Štěně neustále provokuje starého psa

Kolie krátkosrstá
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Torin

7.7.2022 10:33
Torin

XXX.XXX.143.101

Dobrý den, máme doma 14 dní štěně krátkosrsté kolie s PP, doma už máme 10 let čivaváka. Myslela jsem, že si zvyknou a vše bude pak už fajn. S malým trénujeme 2x denně poslušnost, jde nám to skvěle. Jenže starý čivavák se mu vyhíbá a logicky když si s nim chce malej hrát, tak vrčí… když začne vrčet malej už z nej nemá žádný strach a naopak po něm začne skákat a stěkat… takže je pak řev po celém domě, než přijdu, malého pošlu do jiné místnosti s hračkou nebo musí ven a velkého uklidňuju že se nic nestalo. Prosím poraďte mi, co mám dělat, aby malý pochopil, že si s nim hrát prostě nebude a starej ať po něm tolik nevrčí.. a nepište prosim “časem se to srovná” už jsme z toho celkem zoufalí
Děkuji

Uživatel s deaktivovaným účtem

7.7.2022 10:45

Za mě je základ těm situacím aktivně předcházet. Nenechávat je o samotě pohromadě, kontakt moderovat a řídit, štěně si jistit vodítkem. U štěněte postupně posilovat sebekontrolu. Čívě zajistit bezpečné místo, kam mu štěně za žádných okolností nebude lézt a rušit ho. Vymýšlet spíš neutrální situace, u kterých budou sice poblíž sebe, ale ne v přímém kontaktu.
Vzhledem k hmotnostnímu rozdílu psů, který už teď bude značný, to nesmíte podcenit, aby jednou místo řevu po celém domě nebylo smutné ticho… On se může i nedopatřením a nechtíc stát ošklivý úraz. Myslím, že číva se o život bojí preventivně už teď.

7.7.2022 10:48
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Jejdanánku, jste zoufalí! A copa ten starej čivaváček, ten nemá být zoufalej? Je na vás, abyste mu zajistili adekvátní klid. Tedy umístit štěně tak, aby ho nemohlo otravovat, když vy nemáte šanci ho korigovat. Na tom, řekla bych, není nic moc složitého, zcela jednoduché počty. Očekávali jste co? Když jste si ke starému psu malinkatého plemene vzali štěně plemene velkého a aktivního? Můžete mi to, prosím, popsat, co jste čekali?

7.7.2022 11:00

Torin napsal(a):
Dobrý den, máme doma 14 dní štěně krátkosrsté kolie s PP, doma už máme 10 let čivaváka. Myslela jsem, že si zvyknou a vše bude pak už fajn. S malým trénujeme 2x denně poslušnost, jde nám to skvěle. Jenže starý čivavák se mu vyhíbá a logicky když si s nim chce malej hrát, tak vrčí… když začne vrčet malej už z nej nemá žádný strach a naopak po něm začne skákat a stěkat… takže je pak řev po celém domě, než přijdu, malého pošlu do jiné místnosti s hračkou nebo musí ven a velkého uklidňuju že se nic nestalo. Prosím poraďte mi, co mám dělat, aby malý pochopil, že si s nim hrát prostě nebude a starej ať po něm tolik nevrčí.. a nepište prosim “časem se to srovná” už jsme z toho celkem zoufalí
Děkuji

Se mu vyhÝbá. Logicky. Viz výše - hlídat, korigovat, oddělovat. Malý nepochopí, že si s ním starej hrát nebude. Je to štěně = malé dítě. To taky musíte pořád hlídat, aby nevydloublo psovi očičko nebo nestrčilo prst do zásuvky.

7.7.2022 11:06
rapotacka11

XXX.XXX.224.93

XXX.XXX.143.101

Dobrý den, máme doma 14 dní štěně krátkosrsté kolie s PP, doma už
máme 10 let čivaváka.
Myslela jsem, že si zvyknou

Blázen?

7.7.2022 11:07
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

rapotacka11 napsal(a):
XXX.XXX.143.101

Dobrý den, máme doma 14 dní štěně krátkosrsté kolie s PP, doma už
máme 10 let čivaváka.
Myslela jsem, že si zvyknou

Blázen?

A nebo sobec.

7.7.2022 11:13

Zrzavci napsal(a):
A nebo sobec.

Nemusí být ani jedno. Ale spousta lidí dneska nemyslí. Tak nějak přírodně. Viz vlákno na drůbeži, jestli se z vajec ze supermarketu může vylíhnou kuře.

7.7.2022 11:20
impact

XXX.XXX.26.47

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Nemusí být ani jedno. Ale spousta lidí dneska nemyslí. Tak nějak přírodně. Viz vlákno na drůbeži, jestli se z vajec ze supermarketu může vylíhnou kuře.

Off topic

Mě dneska stačil recept, na který jsem narazila v časopise Albert, v sekci grilování...

7.7.2022 11:23

impact napsal(a):
Off topic

Mě dneska stačil recept, na který jsem narazila v časopise Albert, v sekci grilování...

A to je ono! Proč myslet, když si všechno můžu přečíst nebo najít?

7.7.2022 11:29
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

To muselo psát dítě, to není jinak možný. Jinak už jsou lidi fakt tím pádem bezmozci.

7.7.2022 11:38
Atheira

XXX.XXX.209.8

Off topic:

Tazatel může být jenom zmatený z toho, co viděl někde na internetu. Nevím, kde to takhle divně funguje, ale ne všude jsou zřejmě chované jen nosnice odděleně, že nemůže dojít k oplodnění vajec, na sociálních sítích je ne jeden profil založený na tom, kdy autor koupil v supermarketu balení vajec (často kachních), strčil do inkubátoru a pravidelně několik kačat má, viděla jsem to samé i s kuřaty. Jsou lidi, kteří se tím vyloženě baví a kupují vejce pravidelně. Tady u nás jsem snad reálně ani neviděla, že by se tolik prodávala kachní vejce, tak netuším, z jakých končin to kde je, ale hádám že nějaké části USA?
Přijde mi to navíc dost časté na to, aby to bylo jen vykonstruované.

edit: Navíc je tady pak taky to, že hodně lidí věří, že z každýho vejce může být kuře a že každá slepice vám kuřata vysedí, pokud jí je necháte.

7.7.2022 11:40

Zrzavci napsal(a):
To muselo psát dítě, to není jinak možný. Jinak už jsou lidi fakt tím pádem bezmozci.

Nemuselo. Už jsem to tady kdysi psala. V Dyníně prodávají vejce a selektují plata s dvoužloutkovými, protože někteří zákazníci jim dávají přednost. Chodila jsem tam na praxi a paní z expedice mi jednou vyprávěla veselou historku. Přišel pán, který se rozčílil, že zrovna nejsou a že je chce HNED! A nemohl pochopit, že se v halách neozve rozhlas - a teď se soudružky snažte a snášejte dvoužloutkově.

A kdysi dávno jsem četla, ještě na equichannelu, o tatínkovi, který koupil dceři na zahrádku poníčka. A strašně se divil, že z něj každé 2 hodiny vypadla hromádka. Takže byl velmi rychle prodán jinam. Naštěstí.

7.7.2022 14:20

Atheira napsal(a):
Off topic:

Tazatel může být jenom zmatený z toho, co viděl někde na internetu. Nevím, kde to takhle divně funguje, ale ne všude jsou zřejmě chované jen nosnice odděleně, že nemůže dojít k oplodnění vajec, na sociálních sítích je ne jeden profil založený na tom, kdy autor koupil v supermarketu balení vajec (často kachních), strčil do inkubátoru a pravidelně několik kačat má, viděla jsem to samé i s kuřaty. Jsou lidi, kteří se tím vyloženě baví a kupují vejce pravidelně. Tady u nás jsem snad reálně ani neviděla, že by se tolik prodávala kachní vejce, tak netuším, z jakých končin to kde je, ale hádám že nějaké části USA?
Přijde mi to navíc dost časté na to, aby to bylo jen vykonstruované.

edit: Navíc je tady pak taky to, že hodně lidí věří, že z každýho vejce může být kuře a že každá slepice vám kuřata vysedí, pokud jí je necháte.

U nás se kachní vejce neprodávají. Kdo ví, jak relevantní zdroj to je. I když, v USA je možné všechno. I žaloba paní, která do mikrovlnky strčila psa, aby uschnul po koupání.

7.7.2022 17:11
Sunnyday

XXX.XXX.175.28

Muj 6 letej pes do ted nemu rocni stene. Uz od mala. Nehrajou si. Stene jsem ze zacatku hlidala at starsiho neotravuje. Starsi dava vrcenim nelibost a odejde. Ja to neresim. Mladsi casem pochopil, ze se starsim nic nebude, tak ho uz nechava napokoji. Obcas neco zkusi, ale nepochodi.

7.7.2022 17:37

už jsem to asi pochopila...
"do teď nemůže vystát roční štěně"
"dává vrčením najevo nelibost"
- kdyby někdo taky tápal

7.7.2022 18:02

- kdyby někdo taky tápal

U některých příspěvků si říkám, jak mohl autor/autorka vůbec absolvovat základní školu.

7.7.2022 18:09

Upřímně, celkem mě rozladilo, jakým směrem se toto vlákno ubralo… Konstruktivních rad je tady naprosté minimum…

7.7.2022 18:38
rapotacka11

XXX.XXX.224.93

Ano, je to smutné.
Co konstruktivně radit?
Zadavatelka jak se zdá problém vidí.
(píše: "logicky")

starý čivavák se mu vyhíbá
a logicky
když si s nim chce malej hrát, tak vrčí…
když začne vrčet malej už z nej nemá žádný strach
po něm začne skákat a stěkat…

takže je pak řev po celém domě, než přijdu,

7.7.2022 20:14

- kdyby někdo taky tápal

Děkuji. Já jsem tápala.

7.7.2022 20:16

U některých příspěvků si říkám, jak mohl autor/autorka vůbec absolvovat základní školu.

Snadno. Z různých důvodů se ta čtyřka z českého jazyka nakonec dá.

8.7.2022 15:27
fikovnice

XXX.XXX.133.208

Upřímně, celkem mě rozladilo, jakým směrem se toto vlákno ubralo… Konstruktivních rad je tady naprosté minimum…

Musím se zde přidat k "Odettě" (byť se mi také nelíbí kombinace plemen zadavatelky). Ale má aspoň snahu něco zjistit na webu, který má psí diskuzi, kde se očekává vysoká koncentrace odborníků na psy.
No a zvrhlo se to celé jinam. Ono se nám to tu děje u mnoha diskuzí, ale myslím, že to je právě důvodem, proč má iFAUNA takovou pověst, proč začátečník sem napíše jen první dotaz a už se raději ani nevrátí pro odpovědi.

8.7.2022 15:28
fikovnice

XXX.XXX.133.208

fikovnice napsal(a):
Musím se zde přidat k "Odettě" (byť se mi také nelíbí kombinace plemen zadavatelky). Ale má aspoň snahu něco zjistit na webu, který má psí diskuzi, kde se očekává vysoká koncentrace odborníků na psy.
No a zvrhlo se to celé jinam. Ono se nám to tu děje u mnoha diskuzí, ale myslím, že to je právě důvodem, proč má iFAUNA takovou pověst, proč začátečník sem napíše jen první dotaz a už se raději ani nevrátí pro odpovědi.

Edit: A jasně, diskuze se velmi často vyvine úplně jiným směrem, odchýlí od zadání...i já to dělám!

8.7.2022 18:54

Nezlobte se na mě, toto není poradna, ale diskuze. A ta se prostě nějak vyvíjí. Já si nemyslím, že je to špatně.
A jestliže někdo píše jak analfabet, tak je kritika na místě. Hodně lidí si myslí, že když nejsou ve škole, nemusí se řídit pravidly českého pravopisu. Jenže to je zcestná myšlenka, která o pisateli nesděluje nic lichotivého.

8.7.2022 20:33
fikovnice

XXX.XXX.134.23

Nezlobte se na mě, toto není poradna, ale diskuze. A ta se prostě nějak vyvíjí. Já si nemyslím, že je to špatně.
A jestliže někdo píše jak analfabet, tak je kritika na místě. Hodně lidí si myslí, že když nejsou ve škole, nemusí se řídit pravidly českého pravopisu. Jenže to je zcestná myšlenka, která o pisateli nesděluje nic lichotivého.

Tak já taky češtinu miluju...psala jsem to už mnohokrát.
Jen jsem prostě vyjádřila obavu, že zadavatelka měla snahu něco zjistit (ano, pořídila si naprosto nevhodnou kombinaci plemen i věku psů) a už se sem asi nevrátí (pokud si přečetla ty reakce).

8.7.2022 20:39

A já bych i řekla, že toto téma se tady už dost pravidelně opakuje...mají staršího malého či pidi psa a pořídí si štěně nějakou raketu nebo mastodonta a pak se diví a chtějí poradit nějakou zázračnou metodu, aby pes pochopil atd. atd.
Já třeba vůbec nechápu, proč lidi nepřemýšlejí už před pořízením toho druhého psa a že je vůbec napadne pořídit si tuto kombinaci. A pak babo raď. Psy určitě oddělovat nebudou, takže já bych prostě radila štěně vrátit. Což se asi nikomu líbit nebude.

Edit: a ještě ten nadpis, že štěně provokuje starého psa.

9.7.2022 08:55

fikovnice napsal(a):
Tak já taky češtinu miluju...psala jsem to už mnohokrát.
Jen jsem prostě vyjádřila obavu, že zadavatelka měla snahu něco zjistit (ano, pořídila si naprosto nevhodnou kombinaci plemen i věku psů) a už se sem asi nevrátí (pokud si přečetla ty reakce).

Nechce se mi to celé pročítat znovu, myslím, že rady pro zadavatelku padly. Dál pak už žije diskuze svým životem. Že je kritizováno pořízení velkého (většího) psa k čivavě je nabíledni. Říká se - "dvakrát měř a jednou řež", a u pořízení živého tvora by to mělo platit dvojnásob.

9.7.2022 09:36
rapotacka11

XXX.XXX.224.93

Edit: a ještě ten nadpis, že štěně provokuje starého psa.

takže je pak řev po celém domě, než přijdu
a že nechá mrňouse bez dohledu,
napospas tomu halamovi
chudák číva

lisa333

9.7.2022 09:56
lisa333

XXX.XXX.174.56

Chce to len doslednost, proste stenatu nedovolit robit zle mensiemu. Mame 7 rocneho jorksirskeho teriera a malinoisa teraz cca 15 mesiacov. Ja som to brala vzdy tak, ze stena sme chceli my nie jorksir, takze ked sa chcelo stena hrat, odlakavala som ho ja a hrala sa s nim ja. Jorksir ma svoje miesto, kam si zalezie a stena tam nesmelo. My mame malu prepravku s pelechom, jork si tam rad zaleze. U nas bolo vyhodou, ze jork bol zvyknuty na vacsieho psa a nema strach. A k stenatu bol pomerne trpezlivy, ked dorazalo len stal ako socha. Zaklad je stena unavit inymi aktivitami. Nasi psi sa maju radi, privitaju sa obliznu, ale kazdy ma ine aktivity a kazdy ma svoj priestor. V tomto veku uz malinoisa ani nenapadne sa chciet hrat s jorkom.

Takze za mna hlavne umoznit civavakovi si niekam zaliest, kde budem mat klud a unavit stena inymi aktivitami, ci hrami s jemu seberovnymi partakmi.

9.7.2022 11:14
kobylatko

XXX.XXX.38.167

Svým psům se do toho nějak nepletu a zjednám si pořádek když už to všeci tři vážně přehání. Mám dva Kavkazany a Novofundlačku, z čehož jeden KAO je štěně,fena. Když štěně prudí tak si ho psiska srovnají sami ,já zasahuju jen když už moc blbnou,a to na ně jen houknu ať nedělají bordel .

lisa333

10.7.2022 11:18
lisa333

XXX.XXX.12.24

kobylatko napsal(a):
Svým psům se do toho nějak nepletu a zjednám si pořádek když už to všeci tři vážně přehání. Mám dva Kavkazany a Novofundlačku, z čehož jeden KAO je štěně,fena. Když štěně prudí tak si ho psiska srovnají sami ,já zasahuju jen když už moc blbnou,a to na ně jen houknu ať nedělají bordel .

To funguje, ked je stena primeranej velkosti. V pripade , ked starsi pes ma 3 kg a stena 10-20-30 kg, tak nedokaze rozblaznene stena usmernit. Ked sme mali opacny pripad stena jorka k starsiemu vacsiemu psovi, neriesili sme tiez nic, Starsi vacsi pes ani nevnimal ked po nom skakalo 3 kg stena. Nikdy nebolo treba nijako zasiahnut.

10.7.2022 12:05
kobylatko

XXX.XXX.210.198

lisa333 napsal(a):
To funguje, ked je stena primeranej velkosti. V pripade , ked starsi pes ma 3 kg a stena 10-20-30 kg, tak nedokaze rozblaznene stena usmernit. Ked sme mali opacny pripad stena jorka k starsiemu vacsiemu psovi, neriesili sme tiez nic, Starsi vacsi pes ani nevnimal ked po nom skakalo 3 kg stena. Nikdy nebolo treba nijako zasiahnut.

Taky to jde .Měla jsem k jezevčici cca 10leté, štěně Kavkazana a dokázala si ho srovnat i když už byl velkej .

10.7.2022 17:08
rapotacka11

XXX.XXX.224.93

U zadavatelky to nefunguje.
Všimla jste si?

Přidejte reakci

Přidat smajlík