Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.6.2022 11:21
kaja.24

XXX.XXX.70.43

Dobrý den, potřebovala bych radu. Máme 10letého labradora, potřeboval by něco zhubnout, zadýchává se do schodů a někdy nedožere ani granule. Je to alergik takže krmíme Calibrou sensitive losos a brambory, žádné pamlsky ani nic podobného nedostává. Přemýšlím zda přejít na dietní granule, musely by být ale hypoalergenní maso jen losos. Také co mu pomůže nejlépe zhubnout, kromě procházek které postupně prodlužovat?
Děkuji

9.6.2022 11:30
janaa

XXX.XXX.174.173

Na té Calibře fakt není nic hypoalergenního,mimo jiné je tam drůbeží tuk,takže určitě není alergický ani na kuře. Obecně se na granulích hubne blbě, psa bych převedla na maso a dávala dietní maso a zeleninu,která psa naplní a bude jako balast. Jinak obecně platí to,co u lidí,má-li jedinec zhubnout,musí prostě být příjem energie nižší než výdej. Vzhledem k věku bych ale v první řadě nechala psa komplet vyšetřit, krev, štítnou žlázu, srdce atd

9.6.2022 11:57
kaja.24

XXX.XXX.70.43

janaa napsal(a):
Na té Calibře fakt není nic hypoalergenního,mimo jiné je tam drůbeží tuk,takže určitě není alergický ani na kuře. Obecně se na granulích hubne blbě, psa bych převedla na maso a dávala dietní maso a zeleninu,která psa naplní a bude jako balast. Jinak obecně platí to,co u lidí,má-li jedinec zhubnout,musí prostě být příjem energie nižší než výdej. Vzhledem k věku bych ale v první řadě nechala psa komplet vyšetřit, krev, štítnou žlázu, srdce atd

Měl stafylokoka. Po granulích s kuřetem se nám osypal, to samé s kachnou, tak nám byly doporučeny právě tyto granule a po nich už žádné problémy nebyly, proto raději zůstáváme u nich. Nevím jestli by vařené maso snesl..

9.6.2022 12:13
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Je zdravý? Problémy se srdcem, klouby apod. žádné?
Uberte krmnou dávku; až shodí, tak přidejte ten pohyb a vraťte se s krmnou dávkou na původní množství. Krmná dávka se dá nastavit i něčím nekalorickým, strouhanou mrkví apod.
Pes, který má nadváhu, notabene starší pes s nadváhou, by neměl mít nadměrnou fyzickou zátěž.
Choďte hodně plavat, je-li to možné. Šetříte klouby.

9.6.2022 12:27
kaja.24

XXX.XXX.70.43

Varaxi napsal(a):
Je zdravý? Problémy se srdcem, klouby apod. žádné?
Uberte krmnou dávku; až shodí, tak přidejte ten pohyb a vraťte se s krmnou dávkou na původní množství. Krmná dávka se dá nastavit i něčím nekalorickým, strouhanou mrkví apod.
Pes, který má nadváhu, notabene starší pes s nadváhou, by neměl mít nadměrnou fyzickou zátěž.
Choďte hodně plavat, je-li to možné. Šetříte klouby.

Minulý rok mu dělali předoperační vyšetření,byl na odstranění bradavice. Vše bylo v pořádku (chápu do té doby se to mohlo změnit) Takže teď někdy v nedávné době jsme vyšetření na srdce nedělali. V narkoze mu rovnou zkontrovali i klouby, u předních pacek má menší bouličky, ale jelikož to není nic extra hrozného a hlavně by díky tomu musel znovu na dvě narkozy, po domluvě s veterinářem jsme to nechali být. Ale díky tomu trošku pajdá takže se snažíme nic moc náročného.
Krmnou dávku už jsme změnšily, dáváme ráno a večer polovinu odměrky. Přes týden je v bytovce u rodičů, největší pohyb má tak o víkendu na chatě. Nyní si ho vezmu k sobě, aby měl i nějaký větší pohyb nejen o víkendu, protože to asi nestačí.

Uživatel s deaktivovaným účtem

9.6.2022 12:32

kaja.24 napsal(a):
Minulý rok mu dělali předoperační vyšetření,byl na odstranění bradavice. Vše bylo v pořádku (chápu do té doby se to mohlo změnit) Takže teď někdy v nedávné době jsme vyšetření na srdce nedělali. V narkoze mu rovnou zkontrovali i klouby, u předních pacek má menší bouličky, ale jelikož to není nic extra hrozného a hlavně by díky tomu musel znovu na dvě narkozy, po domluvě s veterinářem jsme to nechali být. Ale díky tomu trošku pajdá takže se snažíme nic moc náročného.
Krmnou dávku už jsme změnšily, dáváme ráno a večer polovinu odměrky. Přes týden je v bytovce u rodičů, největší pohyb má tak o víkendu na chatě. Nyní si ho vezmu k sobě, aby měl i nějaký větší pohyb nejen o víkendu, protože to asi nestačí.

On pajdá, má něco na předních nohách a vy budete zvyšovat pohyb? Nějak nechápu. Psa bolí nohy, tak mu ještě navýšíme pohyb?

9.6.2022 12:44
janaa

XXX.XXX.174.173

Pokud má jakékoli pohybové problémy,tak jediný možný zvýšený pohyb je plavání,plavání,plavání. Nějak nechápu,co si máme představit bouličkama u předních pacek

9.6.2022 12:46
kaja.24

XXX.XXX.70.43

Tak asi pardon, že zase nechceme obezního psa.

9.6.2022 12:49
Varaxi

XXX.XXX.150.244

kaja.24 napsal(a):

Ale no tak, přece máte víc možností, jenom chtít. Už to tu máte všechno napsané.
Vyšetřete psa pořádně u veterináře. Snižte mu krmnou dávku. Nastavte ji něčím nekalorickým. Choďte s ním plavat.
Kolik vůbec váží? Máte foto?

9.6.2022 12:52

kaja.24 napsal(a):

Tak já bych nechtěla ani pajdavého psa. Přesněji řečeno, takového psa nemůžu moc zatěžovat. A to znamená, že mi nezhubne. A nekrmí ho tajně rodiče?

9.6.2022 13:06
kaja.24

XXX.XXX.70.43

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Tak já bych nechtěla ani pajdavého psa. Přesněji řečeno, takového psa nemůžu moc zatěžovat. A to znamená, že mi nezhubne. A nekrmí ho tajně rodiče?

Ono to je tak, že nepajdá furt. Když třeba dlouho leží nebo se nehýbá tak chvilku trvá než se rozchodí, přidali jsme kloubní výživu a pozorujeme ho. Chápu je to takové složité řešení, ale nevím jestli by bylo dobré mu v tomhle věku dělat další dvě narkozy a zatěžovat ho.
Jinak všichni v rodině moc dobře vědí, že mu nemohou nic dát. Kromě granulí nic nedostává.

9.6.2022 13:19
kaja.24

XXX.XXX.70.43

Varaxi napsal(a):
Ale no tak, přece máte víc možností, jenom chtít. Už to tu máte všechno napsané.
Vyšetřete psa pořádně u veterináře. Snižte mu krmnou dávku. Nastavte ji něčím nekalorickým. Choďte s ním plavat.

Ano u veterináře se stavíme. Aktuální fotku kde by byl hezky vidět teď nemám, uvidím se s ním o víkendu (kdyžtak mohu doplnit) Kromě veterináře nemáme jinou možnost kde zvážit, takže aktuální váhu teprve budeme vědět. Celkově je na labradora dost velký, že to není ten "klasický" s krátkýma nohama, naposledy vážený měl 43 kilo.

Foto jenom pro představu jak vypadá :)

9.6.2022 13:35

kaja.24 napsal(a):
Ano u veterináře se stavíme. Aktuální fotku kde by byl hezky vidět teď nemám, uvidím se s ním o víkendu (kdyžtak mohu doplnit) Kromě veterináře nemáme jinou možnost kde zvážit, takže aktuální váhu teprve budeme vědět. Celkově je na labradora dost velký, že to není ten "klasický" s krátkýma nohama, naposledy vážený měl 43 kilo.

Foto jenom pro představu jak vypadá :)

Já nevidím obézního psa... Problém bude nejspíš někde jinde. Nechte jej pořádně prohlédnout veterinářem. Může mít slabší srdíčko, vždyť už je to senior,...

9.6.2022 13:38
kaja.24

XXX.XXX.70.43

Já nevidím obézního psa... Problém bude nejspíš někde jinde. Nechte jej pořádně prohlédnout veterinářem. Může mít slabší srdíčko, vždyť už je to senior,...

Musím upřesnit, že foto není aktuální, zatím jen takto aby bylo pochopitelné co jsem myslela tím že je větší. Při těch 43kg nám říkali, že by mohl něco shodit, což se trošku povedlo, ale teď zase nabral.
Dobře necháme, děkuji.

9.6.2022 14:00

kaja.24 napsal(a):
Musím upřesnit, že foto není aktuální, zatím jen takto aby bylo pochopitelné co jsem myslela tím že je větší. Při těch 43kg nám říkali, že by mohl něco shodit, což se trošku povedlo, ale teď zase nabral.
Dobře necháme, děkuji.

Neaktuálmí foto je nám jaksi nanic. A chtělo by to foto ze strany.

9.6.2022 14:01

kaja.24 napsal(a):
Ono to je tak, že nepajdá furt. Když třeba dlouho leží nebo se nehýbá tak chvilku trvá než se rozchodí, přidali jsme kloubní výživu a pozorujeme ho. Chápu je to takové složité řešení, ale nevím jestli by bylo dobré mu v tomhle věku dělat další dvě narkozy a zatěžovat ho.
Jinak všichni v rodině moc dobře vědí, že mu nemohou nic dát. Kromě granulí nic nedostává.

Aha, takže artróza. Holt na to má věk. Mně už taky leccos bolí.

9.6.2022 14:02
kaja.24

XXX.XXX.70.43

Neaktuálmí foto je nám jaksi nanic. A chtělo by to foto ze strany.

Psala jsem, že se s ním právě uvidím až o víkendu. Je u rodičů a já bydlím jinde :) Aktuální foto doplním.

9.6.2022 14:30
kaja.24

XXX.XXX.70.43

Děkuji všem za reakci, určitě navštívíme veterinu a probereme to i tam.
Ohledně toho plavání, zas takový velký milovník vody to není. Vleze tam maximálně 3x a pak už ho plavání nezajímá.
Jaký máte názor na kondiční aquaterapii? Pomohlo by to nebo by to namáhalo dost klouby?
Děkuji

9.6.2022 16:36

kaja.24 napsal(a):
Děkuji všem za reakci, určitě navštívíme veterinu a probereme to i tam.
Ohledně toho plavání, zas takový velký milovník vody to není. Vleze tam maximálně 3x a pak už ho plavání nezajímá.
Jaký máte názor na kondiční aquaterapii? Pomohlo by to nebo by to namáhalo dost klouby?
Děkuji

Aquaterapie právě kouby šetří. Proto je součástí RHB i u lidí.

10.6.2022 14:21

Nemusí jenom plavat. Může klidně i chodit po dně, do půl těla ponořený. I to je fajn. Jestli máte po ruce úsek potoka nebo řeky, kde by to šlo, můžete to prostě zahrnout do procházky. Půl procházky prostě půjde řekou. Jednak se nadlehčí, za druhé bude překonávat odpor vody.

10.6.2022 14:23
kaja.24

XXX.XXX.70.43

Nemusí jenom plavat. Může klidně i chodit po dně, do půl těla ponořený. I to je fajn. Jestli máte po ruce úsek potoka nebo řeky, kde by to šlo, můžete to prostě zahrnout do procházky. Půl procházky prostě půjde řekou. Jednak se nadlehčí, za druhé bude překonávat odpor vody.

Děkuji určitě vyzkoušíme. Snad tam nebude moc kamení

10.6.2022 15:16

No, nejlepší by bylo si to projít s ním. Nejen kamení, ale i sklo, střepy z keramiky a ze střešních břidlicových tašek, to nechcete. Po každé větší vodě (která proti proudu sebrala na zahradách skleníky a vymetla kdejakou popelnici) je dobré si úsek řeky projít s největší opatrností, než tam zvíře pustím bez větší kontroly (chodíme řekou s koňmi).
Pozor na spodní proudy (ústí přítoků, místa pod jezy, vpustě náhonů), "pohyblivý písek" s bahýnkem, nánosy lesní hrabanky, a vlastně vůbec místa, kde není vidět na dno.

14.6.2022 07:24
kaja.24

XXX.XXX.70.43

Varaxi napsal(a):

Doplňuji aktuální foto.

14.6.2022 07:28

nejsem odborník na labradory - ale na desetiletého psa mi tlustý nepřipadá. Znám mladší, kteří jsou daleko "macatější"

Spíš bych hledala zdravotní potíž, než jen následek kil navíc

14.6.2022 07:57

No, já bych teda i vyměnila granule za pořádný žrádlo. Nevím no, půl odměrky amarounů, chudák pes.

14.6.2022 08:15
kaja.24

XXX.XXX.70.43

No, já bych teda i vyměnila granule za pořádný žrádlo. Nevím no, půl odměrky amarounů, chudák pes.

A pod čím si představujete "pořádné žrádlo" ?

14.6.2022 08:26

kaja.24 napsal(a):
A pod čím si představujete "pořádné žrádlo" ?

Maso s přílohou. Mám 12 letou labradorku a zhubla mi přiměřeně až na tomto, žádný granule jí v tomto nepomohly a byla po nich vždy tlustá.

14.6.2022 08:29
kaja.24

XXX.XXX.70.43

Maso s přílohou. Mám 12 letou labradorku a zhubla mi přiměřeně až na tomto, žádný granule jí v tomto nepomohly a byla po nich vždy tlustá.

Aha, chápu. Ten náš bohužel trpí potravinovou alergií, proto jsme raději na granulích.

14.6.2022 08:33

kaja.24 napsal(a):
Doplňuji aktuální foto.

Já teda nijak extra tlustého psa nevidím.

14.6.2022 08:33

kaja.24 napsal(a):
Aha, chápu. Ten náš bohužel trpí potravinovou alergií, proto jsme raději na granulích.

A to má alergii na všechny druhy masa? To se mi nezdá. Jehněčí nebo králičí nemůže?

14.6.2022 08:34

kaja.24 napsal(a):

Potravinovou alergií na co? Myslím, na jaké maso konkrétně?

14.6.2022 08:37
kaja.24

XXX.XXX.70.43

A to má alergii na všechny druhy masa? To se mi nezdá. Jehněčí nebo králičí nemůže?

Vyzkoušeli jsme kuřecí, jehněčí, králičí granule, po všech se osypal. Na radu veterináře jsme přešli na Calibru Salmon & Potato a už bylo vše v pořádku, tak jsme na nich zůstali.

14.6.2022 08:38

kaja.24 napsal(a):
Vyzkoušeli jsme kuřecí, jehněčí, králičí granule, po všech se osypal. Na radu veterináře jsme přešli na Calibru Salmon & Potato a už bylo vše v pořádku, tak jsme na nich zůstali.

Já se ptala na maso, ne na granule.

14.6.2022 08:41
kaja.24

XXX.XXX.70.43

Já se ptala na maso, ne na granule.

Samotné maso nikdy neměl. Odjakživa jsme ho krmili granulemi a po osypech jsme ani maso pro jistotu nechtěli zkoušet.

14.6.2022 08:42

Pes se mi obézní nezdá, ale lososovou moučkou přelitou drůbežím tukem bych taky nekrmila, to nezní dvakrát dobře. Na ty nožičky bych zkusila Alavis Celadrin.

14.6.2022 08:48
kaja.24

XXX.XXX.70.43

Pes se mi obézní nezdá, ale lososovou moučkou přelitou drůbežím tukem bych taky nekrmila, to nezní dvakrát dobře. Na ty nožičky bych zkusila Alavis Celadrin.

Poohlížím se po jiných granulích, ale přiznám se moc tomu nerozumím. Grand Vital 86 Losos by mohly být relativně dobré. Jsou vhodné pro psy s citlivým zažíváním, starší psy, s nadváhou a s potravinovou alerigií. Budu ráda za váš názor :)
Ohledně léků používáme Cartilan Complete Altervet.

14.6.2022 08:54

kaja.24 napsal(a):
Poohlížím se po jiných granulích, ale přiznám se moc tomu nerozumím. Grand Vital 86 Losos by mohly být relativně dobré. Jsou vhodné pro psy s citlivým zažíváním, starší psy, s nadváhou a s potravinovou alerigií. Budu ráda za váš názor :)

Máte tam brambory (24%), oves, kukuřice (13%), proč je chcete?

14.6.2022 08:54

kaja.24 napsal(a):
Samotné maso nikdy neměl. Odjakživa jsme ho krmili granulemi a po osypech jsme ani maso pro jistotu nechtěli zkoušet.

Proč neměl nikdy samotné maso? Já prostě nejsem příznivcem granulí jako základem KD. Až na výjimky. Ale vy jste to ani nezkusila.

14.6.2022 08:55

kaja.24 napsal(a):

Můj názor viz výše.

14.6.2022 08:57
kaja.24

XXX.XXX.70.43

Máte tam brambory (24%), oves, kukuřice (13%), proč je chcete?

Mohla byste mi tedy prosím doporučit granule, které podle vás mohly být složením dobré?

14.6.2022 08:58
kaja.24

XXX.XXX.70.43

Proč neměl nikdy samotné maso? Já prostě nejsem příznivcem granulí jako základem KD. Až na výjimky. Ale vy jste to ani nezkusila.

Jak jsem psala, když se konečně uzdravil a už neměl žádné zažívací ani jiné potíže, už jsme pro jistotu nechtěli přejít na samotné maso. Byli bychom neradi kdyby se mu to zase vrátilo..

14.6.2022 08:59

kaja.24 napsal(a):
Mohla byste mi tedy prosím doporučit granule, které podle vás mohly být složením dobré?

Žádné nejsou dobré. Vy byste je jedla? Jsou jenom horší a lepší. Odpoví znalejší.

14.6.2022 09:00

kaja.24 napsal(a):
Jak jsem psala, když se konečně uzdravil a už neměl žádné zažívací ani jiné potíže, už jsme pro jistotu nechtěli přejít na samotné maso. Byli bychom neradi kdyby se mu to zase vrátilo..

Chápu. Ale mám to jinak. Já barfuju i rybičky.

14.6.2022 09:03

kaja.24 napsal(a):

To máte těžký, já granulema nekrmím a když už, tak hódně výjimečně Wolfsblut. Mně se prostě ta kukuřice nelíbí. Případnou alergii na obiloviny zjištěnou máte?

14.6.2022 09:09
Varaxi

XXX.XXX.150.244

kaja.24 napsal(a):

Musíte říct, která surovina psu vadí. Pak můžeme doporučovat granule, které jsou kvalitní a tu surovinu neobsahují.
Nicméně - nemyslím si, že ten pes je dýchavičný kvůli granulím. A ač fotka může mást, tlustý mi taky nepřipadá. Hledala bych jiný zdravotní problém.

14.6.2022 09:10
kaja.24

XXX.XXX.70.43

To máte těžký, já granulema nekrmím a když už, tak hódně výjimečně Wolfsblut. Mně se prostě ta kukuřice nelíbí. Případnou alergii na obiloviny zjištěnou máte?

Tomu rozumím. Vím určitě že mu dělali různá vyšetření, ale na co všechno konkrétně alergii má, nám ani neřekli. Tak jako tak plánuji návštěvu vet, zeptat se na štítnou žlázu a nechat vyšetřit srdíčko, tak se jich rovnou zeptám i ohledně obilovin a krmení.

14.6.2022 09:12
kaja.24

XXX.XXX.70.43

Varaxi napsal(a):
Musíte říct, která surovina psu vadí. Pak můžeme doporučovat granule, které jsou kvalitní a tu surovinu neobsahují.
Nicméně - nemyslím si, že ten pes je dýchavičný kvůli granulím. A ač fotka může mást, tlustý mi taky nepřipadá. Hledala bych jiný zdravotní problém.

Určitě čistě kuřecí a jehněčí mu též nesedlo. Nejradši bych zůstala i těch ryb, na to je zvyklý.
Ano zajedeme k vet a nechámě vyšetřit děkuji.

14.6.2022 09:14

kaja.24 napsal(a):
Tomu rozumím. Vím určitě že mu dělali různá vyšetření, ale na co všechno konkrétně alergii má, nám ani neřekli. Tak jako tak plánuji návštěvu vet, zeptat se na štítnou žlázu a nechat vyšetřit srdíčko, tak se jich rovnou zeptám i ohledně obilovin a krmení.

Jenom aby nedoporučovali granule, které sami prodávají...

14.6.2022 09:15

kaja.24 napsal(a):

No, já bych se teda vyptávala. kdyby mi něco neřekli.

14.6.2022 09:15
kaja.24

XXX.XXX.70.43

Jenom aby nedoporučovali granule, které sami prodávají...

No to máte taky pravdu.. Tu Calibru nám doporučili právě oni.

14.6.2022 09:26
Varaxi

XXX.XXX.150.244

kaja.24 napsal(a):
Určitě čistě kuřecí a jehněčí mu též nesedlo. Nejradši bych zůstala i těch ryb, na to je zvyklý.
Ano zajedeme k vet a nechámě vyšetřit děkuji.

https://psikralovstvi.cz/nd-ocean-dog-lg-adult-ml-codfish-orange-12kg
(Obchod neznám, nedělám reklamu, jen posílám odkaz.)
Čerstvá treska (24%), sušená treska (24%), rybí olej (ze sledě), špalda (10%), oves (10%), sušené řepné řízky, vláknina z hrášku, sušené mrkve, sušená vojtěška, inulin, fruktooligosacharidy, extrakt z kvasnic (zdroj mannanoligosacharidů), sušený sladký pomeranč (0,5%), sušená jablka, sušené granátové jablko, sušený špenát, psyllium (0,3%), sušené borůvky, chlorid sodný, sušené pivovarské kvasnice, kořen kurkumy (0,2%), extrakt z aloe vera 1000mg.
Hrubý protein 30.00%; hrubé tuky a oleje 18.00%; hrubá vláknina 2.90%; vlhkost 9.00%, hrubý popel 6.90%; Vápník 1.20%; Fosfor 0.90%; Omega-6 1.60%; Omega-3 2.30%; DHA 1.00%; EPA 0.70%; Glukosamin 1200mg/kg; Chondroitin sulfát 900mg/kg.
EM Kcal/Kg 3994

Jinými slovy ryba, trošku obilí, sušená zelenina, nějaké drobnosti. Není to komplikované složení.
Jako na obilí není pro velkého psa nic špatného - pokud na ně ovšem není alergický a není ho příliš mnoho.
Měla jsem bPP labradora, tyhle granule miloval a seděly mu. Tím neříkám, že Vašemu psu sedět budou, subjektivní hodnocení Vám poví až Váš pes. :)
Ale objektivně to oproti Calibře je úplně jiná liga.

Jinak granulí, které splňují požadavky, je více:
https://www.zoohit.cz/shop/psi/granule/purizon/purizon_neue_rezeptur/968077
https://www.zoohit.cz/shop/psi/granule/purizon/purizon_single_meat/648356
https://www.zoohit.cz/shop/psi/granule/simpsons_premium/simpsons_premium_sensitive/369895

14.6.2022 10:27

kaja.24 napsal(a):

..ale tady se mluví o mase ne o granulich..

14.6.2022 11:06

ten pes zcela jistě tlustý není!

14.6.2022 12:06
kaja.24

XXX.XXX.70.43

Varaxi napsal(a):
https://psikralovstvi.cz/nd-ocean-dog-lg-adult-ml-codfish-orange-12kg
(Obchod neznám, nedělám reklamu, jen posílám odkaz.)
Čerstvá treska (24%), sušená treska (24%), rybí olej (ze sledě), špalda (10%), oves (10%), sušené řepné řízky, vláknina z hrášku, sušené mrkve, sušená vojtěška, inulin, fruktooligosacharidy, extrakt z kvasnic (zdroj mannanoligosacharidů), sušený sladký pomeranč (0,5%), sušená jablka, sušené granátové jablko, sušený špenát, psyllium (0,3%), sušené borůvky, chlorid sodný, sušené pivovarské kvasnice, kořen kurkumy (0,2%), extrakt z aloe vera 1000mg.
Hrubý protein 30.00%; hrubé tuky a oleje 18.00%; hrubá vláknina 2.90%; vlhkost 9.00%, hrubý popel 6.90%; Vápník 1.20%; Fosfor 0.90%; Omega-6 1.60%; Omega-3 2.30%; DHA 1.00%; EPA 0.70%; Glukosamin 1200mg/kg; Chondroitin sulfát 900mg/kg.
EM Kcal/Kg 3994

Jinými slovy ryba, trošku obilí, sušená zelenina, nějaké drobnosti. Není to komplikované složení.
Jako na obilí není pro velkého psa nic špatného - pokud na ně ovšem není alergický a není ho příliš mnoho.
Měla jsem bPP labradora, tyhle granule miloval a seděly mu. Tím neříkám, že Vašemu psu sedět budou, subjektivní hodnocení Vám poví až Váš pes. :)
Ale objektivně to oproti Calibře je úplně jiná liga.

Jinak granulí, které splňují požadavky, je více:
https://www.zoohit.cz/shop/psi/granule/purizon/purizon_neue_rezeptur/968077
https://www.zoohit.cz/shop/psi/granule/purizon/purizon_single_meat/648356
https://www.zoohit.cz/shop/psi/granule/simpsons_premium/simpsons_premium_sensitive/369895

Moc děkuji určitě se na ně kouknu :)

14.6.2022 12:25

"Máme 10letého labradora, potřeboval by něco zhubnout, zadýchává se do schodů a někdy nedožere ani granule."

tohle (+věk + fakt, že pes není tlustý) je indikace pro návštěvu veteriny

14.6.2022 12:40

Teď mě zarazilo - zadýchává se do schodů - kde se se schody setkává? To chodí po schodech denně? Děláte něco pro to, aby se mu po schodech chodilo lépe - a teď myslím dolů. Jsou ty schody dlouhé? (asi jo, když se stihne zadýchat) Jaký máte na těch schodech povrch?

14.6.2022 12:45
kaja.24

XXX.XXX.70.43

Teď mě zarazilo - zadýchává se do schodů - kde se se schody setkává? To chodí po schodech denně? Děláte něco pro to, aby se mu po schodech chodilo lépe - a teď myslím dolů. Jsou ty schody dlouhé? (asi jo, když se stihne zadýchat) Jaký máte na těch schodech povrch?

Rodiče bydlí v bytovce, chodí do 2. patra. Takže prostě takové ty klasické panelákové schody. Nějak nerozumím, co vůbec udělat aby se mu chodilo lépe.
Já už jsem odstěhovaná, tak je teď u mě, kde máme výtah.

14.6.2022 13:40

Vyšetření u kardiologa.

14.6.2022 15:00

Jo, tak jestli už po schodech nemusí, tak je to ok. Myslela jsem hlavně na ty jeho nohy... Ještě by bylo k lepšímu, kdyby klopýtnul a nabil si kušnu...

14.6.2022 15:03
kaja.24

XXX.XXX.70.43

Jo, tak jestli už po schodech nemusí, tak je to ok. Myslela jsem hlavně na ty jeho nohy... Ještě by bylo k lepšímu, kdyby klopýtnul a nabil si kušnu...

Akorát ho u sebe asi nebudu mít úplně na stálo. U mě je na takových "prázdninách" Ale jízdu výtahem si dost užívá a určitě to je pro něho lepší.

15.6.2022 13:06