Štěně labradorského retrievera s PP

Prodám Labradorského retrívra - CHS Frotaris - máme volného 1 černého chlap...
38000 KčMalýsatanek
XXX.XXX.40.104
Dobrý den,mám 7 mesicni fenku labradora.mame takový problém že venku neposloucha na přivolání bez vodítka a zajímá ji všechno okolo,děti a jiní psy jen ne jak ji voláme.doma poslouchá bezvadně. Pamlsky nám venku nechce jist ale doma ano.uz nevím jak ní.mate nějaké rady?děkuji moc za každou radu.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Malýsatanek
napsal(a):
Dobrý den,mám 7 mesicni fenku labradora.mame takový problém že venku neposloucha na přivolání bez vodítka a zajímá ji všechno okolo,děti a jiní psy jen ne jak ji voláme.doma poslouchá bezvadně. Pamlsky nám venku nechce jist ale doma ano.uz nevím jak ní.mate nějaké rady?děkuji moc za každou radu.
Ano, nepouštět z vodítka. Nebo ze stopovačky. Je v pubertě a to psi (feny) obecně trpí hluchotou. + dalších 126 příspěvků zde na toto téma. Stačí vyhledat.
Uživatel s deaktivovaným účtem
a k tomu mechanickému jištění cvičit cvičit cvičit a ještě jednou cvičit
tohle chce vycvičit do reflexu
plácnu - 10x denně cca 5-10 přivolání (psa to musí bavit!)
doma
na zahradě
před bránou
na louce
na louce za přítomnosti dalších lidí
na louce za přítomnosti dalších lidí se psem
......
krok po kroku
krok po kroku ztěžuji (prostředí, lidi, zvířata)
pokud nezvládá, vracím se o krok zpět
mechanické jištění je nutnost
po dobrém, za ODMĚNY!
pamlskový pes, který nechce pamlsky = pes ve stresu
příliš vjemů, nesoustředí se
to není dobré na cvičení
Rozhodně nejsem zkušený cvičitel, ale "ke mě" jsme jako jediný povel pilovali od prvního dne doma, hlavně proto, ať můžeme chodit navolno. Zkusila bych změnit pamlsky za něco fakt extra - mi fena doma sežere i suchý rohlík, ale venku plivala piškoty, ke kostičkám a výcvikovým pamlskům ze zverimexu jen čichla a nechtěla - zkuste na klidně na kostičky nakrájenou slaninu , kolečka párku...něco co pes nedostává běžně a bude mu to vonět.
A pak u nás - doteď - spolehlivě funguje, když se otočím a rozeběhnu a opačnou stranu , ta panika z toho, že "maminka mi uteče" je vždycky silnější než touha si dočmuchat nějaký hnus nebo vystartovat za psem, zajícem nebo čímkoliv jiným
Ahaa
XXX.XXX.90.244
Předem upozorňuji že nejsem trenér. Chtěla bych Vám sem napsat tipy, které mi pomohly při nácviku přivolání.
Je vhodné si pamlsky rozdělit do několika kategorií. Např. doma, nebo na zahradě, kde je málo rušivých vlivů, stačí obyčejné piškoty. Kdežto v parku, kde budou pobíhat psi, bude tam hodně lidí, nebo dětí, je potřeba psovi dát nějakou pořádnou odměnu, třeba sušené maso, kousek tvrdého sýru.
Velmi spolehlivě funguje metoda, kdy odbíháte od psa. Když se pes začmuchá, jednoduše na něj zavoláte jménem. Jakmile zvedne hlavu, tak od něj utíkáte pryč. Záleží na situaci, ale čím složitější situace (park s volně pobíhajícími psy, ve městě), tím rychleji by jste měli utíkat. Když pes uvidí že od něj utíkáte, bude mít strach, že Vás ztratí. Mějte vždy u sebe nějaké extra super pamlsky, nebo hračku kterou má Váš pes rád. Ne všichni psi mají na prvním místě, za top odměnu pamlsky, nebo hračku. Proto když chodíte na procházky, všímejte si, co Váš pejsek má rád a co je pro něho odměna. Některým stačí kontakt s vámi, jiným zase společná hra, nebo obrovská slovní pochvala.
Dobrá vychytávka je třeba ultrazvuková píšťalka. Když písknete, zvuk píšťalky "vyruší" původní myšlenku psa, a poté ho zavoláte jménem. Před použitím v dané situaci, je potřeba naučit psa, že když písknete přijde okamžitě odměna.
Skvělá je i metoda, kdy Vám pes věnuje pozornost. Hodí se na to delší stopovačka, nebo mít psa na volno. Krátké vodítko není úplně dobré, protože alespoň ze začátku se od vás pes bude pravděpodobně vzdalovat na větší vzdálenosti. Psa buď dáte na stopovačku, nebo ho pustíte na volno. Jakmile se od vás vzdálí, vy se nenápadně otočíte a půjdete v jiný směr. Po nějaké době si toho pes všimne, že s ním nejedete a půjde Vás hledat. Čím častěji tohle budete používat, tím víc si Vás pes bude všímat.
Hodně oblíbené jsou takzvané "přivolávačské hry". Je jich spoustu. Já Vám sem napíšu jenom jednu. Tahle hra se jmenuje "co je to ". Cílem této hry je, aby Váš pes přiběhl s radostí kouknout se, co jste našli. Vezmete si pár pamlsků a jakmile se od vás pes vzdálí, ukážete na zem a radostným hlasem řeknete "co je to?", a dáte na zem pár pamlsků. Hru hrejte několikrát denně, ideálně každý den.
Všechny tipy na přivolání procvičuje v různých situacích a stupňuje obtížnost (např.na zahradě, jak to pes bude zvládat, můžete zvýšit náročnost třeba park, kde je málo lidí). Procvičujte přivolání všude, v každé situaci, ať je Váš pes zvyklý na různé situace.
Nám nácvik přivolání trval skoro rok, ale potom ten pocit, když psa můžete pustit kdekoliv, je k nezaplacení.
Hodně štěstí v tréninku a pevné nervy.