Australský ovčák

Prodám Australského ovčáka - CHS Magic Passoa zadá štěňátka australského ov...
DohodouAustHonza
XXX.XXX.105.54
Ahoj všichni, rád bych se vás zeptal na radu. Rodiče mají 2 české horské psy ve věku 8 let a s přítelkyní máme nyní 3 měsíce starého australského ovčáka. Byli jsme společně už 5x venku na neutrálním území a nejdřív si starší psi štěněte moc nevšímali, vždy se jen navzájem očichali a šli si po svém. Na 4. a 5. procházce už byl zájem o to si i chvilku hrát a pobíhat kolem sebe. Následovala 2x návštěva u rodičů na zahradě a doma, kde bylo vše taky v pohodě. Ale posledně energetické štěně začalo dorážet na starší, kteří už chtěli klídek a jen si někam lehnout.
Naším cílem je, abychom, pokud to všechno půjde hladce, mohli v domě rodičů přespat v případě, že budou na dovče nebo bychom chtěli přijet třeba na víkend.
Tak se chci zeptat na názor zkušenějších, jestli je lepší vzít štěně do jiné místnosti a tam ho zabavit dokud nepadne a nechat starší na pokoji a po čase je zase na chvíli pustit k sobě?
Nebo se mu nějakým způsobem, případně jaký byste doporučili, vysvětlit, že tohle chování je nepřijatelné?
Nebo je nechat, aby si to vyřešili po svém?
Nechceme něco zbytečně pokazit.
Štěně umí přijít na povel, sedni, lehni, ale chvíli na to je zase zpět u nich.
Předem děkuji za odpověď,
Mějte hezký den,
Honza
Uživatel s deaktivovaným účtem
Tady je k těm společným hrám pěkný text s ilustračními videy.
1/2 https://www.instagram.com/p/CfqrfuHjYQ-/?igshid=YmMyMTA2M2Y=
2/2 https://www.instagram.com/p/CftA_ZtDxlR/?igshid=YmMyMTA2M2Y=
“Štěně umí přijít na povel, sedni, lehni, ale chvíli na to je zase zpět u nich.”
Použijte vodítko. ;-)
Uživatel s deaktivovaným účtem
Tak od toho jsme tady my...páníčci...abychom zajistili, aby štěně nadměrně neotravovalo ostatní psy.
Takže tam je nutno řídit se více méně citem....mám mladou dospělou pyrenejku a k ní jsme v lednu pořídili štěně. Tak pokud vidím, že štěně doráží, ale pyrenejka má zájem, tak se do toho pletu až když je to velká divočina, pokud vidím, že chce mít holka klid, tak má prostě klid a štěně přebírám já.
S tím, jak mu vysvětlit, že chování je nepřijatelné...?? Já mám třeba hodný štěně, tak stačí říct "Matý, už stačí" a nebo "Ne" a on si jde po svých.
Nebo jsem se s ním šla mordovat já.
Já třeba nenechávám, aby to řešila starší fena sama neboť jako pastevec má neuvěřitelnou trpělivost...třeba si lehne na dvůr a mlaďas přiběhne, drapne jí za ucho a za to ucho jí táhne po dvoře a ona nehne ani brvou. Přitom vím, že jí stačí vrknout a štěndo by toho nechalo.....no tak v takových případech opravdu zasahuju já.