Jezevčík trpasličí/král.dlouhosrstý s PP,FCI

Prodám Jezevčíka hladkosrstého - Naše Chovatelská stanice ,má volná štěňátk...
30000 KčOminina
XXX.XXX.168.232
Dobrý den, neustále řešíme problém u našeho jezevčíka. Máme fenu od jejích 3 měsíců. Kdykoliv přijdu do vchodových dveří, tak na mě štěká. Stačí když si jdu pro něco do dílny a za půl minuty jsem zpět. Otevřu dveře a začne. Trvá to chvíli, ale člověka to pěkně naštve. Večer jezdím pro syna na brigádu a pes štěká na celý dům. Toto trvá už roky. Nic nepomáhá. Pamlsky, okřiknutí a ani když ji manželka drží. Jinak je v cajku. Hraje si se mnou atd. Pokud jsem doma, tak na mě neštěkne. Když přijde kdokoliv jiný, tak štěkne max 1x a dál vítá. Denně má ode mě x pamlsků, hraju si s ní atd. Ale jakmile odejdu a vrátím se, tak při návratu zle štěká. Dělá to jen pokud je manželka doma. Pokud jsou doma děti, tak se jen podívá a neštěkne. Lze toto nějak řešit. Děkuji Ondra.
rapotacka11
napsal(a):
Nemusí zle, ale nechce ho tam.
jedna z mých fen taky při mém příchodu na mě štěkala, pak se mi zakousla do nohavice a nechala se odsmýkat až ke vchodu. Pak až pustila. Přestala s tím až ve 14ti letech, kdy už špatně vidí a skoro neslyší. Prostě mě takhle vítala
Uživatel s deaktivovaným účtem
nene To bych já jako vítání teda nepochopila. Možná kdyby mávala oháňkou
Ominina
napsal(a):
Dobrý den, neustále řešíme problém u našeho jezevčíka. Máme fenu od jejích 3 měsíců. Kdykoliv přijdu do vchodových dveří, tak na mě štěká. Stačí když si jdu pro něco do dílny a za půl minuty jsem zpět. Otevřu dveře a začne. Trvá to chvíli, ale člověka to pěkně naštve. Večer jezdím pro syna na brigádu a pes štěká na celý dům. Toto trvá už roky. Nic nepomáhá. Pamlsky, okřiknutí a ani když ji manželka drží. Jinak je v cajku. Hraje si se mnou atd. Pokud jsem doma, tak na mě neštěkne. Když přijde kdokoliv jiný, tak štěkne max 1x a dál vítá. Denně má ode mě x pamlsků, hraju si s ní atd. Ale jakmile odejdu a vrátím se, tak při návratu zle štěká. Dělá to jen pokud je manželka doma. Pokud jsou doma děti, tak se jen podívá a neštěkne. Lze toto nějak řešit. Děkuji Ondra.
A že se ozýváte až po těch letech? Tomu trochu nerozumím. Přece, čím déle (pro mě) nežádoucí chování trvá, tím hůř se odbourává.
napsal(a):
nene To bych já jako vítání teda nepochopila. Možná kdyby mávala oháňkou
to mávala a když jsem neměla kalhoty, tedy nebyla nohavice, tak vyskočila a štípla mě do zadku a protože jsem asi jiná, prostě jsem jí za to netrestala, ona takhle vítala ...
Naučit čubu vzít si něco do tlamajzny. Bylo mi to zde porazeno...taky mě pes vítal štěkotem, pak se to změnilo z "a tak štěkám jako hrom" na "sakra, kde mám ten uzlík...kostičku" a když už zablafal, tak stačilo říct "kde máš kostičku??" a už mazal a vítal mě s něčím v tlamě, to se pak štěká hůř.
Vítání jsou emoce a když má pejsek něco v tlamě, co může žvejkat, tak to pomůže tu emoci zvládnout.
aluska
napsal(a):
to mávala a když jsem neměla kalhoty, tedy nebyla nohavice, tak vyskočila a štípla mě do zadku a protože jsem asi jiná, prostě jsem jí za to netrestala, ona takhle vítala ...
Tak když MÁVÁ, tak je to přece jasný To nejde, takovýho rozradostněnýho pejska za něco trestat, když dává jen průchod emocím, no ne Možná snad leda usměrnit (když potřebuješ mít něco v hubě, tu máš chňapku, a budu tě nejvíc milovat, apod.)
napsal(a):
Tak když MÁVÁ, tak je to přece jasný To nejde, takovýho rozradostněnýho pejska za něco trestat, když dává jen průchod emocím, no ne Možná snad leda usměrnit (když potřebuješ mít něco v hubě, tu máš chňapku, a budu tě nejvíc milovat, apod.)
měla v hubě tu nohavici
Ominina
XXX.XXX.168.232
Za ty roky jsme to pochopitelně řešili, jen teď jsem narazil na tuto diskuzi. Ono chvíli trvá než se za dveřmi svléknu, zuju... Prosklenými dveřmi mě vidí a je hotovo. Někdy štěká zle, někdy má radost. Je jedno jestli ji hodím hračku nebo pamlsek. Než jí to hodím, tak štěká jak pitomá. 2x denně ok, ale pokaždé když přijdu z venku? To není jako bydlet v paneláku, kde přijde člověk z práce a zůstane doma. V domku chodíte ven x krát denně. Ona ví že jsem to já, ale jede si svojí. Pamlsků dostává nejvíc ode mě. Pokud doma není manželka, je klid a jezevčík má všechno u řiti. Pokud je žena doma, jezevčík je agresivní. Je to o povaze psa, máme a měli jsme x psů a vše v pohodě. Je pravda, že když štěká s hračkou, je to snesitelnější, ale i tak, když je to po dvacáté za den, člověka to vytáčí.
aluska
napsal(a):
měla v hubě tu nohavici
Tak dokud nohavici (v mém případě lem sukně), tak bez problému. Ale štípance do šunčičky já prosím nééé
Ominina
napsal(a):
Za ty roky jsme to pochopitelně řešili, jen teď jsem narazil na tuto diskuzi. Ono chvíli trvá než se za dveřmi svléknu, zuju... Prosklenými dveřmi mě vidí a je hotovo. Někdy štěká zle, někdy má radost. Je jedno jestli ji hodím hračku nebo pamlsek. Než jí to hodím, tak štěká jak pitomá. 2x denně ok, ale pokaždé když přijdu z venku? To není jako bydlet v paneláku, kde přijde člověk z práce a zůstane doma. V domku chodíte ven x krát denně. Ona ví že jsem to já, ale jede si svojí. Pamlsků dostává nejvíc ode mě. Pokud doma není manželka, je klid a jezevčík má všechno u řiti. Pokud je žena doma, jezevčík je agresivní. Je to o povaze psa, máme a měli jsme x psů a vše v pohodě. Je pravda, že když štěká s hračkou, je to snesitelnější, ale i tak, když je to po dvacáté za den, člověka to vytáčí.
Taky bydlím v domě a kdykoliv jdu ven, jdou psi se mnou, musí hlídat co na zahradě dělám. Samozřejmě v zimě když odcházím do práce, zůstávají doma, v létě jdou na zahradu. Od jara do podzimu mám vlastně pořád otevřené dveře, i v noci ( mimo dobu kdy jsem v práci ) a pesani si chodí sem a tam
Vyměňte prosklené dveře, dejte přes ně přehoz, odhlučněte, přezouvejte a svlékejte se jinde.
Pusťte psovou nejdřív ven nebo k sobě, pak se teprve převlékejte.
Teda nemám zkušenost s jezevčíky, ale přijde mi, že tohle je přesně ta klasika...nebudu psa okřikovat a zakazovat, ale naučím ho, co má dělat.
Když to řeknu blbě, tak pokud bych nechala psy, aby mě takhle vítali, tak mi po příchodu domů budou skákat po hlavě a nějaké "mazej, neskákej na mě" to naopak může toto chování podpořit, protože i taková pozornost může být brána pozitivně.
Takže co??.....nejjednodušší způsob (pokud jste ještě nezkoušeli) je totál ignorace, klidně ať se pes kolem mě motá, skáče a štěká....já budu dělat jakože tam není, ať se třeba staví na hlavu a pozornost mu budu věnovat až ve chvíli, kdy ztichne, ale ne nějaké přehnané emoce...spíš jako "ahoj Fifinko" a podrbu za ušima.
Popř. když bude vyvádět za dveřma, tak vstoupím, až se uklidní.
A odejdu a přijdu třeba 10x za sebou.
Nebo musím naučit něco tak, že už je to na úrovní reflexu (omlouvám se všem, pokud to říkám špatně)...třeba "páníček přijde...já jdu hned na místečko a tam počkám až se zuje a zavolá mě a pomuchluje)
V každém případě se tak nestane přes noc, pokud je tento "zlozvyk" provozovaný takovou dobu, tak zase nějakou dobu bude trvat psa přeprogramovat a zabere to čas a chce to opravdu DŮSLEDNOST. Nelze to pojmout tak, že 3x budu chování ignorovat a čekat až se uklidní a počtvrté nemám čas, nechce se mi, nehodí se mi to, tak sklouznu k původní praktice....už třeba okřiknutí, které stejně nefungovalo předtím je z mého hlediska pro psa povzbuzení, že dosáhl svým chováním pozornosti páníčka a tudíž jeho chování funguje.
Osobně bych začala tím, že si vezmu třeba týden dovolený, abych na to měla čas, abych mohla co nejčastěji přicházet, odcházet...tím nastavila nějaký základ a pak už byla jen důsledná.
Ominina
napsal(a):
"Je jedno jestli ji hodím hračku nebo pamlsek. Než jí to hodím, tak štěká jak pitomá. "
Jste si jistý, že si to ten pes nevyložil tak, že při vašem příchodu štěkat má? A čím víc, tím líp, když je za to odměna??
Já bych mu za to hračku ani pamlsky nedávala, spíš bych ho ignorovala a cíleně začala učit povel ticho.
"Jste si jistý, že si to ten pes nevyložil tak, že při vašem příchodu štěkat má? A čím víc, tím líp, když je za to odměna??"
aluska
napsal(a):
Taky bydlím v domě a kdykoliv jdu ven, jdou psi se mnou, musí hlídat co na zahradě dělám. Samozřejmě v zimě když odcházím do práce, zůstávají doma, v létě jdou na zahradu. Od jara do podzimu mám vlastně pořád otevřené dveře, i v noci ( mimo dobu kdy jsem v práci ) a pesani si chodí sem a tam
Přesně takto to měl Floček...
A raději byl venku - logicky. V létě i preferoval možnost spát na lavici na zápraží - u mě na chalupě nebo na verandě - u tety.
Pravda je, že na noc jsem dveře zavírala, ale on si zaškrábal - ať už chtěl ven nebo domů.
"Ono chvíli trvá než se za dveřmi svléknu, zuju... Prosklenými dveřmi mě vidí a je hotovo."
nacvičit žádoucí chování na povel
povel - "zlato jsem doma"
chování - "posadit na levé stehno, podávat pravou packu a úsměv od ucha k uchu, tichý úsměv" (prosím nebrat doslova)
prostě naučit psa CO MÁ DĚLAT v dané situaci
zásadně po dobrém a za odměny! Pes se tak musí chtít chovat, musí mu to být příjemně,
Učím někde jinde, vybuduji chování na povel a to pak přenáším-procvičuji v různých prostředích.
Až skončím v té předsíni každý na jedné straně oněch dveří.
nebo mám dveře otevřené
nebo psa rovnou pustím k sobě a během přezouvání se mu dám veselé minicvičení
nebo.........