Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Marie3456

3.6.2022 17:31
Marie3456

XXX.XXX.239.91

Ahoj mám docela dost vážný problém. Vzala jsem si od bývalé kamarádky 3 leteho psa. Věděla jsem ,že pes má strach a má asi od ní narušenou psychiku ale jak se snažím tak se snažím .. nejde napravit. Mám ho už rok je to 3 letý krizeny ovčák. Hezký poslouchá chodime na procházky a vše je v pohodě má radost . Ale jakmile jdeme domů chceme mu utrit packy začne mít strach . Uši dole ,ocas ztažený a čurá. To samé dělá když třeba ho chci pochválit že snědl jídlo nebo cokoliv jiného. Ještě před měsícem měl rád koupání . Řekla jsem hop a skočil do vany . Teď mu řeknu jdeme se koupat zaleze na místo a tam je. Snažím se ho nalákat na pamlsky ale už zvedá nohu ,že si učůrne tak hned přestanu nechám ho v klidu. Nakonec když ho tam musím dotáhnout protože je celý od bahna tak mi tu cestu do koupelny celou pocura dokud není ve vaně. Tak si tu vanu už užívá. Od bývalé kamarádky byl bit za špatné chování, ale jakmile jsem slyšela, že se stěhuje a psa dává pryč hned jsem se ho ujala. Ale ztěžuje nám to curani docela život u psychiku nám . Snažíme se docela dost jsme na něj opravdu hodný dáváme mu vše co potrebuje je to jinak naše láska. Ale celý den setírat a vonit byt protože smrdí od čurani je opravdu na hlavu. Trvá to rok a pokrok nikde. V okolí žádný psycholog na psy není. A bohužel nevím si rady . Představa že bych ho dala pryč mě bolí:((( Protože nám přirostl k srdci. :( nějaká rada prosím? Jak to překonat aby si neučůrával a neměl strach doma při každém slově na nej ? :((( venku je vše v pohodě. Doma to je peklo.

3.6.2022 17:40
rapotacka11

XXX.XXX.224.45

Potom si u vanu užívá?
Příště se děsem podělá
asi jak se tam těší.

Doma je peklo.

Dejte ho k příbuzným do baráku.
Bude venku, nemusí si čistit tlapy
a děsit se koupele.

3.6.2022 18:05
impact

XXX.XXX.62.69

"tak hned přestanu nechám ho v klidu"

Zvažte i variantu, že se čůrání naučil používat jako obranný reflex. Ví, že když si učůrne, tak hned přestanete.

Stejným způsobem psi používají třeba vrčení.

Na Vašem místě bych se naučila používat klikr, nácvik potřebných návyků bych rozfázovala a začala znovu učit právě pomocí klikru.

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.6.2022 18:33

Souhlas s Impact. K tomu by bylo fajn podívat se na nácvik manipulace/ošetření po dobrém. Kurzy dělá Radecha Spudilová (další běh online plánuje na podzim) a snad i Kristýna Dostálková. Ale pro Vás by bylo určitě přínosnější pracovat pod něčím vedením osobně, nikoli online. Bude to vyžadovat citlivý přístup, spoustu práce a rozfázování každého kroku na milion malinkatých kousíčků.

Já osobně si myslím, že spíš než psího psychologa potřebujete kvalitního trenéra (pozitivkáře), který Vás naučí se psem komunikovat a pracovat. V úvodním příspěvku píšete o lákání psa na pamlsky a naznačujete i určité litování… to není úplně dobrá cesta, jak se pohnout z místa.

Zkuste napsat, odkud jste nebo kam jste ochotná případně na tréninky dojíždět, a třeba Vám někoho poradíme.

3.6.2022 19:55

"Na Vašem místě bych se naučila používat klikr, nácvik potřebných návyků bych rozfázovala a začala znovu učit právě pomocí klikru."

jednoznačně ANO!

3.6.2022 20:13
impact

XXX.XXX.62.69

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
"Na Vašem místě bych se naučila používat klikr, nácvik potřebných návyků bych rozfázovala a začala znovu učit právě pomocí klikru."

jednoznačně ANO!

Hoďte jí nějaké návody.

3.6.2022 22:01
Atheira

XXX.XXX.209.8

Uši dole ,ocas ztažený a čurá. To samé dělá když třeba ho chci pochválit že snědl jídlo nebo cokoliv jiného.

Já si dovolím jako majitel psa, který to taky občas nemá v hlavě úplně v pořádku jenom podotknout, že mně nepřijde ok chválit psa za to, že snědl jídlo. Ani - a vlastně tím spíš - psychicky narušeného psa. Přijde mi, že pak musí mít hlavu v pejru i z toho, co všechno udělal dobře. Jsou činnosti, a jídlo rozhodně patří mezi ně, které mi přijde lepší u labilnějšího psa nechat bez komentáře, neinstruované, prostě aby si je udělal po svém, aniž by mu někdo stál za zadkem a říkal mu, jak to udělal dobře.

Přidejte reakci

Přidat smajlík