Německý ovčák - štěňátka s PP

Prodám Německého ovčáka - Chovatelská stanice Adnyr Bohemia nabízí k prodej...
Dohodouarysta
XXX.XXX.212.75
Dobrý den,
mám štěně - fenku německého ovčáka. Váží cca 13 kg a má 3 měsíce. Již od začátku, ale máme problém s tím, že nežere. Když jsme si ji přivezli od chovatelky, tak první 3 dny bylo vše ok, ale poté začala mít průjmy a přestaly jí chutnat granule (měla stejné jako u chovatelky). Jeli jsme k veterináři a průjem vyřešili a pak jsme se s chovatelkou snažili vymyslet různé způsoby krmení aby ji to zaujalo - to se také povedlo a chvíli to vypadalo v pořádku. Jenže se to od té doby několikrát opakovalo, vždy to pár dní vypadá v pohodě, jenže pak zase přestane jíst. U veterináře jsme skoro pořád a dělali jsme i všelijaké testy, ale nic se nenašlo. Před pár dny nám začala odmítat i maso a jediný co jí chutná jsou chrousti, kteří vylétají večer. Její sourozenci prý baští všechno s chutí, tak nevím, kde by mohl být problém. Všichni si myslí, že je jen extrémně vybíravá. Já se ale bojím, že když je teď v období růstu, může to pak mít špatný dopad do budoucna.
Proto prosím o radu, zda s tím má někdo zkušenosti a co popřípadě ještě zkusit udělat abychom do ní dostali nějaké jídlo.
arysta
XXX.XXX.212.75
Režimy jsme vyzkoušely různé (3x denně/5x denně ve stejnou dobu, potom i různě nepravidelně..), nikdy to ale nefungovalo. Momentálně zabírá to, že jí dáme jídlo do misky pro kočku a jí spolu, jenže stejně si vezme tak tři hlty a omrzí ji to...
Přes den chodíme na procházky, hrajeme si, cvičíme... energie má plno i na různé lumpárny, i když opravdu nevím z čeho ji bere.
No a s tou krmnou dávkou je to jak jsem psala složitý... někdy jí krásně (třeba 300g za den) a někdy za celý den sní jen třeba 100g (+ si teda loví ty chrousty) a to mi teda přijde hodně málo. Ani na pamlsky moc není, při cvičení je používám, ale né vždy je chce...
Váhu má v pohodě,takže podvýživou netrpí. Vím,že je to těžké, a člověk je z toho na větvi,ale prostě některé štěně je nežravec. Většinou se to v průběhu času změní, někdy je pes nežravec celý život. Měla jsem dvě čuby, které jako štěnda nežraly. U té první jsem vymýšlela kde co, byla na prášky (fena import, ježiši,ona mi nevyroste,bude nemocná,bude mít problémy), stejně jsem nic nevymyslela, u její dcery jsem to už neřešila. Obě byly schopné sežrat klidně jen třetinu denní dávky, někdy žraly v pohodě,někdy za celý den skoro nic. U obou se to zlomilo někdy okolo půl roku a pak už žraly normálně. Takže pokud je štěně zdravé,aktivní,nemá průjmy, tak bych se opanovala a neřešila. Ono s největší pravděpodobností hlady neumře. Btw obě čuby vyrostly normálně, včetně zdravých kloubů
Uživatel s deaktivovaným účtem
Přes den chodíme na procházky, hrajeme si, cvičíme..
za co cvicite?
Mám smůlu na nežravý štěňata a pije mi to krev. Ale nedá se s tím moc dělat, ani přísný režim ani podstrojování většinou nepomáhá. Můžu vás jen uklidnit, že z toho pravděpodobně vyroste (ta první cca v roce, ta druhá je lepší až od druhého roku). Druhá měla granule, BARF, kombinaci…bylo to k prdu stejně Ale podle oficiálních rentgenů je kompletně zdravá, vše čisté a to i přes to, že jsem ji asi trošku přetěžovala 🤦♀️
Uživatel s deaktivovaným účtem
Loví si chrousty? Aby to nebyla majka…
A maso žere?
arysta
XXX.XXX.212.75
Moc děkuji za všechny odpovědi, hodně jste mě uklidnili . Jinak cvičí na hračky a maso jí jak kdy, někdy si dá, někdy jen syrové... no, je to s ní holt těžké...