Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Majitel

5.6.2022 15:34
Majitel

XXX.XXX.226.126

Dobrý den, máme štěňátko staforda 2 týdny. Pejsek je skvělý je hodný není agresivní akorát to jejich kousání do všeho a vůle objevovat svět nechybí.😁
Kvůli našim časovým podmínkám rodiče chodí do práce a nemají tolik času. Já A bráchové chodíme do školy a máme k tomu i tréninky. Štěňátko se naučil "přijď", "sedni" a částečně "ne". Podle jeho chování jsem zaregistroval že se mu u nás líbí, My ho také milujeme ale bojím se že nebude mít dostatek disciplíny, tréninku a času stráveným se všemi ve smečce. Štěně by jsme rádi vrátili původním majitelům čili chovatelům. Štěně má šampionský rodokmen a nechceme aby bylo v budoucnu nedisciplinovaný a nevychované čili ne socializované. Prosíme o radu zda štěně máme vracet. A zda štěně nebude mít negativní dopad na oddělení se od nás. Za chvilku mu budou tři měsíce, a Myslíme si že je ještě čas. Akorát se bojím jedné věci. Kdyby jsme ho vrátili tak ať zůstane v pohodě a ať nemá následky. Děkujeme za radu, a prosíme abyste doufali v jeho budoucnost. Ještě jednou děkuji a s přáním hezkého dne Vás pozdravuji.❤😕🐶👶

5.6.2022 15:44
juhaj

XXX.XXX.164.121

Rozhodně štěně nebude mít následky. Je malé, na chovatele si pamatuje, bude v pohodě.
Mi doma měli taky štěňata v režimu jako u vás. Nikdy nás nenapadlo, že to nepůjde. Měli jsme celkem temperamentní plemeno, tedy postupně víc psů stejného.
Pokud vám doma připadá, že už teď je to problém, vraťte ho, protože zatím je to miminko, jako dospívající pes bude daleko větší potížista.

Uživatel s deaktivovaným účtem

5.6.2022 18:09

Majitel napsal(a):
Dobrý den, máme štěňátko staforda 2 týdny. Pejsek je skvělý je hodný není agresivní akorát to jejich kousání do všeho a vůle objevovat svět nechybí.😁
Kvůli našim časovým podmínkám rodiče chodí do práce a nemají tolik času. Já A bráchové chodíme do školy a máme k tomu i tréninky. Štěňátko se naučil "přijď", "sedni" a částečně "ne". Podle jeho chování jsem zaregistroval že se mu u nás líbí, My ho také milujeme ale bojím se že nebude mít dostatek disciplíny, tréninku a času stráveným se všemi ve smečce. Štěně by jsme rádi vrátili původním majitelům čili chovatelům. Štěně má šampionský rodokmen a nechceme aby bylo v budoucnu nedisciplinovaný a nevychované čili ne socializované. Prosíme o radu zda štěně máme vracet. A zda štěně nebude mít negativní dopad na oddělení se od nás. Za chvilku mu budou tři měsíce, a Myslíme si že je ještě čas. Akorát se bojím jedné věci. Kdyby jsme ho vrátili tak ať zůstane v pohodě a ať nemá následky. Děkujeme za radu, a prosíme abyste doufali v jeho budoucnost. Ještě jednou děkuji a s přáním hezkého dne Vás pozdravuji.❤😕🐶👶

Vraťte ho. Čím dřív, tím líp.

5.6.2022 20:06
fríský

XXX.XXX.45.251

Rodiče Vám nepomůžou s výchovou psa, pokud mají zkušenosti s výchovou psa nebo jestli jsou to začátečníci s ním chodit na cvičák aby měl správné základy obzvláště u tohoto plemene a Vám by rodiče předávaly zkušenosti jak zacházet se psem. Určitě existují tréninkové lekce i o víkendu,kdy je trochu více času. Pokud bydlíte v Praze, tak doporučuji Helppes nebo určitě by někdo jiný doporučil jiný cvičák.

5.6.2022 21:05

Vraťte ho co nejdřív!

Proč jste si ho vůbec kupovali?

5.6.2022 21:19
rapotacka11

XXX.XXX.224.45

Netušili o čem to je.

5.6.2022 21:51
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.23.58

rapotacka11 napsal(a):
Netušili o čem to je.

Tak šli hned do amstaffa, ať je nějaká sranda ... 🙄.
Spíš mě zaráží, že chovatel takového plemene prodá štěně komukoliv.

5.6.2022 22:11
juhaj

XXX.XXX.164.121

Asi jak kdo. Ale teď máme v širší rodině takový případ. Mámina sestřenice, velice vzdělaná paní, ale už má 80 let, nemoci, bydlí trvale na chalupě. Její syn, totální b.., ale ona ho zbozňuje, bydlí s rodinou ve městěi kousek od ní. Před týdnem jí máma zase chtěla vidět, tak jsme k ní zajeli. A hádejte, co dostala na jaře k narozeninám? Štěně belgického ovčáka s PP. Od syna, jako společníka( v zimě jí umřel stařičký pejsek). Prý nejkrásnější dárek, co dostala. Pejskovi je teď, tuším, 5 měsíců. Ze zahrady je tankodrom, paní samá modřiny, už jí několikrát porazil. Na procházky s ním nechodí, že ho neudrží. Když dojel syn a štěně začlo kousat děti, strašně ho seřval a nakonec praštil. Když jsem řekla( v klidu), svůj názor, stal se že mě vyvrhel dne. Chudák štěně, tady nebudou mít tolik rozumu, aby ho vrátili.

5.6.2022 22:22
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.23.58

juhaj napsal(a):
Asi jak kdo. Ale teď máme v širší rodině takový případ. Mámina sestřenice, velice vzdělaná paní, ale už má 80 let, nemoci, bydlí trvale na chalupě. Její syn, totální b.., ale ona ho zbozňuje, bydlí s rodinou ve městěi kousek od ní. Před týdnem jí máma zase chtěla vidět, tak jsme k ní zajeli. A hádejte, co dostala na jaře k narozeninám? Štěně belgického ovčáka s PP. Od syna, jako společníka( v zimě jí umřel stařičký pejsek). Prý nejkrásnější dárek, co dostala. Pejskovi je teď, tuším, 5 měsíců. Ze zahrady je tankodrom, paní samá modřiny, už jí několikrát porazil. Na procházky s ním nechodí, že ho neudrží. Když dojel syn a štěně začlo kousat děti, strašně ho seřval a nakonec praštil. Když jsem řekla( v klidu), svůj názor, stal se že mě vyvrhel dne. Chudák štěně, tady nebudou mít tolik rozumu, aby ho vrátili.

A jsme zase u chovatele - kdyby měl nějakou zodpovědnost, tak do těchto podmínek štěně prostě NEPRODÁ!

... ale pro některý jsou prachy až na prvním místě a co se stane s jejich odchovy je jim ukradený 🤮

5.6.2022 22:36
Šarina

XXX.XXX.200.119

Štěně vraťte. Hned. Následky mít nebude a všem se vám uleví.

5.6.2022 22:44
fikovnice

XXX.XXX.134.226

Přátelé...já tedy nevím...
...ale připadá mi, že zadavatel je dítě se syndromem Barona Prášila...
Podle mě žádné štěně neexistuje.

6.6.2022 15:35
Lily2

XXX.XXX.133.235

Inspektor Pišišvor napsal(a):
A jsme zase u chovatele - kdyby měl nějakou zodpovědnost, tak do těchto podmínek štěně prostě NEPRODÁ!

... ale pro některý jsou prachy až na prvním místě a co se stane s jejich odchovy je jim ukradený 🤮

Lidi jsou kreativní lháři. Bohužel. Sama jsem slyšela - Neřekli jsme chovatelce, že se snažíme o dítě, protože by nám psa neprodala. Nebo neřekli jsme, že nechceme chodit na procházky - co je chovatelce po tom, co se psem budeme dělat.

Takže... já bych chovatele předem nesoudila. I když samozřejmě je dost takových, kteří psa prodají kde komu.

9.6.2022 14:22
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

Lily2 napsal(a):
Lidi jsou kreativní lháři. Bohužel. Sama jsem slyšela - Neřekli jsme chovatelce, že se snažíme o dítě, protože by nám psa neprodala. Nebo neřekli jsme, že nechceme chodit na procházky - co je chovatelce po tom, co se psem budeme dělat.

Takže... já bych chovatele předem nesoudila. I když samozřejmě je dost takových, kteří psa prodají kde komu.

Jojo, bohužel je to pravda. Vím třeba o zájemci, který poptával štěně u konkrétního chovatele s tím, že pes bude venku uvázaný u boudy... kontaktní plemeno, které je chováno doma... Chovatelem bylo dost rázně vysvětleno, že štěně do takových podmínek neprodá, po nějaké hádce mu bylo řečeno i to, že varuje ostatní chovatele, aby mu štěně neprodali... O pár dní později ten člověk sháněl veřejně štěně na sociálních sítích - a najednou s tím, že pes bude doma, v posteli .

VeselaKopa

9.6.2022 18:25
VeselaKopa

XXX.XXX.112.196

Pro zadavatele : to vás nenapadlo, že pořídit si psa je určitý závazek, a je třeba s tím počítat i v provozním režimu? Že na výchovu psa, zvlášt štěněte, potřebujete dostatek času?? To jste jako mysleli, že psa vypnete, když se vám nebude hodit se mu věnovat!! Ach jo, pořiďte si plyšáka a štěně rychle vraťte chovateli 😱

9.6.2022 20:09
fikovnice

XXX.XXX.20.198

VeselaKopa napsal(a):
Pro zadavatele : to vás nenapadlo, že pořídit si psa je určitý závazek, a je třeba s tím počítat i v provozním režimu? Že na výchovu psa, zvlášt štěněte, potřebujete dostatek času?? To jste jako mysleli, že psa vypnete, když se vám nebude hodit se mu věnovat!! Ach jo, pořiďte si plyšáka a štěně rychle vraťte chovateli 😱

"Já a bráchové chodíme do školy..."
Předpokládám, že to fakt psalo dítě základní školou povinné...
Takže bych příspěvek brala s velkou rezervou!

9.6.2022 20:19

fikovnice napsal(a):
"Já a bráchové chodíme do školy..."
Předpokládám, že to fakt psalo dítě základní školou povinné...
Takže bych příspěvek brala s velkou rezervou!

Ale může to být reálná situace. Nebo to píše rodič stylizující se do dítěte. Aby nevypadal jako úplný pitomec. Já už se nedivím ničemu.

10.6.2022 16:29

Třeba si rodiče mysleli ( naivně ), že pes zvedne líné dítě od počítače. A třeba dítěti tvrdí, že už si ho nechat musí - blázni, no.
Nemají čas vychovávat dítě, tak si myslí, že jim ho vychová pes.

10.6.2022 16:59
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.45.38

No já teď zrovna řeším taky jeden svůj odchov - pán (bývalý chovatel NO a RTW), který měl s fenkou ode mě obrovské chovatelské ambice se najednou hrozně diví, že fena během jeho pobytu v práci hrabě na zahradě a "už je to neúnosné, zavírat do kotce jí nebude a zaměstnat ji nemá čas ..." . Přitom jsem mu jasně popsala, co od plemene čekat a jaké jsou rozdíly mezi NO, RTW a maliňákem (včetně toho, že to není pes na celodenní pobyt na zahradě atd.). Jeho argument je, že předchozí psi mu na zahradě nehrabali ...🙄.
A korunu tomu nasadil, když mi ji po 8 měsících chce prodat zpět za dvojnásobek ceny☠️

Jako, vytočená jsem na max!

10.6.2022 17:07

No já teď zrovna řeším taky jeden svůj odchov - pán (bývalý chovatel NO a RTW), který měl s fenkou ode mě obrovské chovatelské ambice se najednou hrozně diví, že fena během jeho pobytu v práci hrabě na zahradě a "už je to neúnosné, zavírat do kotce jí nebude a zaměstnat ji nemá čas ..." . Přitom jsem mu jasně popsala, co od plemene čekat a jaké jsou rozdíly mezi NO, RTW a maliňákem (včetně toho, že to není pes na celodenní pobyt na zahradě atd.). Jeho argument je, že předchozí psi mu na zahradě nehrabali ...🙄.
A korunu tomu nasadil, když mi ji po 8 měsících chce prodat zpět za dvojnásobek ceny☠️

10.6.2022 17:47
fikovnice

XXX.XXX.139.21

No, to je otřesný! Nas.aná bych tedy byla fest také!
Co budete dělat? Máte to nějak smluvně ošetřené - předkupní právo asi ano, ale jak s tou cenou?! Lidi (někteří) jsou dnes fakt vyčů.aní!

10.6.2022 18:48
janaa

XXX.XXX.174.173

Noční můra chovatele máte ve smlouvě stanovenou odkupní cenu? Držím palce

10.6.2022 19:15
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.23.58

fikovnice napsal(a):
No, to je otřesný! Nas.aná bych tedy byla fest také!
Co budete dělat? Máte to nějak smluvně ošetřené - předkupní právo asi ano, ale jak s tou cenou?! Lidi (někteří) jsou dnes fakt vyčů.aní!

Mám předkupní právo a tento bod majitel dodržel, ale ten zbytek mě nadzvedl.
Fenku se pokusím udat, ale tu jeho cenu neakceptují, protože je to úplně z cesty a to jsem mu na rovinu řekla.

10.6.2022 19:30

Asi špatně čtu: Bylo tam "a chce za ní polovinu ceny zpátky" ?

10.6.2022 19:40
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.23.58

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Asi špatně čtu: Bylo tam "a chce za ní polovinu ceny zpátky" ?

Ano, čtěte špatně - to, že přiznal, že to pořízení maliny nedomyslel a bude pro všechny lepší, když fenka najde jiný domov (jinak je bezproblémová) mi přišlo v pořádku, ale z tou cenou se fakt zbláznil. Kdyby už měla hotové rtg, tak ještě budiž - je to investice cca 5 tis. a její cenu to zvyšuje, ale on si kupní cenu navýšil o 2000 za každý měsíc, co jí měl doma, jako kdybych mu ji snad dala jen na hlídání...🙄, a to k němu odešla už i plně vakcinovaná a s europasem.

10.6.2022 19:42

Ano, čtěte špatně - to, že přiznal, že to pořízení maliny nedomyslel a bude pro všechny lepší, když fenka najde jiný domov (jinak je bezproblémová) mi přišlo v pořádku, ale z tou cenou se fakt zbláznil. Kdyby už měla hotové rtg, tak ještě budiž - je to investice cca 5 tis. a její cenu to zvyšuje, ale on si kupní cenu navýšil o 2000 za každý měsíc, co jí měl doma, jako kdybych mu ji snad dala jen na hlídání...🙄, a to k němu odešla už i plně vakcinovaná a s europasem.

Není tu emotikon, který se chytá za hlavu. Svět se v pr... obrací.

10.6.2022 19:52
rapotacka11

XXX.XXX.224.45

A když dostane nápad a vrací ho po letech. . . brr
Nemohla bych chovat, bála bych se, že bych
zmetka nepoznala .

10.6.2022 20:15
fikovnice

XXX.XXX.139.21

Taky bych asi nemohla chovat...
Už jen rozloučit se s vypiplanými štěníky - viz teď "Sarah" , předtím třeba "marcelaamax" (ta si obzvlášť hrábla na dno svých sil ). Tak takto doslova vypipláte, vymazlíte...a pak se najde nějakej s prominutím de.il a vy se dozvíte, že třeba s pesanem nezachází hezky... Ne, nedávala bych to...

10.6.2022 20:21
PumaCZ

XXX.XXX.135.132

Mám předkupní právo a tento bod majitel dodržel, ale ten zbytek mě nadzvedl.
Fenku se pokusím udat, ale tu jeho cenu neakceptují, protože je to úplně z cesty a to jsem mu na rovinu řekla.

Chudak mala :( Doufam, ze pro ni brzy najdes super nove panicky a ze se ten blb vzpamatuje a proda ti ji zpet za nejakou rozumnou cenu, kdyz je to navic jeho debilita..
Ktera fenka to byla, pokud se mohu zeptat? Nerikej mi, ze to byla Blondyna nebo Zelena :(

10.6.2022 20:36
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.45.38

PumaCZ napsal(a):
Chudak mala :( Doufam, ze pro ni brzy najdes super nove panicky a ze se ten blb vzpamatuje a proda ti ji zpet za nejakou rozumnou cenu, kdyz je to navic jeho debilita..
Ktera fenka to byla, pokud se mohu zeptat? Nerikej mi, ze to byla Blondyna nebo Zelena :(

Blondýna

10.6.2022 20:44
Varaxi

XXX.XXX.129.250

Blondýna

:/ Chudinka malá ňafatá. :/
Co kastrace, nevyřešila by to hrabání? Myslím kastrace toho chlapa, samozřejmě.

10.6.2022 21:00
fikovnice

XXX.XXX.139.21

Varaxi napsal(a):

A myslíš samozřejmě hrabání v hlavě, že jo? Toho chlapa...

10.6.2022 21:03

Varaxi napsal(a):

Ale no tak...furt tady opakujeme, že kastrace výchovu nenahradí.

Mě to přijde jako hnusanec, jako fajn, není to pes dle mých představ, ale chtít na štěněti takhle vydělat??
Normální člověk y byl spíš rád, že když už to tak dopadlo, tak že je chovatel ochotný se o svůj odchov postarat a najít mu vhodnější páníčky....to by fakt člověka šlak trefil.

10.6.2022 21:17
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.45.38

Varaxi napsal(a):

Stačilo by jí v nepřítomnosti zavřít do kotce, nebo jí udělat výběh, ale to pán odmítá, protože prý potřebuje ohlídat barák.

11.6.2022 00:41
PumaCZ

XXX.XXX.135.34

Stačilo by jí v nepřítomnosti zavřít do kotce, nebo jí udělat výběh, ale to pán odmítá, protože prý potřebuje ohlídat barák.

To je ale hovado! Je mi Blondyny fakt lito, byla uzasny mazlik :( Jen doufam, ze ji ten blb nijak neublizil, at uz po fyzicke ci psychicke strance.. Snad bude mit v pristim domove vice stesti na panicky a bude to jeji “naporad” domov.
Nemas to jako chovatelka vubec jednoduche, to ti tedy reknu! Lide holt kolikrat naslibuji hory doly, ale skutek utek :(

11.6.2022 07:46
Terven

XXX.XXX.110.191

Kombinace chlap a dlouholetý chovatel nebo cvičitel (služebních plemen zejména) mi zavání problémama téměř vždy. Minimálně tím, že ten pes se nebude mít tak, jak já bych si představovala.
To už tisíckrát radši empatickej začátečník.
Myslím to spíš obecně, ne konkrétně na maliny - tam se asi nějaká zkušenost se psy hodí.

11.6.2022 08:02
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.45.38

Abych to uvedla na pravou míru - ona se tam podle všeho nemá špatně - je v rodině, chodí na cvičák, berou jí na chalupu ..., ale pán si to představoval jak Hurvínek válku. To se stane, ale zabilo mě to divadlo okolo ceny - že na svém selhání chce ještě vydělat 🤔

12.6.2022 15:39

Jsem v tomto laik, tak se zeptám možná blbě...
Chápu, co je předkupní právo. Pokud není ve smlouvě přímo uvedená částka, pak ale přece může majitel nabídnou odkup psa CHS i za víc, než zaplatil za štěně, ne?
Přece se psem pracuje a tím ho "zhodnocuje", kdyby měl vysokou nabídku od někoho jiného, pak vám psa může nabídnout za stejnou cenu. Nebo ne?

12.6.2022 15:45
janaa

XXX.XXX.174.173

Chápu, co je předkupní právo. Pokud není ve smlouvě přímo uvedená částka, pak ale přece může majitel nabídnou odkup psa CHS i za víc, než zaplatil za štěně, ne?
Přece se psem pracuje a tím ho "zhodnocuje", kdyby měl vysokou nabídku od někoho jiného, pak vám psa může nabídnout za stejnou cenu. Nebo ne?

Hele,to bych chápala,pokud by dával zpátky psa se zkouškama,výstavama,chovností atd. Jinak je to jen o tom,že chce na celé věci vydělat. Pokud se chovateli vrátí puberťák,tak je to jen komplikace, většinou neodchází druhej den k novým majitelům,takže ho chovatel musí živit, většinou si ho i nějakou dobu nechá,aby viděla případné mouchy a mohl podle nich vybírat nového majitele, nebo se musí něco napravovat. Případů,kdy se chovateli vrátí totál vychovaný a poslušný pes,který může jít hned o dům dál,protože třeba dojde v rodině fakt k tragédii,je minimum. Nehledě na to,že shánět ideál majitele pro puberťáka,dospělého psa, je už zase složitější než pro štěně.
Jinak samozřejmě právě proto je ideální mít ve smlouvě kromě předkupního práva taky jasně stanovenou částku, za kterou se pes zpětně prodá a chovatel ho odkoupí

12.6.2022 17:51

Znám případ chovatelky GR z SK, která darovala štěňátko rodině s postiženým synem. Nevím, jestli ta nová majitelka v tomto lhala nebo ne. Ale pejsek byl nestandard a paní majitelka přišla časem na to, že by chtěla raději chovného pejska, na kterém by mohla údajně vydělávat. Tohoto pejska už nechtěla a nabídla ho zpátky chovatelce za nějakou částku, tuším 30 tis., ale to už si nejsem jistá. Pejsek nakonec skončil neznámo kde.
Toto je asi noční můra každého zodpovědného chovatele. Paní chovatelka zatím vůbec neví, aspoň podle mých posledních informací, kde pejsek skončil.

12.6.2022 20:14
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.23.58

Kdyby měla fena zhotovené rtg, tak to ještě pochopím, dokonce ani na ni nemá jiného zájemce, takže v případě, že bych přistoupila na jeho hru, tak dám teď ještě 5 tisíc za rtg, on dostane zaplaceno, jako kdybych měla u něj psa na hotelu a já ji prodám do zahraničí za náklady, protože za tu částku je v současné době v ČR neprodejná (když nepočítám kšeftaře co by ji měli jako fabriku na štěňata)

12.6.2022 20:51

Kdyby měla fena zhotovené rtg, tak to ještě pochopím, dokonce ani na ni nemá jiného zájemce, takže v případě, že bych přistoupila na jeho hru, tak dám teď ještě 5 tisíc za rtg, on dostane zaplaceno, jako kdybych měla u něj psa na hotelu a já ji prodám do zahraničí za náklady, protože za tu částku je v současné době v ČR neprodejná (když nepočítám kšeftaře co by ji měli jako fabriku na štěňata)

Aha, tak to je jasné.
Já uvažovala nad situací, že by měl na fenu zájemce s doloženou vyšší cenovou nabídkou, než stálo štěně.

Tohle je evidentně jiná situace...

A případ, co popisuje Sarah, tak to je skutečně děs běs

Přidejte reakci

Přidat smajlík