Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

9.6.2022 04:13

Ahoj všem.

Chystáme se se štěkánětem na první výstavu, snažím se trénovat postoj, zuby, kulky. Prcek je šikovný, jen se mi nedaří v postoji ho "natáhnout dopředu". Když se snažím natáhnout ho za pamlskem, většinou spíš udělá krok, než že by přesunul váhu. Když ho nasteluju přijde mi, že je s rovnováhou spíš vzadu a nevynikne tím uhleni zadních nohou, pes vypadá trochu nahrbeny a není to pěkné.

Má někdo radu jak ho natáhnout víc dopředu, nahoru? U mých psů jsem to nikdy nemusela řešit, tam si člověk psa postaví a on stojí tak nějak přirozeně, jen si prizvednu hlavu a potažmo ohanku.

Děkuji všem za rady, ono štěkáně je stejně ADHD, v postoji dlouho nevydrží, ale chci ho to učit správně a ušetřit si preucovani nesmyslů v pozdějším věku.

9.6.2022 05:04
Ouško4

XXX.XXX.8.30

Ahoj,
zkus posunout zadní nožky trošku dozaději, to úhlení vynikne líp a ten pejsek se tím celej natáhne.
Je dobrý to trénovat, aby ty pejskové byli od začátku zvyklí, že se jim sahá na nohy a různě s jim to šteluje do pozic, když pak potřebujete v postoji v kruhu třeba opravit jen o kousíček, aby ten pes stál, a nechytal paniku, že mu někdo najednou posouvá nožičky.
Krásné štěňátko, držím palce ❤️

9.6.2022 05:30

Posouvání nožek není problém, spíš kdyz posunu zadky ještě víc dozadu, prcek má jakoby tendence furt dělat kočičí hřbet, vypadá jak houpací koník. Potřebuju ho nějak zvednout na předku, i když uznávám, že na fotce by ty zadky mohl mít trochu vic vzadu.
Něco málo už odvystavovane mám, ale u mých psů jsem nemusela tohle učit, tak nevím jak na to

Vicky.Pollard

9.6.2022 05:49
Vicky.Pollard

XXX.XXX.110.33

Zkuste ke psovi zatim cupnout z boku, nastelujte nozky do spravne pozice. Hrbet psovi narovnate zvednutim hlavy, takze vemte do prave ruky pamlsek nebo piskaci hracku, ktere zvednete od brady psa na spicku cumaku. Ze zacatku klidne prokrmujte pamlsky za sebou a prodluzujte dobu, ve ktere s hlavou nahore vydrzi. Pokud ma tendence pochodovat a nepostoji, zabranila bych mu v tom natazenim leve ruky pod bricho pred kolinka, pak teprv zvedat hlavu pamlskem.

9.6.2022 07:08

a když ho jeden drží a druhý zavolá?? Nezpozorní?? Jak stojí (v normální situaci mimo trénink), když ho něco zaujme - dokáže se přirozeně sám "vyprsit" ?? Pak je to snazší. Já používala "povel" požóóór, požóóór dáááávej - Na xerdu to fungovalo, Betka se prsila hned a sama od sebe a Nighta jsem "prodala" zkušenější vystavovatelce - a stačilo, že jsem stála na dohled. Nespustil ze mě oko... a stál krásně. Ale já nejsem vystavovací - stačí jedna výstava a bonitace...

Držím palce, ať se prezentace vydaří.

9.6.2022 07:26

Když ho druhý zavolá, tak kašle na postoj a vali za ním.
Má v tom asi prcek trochu guláš, zároveň chodí na cvičák, učí se poslušnost, takže je toho asi na jeho štěneci hlavu až až.

Jde si to především vyzkoušet, to je cíl výstavy, na tituly má ještě čas

9.6.2022 08:40
janaa

XXX.XXX.174.173

Kleknout k němu a jednu ruku pod břicho a tak si ho "zafixovat" a prokrmovat,když bude stát dobře v tomhle věku mi nestálo normálně žádný štěně teda Cácora zatím nestojí ani teď

9.6.2022 09:01
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

Já jsem si u feny, když byla štěně, dávala jednu ruku mezi zadní nohy , mám teda menšího psa, ale bylo mi doporučeno mezi těmi zadními nohami štěně jakoby podebrat, trochu nadzvednout a položit, že se tím ten postoj srovná . Doufám, že je to pochopitelné, fakt to pomáhalo, ale nevím jak u většího psa, navíc s jinou stavbou těla . Plus jsem ze začátku měla druhou ruku i pod bradou.

U vašeho štěnda mě osobně přijde, že by mohly být zadní nohy dál, a naopak přední, že jsou jakoby vytažené dopředu, že nejsou kolmo k zemi. Na první pohled mi i přišlo, že má hodně vytaženou hlavu dopředu, že mu to dělá dlouhý krk . Dala bych tu hlavu trochu dozadu a výš . Ale čuvače nemám vůbec "okoukané", takže třeba plácám úplné blbosti

Přidejte reakci

Přidat smajlík