Bílý švýcarský ovčák

Prodám Bílého švýcarské ovčáka - Chovatelská stanice „from Czech Wood“ přij...
28000 KčMushrumFairy
XXX.XXX.112.245
zdravíčko, nemohu se rozhodnout mezi těmito 4 značkami (doted měla fenka calibru jehnečí puppy)
1.Carnilove Dog
Složení:
lososová moučka (25%), krocaní moučka (20%), žlutý hrách (18%), kuřecí tuk (chráněno tokoferoly 9%), lososový protein 6%), hydrolyzovaný kuřecí protein (5%), tapiokový škrob (5%), jablka (3%), kuřecí játra (3%), lososový olej (2%), mrkev (1%), lněné semínko (1%), cizrna (1%), hydrolyzované skořápky korýšů (zdroj glukosaminu, 0,031%), extrakt z chrupavek (zdroj chondroitinu, 0,019%), pivovarské kvasnice (zdroj mannan-oligosacharidů, 0,018%), kořen z čekanky (zdroj frukto-oligosacharidů, 0,012%), juka schidigera (0,011%), mořská řasa (0,01%), psyllium (0,01%), tymián (0,01%), rozmarýn (0,01%), oregano (0,01%), brusinky (0,0008%), borůvky (0,0008%), maliny (0,0008%).
Analytické složky:
protein 38 %, tuk 16 %, vlhkost 10 %, hrubý popel 7,8 %, vláknina 2,5 %, vápník 1,3%, fosfor 1 %.
2.Acana
Složení:
Syrové jehněčí 18 %, dehydrované jehněčí maso 18 %, celý zelený hrách, celá červená čočka, syrová jehněčí játra 4 %, jehněčí tuk, čerstvá jablka red delicious 4 %, celá cizrna, celá zelená čočka, celý žlutý hrách, syrové jehněčí dršťky 2 %, syrové jehněčí ledviny 2 %, sušené jehněčí chrupavky 2 %, vláknina z čočky, mořská řasa 1,2 % (zdroj DHA a EPA), čerstvá celá máslová dýně, čerstvá celá dýně, sušená mořská řasa, mrazem sušená jehněčí játra 0,1 %, sůl, čerstvé celé brusinky, čerstvé celé borůvky, kořen čekanky, kurkuma, ostropestřec, kořen lopuchu, levandule, kořen ibišku, šípky.
Analytické složky:
Hrubý protein 31 %, obsah tuku 15 %, hrubý popel 7,5 %, hrubá vláknina 5 %, vlhkost 12 %, vápník 1,5 %, fosfor 1,1 %, Omega 6 1,8 %, Omega 3 0,8 %, DHA 0,15 %, EPA 0,1 %, glukosamin 600 mg/kg, chondroitin 800 mg/kg.
3.Canagan Dog
Složení:
Čerstvě připravené vykostěné kachní maso 16 %, sušené kachní maso 12,5 %, batáty (sladké brambory), sušený sleď 8,5 %, čerstvě připravená vykostěná zvěřina - vysoká 8,5 %, sušený králík 8 %, hrách, brambory, krůtí tuk 4 %, sušená vejce 4 %, alfalfa (vojtěška), hrachový protein, lososový olej 2 %, šťáva z kuřecího masa 1,5 %, bramborový protein, minerální látky, vitamíny, jablko, mrkev, špenát, mořské řasy, fruktooligosacharidy, psyllium, heřmánek, máta, měsíček, brusinky, anýz, pískavice (řecké seno).
Analytické složky:
Hrubý protein 36 %, obsah tuku 19 %, hrubý popel 9,5 %, hrubá vláknina 3,5 %, vlhkost 8 %, Omega-6 mastné kyseliny 3,21 %, Omega-3 mastné kyseliny 0,9 %, vápník 2,13 %, fosfor 1,32 %.
4.Fitmin Dog
Složení:
Maso (40 % jehněčí maso čerstvé, 15 % jehněčí maso sušené, 11 % rybí maso sušené, 3 % jehněčí játra, 1,5 % čerstvé maso z lososa), rýže 23 %, drůbeží tuk, celozrnná rýže 6 %, řepná vláknina, lněné semínko, pivovarské kvasnice, farmářské brambory, jablka 2,2 %, za studena lisovaný olej z norských lososů (ošetřen tokoferoly), vojtěška, inaktivované kvasinky rodu Saccharomyces cerevisiae, bylinný komplex 1 % (nať kopřivy dvoudomé a meduňky lékařské, lístky smetánky lékařské, květy heřmánku pravého 0,16 % a lípy srdčité), slepičí vejce, houba shiitake 0,4 %, kořen čekanky, semeno ostropestřece mariánského, petržel zahradní 0,05 %, goji 0,05 %, juka, komplex přírodních antioxidantů.
Analytické složky:
Hrubý protein 30 %, hrubé oleje a tuky 19,5 %, hrubá vláknina 2,8 %, hrubý popel 7,4 %, vápník 1,6 %, fosfor 1,15 %.
nejvíc se mi zdá, ž nejlepší pro rostoucího bělouše bude ten Canagan - až na ty brambory, no v jiných složeních jsou i na druhém místě, tady je zase zastoupeno tunou jiných masíček - většina sušená, takže nemusím odpočítávat, kolik zbude po výrobě. Přece jen když tam někam napíšou čerstvé maso, musíme dost odpočítat, že? A taky, jak moce je důležitý DHA? Dáváme jí ještě Canvit Junior Maxi - veterinář řekl, že to máme zkrmit a pak dva měsíce dát pauzu.
Děkuji předem, a sorry, opět granuloidní vlákno :)
Uživatel s deaktivovaným účtem
Podle slozeni ani podle analytických složek ani jedny. Vhodné jsou napr Petkult https://krmeni.cz/petkult-granule-pro-psy
napsal(a):
Podle slozeni ani podle analytických složek ani jedny. Vhodné jsou napr Petkult https://krmeni.cz/petkult-granule-pro-psy
Upřímně, podle složení mi ani to nepřijde jako úplná hitparáda. A jsem matematicky úplně blbá, ale - na 12 kg granulí se spotřebuje 18 kg masa? Jasně, sušeného, extrahovaného a tak.
napsal(a):
Upřímně, podle složení mi ani to nepřijde jako úplná hitparáda. A jsem matematicky úplně blbá, ale - na 12 kg granulí se spotřebuje 18 kg masa? Jasně, sušeného, extrahovaného a tak.
maso v granulich je bez 80% vody ..
nikdy jste to necetla na polosuchem salamu treba?
napsal(a):
maso v granulich je bez 80% vody ..
nikdy jste to necetla na polosuchem salamu treba?
Nečetla, bo nekupuji. Stačí mi, co slyším každý rok u maturit. Letos se opakovaně zjistila i přítomnost ATB v běžně kupovaném mléce. Možná chybný přístroj. Ale že by v Kroměříži i v Hradci? Prostě člověka napadají lecjaké myšlenky.
rapotacka11
napsal(a):
Fuj.
Pořád ho mám ráda...
Fakt se na to vykašlu.
Kávu bez mléka?
Já mléko taky piju (dost) a kupuju. Bez kávy. A ve svém věku už rezistenci neřeším.
MushrumFairy
XXX.XXX.112.245
Je pravda že tam aspoň necpou ty věčný brambory a hrášky, alespoň píšou maso na prvních místech že je dehydratováno, 60% živočišné proteiny mi přijde hodně. no aby se v tom prase vyznalo. Musím to ještě jednou propočítat všechno:D každopádně sem s tím, kdo má další nápady. fenka má necelý 3m, bude velká tak to nemůžu nechat, nebo nechci na té Calibře. A nějak mám blok věřit když přímo ve složení nemají napsáno kolik toho vysušeného masa přesně je. A taky nechci kuřecí.
" 60% živočišné proteiny"
to jsi vzal/a kde?
MushrumFairy
napsal(a):
Je pravda že tam aspoň necpou ty věčný brambory a hrášky, alespoň píšou maso na prvních místech že je dehydratováno, 60% živočišné proteiny mi přijde hodně. no aby se v tom prase vyznalo. Musím to ještě jednou propočítat všechno:D každopádně sem s tím, kdo má další nápady. fenka má necelý 3m, bude velká tak to nemůžu nechat, nebo nechci na té Calibře. A nějak mám blok věřit když přímo ve složení nemají napsáno kolik toho vysušeného masa přesně je. A taky nechci kuřecí.
Kde píšou 60% živočišné proteiny?
MushrumFairy
XXX.XXX.112.245
jo, ta je to trošičku jinak. Kopíruju z toho vodkazu:¨
STARTER je krmivo s vysokým zdrojem energie a obsahem 60% dehydratovaného jehněčího a krůtího masa a jednoduchých surovin s vysokou stravitelností, které zabraňují vzniku alergií.
Optimální zažívání - mouka z rohovníku obyčejného
Granule přizpůsobené zubům štěňat
Holistická podpora při růstu a rozvoji
Vysoký obsah energie
Protein ze živočišných složek - 84,9%
vysvětlete někdo prosím, jak se k těmto čslům dostali
pak složení:
SLOŽENÍ: Dehydrované jehněčí maso, dehydratované krůtí maso, hnědá rýže, rýže,čerstvé jehněčí maso, krůtí tuk, kořen čekanky 2 %, karobová mouka (Rohovník obecný) 1 %, sušená jablka, sušení korýši (Antarktida Krill) 1,25 %, pivovarské kvasnice, glukosamin, chondroitin sulfát, brusinky, Yucca schidigera, Rosemarinus sp, Vitis sp, Curcuma sp, Citrus sp, Syzygium sp.
ANALYTICKÉ SLOŽKY: Hrubý protein: 29 %, hrubé oleje a tuky 18 %, hrubý popel 7,5 %, hrubá vláknina 3 %, vápník 1,4 %, fosfor 1 %, omega-6 3,2 %, omega-3 0,7 %, sacharidy 33,5 %, vlhkost 9 %.
"Protein ze živočišných složek - 84,9%"
tento údaj bude znamenat, že z tohoto údaje z analytických složek (a to jsou směrodatné údaje) :
"Hrubý protein: 29 %"
je 84.9% proteinů živočišných, zbytek rostlinných
"SLOŽENÍ: Dehydrované jehněčí maso, dehydratované krůtí maso, hnědá rýže, rýže,čerstvé jehněčí maso, krůtí tuk, kořen čekanky 2 %, karobová mouka (Rohovník obecný) 1 %, sušená jablka, sušení korýši (Antarktida Krill) 1,25 %, pivovarské kvasnice, glukosamin, chondroitin sulfát, brusinky, Yucca schidigera, Rosemarinus sp, Vitis sp, Curcuma sp, Citrus sp, Syzygium sp."
ve složení ta procenta chybí (?)......
Petkult je rumunska znacka a ve slozeni v anglictine slovo "maso" chybí. Takze nejen procenta jsou problem...
baluuu
XXX.XXX.208.168
z týchto krmív mi z hľadiska bielkovín, pre tak veľké plemeno, príde najlepšia acana. 36% a 38% bielkovín je vhodných len pre skutočne aktívne psy v záťaži, a pri šťeniatku veľkého plemena môže spôsobiť problémy pri raste. Okrem toho vysoký obsah bielkovín pri väčšine psov spôsobuje hnačky.
baluuu
napsal(a):
z týchto krmív mi z hľadiska bielkovín, pre tak veľké plemeno, príde najlepšia acana. 36% a 38% bielkovín je vhodných len pre skutočne aktívne psy v záťaži, a pri šťeniatku veľkého plemena môže spôsobiť problémy pri raste. Okrem toho vysoký obsah bielkovín pri väčšine psov spôsobuje hnačky.
Vysoký obsah bílkovin způsobuje průjmy? Na jakém principu?
dadu
napsal(a):
Vysoký obsah bílkovin dlouhodobě ve stravě způsobuje záněty
Ve střevě? Nebo i jinde? Vím o souvislosti se dnou a přetěžováním ledvin. Mně zaujaly ty průjmy. Ale nevím všechno, že jo.
dadu
napsal(a):
Vysoký obsah bílkovin dlouhodobě ve stravě způsobuje záněty
jen - vysoký příjem bílkovin není jen a pouze o těch procentech, ale o procentech + množství zkonzumovaného krmiva = množství bílkovin psem zkonzumované
napsal(a):
Ve střevě? Nebo i jinde? Vím o souvislosti se dnou a přetěžováním ledvin. Mně zaujaly ty průjmy. Ale nevím všechno, že jo.
Jéžiš - oprava. Mě zaujaly...
Eleris
napsal(a):
Taky bych ve složení koukala na obsah vitaminu A, když máte psa bílého :)
Já bych na obsah vit A koukala i u psa nebílého.
baluuu
XXX.XXX.208.168
Ak by som pátrala, možno by som sa k tomu príspevku aj dopátrala, každopádne zjednodušene tam bolo písané, že ak pes nestrávi všetky bielkoviny, čo nie je ani možné, kedze bielkoviny nie su nikdy na 100% stráviteľné, 20% putuje do hrubého čreva, kde ho začnú využívať patogénne baktérie - pri ich premnožení vzniká patogénna hnačka. Každopádne aj keby sa hnačka neobjavila, vysoké bielkoviny daávajú obličkám zabrať tak či tak a kým pri hnačke problém vidíte, pri obličkách je prúser ten, že kým zistíte problém, moze byť neskoro.
Eleris
napsal(a):
Jasně, ale v tomhle konkrétním případě se jedná o bílého, tak se vyjadřuji k bílému, aby nežloutnul
Jenže žloutnutí je spíš po beta karotenu, což je nemilé, ale ne život ohrožující jako předávkování vitamínem A.
baluuu
napsal(a):
Jenže nejsou bílkoviny jako bílkoviny. Většina si myslí, kolik je tam masa, ale nevidí tu hromadu luštěnin. Třeba zrovna Acana, kde ani u jednoho druhu luštěnin nejsou uvedena procenta. Od oka bude minimálně polovina bílkovin rostlinného původu. Takže žádný šlágr.
MushrumFairy
XXX.XXX.112.245
Zkusíme Acana pacific. Pak vám hodím složení. Ale co sem to tak nějak počítala (možná blbě) tak to vycházelo jakože všechny proteiny jsou z ryb.
MushrumFairy
napsal(a):
Zkusíme Acana pacific. Pak vám hodím složení. Ale co sem to tak nějak počítala (možná blbě) tak to vycházelo jakože všechny proteiny jsou z ryb.
"Ale co sem to tak nějak počítala (možná blbě) "
ano, blbe
zivocisne bilkoviny jsou z ryb...ale jsou tam i rostlinne
MushrumFairy
napsal(a):
Luštěniny vs. "maso" - cca 1:1.
Pokud neuvádí procenta luštěnin, počítejte odhadem spíš s tím vyšším množstvím. I když vmáčknutí mezi 7 % a 6 % živočišné složky... Tomu dávám jasnou sedmičku.