Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Petrosek

2.7.2022 13:44
Petrosek

XXX.XXX.15.164

Ahoj,
Mám fenku a přivezl jsem si králíka. První pokus na seznámeni byl takový, ze se fenka nedokázala během dvou hodin ani trosku uklidnit, srdce bilo jak o závod a proste to vypadalo, že ji klepne (králík byl úplně v klidu-v kleci). Musel jsem tedy králíka odvést pryč. Teď, cca po dvou měsících, to zkouším znovu. Šel jsem na to jinak a vypadá to lépe, jen mě děsí, že se při pohledu na králíka hrozně olizuje, jakoby na něj měla chuť. Chvíli je klidnější, pak jí zase přepne a dělá vše pro to, aby se k němu dostala. Nechal jsem je očuchat, otevřel jsem dvířka klece a fenka ho oblízala, což jsem bral jako dobre znamení, potom ale zádě začne tlačit na pilu a musím to ukončit a klec zavřít a následuje uklidňování fenky, které většinou konci tak, ze s ni musím jít úplně pryc. Nemáte někdo typy/rady? Moc děkuji

2.7.2022 13:49
rapotacka11

XXX.XXX.224.93

Je to dobrý nápad.
I švýcarák si rád zaloví.
Králíků bych jí pořidila víc.

Uživatel s deaktivovaným účtem

2.7.2022 13:59

rapotacka11 napsal(a):
Je to dobrý nápad.
I švýcarák si rád zaloví.
Králíků bych jí pořidila víc.

"...jen mě děsí, že se při pohledu na králíka hrozně olizuje, jakoby na něj měla chuť..." 😃😂🤣

2.7.2022 15:42

Petrosek napsal(a):
Ahoj,
Mám fenku a přivezl jsem si králíka. První pokus na seznámeni byl takový, ze se fenka nedokázala během dvou hodin ani trosku uklidnit, srdce bilo jak o závod a proste to vypadalo, že ji klepne (králík byl úplně v klidu-v kleci). Musel jsem tedy králíka odvést pryč. Teď, cca po dvou měsících, to zkouším znovu. Šel jsem na to jinak a vypadá to lépe, jen mě děsí, že se při pohledu na králíka hrozně olizuje, jakoby na něj měla chuť. Chvíli je klidnější, pak jí zase přepne a dělá vše pro to, aby se k němu dostala. Nechal jsem je očuchat, otevřel jsem dvířka klece a fenka ho oblízala, což jsem bral jako dobre znamení, potom ale zádě začne tlačit na pilu a musím to ukončit a klec zavřít a následuje uklidňování fenky, které většinou konci tak, ze s ni musím jít úplně pryc. Nemáte někdo typy/rady? Moc děkuji

Viz výše. Králík je pro psa v 99% kořist. To jste před jeho pořízením nevěděl(a)? Neboli z nich kamarádi nebudou.

2.7.2022 16:00
juhaj

XXX.XXX.164.121

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
"...jen mě děsí, že se při pohledu na králíka hrozně olizuje, jakoby na něj měla chuť..." 😃😂🤣

Má na něj chuť 😅!
A nikdy jí nebudete moci věřit, ačkoli se uklidní a klidně dva roky bude v pohodě. A pak se jednou ožene a jaký králík byl. To neni můj názor, to jsou mé zkušenosti , které jsem viděla u lidí okolo sebe. Králík, morče, andulka versus pes, kočka. Několik let rádoby kamarádi, pak už jen naivní majitelé stáli s protáhlým obličejem a mohli začít kopat hrobeček.

2.7.2022 16:07

Ale no tak, zas vše nemusí vypadat tak černě. Mám 2 chrty, 3 kocoury a jednoho králíčka a kluci respektují, že druzí nejsou žrádlo, ale kámoš😊. Více méně se ignorují, občas si jeden z kocourů a králíček hrají a spí spolu a občas kocouři zlobí chrtí bráchy, ale vždy jen aby se neřeklo. Prostě mají nastavena pravidla, smečce šéfujeme my. (Jen králík občas zapomíná 🙈)
Zvykat po malých krůčcích a opatrně. Samozřejmě musí mít každý dost svého prostoru, nenechávat králíka samotného se psem a hlavně - šéf jste vždy vy. Hlavně myslete na to, aby to nebyl velký stres jak pro králíka, tak pro psa.

2.7.2022 16:14
fikovnice

XXX.XXX.63.10

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):

Jo, to je super hláška!!!

2.7.2022 16:56

Petrosek napsal(a):
Ahoj,

Možná úplně mimo, ale mě napadá - nemůže se olizovat v přítomnosti králíka spíš proto že je z něj nervozní? Konejšivé signály, řeč těla... nevím možná nesmysl, ale mě napadlo jako první tohle. Když tak těžce snáší jeho přítomnost

2.7.2022 17:23
rapotacka11

XXX.XXX.224.93

Dublin
a psal jste si sem o radu?

2.7.2022 17:28

Ne, kluci mají vztah harmonický, rady, co se vztahů týče netřeba. Barzojíci ničí pouze pelechy a tam jsem si o radu psala🤗

2.7.2022 17:32
rapotacka11

XXX.XXX.224.93

Zadavatel neumí zvířata číst,
snad je to ještě mládežník.
Stačí mu pes, není nutné
stresovat i králíka.

2.7.2022 17:44

To máte naprostou pravdu.
Zvířata nejsou plyšáci, vždycky musí být na prvním místě jejich pohoda a ne náš chtíč.
Jen jsem chtěla podotknout, že se správným vedením a přístupem, může klapat ledacos.

2.7.2022 20:41

Měli jsme v rodině : První byla fena, teriér, kočkobijec. Pak přišla kočka. Fena si zvykla. Nakonec přišel králík. Zvykly si obě, fena i kočka.
Fena ležela a spala, kočka si myslela, že psí ocas je nejlepší hračka. Fena vylítla, zaječela. Pak vyletěl králík a kočce za to nabančil.
Tenkrát jsem je sváděla, aby to poslali do Natoč to, či jak se to jmenovalo. Neposlali.

Přidejte reakci

Přidat smajlík