Štěňátka Cane Corso s PP

Prodám Cane Corso - Chovatelská stanice Cane Corso Hanytar Corit přijímá re...
DohodouPetracorso
XXX.XXX.103.33
Zdravím,
Potřebuji radu ohledně 9.týdenní fenky cane corso.
Máme doma 5.letou slepou fenku patterdale terierku.
Vzali jsme si fenu cane corso s tím,ze slepá fenka nebude alespoň sama a bude ji ,,očima”.
Hned druhy den od příjezdu po terierky začala vyjiždět a dost tvrdě,je naježená a staví se nad ní..
Bohužel slepá fena má strach,nema se jak braním..
Je pravda,ze je vlezla..hodně ji chce ocuchavat,nenechá stěně v klidu..když kolem sebe prochází je to Dobry..ale jakmile přijde terierka očuchavat,seznamovat se.Stěně okamžitě útočí a jde ji po hlavě..
Diky za odpovědi
Uživatel s deaktivovaným účtem
Je to normální, štěňata toto dělají a na vás jako na majiteli je zajistit, aby starší a slepá fenka měla klid.
Já jsem asi divná, ale hrozně moc bych zvažovala ke slepé fěně pořídit fenu výrazně většího plemene, když nemůžu za vědět, jak se později feny budou vzájemně snášet - nejsem znalec cane corso, ale tak nějak mám v povědomí, že tam to s jinými psy nemusí být vždy na pohodu. A počítat tak nějak samozřejmě s tím, že jí bude očima?
To ostatní pominu. Nemůžete nechat malýho draka na slepou fenu takhle rajtovat. Byť je ta interakce ze strany slepé výraznější.
Vééérka
XXX.XXX.203.208
Opravdu jste pořídili cane corso - velice náročné plemeno na výchovu, hlídače, ostrého psa ke slepé, staré feně? To nemyslíte vážně to jste udělali snad tu největší blbost,...pokud jste chtěli pořídit druhého psa, měli jste vzít z utulku, staršího pejska, podobné velikosti a ne nevycmákané štěndo velkého plemena, co se neumé chovat a starou fenu bude jen prudit. To jste zadavatelko/li moc nepromysleli musím uznat. Měli jste nechat fenku v klidu dožít, teď mude jen ve stresu..bát se kamkoliv jít aby ji náhodou cizí pes, co se vměsil do jejího uzemí nenapad. Pardon ale to jste fakt jako nedomysleli a je mi líto fenky která je teď ve strachu...
Petracorso, od toho je člověk, aby psy naučil, jak se mají správně chovat.
A tohle tady je stav na okamžitý a intenzivní výcvik.
Poradit jde ted uz jen jedina vec.
Zmenit si v hlave duvod, proc jste druheho psa poridili.
Mate fenu velkeho aktivniho plemene a budete se ji venovat. Na hrani ma vas. Na vychovu a vycvik i spolecnost jste tam -- vy.
Nikdy ne druhy pes.
Druhy pes vam to bude komplikovat. Ne pomahat.
A plati to bez ohledu na plemena
Teda to je kombinace, pidi starý pes a mega štěně. Vždyť jí v pohodě požužlá celou v tlamě a vyplivne a když se jednou nepohodnou, tak protoho pidi psa to bude konečná. Pro takového starého psa by bylo náročné i pidi štěně pidi plemene, ale furt by to asi byla lepší kombinace.
Učit toho velkého, že ten malej na hraní není.
Pro takového starého psa by bylo náročné i pidi štěně pidi plemene
jak jste vichni prisli na stareho psa? vsak te druhe cubince je 5.
oni tam mohou byt spolu dalsich 10 let.
napsal(a):
Vsichni ne:-) Jen Vééérka a Trickvoo. Asi si nevsimly, ze to je jen petileta terierka. Ta tu muze byt fakt jeste deset let.. A jako patík neni zadne krehke plemeno, neni to zas tak zranitelny pidipes, to tedy vubec. Jen to tedy nebyl dobry napad pribrat dalsi fenu k takoveho..
napsal(a):
Já taky ne, a i jsem na to chtěla včera upozornit, ale už nebyl čas. Ale tak ono sice patík není ratlík, ale je slepá a výrazně menší, takže myslím, že je to už jedno. Pokud je tazatelka skutečná (je???) tak to prostě měla úplně blbej nápad. Když už měla myšlenku očí, měla zvolit citlivější plemeno a hlavně vhodné velikostí. Nechci tím naznačit, že by caníci byli necitliví, to vůbec, ale je to prostě jako mládě takovej hromburác no a když dospěj, tak ke stejnýmu pohlaví..........budou to mít zajímavý, hlavně ta fena patíka teda.
Mě to přijde, že to bylo s vidinou těch dojemných příběhů, kdy opravdu jsou dva pejsci, jeden slepý a ten druhý mu defakto dělá vodiče.
Ale nemyslím si, že je to pravidlo, že to tak není vždycky a hlavně nemyslím si, že takhle empatické dokáže být rozjívené štěně a kdo ví, jestli někdy vůbec takhle empatická bude.
Mě to přijde, že to bylo s vidinou těch dojemných příběhů, kdy opravdu jsou dva pejsci, jeden slepý a ten druhý mu defakto dělá vodiče.
Jak si zadavatelka zjistila,
je to nesmysl.
Ty příběhy mohou být pravdivé,
ale rozhodně se to nepodaří v tomto
případě.
To vzniká úplně jinak, což asi tady každý ví.
napsal(a):
No a jo, asi mi automaticky naskočilo stará a slepá
Nicméně váhový rozdíl je značný. My měli psa 2x tak velkého a sousedi si pořídili velkou fenu a ten věčně chodil domů smradlavý a mokrý, jak s i s ním čistila zuby, ale miloval to. Pak jsme měli menšího psa a sousedi obří fenu a tam asi spíš fungovalo štěně a adoptivní matka, protože to zas ta fena chodila po zahradě a na chlupech jí viselo to naše štěně a dost si toho od něho nechala líbit. Tak malý jako zdavatelčin pes nebyl náš pes ani jeden a hlavně mohli jít domů a mít od ní klid a jít tam zas až když si odpočali. I když teda ta první fenka, co si čistila s naším prvním zuby, tak ta pak hlídala u únikového východu a nechtěla nám psa pustit domů, většinou jsem musela zasáhnout.
Nicméně váhový rozdíl je značný
je.
a nejen to.
Mám ted 3 leteho canika a to je takovy mastodont
On nejdriv slape a pak si teprve - a i to jen nekdy -uvedomi - kam.
Vecne mam rozlite misky, poslapany nakup, veci.
Jit s nim k vode znamena, ze zadna vec, co polozim na zem nezustane sucha. Minimalne 7x to preslape a - nevsimne si.
To same dela i se psy. Jde si lehnout na gauc na oblibene misto a "po ceste" poslape fenu, co tam uz lezi. Na vychazce nebrzdil. Klidne to napral do druheho psa.
Ano, moji psi to maji vyjasnene a uz jsme ho i usmernili, jak se ma chovat.
Ale vyrustaji spolu a vidi a i tak byly kvuli tomu trenice.
A to ten muj je fakt dobracisko, jen neohrabane....