Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Petracorso

28.6.2022 12:37
Petracorso

XXX.XXX.103.33

Zdravím,
Potřebuji radu ohledně 9.týdenní fenky cane corso.
Máme doma 5.letou slepou fenku patterdale terierku.
Vzali jsme si fenu cane corso s tím,ze slepá fenka nebude alespoň sama a bude ji ,,očima”.
Hned druhy den od příjezdu po terierky začala vyjiždět a dost tvrdě,je naježená a staví se nad ní..
Bohužel slepá fena má strach,nema se jak braním..
Je pravda,ze je vlezla..hodně ji chce ocuchavat,nenechá stěně v klidu..když kolem sebe prochází je to Dobry..ale jakmile přijde terierka očuchavat,seznamovat se.Stěně okamžitě útočí a jde ji po hlavě..
Diky za odpovědi

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.6.2022 12:44

Je to normální, štěňata toto dělají a na vás jako na majiteli je zajistit, aby starší a slepá fenka měla klid.

28.6.2022 12:51
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Já jsem asi divná, ale hrozně moc bych zvažovala ke slepé fěně pořídit fenu výrazně většího plemene, když nemůžu za vědět, jak se později feny budou vzájemně snášet - nejsem znalec cane corso, ale tak nějak mám v povědomí, že tam to s jinými psy nemusí být vždy na pohodu. A počítat tak nějak samozřejmě s tím, že jí bude očima?

To ostatní pominu. Nemůžete nechat malýho draka na slepou fenu takhle rajtovat. Byť je ta interakce ze strany slepé výraznější.

Vééérka

28.6.2022 12:57
Vééérka

XXX.XXX.203.208

Opravdu jste pořídili cane corso - velice náročné plemeno na výchovu, hlídače, ostrého psa ke slepé, staré feně? To nemyslíte vážně to jste udělali snad tu největší blbost,...pokud jste chtěli pořídit druhého psa, měli jste vzít z utulku, staršího pejska, podobné velikosti a ne nevycmákané štěndo velkého plemena, co se neumé chovat a starou fenu bude jen prudit. To jste zadavatelko/li moc nepromysleli musím uznat. Měli jste nechat fenku v klidu dožít, teď mude jen ve stresu..bát se kamkoliv jít aby ji náhodou cizí pes, co se vměsil do jejího uzemí nenapad. Pardon ale to jste fakt jako nedomysleli a je mi líto fenky která je teď ve strachu...

28.6.2022 13:09
BlueBee

XXX.XXX.3.174

Dvě feny spolu bohužel nemusejí vůbec vycházet:-(

28.6.2022 13:49
rapotacka11

XXX.XXX.224.93

Chce se mi napsat:
Měli jste pořídit rovnou štěňata 2.
Akorát nevím jakýho mám dát smajla ...

28.6.2022 13:54

Petracorso, od toho je člověk, aby psy naučil, jak se mají správně chovat.
A tohle tady je stav na okamžitý a intenzivní výcvik.

28.6.2022 14:57

Poradit jde ted uz jen jedina vec.
Zmenit si v hlave duvod, proc jste druheho psa poridili.
Mate fenu velkeho aktivniho plemene a budete se ji venovat. Na hrani ma vas. Na vychovu a vycvik i spolecnost jste tam -- vy.
Nikdy ne druhy pes.

Druhy pes vam to bude komplikovat. Ne pomahat.

A plati to bez ohledu na plemena

28.6.2022 22:51
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Teda to je kombinace, pidi starý pes a mega štěně. Vždyť jí v pohodě požužlá celou v tlamě a vyplivne a když se jednou nepohodnou, tak protoho pidi psa to bude konečná. Pro takového starého psa by bylo náročné i pidi štěně pidi plemene, ale furt by to asi byla lepší kombinace.
Učit toho velkého, že ten malej na hraní není.

29.6.2022 08:53

Pro takového starého psa by bylo náročné i pidi štěně pidi plemene

jak jste vichni prisli na stareho psa? vsak te druhe cubince je 5.
oni tam mohou byt spolu dalsich 10 let.

29.6.2022 09:16
BlueBee

XXX.XXX.3.174

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):

Vsichni ne:-) Jen Vééérka a Trickvoo. Asi si nevsimly, ze to je jen petileta terierka. Ta tu muze byt fakt jeste deset let.. A jako patík neni zadne krehke plemeno, neni to zas tak zranitelny pidipes, to tedy vubec. Jen to tedy nebyl dobry napad pribrat dalsi fenu k takoveho..

29.6.2022 09:23
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Já taky ne, a i jsem na to chtěla včera upozornit, ale už nebyl čas. Ale tak ono sice patík není ratlík, ale je slepá a výrazně menší, takže myslím, že je to už jedno. Pokud je tazatelka skutečná (je???) tak to prostě měla úplně blbej nápad. Když už měla myšlenku očí, měla zvolit citlivější plemeno a hlavně vhodné velikostí. Nechci tím naznačit, že by caníci byli necitliví, to vůbec, ale je to prostě jako mládě takovej hromburác no a když dospěj, tak ke stejnýmu pohlaví..........budou to mít zajímavý, hlavně ta fena patíka teda.

29.6.2022 10:51

Mě to přijde, že to bylo s vidinou těch dojemných příběhů, kdy opravdu jsou dva pejsci, jeden slepý a ten druhý mu defakto dělá vodiče.
Ale nemyslím si, že je to pravidlo, že to tak není vždycky a hlavně nemyslím si, že takhle empatické dokáže být rozjívené štěně a kdo ví, jestli někdy vůbec takhle empatická bude.

29.6.2022 11:15
rapotacka11

XXX.XXX.224.93

Mě to přijde, že to bylo s vidinou těch dojemných příběhů, kdy opravdu jsou dva pejsci, jeden slepý a ten druhý mu defakto dělá vodiče.

Jak si zadavatelka zjistila,
je to nesmysl.
Ty příběhy mohou být pravdivé,
ale rozhodně se to nepodaří v tomto
případě.
To vzniká úplně jinak, což asi tady každý ví.

29.6.2022 23:26
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

No a jo, asi mi automaticky naskočilo stará a slepá

Nicméně váhový rozdíl je značný. My měli psa 2x tak velkého a sousedi si pořídili velkou fenu a ten věčně chodil domů smradlavý a mokrý, jak s i s ním čistila zuby, ale miloval to. Pak jsme měli menšího psa a sousedi obří fenu a tam asi spíš fungovalo štěně a adoptivní matka, protože to zas ta fena chodila po zahradě a na chlupech jí viselo to naše štěně a dost si toho od něho nechala líbit. Tak malý jako zdavatelčin pes nebyl náš pes ani jeden a hlavně mohli jít domů a mít od ní klid a jít tam zas až když si odpočali. I když teda ta první fenka, co si čistila s naším prvním zuby, tak ta pak hlídala u únikového východu a nechtěla nám psa pustit domů, většinou jsem musela zasáhnout.

30.6.2022 12:36

Nicméně váhový rozdíl je značný

je.
a nejen to.

Mám ted 3 leteho canika a to je takovy mastodont

On nejdriv slape a pak si teprve - a i to jen nekdy -uvedomi - kam.
Vecne mam rozlite misky, poslapany nakup, veci.
Jit s nim k vode znamena, ze zadna vec, co polozim na zem nezustane sucha. Minimalne 7x to preslape a - nevsimne si.

To same dela i se psy. Jde si lehnout na gauc na oblibene misto a "po ceste" poslape fenu, co tam uz lezi. Na vychazce nebrzdil. Klidne to napral do druheho psa.

Ano, moji psi to maji vyjasnene a uz jsme ho i usmernili, jak se ma chovat.
Ale vyrustaji spolu a vidi a i tak byly kvuli tomu trenice.
A to ten muj je fakt dobracisko, jen neohrabane....

Přidejte reakci

Přidat smajlík