Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

setr10

19.6.2022 21:54
setr10

XXX.XXX.174.111

Dobrý den,

ráda bych se zeptala na jeden dotaz ohledně irského setra. Mám fenu tollera, která je aktivně využívána v myslivosti (dosledy, hony) a uvažuji nad pořízením irského setra, který by také aktivně pracoval. S loveckými psy mám zkušenost, ale vždy jsem chovala španěly a retrievery. I přesto, že byli v myslivosti využívaní měli 100% odvolání od zvěře a vždy perfektně reagovali na povely. Hodně jsem si o setrovi přečetla, abych věděla, zda je to to správné plemeno. Moc se mi líbí jejich povaha, ale váhám u toho, zda bude tak dobře ovladatelný v lese jako moji ostatní psi. Vím že je to hodně o výchově a výcviku, ale přeci jen některá plemena jsou temperamentnější a tvrdohlavější... Máte prosím někdo zkušenost s tímto plemenem a jak dobře jde u něj zvládnout přivolání?

Předem moc děkuji za radu :)

19.6.2022 22:02
janaa

XXX.XXX.174.173

Setr by mě lmít při řádném výcviku vždy lepší klidy a ovladatelnost před zvěří než slídič,španěl. Takže jestli jste zvládli z tohoto hlediska slídiče,určitě bych se nebála pořídit setra

setr10

21.6.2022 14:17
setr10

XXX.XXX.174.111

janaa napsal(a):
Setr by mě lmít při řádném výcviku vždy lepší klidy a ovladatelnost před zvěří než slídič,španěl. Takže jestli jste zvládli z tohoto hlediska slídiče,určitě bych se nebála pořídit setra

Dobře, děkuji za reakci. Je fakt, že pejsek bude mít možnost se pořádně vybít a mít "řízenou" loveckou činnost. Jen mě překvapilo, že u většiny setrů na volno jsem viděla na krku elektriku (když je v rukou zkušeného cvičitele, tak proč ne, ale já osobně bych nerada používala).

21.6.2022 14:21
janaa

XXX.XXX.174.173

setr10 napsal(a):
Dobře, děkuji za reakci. Je fakt, že pejsek bude mít možnost se pořádně vybít a mít "řízenou" loveckou činnost. Jen mě překvapilo, že u většiny setrů na volno jsem viděla na krku elektriku (když je v rukou zkušeného cvičitele, tak proč ne, ale já osobně bych nerada používala).

No,upřímně,elektriku vidí člověk téměř na všech ohařích. Pokud jde o pojistku (angličtí ohaři mají hledání opravdu daleké,a pokud je blízko silnice,proč ne), tak v pohodě,ale spíš bych řekla,že si dnes prostě lidi volí jednodušší a rychlejší cestu všeho

setr10

21.6.2022 19:38
setr10

XXX.XXX.174.111

janaa napsal(a):
No,upřímně,elektriku vidí člověk téměř na všech ohařích. Pokud jde o pojistku (angličtí ohaři mají hledání opravdu daleké,a pokud je blízko silnice,proč ne), tak v pohodě,ale spíš bych řekla,že si dnes prostě lidi volí jednodušší a rychlejší cestu všeho

To je pravda. Moc děkuji za všechny komentáře a rady. Vy osobně máte zkušenost se setrem? :)

21.6.2022 19:49
janaa

XXX.XXX.174.173

Znám jich pár ze své blízkosti,ale osobně jsem setra neměla

Přidejte reakci

Přidat smajlík