Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

vesela.k

31.5.2022 17:42
vesela.k

XXX.XXX.39.22

Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat, co říká na nápad, že by byl primárním páníčkem labradorské retrívky náš osmiletý syn? Přál si pejska, ale jen pod podmínkou, že s ním bude chodit na cvičák a každý den se o ni starat. Chci, aby to byli parťáci a vzájemně si porozuměli. Chtěla bych najít cvičák, kde by syna naučili pozitivní výcvik (takový ten bez trestů). Já samozřejmě budu u toho a i domácí výcvik a výchovu psa povedu z velké části já ze začátku. Chtěla bych ale, aby se co nejvíc zapojoval právě syn. Pomalu společně studujeme, jakým způsobem psa cvičit. Zatím zjišťujeme, jak se starat o psí miminko (naše vybraná fenečka má terpve měsíc) než si pro ni pojedeme.

A druhá otázka je, pokud se domníváte, že by osmiletý syn mohl zvládnout individuální trénink, nemáte nějaký tip na dobrého trenéra/dobrou trenérku někde v okolí Brna (ideálně jih od Brna), která by trénink štěně x dítě zvládl/a?

Předem děkuji za odpověď

31.5.2022 17:51
rapotacka11

XXX.XXX.224.45

Myslím, že je na to malý.
Normálka rodinný pes.
MŮŽE
vzniknout nezapomenutelný vztah,
ale musíte se angažovat hlavně vy.

vesela.k

31.5.2022 18:23
vesela.k

XXX.XXX.39.22

rapotacka11 napsal(a):
Myslím, že je na to malý.
Normálka rodinný pes.
MŮŽE
vzniknout nezapomenutelný vztah,
ale musíte se angažovat hlavně vy.

s tím samozřejmě počítám. Ale chci, aby ve výchově byl co nejvíc zapojený a i když bude primární faktická starost na mě (s výchovou, cvičením i péčí) tak bych chtěla, aby fenečku vnímal jako svoji a na co bude stačit, to aby dělal.

31.5.2022 18:50
tetrivek

XXX.XXX.224.169

Asi budou mít skvělý vztah, fena je na syna velká. Bude mít pubertu(fena) a syn jí těžko udrží na vodítku. Máme čtyři větší psy, ať vztah se všemi má náš desetiletý syn pěkný. Pomáhá i s vlečkou a loveckým výcvikem. Jsou pro něj prostě velká váhová kategorie a dítě je na vodítku samo neudrží. Teda pokud uvidí kočku atd. Pro synovo naléhání jsme mu pořídili fenku jezevčíka. A tam už vidím, jak si sedli. Může ji kdykoliv pochovat, pomazlit, poponést. Na vodítku jí udrží v pohodě. Už od štěněte s ní trénuje umělou noru. A těší se s ní na svod a výstavy. Je to jeho nejoblíbenější parťák, ze všech zvířat co máme. Určitě Vám Váš syn bude s nadšením pomáhat ve výcviku, ale labrador je větší i když skvělý rodinný pes.

Uživatel s deaktivovaným účtem

31.5.2022 19:09

Neznám vašeho syna, nevím, jak je v těch osmi letech mentálně vyspělý. Proto můžu jen odhadovat, že ho vaše fenka bude brát spíše jako kamaráda, parťáka, že nebude mít syn potřebnou autoritu. V budoucnu, za dva tři roky, to může být už jinak.

vesela.k

31.5.2022 20:30
vesela.k

XXX.XXX.39.22

Moc všem děkuji za reakce. Aspoň se tím upraví moje očekávání :)

31.5.2022 20:35
Fatia

XXX.XXX.134.127

Dle mého to nepůjde. Ano, některé děti jsou hodně psí a mají v sobě to "něco", psi jim fungují, ale je to výjimečné a málokdy se tenhle talent objeví v 8 letech u dítěte, co do té doby žil bez psa. Z mé zkušenosti, 8 leté děti jsou ještě opravdu děti a psi je jako hlavní pány moc neberou, moji psi začli děti respektovat jako dospělé až tak kolem 12 - 13 let. Tady navíc hraje proti váhová a silová převaha psa, která ještě pár let bude významná. Určitě je možné, aby syn se psem cvičil, ale ne samostatně, ne jako hlavní člověk. Že si pejska přál a chce se o něj starat je v pořádku, ale nelíbí se mi to "pod podmínkou". Když to bude pes celé rodiny a ne jen jeho, tak se starat nebude? Jak si to starání syn představuje, plánuje 3-4x denně samostatně venčit psa, co bude mít za pár měsíců víc kilo než on? Jak vyřeší různé situace venku, když pes uteče, sežere houno, uloví holuba, rozběhne se za cyklistou, nepohodne se s jiným psem... Synovi bych vysvětlila, že to bude pes vás všech, celé rodiny, nebude to jeho hračka na hraní.

31.5.2022 21:12
rapotacka11

XXX.XXX.224.45

Ještě upozornění.
Moč od feny ničí trávník. (na zahradě)

1.6.2022 08:44

Moja dcéra dostala labradorku za vysvedčenie v prvej triede ☺ Bol to jej pes, ale prvotnú výchovu som si vzala na starosť ja - dcéra samozrejme "pomáhala". Najhlavnejšie bolo naučiť privolanie a chôdzu pri nohe. Sadni ľahni atď už v podstate cvičila dcéra. Potom sama začala chodiť so psom aj na agility. Psica poslúchala bez problémov (všetkých v rodine) a bol to najúžasnejší pes akého sme kedy mali. Dožila sa 14 a pol roka. Syn teda podľa mňa môže byť "pánom" ale najprv s vaším vedením ☺ Čas ukáže ako to dopadne - záleží hlavne od vedenia, ale nepodceňovala by som ani individualitu psíka. Môj súkromný názor - labrador je skvelé plemeno (i keď sa názory rôznia) no potrebuje obrovské množstvo pohybu - my sme chodili denne von minimálne na 4 hodiny - a voľný výbeh na lúkach a v potoku. Po takomto vybití (plus mierne cvičenie) bol pes absolútny pohoďák - nepotreboval stvárať blbosti na sídlisku a riešiť každú blbosť Držím Vám palce aby to dobre dopadlo a syn neprestal mať záujem po prvotnom ošiali - z mojej dcéry je dnes veterinárka a od vtedy už vždy mala psa - momentálne dogu - ostala verná veľkým psom ☺

1.6.2022 13:45
Joohana

XXX.XXX.157.168

vesela.k napsal(a):
Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat, co říká na nápad, že by byl primárním páníčkem labradorské retrívky náš osmiletý syn? Přál si pejska, ale jen pod podmínkou, že s ním bude chodit na cvičák a každý den se o ni starat. Chci, aby to byli parťáci a vzájemně si porozuměli. Chtěla bych najít cvičák, kde by syna naučili pozitivní výcvik (takový ten bez trestů). Já samozřejmě budu u toho a i domácí výcvik a výchovu psa povedu z velké části já ze začátku. Chtěla bych ale, aby se co nejvíc zapojoval právě syn. Pomalu společně studujeme, jakým způsobem psa cvičit. Zatím zjišťujeme, jak se starat o psí miminko (naše vybraná fenečka má terpve měsíc) než si pro ni pojedeme.

A druhá otázka je, pokud se domníváte, že by osmiletý syn mohl zvládnout individuální trénink, nemáte nějaký tip na dobrého trenéra/dobrou trenérku někde v okolí Brna (ideálně jih od Brna), která by trénink štěně x dítě zvládl/a?

Předem děkuji za odpověď

Syn je ještě malý, určitě se nebude moci postarat o psa, jako by byl jen jeho. Venčit ho bez dozoru dospělého určitě ne. LAbradoři mají kolem 40 kg a jsou hodně energičtí.
Pro srovnání - náš pes má 30kg a dcera (13, 50kg) ho má dovoleného vzít na vodítku na krátkou vycházku na blízké psí hřiště, ne dál, na volno ho pustit nesmí. Mladší dcera (11, 40kg) ani to. Nezvládla by ho, utáhl by ji kam by chtěl.

I na cvičáku budete muset být přítomni, abyste případně pořešili chování psa vůči jiným psům, to osmiletý nezvládne.

1.6.2022 14:25
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

rapotacka11 napsal(a):
Ještě upozornění.
Moč od feny ničí trávník. (na zahradě)

No jo, to jsem nevěděla, ale už mi to manžel taky říkal, že máme po celé zahradě kola od moči a to Malina je velká jako půlka labradora a zas tak moc nečůrá.

1.6.2022 14:28

Trickyvoo napsal(a):
No jo, to jsem nevěděla, ale už mi to manžel taky říkal, že máme po celé zahradě kola od moči a to Malina je velká jako půlka labradora a zas tak moc nečůrá.

No jo, feny dělají močí kola na trávníku a psi občůrají cokoliv - rohy, stromy, keře, rajčata, kytky, atd. do výše... člověk si nevybere.

1.6.2022 14:32
Caty

XXX.XXX.46.169

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
No jo, feny dělají močí kola na trávníku a psi občůrají cokoliv - rohy, stromy, keře, rajčata, kytky, atd. do výše... člověk si nevybere.

No a jako malí ti psi čůrají jako feny, takže nejdříve zničí ten trávník a než se dá trávník do kupy, tak ty keře a kytky Takže před domem mám zničené oboje

1.6.2022 14:37
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Tak to mi ani nepřišlo, psi jsme měli dva, ale žádný extra škody na zahradě močí nespáchali. Oba ale čůrali poměrně málo. Přítomnost psa dávala "dvojka" hlavně najevo svými výkopovými prácemi. Jednu jámu jsem třeba využila na zasazení velké borůvky.

1.6.2022 14:38
Joohana

XXX.XXX.157.168

Já nevím, když byl pes malej, tak občůral a pokadil zahradu durch und durch. Ale jak přestal kadit na zahradě, ani mi nepřijde, že by tu značkoval. To si šetří na ven.

Je to ale pes domácí, bydlí vevnitř a na zahradě netráví moc času.

1.6.2022 14:42
rapotacka11

XXX.XXX.224.45

Caty napsal(a):
No a jako malí ti psi čůrají jako feny, takže nejdříve zničí ten trávník a než se dá trávník do kupy, tak ty keře a kytky Takže před domem mám zničené oboje

Myslím, že moč feny má trošku jiné složení.
Nerozumím tomu, ale psi trávník
a nic
doma neničili.
Ocáká popelnici, králíkárnu, kůlnu, barel na vodu,
prostě kdejaký roh, ale nevypálí nic.

1.6.2022 15:22

také nemohu hlásit žádné škody na zahradě způsobené močí psa
jó jámečky jsou už jiná.....

1.6.2022 15:30
janaa

XXX.XXX.174.173

No,já viděla stromečků od psa zničených dost. Ale alfa a omega bude,jak je ta zahrada velká. Pokud je to plácek, že fena bude chodit skoro na to samé místo,tak je jasné, že fleky budou. Pokud má zahrada několik tisíc metrů, tak se nic dít nebude

1.6.2022 15:42
rapotacka11

XXX.XXX.224.45

Máme dvouarovou zahrádku.
Značkování, které popisuji výše
se týká psa čivavy. Ke stromům nechodí.
Oběhne demonstrativně a nervozně vše,
co jsem jmenovala a to hlavně,
aby vysvětlil cizímu kocourovi, komu to tu
patří. NO tu potřebu neměl.
Popisovat jeho dokonalost by bylo marné,
kdo neviděl nevěřil by. Nic nezničil. (ani močí.)
Labradorka močí vypálila kola v trávě,
na stálé místo nechodila, vypustila to kdekoli,
ale je to fakt silné. . .

1.6.2022 16:34
janaa

XXX.XXX.174.173

rapotacka11 napsal(a):
Máme dvouarovou zahrádku.
Značkování, které popisuji výše
se týká psa čivavy. Ke stromům nechodí.
Oběhne demonstrativně a nervozně vše,
co jsem jmenovala a to hlavně,
aby vysvětlil cizímu kocourovi, komu to tu
patří. NO tu potřebu neměl.
Popisovat jeho dokonalost by bylo marné,
kdo neviděl nevěřil by. Nic nezničil. (ani močí.)
Labradorka močí vypálila kola v trávě,
na stálé místo nechodila, vypustila to kdekoli,
ale je to fakt silné. . .

Mám teda obr zahradu,ale zvlášť to první čůrání ráno se děje na trávě před domem a žádný vypálený fleky tam nemám, a to tu čůrá sedm fen a po nich to jde přeznačkovat blbounek

1.6.2022 16:47
rapotacka11

XXX.XXX.224.45

Výborně.

1.6.2022 21:05

rapotacka11 napsal(a):
Myslím, že moč feny má trošku jiné složení.
Nerozumím tomu, ale psi trávník
a nic
doma neničili.
Ocáká popelnici, králíkárnu, kůlnu, barel na vodu,
prostě kdejaký roh, ale nevypálí nic.

Máte nějaký zdroj, kde se uvádí rozdíl ve složení moče feny a psa? Nerýpu, ptám se. Nenapadá mě důvod, proč by mělo záležet na pohlaví.

1.6.2022 21:24
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Máte nějaký zdroj, kde se uvádí rozdíl ve složení moče feny a psa? Nerýpu, ptám se. Nenapadá mě důvod, proč by mělo záležet na pohlaví.

Třeba nezáleží na pohlaví, ale koncentraci moči a jestli krátce po vyčůrání na dané místo svítí třeba sluníčko.

1.6.2022 21:25
rapotacka11

XXX.XXX.224.45

To fakt nemám.
Plácla jsem to.
Mám jen zkušenost.
U nás to bylo prostě tak. Nejsem extra háklivá,
ale tráva byla fakt poškozená.

Zrovna jsem se bavila se známou
a z tohoto důvodu ji varovali před fenou.

1.6.2022 21:35

rapotacka11 napsal(a):
To fakt nemám.
Plácla jsem to.
Mám jen zkušenost.
U nás to bylo prostě tak. Nejsem extra háklivá,
ale tráva byla fakt poškozená.

Zrovna jsem se bavila se známou
a z tohoto důvodu ji varovali před fenou.

Možná jde o to, že fena močí (najednou a větší množství) a psi značkují po troškách.

2.6.2022 09:49
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

Mám psa a fenu, první ranní venčení - fena před barákem na trávě - takovej plácek, kam chodí už 3,5 roku - tráva tam vypálená není. Pes chodí dozadu na hnůj, občas zvedne nohu na nějaký strom, plot, ale žádné škody.... Vepředu před barákem má na čůrání kámen . Kolikrát jsme na zahradě celé dny a nějaké to čůrání tam prostě probíhá, ale fakt žádnou škodu nevidím. Je ale pravda, že nemáme vyloženě anglickej trávník, a že si na tom nepotrpím .

Přidejte reakci

Přidat smajlík