítě, které milovalo zvířata a snilo o vlastním psovi a koni. Rodiče nechtěli o zvířeti ani slyšet, a tak jsem jen tiše sledovala diskuzi a sbírala informace kde se dalo. :) Když jsem se odstěhovala od rodičů, první byli potkani, potom křečíci a nakonec k nim přišel i ten vysněný pes. A na ifaunu si chodím číst pořád. :)
Ale ani po těch letech si úplně netroufám být aktivní, mám to asi nějak obráceně, na internetu se mi "mluví" špatně. Přitom naživo jsem ukecaná až moc.

janajana65
napsal(a):
Na Ifauně jsem podle prvního příspěvku od roku 2013 (uf, to je doba). :) Účet jsem zakládala jako bláznivé dítě, které milovalo zvířata a snilo o vlastním psovi a koni. Rodiče nechtěli o zvířeti ani slyšet, a tak jsem jen tiše sledovala diskuzi a sbírala informace kde se dalo. :) Když jsem se odstěhovala od rodičů, první byli potkani, potom křečíci a nakonec k nim přišel i ten vysněný pes. A na ifaunu si chodím číst pořád. :)
Ale ani po těch letech si úplně netroufám být aktivní, mám to asi nějak obráceně, na internetu se mi "mluví" špatně. Přitom naživo jsem ukecaná až moc.
A to je škoda, že nepíšete. Protože nějaké zkušenosti by se určitě hodily.

Mě to datum registrace neukazuje, tak přesně nevím, jak jsem tu dlouho. Ale bígloid byl štěně a za měsíc mi budou 4 roky, takže takových 3,5 roku už sem chodím.
Důvod asi jako většina, hledala jsem nějaké informace a vyskočil mi odkaz na ifaunu🐾

Já si vzpomínám, že když skomíral equáč, tak tam Terven zmínila právě ifaunu, že sem chodí plkat. Pamatuju, že tam byla ifauna pro mnohé "holčičkárna". Ač už ne holčička, zkusila jsem a nelituju.

tak jsem schválně trochu pátrala a jako registrovaný uživatel jsem první příspěvek napsala 29.10.2007.
no a předtím na nemoderce jsem fakt byla roky, takže třeba dvacet let s Faunou?
je to vůbec možné?

napsal(a):
tak jsem schválně trochu pátrala a jako registrovaný uživatel jsem první příspěvek napsala 29.10.2007.
no a předtím na nemoderce jsem fakt byla roky, takže třeba dvacet let s Faunou?
je to vůbec možné?
Jo, protože
Čas letí jako bláznivý
Já nechytím ho ani vy

No oproti některým veteránkám zde jsem tedy ještě pískle...registrace od 15.3.2015, což je i datum prvního příspěvku. Myslím, že jsem už asi načuhovala i předtím asi jako neregistrovaná. Podle mě jsem sem zabrousila, protože jsem určitě hledala nějaký informace....mě dlouho trvá než se osmělím a dovolím si někam vložit příspěvek...no a asi všuchni vidíte, že od té doby jsem se tedy dost osmělila a krafu do všeho .
Jako sociální sítě nejsou můj koníček...resp. využívám velmi vzácně, ale tady je to něco jiného......za ty roky tady některé uživatelky dovolím nazývat přítelkyněmi, i když jen virtuálními a spoustu pravidelných diskutérek za minimálně ZNÁMÉ.
Tím, že nás zdejší admini striktně nehlídají a nenutí striktně držet se tématu doskuze, tak se často stane, že zaplevelíme vlákno nějakou drbárnou (někdy bohužel určitě ke škodě lidí, kteří následně otevřou danou diskuzi v naději, že se něco dozví a po pár příspěvcích zjistí, že zbytek diskuze je OT) a ta drbárna mi kolikrát, po perném dni , vyloudí úsměv na tváři.
Raduji se s vámi, když máte nové štěňátko, raduji se z úspěchů vašich pejsků, raduji se, když se nemocný pejsek vyléčí. Brečím s vámi, když vám odejde psí přítel do psího nebe, držím palce, aby se nemocný nebo zraněný pejsek brzy vyléčil. Rozčiluju se s vámi, když jsou lidi ignoranti, když s pejsky nezachází dobře nebo když naopak držením nevychovaného psa obtěžují a nebo ohrožují okolí. A hlavně směji se vašim "veselým historkám z natáčení"
Prostě není nad to si přečíst, že ani vy ...vaši pejsci...nejsou dokonalí roboti...člověk si pak nepřipadá tak neschopně
Nemám v okolí žádné stejně "postižené" lidičky a tady na Fauně jsem našla svojí krevní skupinu. A hlavně mě hřeje u srdíčka, že mám tu čest, znát se, alespoň po písmenkách, s lidmi, kteří neváhají pomoci i fyzicky v reálném životě....a často je mi stydno, že nemohu pomáhat stejně, ať už je to z důvodu toho, že od dotyčné bydlím daleko a nemohu pomoci fyzicky a bohužel v tomto mém krušném období si nemohu dovolit ani finanční pomoc.
Ale ráda bych všem dobrým duším zde řekla...napsala, že máte můj obrovský respekt a obdiv a jste pro mě důkazem, že dobří lidé ještě nevymřeli.
napsal(a):
A to je škoda, že nepíšete. Protože nějaké zkušenosti by se určitě hodily.
Nevím, jestli úplně zkušenosti, ale alespoň přidám něco o sobě, když už jsem se rozhoupala.
Mám tříletého whippeta, jezdíme na výstavy, běhá coursing a občas zavítáme i na dostihy. Pro srandu zlehka agilitíme.
Potom máme doma chovku křečíků, teď to bude asi pět let, odchovaných máme nějakých 30 vrhů.
Na fotce náš Etyn.
marcelaamax
napsal(a):
Ty jo taky ani nevím, jak jsem se tu vlastně vzala , a ani kdy - ale bylo to v době, kdy jsem měla Maxe, takže to už pár let taky bude...
"Koňadru" si pamatuju, možná byla trochu od rány, ale co tak vzpomínám, tak dokázala poradit. "Scyllu" si pamatuju taky.... A pak třeba ještě "anonymx", "Iliena", "Aliens" a "Clayton".
"Koňadra" byla ostrá, potvrzuji. Jenže....mě si nějak oblíbila a tuším mně jako jediné nebo jedné z minima napsala soukromě. Pak mě i přijela navštívit na chalupu, celkem dost jsem toho o ní věděla. No...a pak najednou zmizela. Chybí mi...
lesnížínka
napsal(a):
Moc si nevzpomínám. Jak umřel Berry a odešla jsem z CZ psa. Asi 6let? Datum registrace tu taky nikde nemám Na většinu, co jste tu jmenovali, si taky vzpomínám, teda připomněli jste mi je Člověk přemýšlí, co s nima je, proč už tu nejsou atd...
Ne ne, podle mě Ty jsi tu dýl než já. Byla jsi "Divoženka", vzpomínáš???
napsal(a):
No oproti některým veteránkám zde jsem tedy ještě pískle...registrace od 15.3.2015, což je i datum prvního příspěvku. Myslím, že jsem už asi načuhovala i předtím asi jako neregistrovaná. Podle mě jsem sem zabrousila, protože jsem určitě hledala nějaký informace....mě dlouho trvá než se osmělím a dovolím si někam vložit příspěvek...no a asi všuchni vidíte, že od té doby jsem se tedy dost osmělila a krafu do všeho .
Jako sociální sítě nejsou můj koníček...resp. využívám velmi vzácně, ale tady je to něco jiného......za ty roky tady některé uživatelky dovolím nazývat přítelkyněmi, i když jen virtuálními a spoustu pravidelných diskutérek za minimálně ZNÁMÉ.
Tím, že nás zdejší admini striktně nehlídají a nenutí striktně držet se tématu doskuze, tak se často stane, že zaplevelíme vlákno nějakou drbárnou (někdy bohužel určitě ke škodě lidí, kteří následně otevřou danou diskuzi v naději, že se něco dozví a po pár příspěvcích zjistí, že zbytek diskuze je OT) a ta drbárna mi kolikrát, po perném dni , vyloudí úsměv na tváři.
Raduji se s vámi, když máte nové štěňátko, raduji se z úspěchů vašich pejsků, raduji se, když se nemocný pejsek vyléčí. Brečím s vámi, když vám odejde psí přítel do psího nebe, držím palce, aby se nemocný nebo zraněný pejsek brzy vyléčil. Rozčiluju se s vámi, když jsou lidi ignoranti, když s pejsky nezachází dobře nebo když naopak držením nevychovaného psa obtěžují a nebo ohrožují okolí. A hlavně směji se vašim "veselým historkám z natáčení"
Prostě není nad to si přečíst, že ani vy ...vaši pejsci...nejsou dokonalí roboti...člověk si pak nepřipadá tak neschopně
Nemám v okolí žádné stejně "postižené" lidičky a tady na Fauně jsem našla svojí krevní skupinu. A hlavně mě hřeje u srdíčka, že mám tu čest, znát se, alespoň po písmenkách, s lidmi, kteří neváhají pomoci i fyzicky v reálném životě....a často je mi stydno, že nemohu pomáhat stejně, ať už je to z důvodu toho, že od dotyčné bydlím daleko a nemohu pomoci fyzicky a bohužel v tomto mém krušném období si nemohu dovolit ani finanční pomoc.
Ale ráda bych všem dobrým duším zde řekla...napsala, že máte můj obrovský respekt a obdiv a jste pro mě důkazem, že dobří lidé ještě nevymřeli.
"A hlavně mě hřeje u srdíčka, že mám tu čest, znát se, alespoň po písmenkách, s lidmi, kteří neváhají pomoci i fyzicky v reálném životě...."
To je ono!!! Toto je taková nějaká reálně-virtuální sociální síť!!! Když si vzpomenu na tu vlnu podporu při mém těžkém COVIDu a návštěvy, respektive nákupy "Blueberry" (nebo "Blackberry"? Mmch. copak s ní je - ozvi se, prosím!), a teď další reálná a VELKÁ pomoc v případě nemoci Fidouška! Hluboce se před vámi skláním!
A to pořád ještě není všechno - když teda moje pseudorodina funguje tak jak "funguje", tak velmi často pochopení, empatii, sdílení...nalézám tady! Se "Sarah" jezdíme na dvolené... Jiná z vás (nevím, zda mám právo jmenovat) nás na tu dovolenou přijede navštívit... Na "Kočkách" mi kdysi byla také nabízena reálná pomoc - potřebovala jsem pro svého tehdejšího kocoura transfúzi od jiné kočky. Je to zde aspoň pro mě takové magické!
A souhlasím s tím, že řada lidí se změnila! Holt stárneme, tak třeba i tak nějak aspoň trochu moudříme!
Mám dojem že jsem tady věkem nejstarší.Teď jsem ve stádiu kdy dochovávám svého posledního psa v životě.Skoro 14 letou, dlouhodobě nemocnou fenku.Vzhledem k svému věku a zdraví už psa nechci.Je to hrozná představa,po 50 letech nonstop se psem,bude bez něj život smutný.Omlouvám se,že to není k tématu a že skuhrám.....Ale možná že jste někdo řešili v rodině,nebo se známým to samé.A zajímalo by mě jestli si třeba naopak neoddechnu, volné ruce, žádná starost, konečně můžu kamkoliv,nemuset spěchat domů atd.

Varaxi
napsal(a):
Mě mrzí shavoid. Ta pro mě byla svým způsobem vzorem.
.....na tu nemohu zapomenout, občas si na ni vzpomenu....nějak se s tím jejim odchodem nedokážu smířit, I když to pro ni bylo asi tu chvili vykoupenim....pořád jsem si četla její příspěvky a koukala na videa, pak už jsem nenašla....navíc tuším, že odešla na Apríla, tak ho mám s tím spojeny ať je jí tam kde je už jenom dobře

....ja jsem tu cca 6 let...datum registrace jsem také nenašla....napřed jsem byla na Prozenach, kde byla skvělá parta a od zadaneho tématu se to většinou odklonilo jako tady a probírali se vše včetně zvířat, legrace byla neskutečná i smutek, ale bylo to moc fajn, pak redakce zrušila diky fejsu to co fungovalo a naše parta se rozpadla...a tak jsem našla Vás tady na fauně........tady se člověk může vypovídat, vysmutit, zaradovat ve věcech, kdy bych u jiných byla za prastěnou....diky Vám jsem vlastně zatratila nápad pořídit si bocku a diky vám jsem začala učit blbiny našeho motýla....vděčím vám za hodně.....
fikovnice
napsal(a):
"Koňadra" byla ostrá, potvrzuji. Jenže....mě si nějak oblíbila a tuším mně jako jediné nebo jedné z minima napsala soukromě. Pak mě i přijela navštívit na chalupu, celkem dost jsem toho o ní věděla. No...a pak najednou zmizela. Chybí mi...
Já jsem si s "koňadrou" taky psala i SZ, ale osobně jsme se neviděly. Taky jsem teď koukala, že poslední zprávu SZ si ani nepřečetla, a to je už x let .

Mí
napsal(a):
Mám dojem že jsem tady věkem nejstarší.Teď jsem ve stádiu kdy dochovávám svého posledního psa v životě.Skoro 14 letou, dlouhodobě nemocnou fenku.Vzhledem k svému věku a zdraví už psa nechci.Je to hrozná představa,po 50 letech nonstop se psem,bude bez něj život smutný.Omlouvám se,že to není k tématu a že skuhrám.....Ale možná že jste někdo řešili v rodině,nebo se známým to samé.A zajímalo by mě jestli si třeba naopak neoddechnu, volné ruce, žádná starost, konečně můžu kamkoliv,nemuset spěchat domů atd.
My řešíme opak. Pořízení nástupkyně v sobotu zemřelé kavkazanky. Pro moji maminku, které je 76 let. Na zahradu, takže žádného prcka. Kavkazanka už to nebude, ve hře je více plemen - choďák, hovawart, šarplaninec, moskevák, tibetská doga, rotvajler,... řazeno dle prozatímních preferencí... Choďačku už v minulosti měla. Ale je fakt, že na psa nebude mamka sama, a kdyby se něco stalo, a nemohla by ona, tak nastupujeme my, rodina.

"tak jsem schválně trochu pátrala a jako registrovaný uživatel jsem první příspěvek napsala 29.10.2007."
bodlinko, jestli ses registrovala až když už to ifauna vyžadovala, tak to zcela jistě bylo daleko později, než 2007
janajana65
napsal(a):
Nevím, jestli úplně zkušenosti, ale alespoň přidám něco o sobě, když už jsem se rozhoupala.
Mám tříletého whippeta, jezdíme na výstavy, běhá coursing a občas zavítáme i na dostihy. Pro srandu zlehka agilitíme.
Potom máme doma chovku křečíků, teď to bude asi pět let, odchovaných máme nějakých 30 vrhů.
Na fotce náš Etyn.
To se za náma můžete občas stavit na drobný savce a rozšířit svoje rady a zkušenosti. Je nás tam celkem tak tři a půl a dotazy občas taky dost přiblblý.
marcelaamax
napsal(a):
Já jsem si s "koňadrou" taky psala i SZ, ale osobně jsme se neviděly. Taky jsem teď koukala, že poslední zprávu SZ si ani nepřečetla, a to je už x let .
No, ona byla starší než já... Pak jsme si po dlouhém dopisování potykaly, pak jsme se párkrát osobně sešly. Ona si strašně moc chránila své soukromí. A tuším, že také patří do skupiny lidí, které se nějak přestaly líbit změny zde. Mně je to tak nějak jedno. Vím, že bylo období, kdy se dalo u příspěvku hlasovat packou nahoru nebo dolů, vzpomínáš?

Na iFAUNU jsem se dostala úplnou náhodou, když jsem cosi hledala a toto diskuzní fórum na mne vyskočilo. Asi dva roky jsem jen tak pročítala, pak se zaregistrovala na konci roku 2020. Dříve, když jsem měla morčata, tak jsem chodila na kralici.cz podsekce morčata, tam to ale postupně šlo do kopru.
napsal(a):
My řešíme opak. Pořízení nástupkyně v sobotu zemřelé kavkazanky. Pro moji maminku, které je 76 let. Na zahradu, takže žádného prcka. Kavkazanka už to nebude, ve hře je více plemen - choďák, hovawart, šarplaninec, moskevák, tibetská doga, rotvajler,... řazeno dle prozatímních preferencí... Choďačku už v minulosti měla. Ale je fakt, že na psa nebude mamka sama, a kdyby se něco stalo, a nemohla by ona, tak nastupujeme my, rodina.
Tak se pak "Balu" pochlubte přírůstkem!
A budete brát od štěniska nebo třeba i dospělého/adolescenta?
marcelaamax
napsal(a):
...a víš o tom, že přišla o jednoho ze svých nejmilovanějších psů/fen? (asi torze )
Více psát nebudu, kdoví, někteří to zde třeba jen čtou a z nějakého důvodu nepřispívají.
napsal(a):
"tak jsem schválně trochu pátrala a jako registrovaný uživatel jsem první příspěvek napsala 29.10.2007."
bodlinko, jestli ses registrovala až když už to ifauna vyžadovala, tak to zcela jistě bylo daleko později, než 2007
No, já každopádně u svého profilu hledala datum registrace a mám tam jen datum posledního přihlášení. A chodím na iFAUNU z NTB. Ale myslím, že dřív to tam fakt bylo...

Mí
napsal(a):
Moje známá - dáma skorosedmdesát let si po odchodu jejich boxera taky už nechtěla pořídit dalšího psa. Protože si ale úplně bezpsí život neumí představit, vyřešila to tak, že hlídá známým. Díky tomu jsme získali úžasnou chůvu a chůváka, kteří hlídali už naší první kraťandu a teď žížalu. Má to jedinou vadu - chůvák (jak se jmenuje chlap od chůvy?) naše kraťandy neskutečně miluje a žížala se nám z týdenního pobytu vrátila pěkně rozmazlená a rozžebraná
Připadá mi to jako super řešení pro toho, kdo si psa nechce nebo nemůže pořídit, ale zároveň mu ten psí čumák chybí.

fikovnice
napsal(a):
No, já každopádně u svého profilu hledala datum registrace a mám tam jen datum posledního přihlášení. A chodím na iFAUNU z NTB. Ale myslím, že dřív to tam fakt bylo...
to je nás více
ale lze si nalézt své příspěvky jako registrovaný (v profilu) tudíž i datum svého prvního příspěvku "jako registrovaného" - já mám 29.1.2014
ale bych i řekla, že to bylo ještě před registrací, tak možná to je můj začátek zde?
nevím.....

fikovnice
napsal(a):
Ano, dřív to tam opravdu bylo...

fikovnice
napsal(a):
Tak se pak "Balu" pochlubte přírůstkem!
A budete brát od štěniska nebo třeba i dospělého/adolescenta?
Mamka chce štěně... Já bych brala i starší fenku, které bychom tím pomohly, ale mamka nechce brzy zažívat její odchod, má z toho strach... Teď ji to fakt sebralo.
napsal(a):
Pokud to sitace dovolí,tak to má vaše maminka fajn.Přeji šťastnou ruku při výběru nového pejska.Ona ta fáze vybírání je taková napínavá, plná pochyb a očekávání. Aspoň pro mne vždy byla.
napsal(a):
Moje známá - dáma skorosedmdesát let si po odchodu jejich boxera taky už nechtěla pořídit dalšího psa. Protože si ale úplně bezpsí život neumí představit, vyřešila to tak, že hlídá známým. Díky tomu jsme získali úžasnou chůvu a chůváka, kteří hlídali už naší první kraťandu a teď žížalu. Má to jedinou vadu - chůvák (jak se jmenuje chlap od chůvy?) naše kraťandy neskutečně miluje a žížala se nám z týdenního pobytu vrátila pěkně rozmazlená a rozžebraná
Připadá mi to jako super řešení pro toho, kdo si psa nechce nebo nemůže pořídit, ale zároveň mu ten psí čumák chybí.
Taky o tom samozřejmě uvažuju,i synové mají psa, takže hlídám když potřebují,vč
vnoučat.

napsal(a):
Ano, dřív to tam opravdu bylo...
bylo to tam - jeste nedavno...
ale neco se delo -podle me asi pospojovali prispevky z dob, kdy clovek nebyl zaregistrovany, ale pred odpovedi napsal prezdivku a e-mail a tak prispel.
protoze u me v profilu se taky objevili prispevky z r.2006 a jsem presvedcena, ze jedine, co v te dobe bylo stejne byl ten e-mail.

Ták. Jak už název napovídá, nechala jsem se navrtat do Kubíčka.
Tímto chci poděkovat reneesce za skvělý nápad.
Uvítám tady od všech tipy a nápady, jak si soužití s Kubou co nejvíce zpříjemnit a budu sem asi lozit brečet, až mě pokouše.
Abych teda trochu představila Kubíka...:
Inzerát z bazos.cz (http://zvirata.bazos.cz/inzerat/2 951745/Jack-russel-terier.php):
Kuba je asi roční pes plemene jack russel teriera. Hledáme mu nového pánečka, protože ten první si s ním nevěděl rady. Kuba je totiž velmi dominantní a první majitel byl velmi hodný a toho Kuba zneužil a na svého pána zkoušel útočit. Po asi měsíčním výcviku byl Kuba 14 dní hodný, ale potom opět začal se svými choutky. Proto byl vykastrován a očekávalo se zlepšení. Opět to trvalo asi měsíc a pak nanovo začal útočit.
Není velkého vzrůstu, ale nepříjemné to jeho chování je! Kde se chová vždy perfektně je venku. Tam nikdy nebyl zlý.
Takže Kubu doporučujeme na venkovní pobyt ve vyhřívané boudě bude super společník. Je zvyklý na psy, poslouchá. Samozřejmě je očkován a odčerven. Je milý pokud není uvnitř v místnosti. Zvyklý na granulovanou stravu (sežere asi 20dkg denně).
Renneska pánovi psala o bližší info a dozvěděla se tohle:
Kuba je menšího vzrůstu.Váží odhadem 6kg. Přesně nevím. Musím ho zvážit. Kuba přišel do mých rukou od velmi nedůsledných majitelů. Mám výcvikové středisko a hotel pro psy na nejvyšší úrovni. Alespoň se o to snažím. Na Kubu jsem dostal 2500kč na dobu 14 dní ubytování a za tu dobu jsem měl
sehnat nového majitele. A taky jsem dostal 1200kč na utracení pokud se nikdo nenajde.Těch 1200kč jsem věnoval na delší ubytování a mám ho na hotelu již dva měsíce. U mě si nic nedovolí, ale na vánoce si ho vzala jedna rodina a ti ho za dvě hodiny vrátili. A to už psa kdysi měli. S fenkami nemá problém. Feny miluje. Je jen velmi porušený v chování.
Já teda psala obsáhlýho mejla, kde jsem přesně popsala svoji aktuální situaci s tím, ať posoudí, jestli by to mohlo jít. A dostalo se mi odpovědi, že pán jede ve středu do Brna, tak mi ho doveze. Trochu rychlý, ae tak co už no.
Jinak největší hrůzu mám z toho seznámení s mýma psama, no. Klasika je nemít na vodítkách, mít košíky, na neutrálním území... Na houno je, že nemám to neutrální území, kde bych je mohla volně pustit bez strachu, že mi Kuba vezme čouda... A včil babo raď.
Jinak máte někdo zkušenosti se psem, co má nonstop na hubě náhubek? Asi mu ho chvíli budu doma nechávat...
Člověk se nemá hrabat v historii. Hádejte, čí je ten citovaný příspěvek? Je to první jack?

napsal(a):
Mamka chce štěně... Já bych brala i starší fenku, které bychom tím pomohly, ale mamka nechce brzy zažívat její odchod, má z toho strach... Teď ji to fakt sebralo.
Nechcete Toníka? Když jste na velké psy zařízení a zvyklí.
napsal(a):
Ták. Jak už název napovídá, nechala jsem se navrtat do Kubíčka.
Tímto chci poděkovat reneesce za skvělý nápad.
Uvítám tady od všech tipy a nápady, jak si soužití s Kubou co nejvíce zpříjemnit a budu sem asi lozit brečet, až mě pokouše.
Abych teda trochu představila Kubíka...:
Inzerát z bazos.cz (http://zvirata.bazos.cz/inzerat/2 951745/Jack-russel-terier.php):
Kuba je asi roční pes plemene jack russel teriera. Hledáme mu nového pánečka, protože ten první si s ním nevěděl rady. Kuba je totiž velmi dominantní a první majitel byl velmi hodný a toho Kuba zneužil a na svého pána zkoušel útočit. Po asi měsíčním výcviku byl Kuba 14 dní hodný, ale potom opět začal se svými choutky. Proto byl vykastrován a očekávalo se zlepšení. Opět to trvalo asi měsíc a pak nanovo začal útočit.
Není velkého vzrůstu, ale nepříjemné to jeho chování je! Kde se chová vždy perfektně je venku. Tam nikdy nebyl zlý.
Takže Kubu doporučujeme na venkovní pobyt ve vyhřívané boudě bude super společník. Je zvyklý na psy, poslouchá. Samozřejmě je očkován a odčerven. Je milý pokud není uvnitř v místnosti. Zvyklý na granulovanou stravu (sežere asi 20dkg denně).
Renneska pánovi psala o bližší info a dozvěděla se tohle:
Kuba je menšího vzrůstu.Váží odhadem 6kg. Přesně nevím. Musím ho zvážit. Kuba přišel do mých rukou od velmi nedůsledných majitelů. Mám výcvikové středisko a hotel pro psy na nejvyšší úrovni. Alespoň se o to snažím. Na Kubu jsem dostal 2500kč na dobu 14 dní ubytování a za tu dobu jsem měl
sehnat nového majitele. A taky jsem dostal 1200kč na utracení pokud se nikdo nenajde.Těch 1200kč jsem věnoval na delší ubytování a mám ho na hotelu již dva měsíce. U mě si nic nedovolí, ale na vánoce si ho vzala jedna rodina a ti ho za dvě hodiny vrátili. A to už psa kdysi měli. S fenkami nemá problém. Feny miluje. Je jen velmi porušený v chování.
Já teda psala obsáhlýho mejla, kde jsem přesně popsala svoji aktuální situaci s tím, ať posoudí, jestli by to mohlo jít. A dostalo se mi odpovědi, že pán jede ve středu do Brna, tak mi ho doveze. Trochu rychlý, ae tak co už no.
Jinak největší hrůzu mám z toho seznámení s mýma psama, no. Klasika je nemít na vodítkách, mít košíky, na neutrálním území... Na houno je, že nemám to neutrální území, kde bych je mohla volně pustit bez strachu, že mi Kuba vezme čouda... A včil babo raď.
Jinak máte někdo zkušenosti se psem, co má nonstop na hubě náhubek? Asi mu ho chvíli budu doma nechávat...
Člověk se nemá hrabat v historii. Hádejte, čí je ten citovaný příspěvek? Je to první jack?
Nechám se poddat.
"Impact"? Vy? Vás ale s JRT nemám spojenou...

napsal(a):
Nechcete Toníka? Když jste na velké psy zařízení a zvyklí.
Ne, bohužel. Mamka nechce psa - samce, nechce tak starého, důvod jsem napsala výše, a nechce psa, kterému, jak říká, nevidí do očí. Bez legrace - mamce vadí i ty vousy, když jsem měla černou ruskou teriérku, tak trpěla. Proto jsou ve výběru pouze psi s hladkou čenichovou partií. Toníka je mi moc líto, ale mamku lámat nemůžu a ani nechci. Bude to především její pes, teda fena, ona s ní bude 24/7 a musí jí vyhovovat, musí se jí líbit.
Edit: bude to zřejmě její poslední pes, já mám hlas pouze poradní a jsem první, kdo se bude starat, když ona nebude moci. Tak jsme to měli i s kavkazankou, když bylo potřeba, byla jsem po ruce já.
napsal(a):
to je nás více
ale lze si nalézt své příspěvky jako registrovaný (v profilu) tudíž i datum svého prvního příspěvku "jako registrovaného" - já mám 29.1.2014
ale bych i řekla, že to bylo ještě před registrací, tak možná to je můj začátek zde?
nevím.....
"Hmn_", tak jsem to také šla prozkoumat a našla jsem cca tisíc STRAN svých příspěvků! Ta moje touha po sociální komunikaci je šílená! A našla jsem skutečně rok 2013, říjen. Hned se mi oživil tehdejší boj o život kocoura a jeho uspání...
napsal(a):
Já si vzpomínám, že když skomíral equáč, tak tam Terven zmínila právě ifaunu, že sem chodí plkat. Pamatuju, že tam byla ifauna pro mnohé "holčičkárna". Ač už ne holčička, zkusila jsem a nelituju.
Jo? To už si vůbec nepamatuju...ale asi jo
Registrovaná jsem tu od r. 2015, na nemoderku jsem nechodila. Datum 1. registrace na profilu mám normálně viditelný.
Jak se tu zmiňujou lidi, co chodili a už nechodí, napadá mě ještě Lexaurin.
orionka
Náhodou, já s v tom hrabu hrozně ráda. Hlavně takový ty dvanáct patnáct let starý poznámky typu - Už mám tři psy, kde až se to zastaví? Nebo poznámky kámošů - Gabčo, ty jich jednou budeš mít plnej barák...
Někdy se fakt zasměju, jaká jsem byla mladá, blbá a strašně drzá.
Mordor (Kuba) byl první adoptovanej, služebně druhej po mojí Mambičce. Už jsou oba nahoře.
Nejvtipnější na tom je, že se mi ze všech mým milovaných psů musel vrátit zrovna on. Mám doma už pár měsíců jeho věrnou kopii a nejvíc nejlepší je ten xicht, když mě nase*e a já na něj houknu Mordore co děláš!!!
Imho už někdo napsal adminoi, aby tam tu funkci vrátil?

fikovnice
napsal(a):
Nechám se poddat.
"Impact"? Vy? Vás ale s JRT nemám spojenou...
Kdepak já, já "žížalky" nemusím.
fikovnice
napsal(a):
"Hmn_", tak jsem to také šla prozkoumat a našla jsem cca tisíc STRAN svých příspěvků! Ta moje touha po sociální komunikaci je šílená! A našla jsem skutečně rok 2013, říjen. Hned se mi oživil tehdejší boj o život kocoura a jeho uspání...
Jojo, vzpomínky jsou sice super, ale mě ten příspěvek od orionky taky teď docela rozhodil sandál. Že to do psí prdele nepřestane bolet ani po tolika letech.

impact
napsal(a):
Jojo, vzpomínky jsou sice super, ale mě ten příspěvek od orionky taky teď docela rozhodil sandál. Že to do psí prdele nepřestane bolet ani po tolika letech.
Tak to pardon, měla to být spíš legrace.

Hodně jsem obdivovala "shavoid" (?) s hluchou borderkou.

Taky by mohli vrátit smajlíky hned pod příspěvek.
????
Nezáleží to na prohlížeči ? Já mám pod příspěvkem smajlíků......

Mí
napsal(a):
Troufám si říct, že nejsem tak stará jako vy...a nemít psy, tak bych si asi s věkem nedělala hlavu. Bohužel jako psí člověk, život počítám na psí životy. A reálně současní psi...dvouletá čuba a štěně...jsou již moji poslední.
Protože dalšího psa už bych si pořizovala do důchodového věku a prostě si nejsem jistá, jak už pak na tom budu se zdravím a třeba finančně.....
No rozumím vám...sama se děsím představy, kdy nastane den a já budu bez psů....jediné plus vidím v tom, že nebudu muset stále dokola uklízet ty chlupy...teď co líná pyrenejka, tak je to masakr.....
konečně můžu kamkoliv,nemuset spěchat domů
No a já už z toho "kamkoliv" vyrostla a spěchám domů a ráda.....a pak další věc, jsem línej pecivál a v pohybu mě udržuje vlastně jen to, že chodím se psy na procházky....bez psů mi to nedává smysl....stane se ze mě gaučový ležák

rapotacka11
napsal(a):
Myslela jsem, dát to jako
"kvalitní příspěvek".
Nemusela bych se vyjadřovat
slovy ...
Dříve ta možnost byla.
To určitě! Abyste mi všici dávali
napsal(a):
Tak to pardon, měla to být spíš legrace.
V pohodě. Ono je to takový celý citlivý tím, že za pár dní jedeme na naše víkendové setkání adopčních rodičů a letos je to úplně poprvé bez ředitelky Mambičky. Takže já teď chytnu na jakoukoli vzpomínku.
Varaxi
napsal(a):
Mě mrzí shavoid. Ta pro mě byla svým způsobem vzorem.
Ano, četla jsem to tehdy a nedokázala pochopit, že se to stalo, že přišel ten impuls, který byl tak silný, že ho nezastavili ani psi a odpovědnost za ně - a ona zodpovědná byla. Vzpomenu si na ni docela často. Říkám si, když si vzpomenu na to téma, který založila tehdy - jestli někdy někdo uvažoval nad tím najít svému psu lepšího majitele, jestli to nebyla třeba frustrace z toho, že feňuli nedokáže v tom daným momentě posunout dál, než se jí podařilo ji posunout, jestli to nebyl ten impuls a pokud ano, tak to byl falešnej impuls, protože pro toho psa udělala hrozně moc.
fikovnice
napsal(a):
"A hlavně mě hřeje u srdíčka, že mám tu čest, znát se, alespoň po písmenkách, s lidmi, kteří neváhají pomoci i fyzicky v reálném životě...."
To je ono!!! Toto je taková nějaká reálně-virtuální sociální síť!!! Když si vzpomenu na tu vlnu podporu při mém těžkém COVIDu a návštěvy, respektive nákupy "Blueberry" (nebo "Blackberry"? Mmch. copak s ní je - ozvi se, prosím!), a teď další reálná a VELKÁ pomoc v případě nemoci Fidouška! Hluboce se před vámi skláním!
A to pořád ještě není všechno - když teda moje pseudorodina funguje tak jak "funguje", tak velmi často pochopení, empatii, sdílení...nalézám tady! Se "Sarah" jezdíme na dvolené... Jiná z vás (nevím, zda mám právo jmenovat) nás na tu dovolenou přijede navštívit... Na "Kočkách" mi kdysi byla také nabízena reálná pomoc - potřebovala jsem pro svého tehdejšího kocoura transfúzi od jiné kočky. Je to zde aspoň pro mě takové magické!
A souhlasím s tím, že řada lidí se změnila! Holt stárneme, tak třeba i tak nějak aspoň trochu moudříme!
Nemám oprávnění nic psát veřejně, ale chtěla bych aspoň obecnými slovy znovu vzdát poklonu těm, kdo jsou mi teď určitým způsobem nablízku - však vy víte (dnes jsem opět zažila neskutečné překvapení)....hluboce si vás vážím!
iFAUNA skutečně sbližuje lidi a ukazuje, že to s námi, naší empatií a ochotou pomáhat rozhodně není tak špatné, jak se někdy říká.
Mí
napsal(a):
Připomněla jste mi mého tatínka. Poprvé když mu bylo přes šedesát a již tenkrát řešil, zda si vůbec ještě může koupit štěně. Koupil. Podruhé mu bylo už asi 75 a na další štěně si netroufal. No a na inzerci na něj vykoukl asi šestiletý jezevčík, kterého nikdo nechtěl. Ten zemřel před rokem a půl, tátovi bylo 82 a to už bylo fakt moc. No a přišla k němu strašlivě hubená toulavá kočka, jednou jí nakrmil, druhý den vlezla dovnitř, sedla si na gauč a už neodešla. Takže táta má po 60ti a něco letech s jezevčíky kočku :-)
Já mám teď mlaďocha, občas se s ním jde projít do lesa, občas mi pomůže třeba s vlečkou, ale je vidět, že už má raději klid, na celé dny si ho k sobě nebere, i když by mohl. Říká že zlatá nenáročná kočka, ale teď jsem ho sebou vytáhla na výstavu loveckých psů a bylo mi skoro líto, jak tam ty jezevčíky obhlížel.
Nevím kolik je Vám, ale předpokládám, že těch 84 to nebude, tak třeba se nějaký vhodný zvířátko i Vám v životě vyskytne

" A našla jsem skutečně rok 2013, říjen. Hned se mi oživil tehdejší boj o život kocoura a jeho uspání... "
tak to jsem zde již nějakou dobu byla
napsal(a):
Hlasuju pro rotvíka nebo moskeváka.

GAELLE
napsal(a):
Hlasuju pro rotvíka nebo moskeváka.
napsal(a):
Troufám si říct, že nejsem tak stará jako vy...a nemít psy, tak bych si asi s věkem nedělala hlavu. Bohužel jako psí člověk, život počítám na psí životy. A reálně současní psi...dvouletá čuba a štěně...jsou již moji poslední.
Protože dalšího psa už bych si pořizovala do důchodového věku a prostě si nejsem jistá, jak už pak na tom budu se zdravím a třeba finančně.....
No rozumím vám...sama se děsím představy, kdy nastane den a já budu bez psů....jediné plus vidím v tom, že nebudu muset stále dokola uklízet ty chlupy...teď co líná pyrenejka, tak je to masakr.....
No a já už z toho "kamkoliv" vyrostla a spěchám domů a ráda.....a pak další věc, jsem línej pecivál a v pohybu mě udržuje vlastně jen to, že chodím se psy na procházky....bez psů mi to nedává smysl....stane se ze mě gaučový ležák
Toho "bezvenčení" se taky bojim.Jít jen tak,bez voditka v ruce,no co to je za procházka? A děvčata, díky že jste mně neodsoudily, protože fenka tady zatím je a snad se ještě i přes všechny problémy užijeme.
impact
napsal(a):
Jo jo, mně se to také vrátilo . Navíc to byl poslední podzim mé mamky...
Ale nevadí mi to od "Orionky". Někdy, třeba i vědomě, jindy podvědomě, vytěsňuji nepříjemné, zlé a bolavé věci...no, a pak se nemůžu divit třeba somatizaci.
napsal(a):
to je nás více
nevím.....
A neradila jsi mi i tehdy v r. 2013, když mému poslednímu chalupovému kocourovi selhávaly ledviny a následně musel být uspán (tedy uspán měl být tak nejm. o 2 týdny dříve!)? Samozřejmě v živé paměti mám rady ohledně panleukopenie Fida a možná i FeLV jiného útulkového kocoura.

GAELLE
napsal(a):
Co je na tom k smíchu? Myslela jsem to vážně. Jasně že si vybere mamka podle svého. Držím pěsti ať se brzy najde vhodné štěnátko a moc jí to přeju. Já bych z tohoto výběru šla do rotvíka.
Gaelle, to není smích, to je úsměv. Já v těch smajlících nemám normální úsměv. Omlouvám se, jestli jsem vás urazila. Rozhodně to nebyl úmysl.
Už to krystalizuje - budeme vybírat choďáka, tedy choďačku. Měli jsme už jednu a mamce vyhovovala. Chce s ní chodit na výlety. To s pastevcem moc nejde, obě kavkazanky byly nejradši ve svém teritoriu, Rotvajler je sice ve výběru, ale byl na posledním místě, je málo chlupatý. Prostě mamka má své představy a já nechci, aby musela dělat kompromis, chci, aby byla maximálně spokojená.
napsal(a):
Gaelle, to není smích, to je úsměv. Já v těch smajlících nemám normální úsměv. Omlouvám se, jestli jsem vás urazila. Rozhodně to nebyl úmysl.
Už to krystalizuje - budeme vybírat choďáka, tedy choďačku. Měli jsme už jednu a mamce vyhovovala. Chce s ní chodit na výlety. To s pastevcem moc nejde, obě kavkazanky byly nejradši ve svém teritoriu, Rotvajler je sice ve výběru, ale byl na posledním místě, je málo chlupatý. Prostě mamka má své představy a já nechci, aby musela dělat kompromis, chci, aby byla maximálně spokojená.
Nééé jasně že jsem se neurazila nebylo proč.
Choďák je fajn, jen po těch pastevcích a černyších nebude moc malý?
A taky jako hlídač asi nebude nic moc.
Kdesi jste kdysi psala že mamka bydlí v nějaké chatové kolonii? Nebo jsem to popletla?
Ať brzy seženete štěnátko. Mamce to moc přeju.
napsal(a):
Ach...jak já Vám závidím...tu maminku! Navíc to vypadá, že je ještě dostatečně vitální!

GAELLE
napsal(a):
Kdesi jste kdysi psala že mamka bydlí v nějaké chatové kolonii? Nebo jsem to popletla?
Bude malý. Aspoň pro mě. Už za Aginčina života jsme s mamkou probiraly plemena. Mamce se líbí moskevák, pyrenejský mastin, šarplaninec, ale po Aginčině smrti se docela překvapivě rozhodla, že už tak velkého psa nechce. Důvody jsou praktické - aby ho zvládla . A taky ten požadavek výletů, na než chodí s partou zhruba stejně starých dam. Mám taky trochu obavy z toho, že chod není tak rázný hlídač jako pastevec, ale je fakt, že kolem naší zahrady bydlí mnohem víc lidí na okolních zahradách než driv, je tam víc živo. Tak snad bude chod stačit. Ale takový pocit bezpečí jako s pastevcem, to nebude. Tohle si ale musí rozhodnout mamka, ta tam bude s tou fenkou bydlet. A i s tím vědomím se rozhodla pro choda.
Ještě ale není nový pes doma, a než bude, může dojít k přehodnocení. Přece jen je to příliš krátká doba od odchodu Agči... a hlavou to šrotuje...
GAELLE
napsal(a):
Kámoščin táta dva choďáky měl a byly celkem normálně hlídací, asi ani nepoznali rozdíl mezi NO a jimi.
Trickyvoo
napsal(a):
Kámoščin táta dva choďáky měl a byly celkem normálně hlídací, asi ani nepoznali rozdíl mezi NO a jimi.
Hlavně u choďáka zafunguje psychologickej efekt - černej pes s ostrým vzezřením, většina lidí ho dokonce považuje za menšího NO.
A štěkat umí ...myslím, že u laiků může vzbuzovat větší respekt než pastevec.
napsal(a):
Proč?
Budete ještě v dobrém věku a to uvidíte až ve chvíli, kdy ta situace nastane:-)
Moji tetě bude letos 70 , fence je 12 let a má přes rok rakovinu mléčných zlaz.
Taky už nechtěla, ale jsme rádi, že si nakonec pejska ještě pořídí (nejspíš staršího, z útulku a menšího), se slibem když by se něco stalo, pejska si vezmu
Bez psa by i se strejdou oba chátrali jak fyzicky tak psychicky , jsou oba vitální, nachodí denně X km, mají radost, nejsou sami...
Mě přijde chyba si po 60 říct, že už cekam jen na smrt a odepřít si svoji životní lásku. To s z vas ten ležák 100% stane
Zemřít dřív než pes můžete kdykoliv a pokud mam záruku, že se o něj v tom případě někdo s láskou a kvalitně postará- proč ne ?

RozaTonda-mopsi
napsal(a):
Proč?
Budete ještě v dobrém věku a to uvidíte až ve chvíli, kdy ta situace nastane:-)
Moji tetě bude letos 70 , fence je 12 let a má přes rok rakovinu mléčných zlaz.
Taky už nechtěla, ale jsme rádi, že si nakonec pejska ještě pořídí (nejspíš staršího, z útulku a menšího), se slibem když by se něco stalo, pejska si vezmu
Bez psa by i se strejdou oba chátrali jak fyzicky tak psychicky , jsou oba vitální, nachodí denně X km, mají radost, nejsou sami...
Mě přijde chyba si po 60 říct, že už cekam jen na smrt a odepřít si svoji životní lásku. To s z vas ten ležák 100% stane
Zemřít dřív než pes můžete kdykoliv a pokud mam záruku, že se o něj v tom případě někdo s láskou a kvalitně postará- proč ne ?
Už nechci, protože za prvé si nejsem jistá, jestli budu ještě třeba v důchodu moci pracovat a to celou dobu, co by byl pes naživu a jen z důchodu určitě držení velkého psa finančně neutáhnu....a malého nechci, pro mě malej pes=žádnej pes.
Bohužel tu jistotu, že se o psa někdo s láskou postará nemám.....resp. dcera asi ano, ale může se stát, že zrovna, když to bude potřeba, tak nebude mít na psa podmínky.
A bohužel se mi teď potvrdilo u Jessinky, že i když to má člověk dopředu promyšlený a nejenže má plán B, ale dokonce i plán C, tak nakonec plán B se ukázal jako neproveditelný a plán C ztroskotal.
Jako jasně, i dneska se mi může něco stát, ale to by snad manžel se synem se psy nějak doklepaly......ale co bude za deset let, na manžela spoléhat nemůžu a syn na tom zdravotně není dobře.
Navíc po Jessince už dalšího psa ani nechci, protože jsem bohužel zjistila, že po Sáře a Jess už to není o tom, že chci nějakého psa....teda chtěla bych...kavkazandu, ale s případným umístěním takového psa je následně dost problém, nemůže si ho vzít každý a kamkoliv, že jsme našli Jessince domov na statku, ale zároveň s bydlením v domě a spaním s mladým páníčkem v posteli...to je prostě zázrak.
Tak si spíš říkám, že pokud pánbůh dá a až nebudou současní psi a já budu zdravá a finančně to nebude katastrofa, tak si prostě doma dupnu a poskytneme milující domov nějakému bezprizornímu psímu důchodci, klidně i třeba pastevecké babičce nebo nějaké ovčandě, protože tam by to bylo na rok, dva, tři...když by se zadařilo a pak by se vidělo, co dál.
Ale psa od štěněte nebo mladého s výhledem na nějakých 10 let života, možná déle, to už nee.

napsal(a):
Už nechci, protože za prvé si nejsem jistá, jestli budu ještě třeba v důchodu moci pracovat a to celou dobu, co by byl pes naživu a jen z důchodu určitě držení velkého psa finančně neutáhnu....a malého nechci, pro mě malej pes=žádnej pes.
Bohužel tu jistotu, že se o psa někdo s láskou postará nemám.....resp. dcera asi ano, ale může se stát, že zrovna, když to bude potřeba, tak nebude mít na psa podmínky.
A bohužel se mi teď potvrdilo u Jessinky, že i když to má člověk dopředu promyšlený a nejenže má plán B, ale dokonce i plán C, tak nakonec plán B se ukázal jako neproveditelný a plán C ztroskotal.
Jako jasně, i dneska se mi může něco stát, ale to by snad manžel se synem se psy nějak doklepaly......ale co bude za deset let, na manžela spoléhat nemůžu a syn na tom zdravotně není dobře.
Navíc po Jessince už dalšího psa ani nechci, protože jsem bohužel zjistila, že po Sáře a Jess už to není o tom, že chci nějakého psa....teda chtěla bych...kavkazandu, ale s případným umístěním takového psa je následně dost problém, nemůže si ho vzít každý a kamkoliv, že jsme našli Jessince domov na statku, ale zároveň s bydlením v domě a spaním s mladým páníčkem v posteli...to je prostě zázrak.
Tak si spíš říkám, že pokud pánbůh dá a až nebudou současní psi a já budu zdravá a finančně to nebude katastrofa, tak si prostě doma dupnu a poskytneme milující domov nějakému bezprizornímu psímu důchodci, klidně i třeba pastevecké babičce nebo nějaké ovčandě, protože tam by to bylo na rok, dva, tři...když by se zadařilo a pak by se vidělo, co dál.
Ale psa od štěněte nebo mladého s výhledem na nějakých 10 let života, možná déle, to už nee.
Jistě, každý si to musí zhodnotit sám a stát při tom nohama na zemi.

napsal(a):
Plánuji to na důchod nějak podobně. Rozhodně ne štěně nebo mladý pes.
Sardullah,
To je přesně ono :
" Tak si spíš říkám, že pokud pánbůh dá a až nebudou současní psi a já budu zdravá a finančně to nebude katastrofa, tak si prostě doma dupnu a poskytneme milující domov nějakému bezprizornímu psímu důchodci, klidně i třeba pastevecké babičce nebo nějaké ovčandě, protože tam by to bylo na rok, dva, tři...když by se zadařilo a pak by se vidělo, co dál."
Asi takhle uvažuje víc starších lidí a myslím, že super. Ten pocit, že poskytnete domov starému psu, který nemá moc šancí na umístění je prostě nádherný.
Mám to stejně. A jsem ráda, že to takhle očistěte, ja pochopila z vašeho příspěvku, že uz vůbec žádného psa, nikdy a to by byla škoda

RozaTonda-mopsi
napsal(a):
Jj, a abych došla k tématu
Registrace od: 25. 5. 2019 22:54:57
Hledala jsem též info k pejskům a první mi odpověděla Balu (myslela jsem tehdy, že je to muž:)
Takže jsem úplný nováček a do vaší staré, dobré rodiny ještě zdaleka nepatřím
Doufám, že jsem vám nenapsala nějakou blbost...

začala jsem na Zvířetníku Neviditelného psa, ještě když ho vedla Míša Neffová. Psát jsem tam začala jako Xerxes - pohled na svět a komentáře okolního dění pohledem psího pana profesora Xerxe Bonody... Když v roce 2006 odešel za Duhu, Xerxes zmizel z internetu a objevila se Xerxová. Četla jsem různé psí (a nejen psí) diskuze na různých místech, ale přispívala jen na Zvířetníku. Těch dozích článků a výletních a dovolenkových povídání tam vyšlo za ty roky hrozně moc. Pořádaly se srazy, hodně z těch "skalních" se zná osobně, společnost je tam výjimečně nekonfliktní.
Ale původně hodně psí osazenstvo postupem času vymizelo - je z toho příjemné obecné diskuzní fórum, kde je už dneska míň zvířecích povídání, než ostatních.
Tak jsem vylezla před nějakými roky na cz-psa... a on byl zrušen. No a pak se tu relativně nedávno objevil poměrně naivní dotaz na pořízení dogy (pamatuji si jen, že tam bylo napsáno, zda se jí k obědu dávají kapsičky) a to jsem nevydržela... a od té doby jste se mě nezbavili...
napsal(a):
začala jsem na Zvířetníku Neviditelného psa, ještě když ho vedla Míša Neffová. Psát jsem tam začala jako Xerxes - pohled na svět a komentáře okolního dění pohledem psího pana profesora Xerxe Bonody... Když v roce 2006 odešel za Duhu, Xerxes zmizel z internetu a objevila se Xerxová. Četla jsem různé psí (a nejen psí) diskuze na různých místech, ale přispívala jen na Zvířetníku. Těch dozích článků a výletních a dovolenkových povídání tam vyšlo za ty roky hrozně moc. Pořádaly se srazy, hodně z těch "skalních" se zná osobně, společnost je tam výjimečně nekonfliktní.
Ale původně hodně psí osazenstvo postupem času vymizelo - je z toho příjemné obecné diskuzní fórum, kde je už dneska míň zvířecích povídání, než ostatních.
Tak jsem vylezla před nějakými roky na cz-psa... a on byl zrušen. No a pak se tu relativně nedávno objevil poměrně naivní dotaz na pořízení dogy (pamatuji si jen, že tam bylo napsáno, zda se jí k obědu dávají kapsičky) a to jsem nevydržela... a od té doby jste se mě nezbavili...
K obědu kapsičky . Buď jedna mega kapsa a nebo teda chudák ten, kdo bude rozdělávat to množství kapsiček . Tak tohle mě opravdu pobavilo .

Trickyvoo
napsal(a):
K obědu kapsičky . Buď jedna mega kapsa a nebo teda chudák ten, kdo bude rozdělávat to množství kapsiček . Tak tohle mě opravdu pobavilo .
To by nebyla 1 megakapsa, ale rovnou batoh.

To s tou dogou a krmením kapsičkou si pamatuju. Vyvolalo mi to takový pobavený úsměv nad naivitou tazatelky. Myslím, že jsem jí to i napsala. A dokonce si i pamatuju, jak se tam Xerxová objevila
poskytneme milující domov nějakému bezprizornímu psímu důchodci,
věřte mi - vy všichni, kdo o tom třeba jen uvažujete, že je to sice jiný, než mít štěně, ale na druhou stranu dostanete tolik jiných věcí, tak ........ úžasných, že myslím, že se toho opravdu není proč bát. Starý pes má moudrost věků a vidět ho ščastlivýho...... to vám nic "nezaplatí".
RozaTonda-mopsi
napsal(a):
Jj, a abych došla k tématu
Registrace od: 25. 5. 2019 22:54:57
Hledala jsem též info k pejskům a první mi odpověděla Balu (myslela jsem tehdy, že je to muž:)
Takže jsem úplný nováček a do vaší staré, dobré rodiny ještě zdaleka nepatřím
Jani, patříš a vůbec o tom nepochybuj!!!
napsal(a):
Jani, já už chodím kolem té myšlenky jak kolem horké kaše, a už týdny...
Víš něco o Jessince...nebo si nepřeješ o tom cokoli psát, dotazovat se (jako z mojí strany), apod.?
Já jak chodím často dopoledne venčit, tak potkávám důchodkyň poměrně hodně a v drtivé většině je to stejný, už psa nechtěly, že jsou staré a nakonec jim to nedá a vezmou si staršího pejska z útulku a všechny do jedné jsou spokojené, jak je ten pejsek, fenka vděčný/á a nelitují. Štěnda si pořizují jen ty, co mají od mladých příslib, že by si když tak psa vzali a nebo jsou to ještě mladé důchodkyně.
Trickyvoo
napsal(a):
Já jsem taky miminko. Přivedla mě sem v listopadu diskuze "Jak se vysmutnit". Zrovna mi umřel pes, strašně to bolelo a nemohla jsem spát. Tak jsem až do rána četla zmíněnou diskuzi a krásně jsem si u ní poplakala a přinesla mi i částečnou úlevu. I když tu největší až nové štěně.
Koukám, že ty nejčtenější diskuze zakládám já...(i když venčící je teda asi "Keriton"?)
A to si vždy řeknu, tak já to teda písnu a jsem zvědavá, jestli mi odpoví dva, tři nebo čtyři lidi...

Já jsem se sem dostala nějak kdysi náhodou. Jednou jsem hledala něco v PC ohledně granulí a vyskočila na mě ifauna, kde byly dotazy na nějakého pana Miloše ohledně recenzí na různé granule atd. No, tak jsem začala sledovat i ostatní vlákna, ale to tam nebyli ještě žádní registrovaní, píšící měli jen čísla. No, a později se začalo s registrací, ale ve svém profilu to tam napsané nikde nemám, ale podle prvního mého příspěvku to bylo 14.1. 2015. Moc tady nepíšu, nemám takové znalosti a zkušenosti, jako někteří lidé tu, kolikrát to čtu, tak žasnu, jak chytří a vzdělaní lidé tady jsou. Většínou jen pročítám, na diskuze moc nejsem, ani nejsem aktivní na žádných soc. sítích. Jsem spíš introvert. Fauna mi dost dala, hodně jsem se tady dozvěděla a jsou tady lidé, jejichž příspěvky jsou odborné a taky ti, co mají velké zkušenosti s chovem, výchovou a výcvikem psú a když něco napíšou, tak vždy to má hlavu a patu a jejich rady jsou velmi cenné. Jinak z minula si pamatuju na Lexaurin (havaňáčci), Wulfina, měla v profilovce al. malamuty, Hodoňak(3 kříženci), Arni(krátkosrstý foxteriér), Jana dante( barzojkové), koňadra, scyla, Tenkrát pan Miloš Mar-Afra, Tedysek(N.O. a bígl) divoženka- dnešní lesní žínka, Maju(krásný voříšek, ze slovenských romských osad), Shavoid a další, musela bych zavzpomínat a je 0:15, jdu spinkat.
Aha, tak jsem se koukla na ten datum registrace. Na mobilu to člověk nenajde, ale na počítači je to úplně malinká informace vlevo dole. A já tu sice četla od listopadu, ale registrovala jsem se až na štědrý den a první příspěvek byl do diskuze Plicní otok.... , kde Tinkulinek smutnila nad ztrátou svého pejska a vyčítala si, zda něco neudělala špatně a to mi nějak nedalo, zaregistrovala jsem se a reagovala.
Trickyvoo
napsal(a):
Aha, tak jsem se koukla na ten datum registrace. Na mobilu to člověk nenajde, ale na počítači je to úplně malinká informace vlevo dole. A já tu sice četla od listopadu, ale registrovala jsem se až na štědrý den a první příspěvek byl do diskuze Plicní otok.... , kde Tinkulinek smutnila nad ztrátou svého pejska a vyčítala si, zda něco neudělala špatně a to mi nějak nedalo, zaregistrovala jsem se a reagovala.
Já tam mám teda datum posledního přihlášení. 🤔

Trickyvoo
napsal(a):
Ja teda i z mobilu, prohlídka Google

RozaTonda-mopsi
napsal(a):
Sardullah,
To je přesně ono :
" Tak si spíš říkám, že pokud pánbůh dá a až nebudou současní psi a já budu zdravá a finančně to nebude katastrofa, tak si prostě doma dupnu a poskytneme milující domov nějakému bezprizornímu psímu důchodci, klidně i třeba pastevecké babičce nebo nějaké ovčandě, protože tam by to bylo na rok, dva, tři...když by se zadařilo a pak by se vidělo, co dál."
Asi takhle uvažuje víc starších lidí a myslím, že super. Ten pocit, že poskytnete domov starému psu, který nemá moc šancí na umístění je prostě nádherný.
Mám to stejně. A jsem ráda, že to takhle očistěte, ja pochopila z vašeho příspěvku, že uz vůbec žádného psa, nikdy a to by byla škoda
Budou pak prázdné útulky asi, protože já to taky plánuju takhle, že dám pak domov nějakému starouškovi a pak dalšímu atd. Prostě tak dlouho co dovolí zdraví a finance 🌷🐾

Datum registrace tam vidi jen ti, co se registrovali pozdeji.
Ne ti, kterym pospojovali prispevky z historie
Add pomuzu staremu psovi, i nekolikrat...
Obdivuju vas. Nedala bych odchody..

napsal(a):
To je jeden z důvodů, proč chce moje mamka štěně. I ten útulek a starší fenka byla ve hře, ale mamka nechce to, co teď prožívá, prožívat za dva, tři, čtyři roky znovu...
napsal(a):
Nevím, nechci mluvit za ostatní, myslela jsem si to taky. Ale jak oni mají v sobě tu moudrost věků, tak myslím, že to právě člověka naučí. Alespoň u mně to tak proběhlo a Bubi mě svým odchodem připravila na odchod mojí mámy. Jsem jí za mnohý vděčná - teď mám na mysli Bubinku (mámě pochopitelně taky ) a tohle byl její majstrštyk. A připravila tak cestu dalším staříkům a to i u drahý poloviny.
edit - možná nás tím učí nebýt tak sobečtí a nemyslet jen na sebe a na to, že to neunesu jejich odchod, ale koukat na to, že oni sami potřebují na starý kolínka mít bezpečí domova a ne studený kotec. Možná to je jejich poslání??

Zrzavci
napsal(a):
Nevím, nechci mluvit za ostatní, myslela jsem si to taky. Ale jak oni mají v sobě tu moudrost věků, tak myslím, že to právě člověka naučí. Alespoň u mně to tak proběhlo a Bubi mě svým odchodem připravila na odchod mojí mámy. Jsem jí za mnohý vděčná - teď mám na mysli Bubinku (mámě pochopitelně taky ) a tohle byl její majstrštyk. A připravila tak cestu dalším staříkům a to i u drahý poloviny.
edit - možná nás tím učí nebýt tak sobečtí a nemyslet jen na sebe a na to, že to neunesu jejich odchod, ale koukat na to, že oni sami potřebují na starý kolínka mít bezpečí domova a ne studený kotec. Možná to je jejich poslání??
Pomoci jednomu starikovi - protoze proste okolnosti. jo to si dokazu predstavit.
Cilene se na to specializovat ?- nevim, no.
Pouto se psem delaji i spolecne travene roky. Myslim si, ze bych casem rezignovala a bala se udelat si se psem vztah, kdyz tu dlouho nebude...
Tohle se deje i mnoha lidem, co zacali se zachranou jednoho, dvou, pak spolek, organizace - a nejednou je to semlelo a uz je pro ne pes jen pocet...
Ale nepovazuju se za sobce, ze to nechci delat. Do tohohle se natlacit nedam.
Nikde zadne psy neodkladam a nemam odpovednost za cely svet.
"Zachranuju" jen to, na co mam. Moralne, financne.
napsal(a):
Pomoci jednomu starikovi - protoze proste okolnosti. jo to si dokazu predstavit.
Pouto se psem delaji i spolecne travene roky. Myslim si, ze bych casem rezignovala a bala se udelat si se psem vztah, kdyz tu dlouho nebude...
Tohle se deje i mnoha lidem, co zacali se zachranou jednoho, dvou, pak spolek, organizace - a nejednou je to semlelo a uz je pro ne pes jen pocet...
Neee- to nemělo vyznít tak, že kdo to neudělá, je sobec, to vůbec ne. Myslela jsem to nějak ....- já nevím jak to popsat, tak to rozmatlávat nebudu.
Já se na to vyloženě specializovat nehodlám, ale prostě když to půjde, chtěla bych vždycky nějakýmu tomu staříkovi ten pelíšek doma dopřát, uvidíme. On třeba ten vztah s Bubrdlí byl v podstatě hned a hodně intenzivní a těch pár let, co tu s námi byla, vydalo v podstatě za celej život. Byla hrozně ščastlivá, že nás má, víc vlastně pak člověk nepotřebuje. Ale počítám i s tím, že stařík, kterýho si vezmu jako dalšího, takový vztah mít nebude, nebo třeba vůbec o člověka stát nebude - jen prostě bude mít to zázemí a když bude chtít, přijde si pro pohlazení, když ne, protože ho třeba tak moc lidi zradili, tak nepřijde.
napsal(a):
To není o sobeckosti vůbec.
Každý máme na něco jiného. Ja třeba obdivuji pracovnice na LDN, v domovech, v nemocnici u lidí v posledním stádiu nemoci. Nezvládla bych to a kamarádka je šťastná, že u těch lidí může být do poslední chvíle, posloužit jim, pomoci, ulevit a pak otevře okno a vypustí dusicku do nebíčka :-)
Já bych se tam zbláznila, tu bolest a smutek bych si nosila s sebou
A taky nejsem sobec - si myslím... ale u pejsků vím (nebo si myslim) , že mi to radost činit bude. Ale třeba po první zkušenosti zjistím, že ani na to nemám
Moje mamka už třeba nikdy nechtěla psa po odchodu naší boxerky, představa, že by to měla zažít znovu byla pro ni nepředstavitelná...
Takže konejte tak, ať jste šťastná Vy i vaši pejsci

napsal(a):
Já jsem se registrovala později a datum registrace tam taky nemám...🧐
Ještě k těm staříkům - jsem daleka toho soudit jestli někdo něco dělá, nebo nedělá, to vůbec, každý jsme jinej.
Jen jsem chtěla otevřít obzory a třeba tomu, kdo by nad tím v tichosti někde uvnitř dumal, nastínit, že pak bude překvapenej, že je to jiný. Tak jako jsem byla já.
Trošku by se to dalo asi přirovnat k tomu, když jsem šla prvně do útulku - strašlivě jsem brečela. Resp. on to nebyl útulek v tom pravým slova smyslu, byl to azyl u jedné starší dámy. Psi tam prostě žili s ní. Opečovávaní a měli u ní svoje doma. kdo měl na to, jít do novýho domova, tak šel. Ti, co na to psychicky už neměli, tam prostě zůstali dožít. V rámci rodiny. Já tehdy hrozně brečela - nad tím, kolik psů si muselo projít něčím nehezkým. Vidět je takhle adresně je jiný, než z obrázků. A pak konečně převážilo to, že vlastně te´d už není proč brečet, že se mají hrozně fajn a budou se tak mít, až do konce svých dní. Když jsem tam jela podruhý a vezla hromadu plyšounů, co jsem sehnala a pak jim na dvoře dala k dispozici - bylo skvělý vidět jejich ščastlivý huby, jak tam s tím rejděj.
fikovnice
napsal(a):
"Atheiro", Vy fakt máte v profilu datum registrace?
Já ne, a nejsem sama. Záleží na prohlížeči...?
Já jsem tady z té diskuze pochopila, že se to ukazuje lidem, co byli registrovaní po roce 2015. Nevím, jestli tou dobou proběhla nějaká velká změna, ale všichni, co jsou tu delší dobu, se tady shodují, že datum registrace nevidí, tak to je asi tím.

Zdá se mi, co tak koukám, že datum registrace se ukáže těm, co o sobě nezakázali prakticky všechno, např. diskuze, ve kterých přispívám. Jakmile má uživatel toto zakázáno, tak nevidí datum registrace. Nevím, jak to souvisí, ale takhle jsem to vysledovala.

napsal(a):
Zdá se mi, co tak koukám, že datum registrace se ukáže těm, co o sobě nezakázali prakticky všechno, např. diskuze, ve kterých přispívám. Jakmile má uživatel toto zakázáno, tak nevidí datum registrace. Nevím, jak to souvisí, ale takhle jsem to vysledovala.
Ted jsem to zkusila všechno povolit, ale datum registrace se mi nezobrazilo.

napsal(a):
Já jsem se registrovala později a datum registrace tam taky nemám...🧐
je mozne, ze jste prispela jako anonym pred registraci?

napsal(a):
Ted jsem to zkusila všechno povolit, ale datum registrace se mi nezobrazilo.
Nezkoušela jsem, ale co tak proklikávám profily, ty s povolenou historií přispívání datum registrace mají. Ty se zakázanou ne. Ale třeba to tak není a je to jen náhoda, těžko říct.
EDIT: Ne, tak to neplatí. Třeba Fíkovnice to tak nemá, Rapotacka taky ne.
Ty, co tu jsou nejdéle, se baví o tom, že ifauna mívala úplně jinou formu. Do jakého roku to bylo? Respektive v jakém roce se odehrály největší změny tady? Nehledala bych v tom individuální nastavení profilu, ale něco, co tou dobou web nedělal/neuměl. Třeba neukládal data o registrovaných uživatelích - kdy se registrovali, kde diskutují atd. To všechno se mohlo změnit, když se to tady celý překopávalo.
Atheira
napsal(a):
Ty, co tu jsou nejdéle, se baví o tom, že ifauna mívala úplně jinou formu. Do jakého roku to bylo? Respektive v jakém roce se odehrály největší změny tady? Nehledala bych v tom individuální nastavení profilu, ale něco, co tou dobou web nedělal/neuměl. Třeba neukládal data o registrovaných uživatelích - kdy se registrovali, kde diskutují atd. To všechno se mohlo změnit, když se to tady celý překopávalo.
Ano, datum registrace se dříve neukládalo, teď to vysvětlili ve vláknu o adminech.
Kdy byla ta velká změna už si teda nepamatuju.

napsal(a):
je mozne, ze jste prispela jako anonym pred registraci?
Není to možné. Registrovala jsem se kvůli založení diskuse o používání stopovačky, protože mi ji pes "kradl"😂
Bylo to v lednu 2019.
Datum registrace se mi nezobrazuje.
Edit: ještě jsem zkusila povolit historii...a taky nic🤔
napsal(a):
Ne ne, já nemám zakázáno nic a datum registrace nedivím...ale admini psali, že na to kouknou...
Atheira
napsal(a):
No, ono je to divný. Já tu zas až tak dlouho nejsem, řekněme průměrně dlouho - od r. 2013 (a jsou tu lidi i před r. 2000), nic jsem nikde u profilu nezakazovala a datum reg. teď nevidím. Ale ono je to vlastně jedno, ptž jsem to našla pod mými příspěvky, jako můj nejstarší - z října 2013.
fikovnice
napsal(a):
Aha, tak už to admini zveřejnili... Ale mně tedy rok 2013 nepřipadá nějak extra dávno...
Každopádně se tedy ZDE :-) budu považovat již za historicky zasloužilou vykopávku, ehm diskutérku!
Ale to není o tom, jestli to je nebo není dávno. Za "starší" by tu ve stejném případě byly označeny i účty založené předloni, kdyby ke stejným změnám, místo (odhaduju) roku 2014/15, došlo v roce 2020.
Je to o technický stránce webu ne o tom, jestli jste nebo nejste stará vykopávka.
Ale teda jako říct, že rok 2013 nebyl dávno... No, asi vnímáte čas trochu jinak.

fikovnice
napsal(a):
Jani, já už chodím kolem té myšlenky jak kolem horké kaše, a už týdny...
Víš něco o Jessince...nebo si nepřeješ o tom cokoli psát, dotazovat se (jako z mojí strany), apod.?
Jani...nové majitele Jessinky už nekontaktuju. VÍM, že se má Jessinka dobře, že tu mojí holku zlatou milujou, že si Jessinka našla nový objekt své pastevecké psí lásky v mladém páníkovi, že jí rozmazlují a milují, jsem strašně ráda, že to tak zvládla a že jsem se rozhodla na nic nečekat a najít jí dobrý domov, dokud ještě byla štěně...sice odrostlé, ale štěně.
Bohužel celé to je věc, ze které se asi nikdy nevzpamatuju.....tak moc bych si přála jí vidět, že je šťastná a spokojená, ale už jsem to tady psala...jí nechci motat hlavu a já se obávám, že bych to psychicky nedala vůbec.
Atheira
napsal(a):
Ale to není o tom, jestli to je nebo není dávno. Za "starší" by tu ve stejném případě byly označeny i účty založené předloni, kdyby ke stejným změnám, místo (odhaduju) roku 2014/15, došlo v roce 2020.
Je to o technický stránce webu ne o tom, jestli jste nebo nejste stará vykopávka.
Ale teda jako říct, že rok 2013 nebyl dávno... No, asi vnímáte čas trochu jinak.
Já to přece nemyslela na svoje stáří!
Myslela jsem to tak, že jsou zde účty založené v devadesátkách a v tom kontextu mi moje založení účtu v r. 2013 fakt nepřipadalo až tak dávno. Kdy se dělaly změny na webu, si už nepamatuji. Vy jste mladá, třeba Vám čas utíká jinak než mně... Já mám rok 2013 a ještě víc 2014 úplně v živé paměti...
napsal(a):
Jani...nové majitele Jessinky už nekontaktuju. VÍM, že se má Jessinka dobře, že tu mojí holku zlatou milujou, že si Jessinka našla nový objekt své pastevecké psí lásky v mladém páníkovi, že jí rozmazlují a milují, jsem strašně ráda, že to tak zvládla a že jsem se rozhodla na nic nečekat a najít jí dobrý domov, dokud ještě byla štěně...sice odrostlé, ale štěně.
Bohužel celé to je věc, ze které se asi nikdy nevzpamatuju.....tak moc bych si přála jí vidět, že je šťastná a spokojená, ale už jsem to tady psala...jí nechci motat hlavu a já se obávám, že bych to psychicky nedala vůbec.
napsal(a):
Nechtěla jsem k tomu už dál nic psát...ale naprosto Ti rozumím...a dle mě děláš to nejlepší, co můžeš!
Možná, možná - po důkladné rozvaze - bych zvažovala návštěvu po několika letech...

fikovnice
napsal(a):
Já to přece nemyslela na svoje stáří!
Myslela jsem to tak, že jsou zde účty založené v devadesátkách a v tom kontextu mi moje založení účtu v r. 2013 fakt nepřipadalo až tak dávno. Kdy se dělaly změny na webu, si už nepamatuji. Vy jste mladá, třeba Vám čas utíká jinak než mně... Já mám rok 2013 a ještě víc 2014 úplně v živé paměti...
,,,a v tom kontextu mi moje založení účtu v r. 2013 fakt nepřipadalo až tak dávno. Kdy se dělaly změny na webu, si už nepamatuji. Vy jste mladá, třeba Vám čas utíká jinak než mně... Já mám rok 2013 a ještě víc 2014 úplně v živé paměti...
Ani mně nepřipadá rok 2013 nějak dávno. Ani jiné, ještě starší roky... Čím jsem starší, tím rychleji mi čas utíká, v dětství byl rok od Vánoc do Vánoc nekonečný a teď je to chvilka.
napsal(a):
,,,a v tom kontextu mi moje založení účtu v r. 2013 fakt nepřipadalo až tak dávno. Kdy se dělaly změny na webu, si už nepamatuji. Vy jste mladá, třeba Vám čas utíká jinak než mně... Já mám rok 2013 a ještě víc 2014 úplně v živé paměti...
Ani mně nepřipadá rok 2013 nějak dávno. Ani jiné, ještě starší roky... Čím jsem starší, tím rychleji mi čas utíká, v dětství byl rok od Vánoc do Vánoc nekonečný a teď je to chvilka.
Že jo?
Je to zvláštní jak různým lidem čas běží různě. Pro mě to byly nešťastné roky, teda hlavně 2014 - nejdřív jsem dostala ten zánět páteře, byla jsem cca 11 měsíců na neschopence a celou tu dobu užívala různá ATB, a na konci roku mi umřela maminka...

fikovnice
napsal(a):
Že jo?
Je to zvláštní jak různým lidem čas běží různě. Pro mě to byly nešťastné roky, teda hlavně 2014 - nejdřív jsem dostala ten zánět páteře, byla jsem cca 11 měsíců na neschopence a celou tu dobu užívala různá ATB, a na konci roku mi umřela maminka...
To jste tedy měla vypečený rok!
Já jsem měla špatné 2012 a 2013. V roce 2012 mi onemocněla fenka, v roce 2013 jsem měla závažné zdravotní problémy a na podzim zemřela ta fenka...
napsal(a):
Já jsem měla špatné 2012 a 2013. V roce 2012 mi onemocněla fenka, v roce 2013 jsem měla závažné zdravotní problémy a na podzim zemřela ta fenka...
Měly jsme to podobně. V r. 2013 mi umřel kocour - proto jsem se objevila zde... No a ten r. 2014 - to je prostě koncentrace hrůzy...
Embolii (těžkou) úplně zázrakem přežila moje sestřenice. Bylo jí něco přes 50, pořád se víc a víc zadýchávala. Ona sama je árařka a myslela si, že překonává nějakou virózu. Po vyšetření CT už ji vezli na vozejku na JIPku...ale celkem rychle se z toho dostala...
napsal(a):
Edit: Já asi blouzním! Četla jsem, někde mezi řádky asi, že jste prodělala embolii...proto jsem pak psala o sestřenici... Nevím vůbec, jak jsem na to u Vás přišla...
napsal(a):
Mě přijde, že co se mi narodily děti roky letí, než se otočím je rok pryč.
Rok 2012/13 jsme meli tez náročný
No, nejstrasnejsi loňský, když odesla mamka. Bohužel ani tatka tu dlouho nebude, takže nároční stále.... a možná mě k tomu napadá, že po prožití extra těžkých chvil si pak člověk váží těch pěkných úplně jinak
RozaTonda-mopsi
napsal(a):
Mě přijde, že co se mi narodily děti roky letí, než se otočím je rok pryč.
Rok 2012/13 jsme meli tez náročný
No, nejstrasnejsi loňský, když odesla mamka. Bohužel ani tatka tu dlouho nebude, takže nároční stále.... a možná mě k tomu napadá, že po prožití extra těžkých chvil si pak člověk váží těch pěkných úplně jinak
Věřím Ti ten nejstrašnější rok...
Už jsem to psala milionkrát - kdyby rodičům při úmrtí bylo třeba 110 let, bude to vždy moc bolet...
Tak užívej snad ještě i hezké chvíle s tátou!
Doron
napsal(a):
Teda to byla tak hezká diskuze ..
Jsem si chtěla číst knížku, a místo toho jsem si četla tohle...:)
Já jsem se sem tak nějak přifařila a vůbec netušila, jak dlouhou historii a hluboký vztahy spolu máte:).
Fakt?
Já mívám občas pocit, hlavně když se tu nějak rozhádáme, že je potřeba založit diskuzi na nějaké nekontroverzní téma, nějakou povídavou diskuzi...a ono to teda asi funguje!
Doron
napsal(a):
Já jsem se sem tak nějak přifařila a vůbec netušila, jak dlouhou historii a hluboký vztahy spolu máte:).
Jinak, jak jsem ale psala na začátku tohoto vlákna, mně právě odtud spoustu lidí zmizelo ze života. Toho virtuálního, výjimečně přeměněného i na reálné setkávání se. Mnozí zmizeli ze dne na den. O některých bych chtěla vědět - jak se mají, jak se jim daří. Viz také mnou zmiňovaná "Koňadra" - setkávaly jsme se i osobně, i když jsme byly z velké dálky od sebe. Měla jsem řadu lidí i v telefonu (mobilní čísla) a o ten jsem přišla, a tím také definitivně o všechny kontakty.

fikovnice
napsal(a):
Jinak, jak jsem ale psala na začátku tohoto vlákna, mně právě odtud spoustu lidí zmizelo ze života. Toho virtuálního, výjimečně přeměněného i na reálné setkávání se. Mnozí zmizeli ze dne na den. O některých bych chtěla vědět - jak se mají, jak se jim daří. Viz také mnou zmiňovaná "Koňadra" - setkávaly jsme se i osobně, i když jsme byly z velké dálky od sebe. Měla jsem řadu lidí i v telefonu (mobilní čísla) a o ten jsem přišla, a tím také definitivně o všechny kontakty.
A Dasvo a spousta dalších, na které už si nevzpomenu, namátkou třeba Tedýsek.

napsal(a):
A Dasvo a spousta dalších, na které už si nevzpomenu, namátkou třeba Tedýsek.
....nevím přesně ale RůženaRůzová měla velkého křížence a čivku s kterou cvičila....už dlouho také Marcelamax......

Doron
napsal(a):
No a na to jsem narážela ohledně vašeho příspěvku o přátelské atmosféře. Teď už možná chápete víc.

Keriton zmizela s odchodem psa, Andrýsek už tu taky asi není, je toho povícero.

napsal(a):
....nevím přesně ale RůženaRůzová měla velkého křížence a čivku s kterou cvičila....už dlouho také Marcelamax......
Já myslím, že Marcelka má teď jiný starosti.
Tak koukám, že už to někdo zmínil vejš.

janaa
napsal(a):
Ano,v říjnu se narodilo dvounohé štěkanátko, Filípek Budu
Že posílám velkou gratulaci!

janaa
napsal(a):
Marcelka má teď zcela jinou zábavu než internet si myslím,že je ráda,když usne
..a chová ona nebo fena?.....jé já to nepřečetl celé, tak ji vzkažte prosím velkou gratulaci

Zrzavci
napsal(a):
Marcela už ji uchovnili, má za sebou výstvu, bonitaci i několik zkoušek
..tak to bude pracáku a výstavák jedna radost....

Zrzavci
napsal(a):
No jistě, myslím, že ho pak bude jednou dávat s těžkým srdcem nový chovatelce
Naštěstí to bude až za dlouho. Bohužel, nebude mít možnost si sama novou chovatelku prověřit a vybrat. Ale snad bude mít štěstí a s novou chovatelkou si budou rozumět... Bude hodně záležet na tom, jak Marcela zvládne socializaci, výchovu a výcvik... a já věřím, že bravurně.
napsal(a):
Naštěstí to bude až za dlouho. Bohužel, nebude mít možnost si sama novou chovatelku prověřit a vybrat. Ale snad bude mít štěstí a s novou chovatelkou si budou rozumět... Bude hodně záležet na tom, jak Marcela zvládne socializaci, výchovu a výcvik... a já věřím, že bravurně.
Hlavně aby pak měla kvalitní smlouvu, až ho bude předávat.
napsal(a):
Keriton zmizela s odchodem psa, Andrýsek už tu taky asi není, je toho povícero.
Já to tu zabalila na několik měsíců, když Axi umřel. Ale pak mi bylo líto, že nemám psa, a šla jsem si sem číst své vlastní příspěvky, kde jsem ho zmiňovala.
Pak jsem si přečetla pár náhodných témat a najednou zjistila, že si normálně ifauničím jako za zlaté éry s Axim.

Já tu jsem, ale tajně, jen si čtu :) Pššššš :)

Jů, velkom bek A už mlčim, už mlčim...

Něco vás pobavilo na mé bravurní jazykové vybavenosti???