Štěňata LR s PP k rezervaci

Prodám Labradorského retrívra - Nabízím k rezervaci černá štěňata po výborn...
25000 Kč
Dobrý den,
Ráda bych znala vaše názory a zkušenosti jak se zachovat když pes vyjede po jiném psovi.
Máme rok a půl starého mix labradora (40kg).
V posledních pár měsících ale začal vyjíždět po psech. Nejdřív to byli psi, teď už to jsou ale i feny dokonce i štěňata.
Není to tak, že by se hned po nějakém psovi ihned ohnal a chtěl ho třeba kousnout, ale začne nejprve “mručet”.
Vypozorovala jsem, že většinou tohle jeho brblání začne, když jsou oba psi na vodítkách.
Zároveň ale, ne s každým psem toto chování projevuje. K některým psům/fenám/štěňatům přijde a začne si s nimi okamžitě hrát a nezamručí ani jednou. Snažím se pak tohle chování odměňovat pamlsky i slovně.
Chodíme s ním na cvičák, ale upřímně nevím, jestli v tom máme pokračovat.
Paní cvičitelka, je zastánce toho, mu jednu prostě vrazit.
Zamrumláš na jiného psa = okamžitě na tebe začnu řvát a ještě ti dám po čumáku.
Jen dodám, že paní cvičila přes 15 let psy pro policii.
Bojím se, aby se mě pak nezačal bát nebo aby se pak jednou neohnal i po mně(jiných lidech).
Máte nějakou zkušenost jak toto chování odbourat jinak než přes fyzické tresty?
Jo. Přidejte se k fb skupině Kristýny Dostálkové (Pozitivní psychologie psů), má super online kurzy a dobře na nich pochopíte, proč to pes dělá (stres) a naučíte se, jak s tím pracovat.
Pes je v pubertě, dospívá. Mám doma to samé. Musíte ho naučit, že psy, kteří se mu nelíbí, má ignorovat.
Musíte se naučit poznat, že pes se nechce seznamovat/jít blíž k druhému psovi včas a dát mu šanci ze situace odejít.
No a současně ho učte poslušnosti a tomu, že na řešení situací jste tu vy, ne on. Musí vám věřit, že ho ochráníte před psy, které nechce nechat přijít blíž.
Mám to doma, řešíme reaktivitu na psy od půl roku. Teď je mu 18 měsíců a zlepšuje se to, ale stále je před námi spousta práce.
A najděte lepší cvičák. Trestat za komunikaci (vrčením pes říká "nechoď blíž, nepřeju si to") docílíte toho, že nebude varovat a jednou kousne "z ničeho nic".