Stafordšírský bulteriér s PP

Prodám Stafordšírského bulteriéra - Hledáme nový milující domov pro našeho...
11999 KčAdéla2272
XXX.XXX.60.119
Zdravím,
dnes jsem vařila kostní vývar a scezené kosti nechala v koši na pozdější vyhození. Ve spěchu jsem pak musela na chvíli opustit byt a pes se vrhl na koš, kde všechny kosti spořádal. Pesanovi jsou necelé 2 roky.
Prosím poraďte, je to velký problém nebo kosti v pohodě vyjdou (ať už horem nebo spodem)?
Děkuji za rady
Adéla2272
XXX.XXX.60.119
Moc děkuji za radu
Teď Vám nezbývá, než čekat, co se stane a v případě potíží vyhledat veterinu.
Mě kdysi pětikilová fenka vybufetila celou kostru z pečené kačeny. Ty dlouhý, dutý kosti. Zpanikařila jsem a nalila do ní peroxid, aby to vyblila.
Dodnes mám před očima, jak seděla na dvoře, zaťatý zuby, mezi nimiž jí pronikaly bublinky a byla naprosto pevně rozhodnutá z té dobroty nevrátit ani kost. Udržela to. Holt betonovej žaludek, trénovanej chlívem..
Uživatel s deaktivovaným účtem
Příště ten vývar uvařte na smrt (2 h v tlakáči stačí), kosti nevyhazujte a s vývarem je rozmixujte na paštiku. Staví průjem, př. ochutí cokoliv, u barfu s nižší vstřebatelností Ca částečně nahradí syrové kosti.
veraje
XXX.XXX.168.213
Nebo můžete použít již hotový vývar https://www.aaagranule.cz/vyvary-pro-psy/ a ušetřit si hodiny práce a riziko sežrání kuřecích kostí. U vařených kuřecích kostí je totiž problém, že se štípou a jsou tak ostré. Mohou tak pejskovi protrhnout žaludek či střeva.
veraje
napsal(a):
Nebo můžete použít již hotový vývar https://www.aaagranule.cz/vyvary-pro-psy/ a ušetřit si hodiny práce a riziko sežrání kuřecích kostí. U vařených kuřecích kostí je totiž problém, že se štípou a jsou tak ostré. Mohou tak pejskovi protrhnout žaludek či střeva.
za ty prachy si vytvořím vývaru... a navíc mi zbyde i maso ... 250 Kč za trošku vývaru neznámého původu... Nevím, kde ušetřím hodiny práce - rozvařené kuře je obrané za pár minut a navíc většina kostí je "na kaši" a nemusí se rozhodně vyhazovat a žádné protržení žaludku nehrozí... A vývar vepřový či jiný s "trvanlivějšími kostmi" ... tam kosti vypadnou a jen se vytáhnou - opět práce na minutku...
Fakt bych chtěla vědět, kde je cílová skupina této reklamy...
A nehledě k tomu, že nevíme, na co tazatelka ten vývar potřebovala. Aspoň teda já nevidím, jestli to chtěla pro psa nebo třeba pro lidi.
veraje
napsal(a):
hahá
to je asi dělaný pro lidi, co vydělávají řádově víc než já.
já holt koupím kuřecí skelety a udělám z toho vývaru litry za zlomek ceny, i když připočítám elektřinu, kterou spálí sporák.
no a nepastuju to, stačí zavařit nebo zmrazit. ta trocha práce s obíráním těch kostí, to je fakt detail.
napsal(a):
A nehledě k tomu, že nevíme, na co tazatelka ten vývar potřebovala. Aspoň teda já nevidím, jestli to chtěla pro psa nebo třeba pro lidi.
já když dělám vývar, tak primárně pro sebe, ale pro Noru zůstane vždycky taky. 2v1.
napsal(a):
já když dělám vývar, tak primárně pro sebe, ale pro Noru zůstane vždycky taky. 2v1.
Jo, to já občas taky.
napsal(a):
hahá
to je asi dělaný pro lidi, co vydělávají řádově víc než já.
já holt koupím kuřecí skelety a udělám z toho vývaru litry za zlomek ceny, i když připočítám elektřinu, kterou spálí sporák.
no a nepastuju to, stačí zavařit nebo zmrazit. ta trocha práce s obíráním těch kostí, to je fakt detail.
já mám pocit, že snad ani nejde o to, kolik kdo vydělává... Znám dost lidí, kteří moc neberou a stejně vařit doma nebudou - neumí to a nejsou ochotni obětovat čas...
napsal(a):
já mám pocit, že snad ani nejde o to, kolik kdo vydělává... Znám dost lidí, kteří moc neberou a stejně vařit doma nebudou - neumí to a nejsou ochotni obětovat čas...
no a to jsou pak ti, co pláčou, že nemají na chleba
asi jako onehda byl srdceryvný příběh o samoživitelce, co baští jen čínský polívky, protože na víc nemá
no protože bába neumí vařit... jiné vysvětlení není.
napsal(a):
no a to jsou pak ti, co pláčou, že nemají na chleba
asi jako onehda byl srdceryvný příběh o samoživitelce, co baští jen čínský polívky, protože na víc nemá
no protože bába neumí vařit... jiné vysvětlení není.
Tak to nepochopím. Něco uvařit zvládne každý, kdo to chce zvládnout. Dají se najít recepty i pro úplný polena jako jsem třeba já. Dokonce se i některé recepty specializují na styl "za pár korun" . Paní má čínské polévky prostě ráda a jsou to jen výmluvy.
Jj, čínská polívka stojí cca 13 korun. Kdyby paní koupila skelety a navařila si vývar na víc dní dopředu, vyjde to levněji a ještě to bude zdravější.
Trickyvoo
napsal(a):
Tak to nepochopím. Něco uvařit zvládne každý, kdo to chce zvládnout. Dají se najít recepty i pro úplný polena jako jsem třeba já. Dokonce se i některé recepty specializují na styl "za pár korun" . Paní má čínské polévky prostě ráda a jsou to jen výmluvy.
Přesně! Jak říká moje kamarádka - je to výmluva, že neumím vařit. Správně by mělo být NECHCI. Protože nějak standardně vařit (jako já) zvládne každá(ý).
Ale tam se psalo, že vaří, ale jen pro děti. Taky tam bylo o těstovinách za 10 Kč, to nevím, kde mají,
takže je to prostě vymyšlený článek.
Znám ale hodně lidí, kteří opravdu nemají z čeho tu polívku, nemáte vlastní bydlení, je nájem a to úplně stačí, no tak potravinová banka...
https://www.prozeny.cz/clanek/zdravi-a-zivotni-styl-rok-pro-dobro-posledni-rok-jim-jen-cinske-polevky-nemame-s-detmi-ani-na-zubare-vypravi-samozivitelka-petra-83451
Včera jsem koupila hovězí kosti za 15 Kč a vepř. srdce a játra 69...