Dobrý den měla bych dotaz ohledně našeho pejska. Včera vykonal potřebu a měl tmavý trus.. četla jsem že to může být natrávená krev. Abych to vysvětlila podrobně jeden kus měl klasicky hnědý a další kus byl tmavý ale jen na povrchu, uvnitř byl klasicky hnědý. Jinak pes je v pořádku, je hravý a chuť k jídlu má také děkuji za odpovědi.
Uživatel s deaktivovaným účtem

zvonickovak@email.cz
napsal(a):
Dobrý den měla bych dotaz ohledně našeho pejska. Včera vykonal potřebu a měl tmavý trus.. četla jsem že to může být natrávená krev. Abych to vysvětlila podrobně jeden kus měl klasicky hnědý a další kus byl tmavý ale jen na povrchu, uvnitř byl klasicky hnědý. Jinak pes je v pořádku, je hravý a chuť k jídlu má také děkuji za odpovědi.
Jestli máte pochybnosti, vemte bobek k veterináři. Ale nejspíš to nic nebude. Vy toho psa pořád moc pozorujete.
zvonickovak@email.cz
napsal(a):
Dobrý den. Něco se mi plete, že jste to Vy, co všechno moc řeší (bez urážky). Psa bych sledovala, pokud půjde o jednorázově tmavý trus, neřešila bych... Natrávená krev by navíc byla pravděpodobně v celém objemu trusu, ne jen na povrchu.

Dobrý den, třeba si uvědomíte, že jste mu vlastně dala nějaký pamlsek tmavší barvy nebo jste mu třeba dala něco jiného k jeho běžné stravě - ovoce nebo kousek zeleniny? Můj bělouš měl včera taky barevný hov.nko, dokonce tříbarevný, protože měl právě kromě klasiky ještě kachní pamlsek, nějaký šišatý druh borůvek a muchovník ze zahrady 😉
Už se to neopakovalo?
napsal(a):
Jestli máte pochybnosti, vemte bobek k veterináři. Ale nejspíš to nic nebude. Vy toho psa pořád moc pozorujete.
Koukám, že jsme psaly na minutu stejně a že jsem se nemýlila, že jde o paní, co je vůči psu až hyperprotektivní... Určitě lepší, než něco zanedbat, ale zase co je moc, to je moc. Nestresovat psa tím, že bude pod permanentním drobnohledem. Mohla bych o tom napsat publikaci - přesně takto se ke mně chovali naši, asi hlavně máma.

Atheira
napsal(a):
Natrávená krev většinou bývá úplně černá a je ve srajdě... To byste poznala, že je něco v nepořádku.
Tmavě hnědý hovno je pořád prostě hovno.
Jako google je skvělá věc, hromada informací a tak, ale často polovičatých, který už vám nevysvětlí, že není tmavý hovno jako tmavý hovno.
A diskuze o hovně je vždycky nej.
Proto navrhuji v rámci rozšíření slovní zásoby uvážit užití následujících slov:
Exkrement
Trus
Bobek
Stolice
Výkal
Lejno
Fekálie
Hodně Odpuzující Vražedně Nevonící Odpad
Nezkamenělý koprolit
Nestrávený zbytek potravy
Produkt ekologické likvidace přebytků potravinářské a krmivářské výroby
Potrava vrbounů posvátných a chrobáků lesních
Zájemcům o problematiku doporučuji nastudovat mysliveckou latinu - je na výrazivo velmi bohatá a rozlišuje minimálně 7 různých termínů označujících tentononc podle druhu zvěře.