Prodám štěňata s PP

Prodám Jezevčíka hladkosrstého - Chovatelská stanice Zdyve Prodá štěňata d...
DohodouUživatel s deaktivovaným účtem
strava pro ledvináře :
https://www.krmimmasem.cz/content/krmeni-psa-se-snizenou-funkci-ledvin.html
https://www.dromy.cz/ledvinova-dieta-b-a-r-f/
zmíním ipakitine (je i v těch článcích) - vychytává fosfor
a amin avast, mému kocourovi to hodně pomohlo - totální nechutenství přešlo a kocour se krásně rozežral
+ bych nechala k dispozici granule-ledvinovou dietu
Bronicek
XXX.XXX.168.11
Měli jsme také nemocnou čivavu 15 let nechci být skeptická,ale záleží hodně jak moc má postižené ledviny, také byl na kapackach dostal dietu,ale samozřejmě ji odmítal, pak jsme dostali prášek, který vychytával fosfor ale vše cítil v podávané stravě.Konzervy jsme nedáváli, snažili jsme se vychytat,kdy na co měl chuť,bylo to hodně náročné, prodloužili jsme mu život,ale bohužel.
Nechci Vás zarmoutít, váš pejsek ještě není tak starý tak zkuste být neoblomná v té dietě a hlad je nejlepší lékař a když to nepůjde zkuste vše různé těstoviny kapslicky, smažená vajíčka na másle to mi doporučili veterináři,zeleninu vařenou maso moc už nechtěl takže jsme to nahradili tímto.
Hodně síly a štěstí
Bronicek
napsal(a):
Měli jsme také nemocnou čivavu 15 let nechci být skeptická,ale záleží hodně jak moc má postižené ledviny, také byl na kapackach dostal dietu,ale samozřejmě ji odmítal, pak jsme dostali prášek, který vychytával fosfor ale vše cítil v podávané stravě.Konzervy jsme nedáváli, snažili jsme se vychytat,kdy na co měl chuť,bylo to hodně náročné, prodloužili jsme mu život,ale bohužel.
Nechci Vás zarmoutít, váš pejsek ještě není tak starý tak zkuste být neoblomná v té dietě a hlad je nejlepší lékař a když to nepůjde zkuste vše různé těstoviny kapslicky, smažená vajíčka na másle to mi doporučili veterináři,zeleninu vařenou maso moc už nechtěl takže jsme to nahradili tímto.
Hodně síly a štěstí
"...pak jsme dostali prášek, který vychytával fosfor..."
To je právě ten Ipakitine.
A jinak stran renálního selhání jsem také dost skeptická. Tedy mně na ně umřel kocour, ale umírání to bylo nehezké, dnes bych jej nechala uspat mnohem dříve. No, a nechutenství měl šílené...a přitom vetka nás furt nutila do násilného krmení...
Uživatel s deaktivovaným účtem
plodik
napsal(a):
Já já myslela že nesmí žádné bílkoviny
nikoli
potřebuje kvalitní dobře vstřebatelné bílkoviny v menším množství
i to v těch článcích je
"tak zkuste být neoblomná v té dietě a hlad je nejlepší lékař"
ne lékař, ale kuchař
a u zvířete trpícího nechutenstvím to tak asi fungovat nebude
plodik
napsal(a):
Dobrý den chci se zeptat můj jezevčík má také nemocne ledviny .Jídlo od veterináře odmítá žere piskoty rohlíky těstoviny zeleninu vařenou nechce .Může ryby nebo ne je něco jiného co by vonělo jako maso děkuji
Stáří?
aluska
napsal(a):
hned v úvodním příspěvku že je mu 12 let
Neumím číst. Kocourovi s nemocnými ledvinami dávám dietu, ale namixovanou s čímkoliv, co je ochotný pozřít. Prostě kompromis. Je mu 17.
plodík, maso může
máš to v těch odkazech
plodik
napsal(a):
Potřebuji se zeptat jestli můžu dát psovi detskou vyzivu když má nemocne ledviny nic nechce papat piskoty jedla jenom chvilku rohlík také chce jenom maso ale to moc nesmí .
Promiňte, ale četl(a) jste ty odkazy od hmn? Ptáte se už podruhé. A hmn dvakrát odpověděl(a).
plodik
napsal(a):
Potřebuji se zeptat jestli můžu dát psovi detskou vyzivu když má nemocne ledviny nic nechce papat piskoty jedla jenom chvilku rohlík také chce jenom maso ale to moc nesmí .
Já se přiznám, že jsem asi nečetla vše...a nevím, jak těžké renální selhání Váš psík má (?).
Napíšu Vám jen zkušenost s ledvinově selhávajícím kocourem, kdy už nám šlo o to do něj dostat prakticky cokoliv. K renálnímu selhání neodmyslitelně patří nechutenství. A zvíře hubne a hubne...
Jinak, jak jste na tom finančně? Nechci vidět Vaši výplatnici , ale kocourovi jsem tehdy sehnala lidský přípravek na CRI, já bych Vám jej i poskytla zdarma, ale myslím, že jsem jej již vyhodila - byl expirovaný. Každopádně jsem jej napsala na recept, ale celý jsem jej zaplatila - a to balení tehdy (v r. 2013) mě stálo cca 1500,- Kč. Tak pokud byste měli zájem, můžu napsat něco bližšího...jen byste museli sehnat někoho, kdo vám to napíše na rp.
fikovnice
napsal(a):
Já se přiznám, že jsem asi nečetla vše...a nevím, jak těžké renální selhání Váš psík má (?).
Napíšu Vám jen zkušenost s ledvinově selhávajícím kocourem, kdy už nám šlo o to do něj dostat prakticky cokoliv. K renálnímu selhání neodmyslitelně patří nechutenství. A zvíře hubne a hubne...
Jinak, jak jste na tom finančně? Nechci vidět Vaši výplatnici , ale kocourovi jsem tehdy sehnala lidský přípravek na CRI, já bych Vám jej i poskytla zdarma, ale myslím, že jsem jej již vyhodila - byl expirovaný. Každopádně jsem jej napsala na recept, ale celý jsem jej zaplatila - a to balení tehdy (v r. 2013) mě stálo cca 1500,- Kč. Tak pokud byste měli zájem, můžu napsat něco bližšího...jen byste museli sehnat někoho, kdo vám to napíše na rp.
Tak si to celé přečtěte. Zase tak dlouhé vlákno to není. Zadavatel(ka) se ptá, my odpovídáme, ale on(a) na naše otázky nereaguje.
Dobrý den
Mám 10 letého pejska na kapačkach na veterině.Včera zjistili ohromné zhoršení ledvin.
Poprvé kontrola 1.9. urea 31,2 a crea 278
Včera kontrola 16.9. urea 56,5 a crea 803
V Praze existuje dialíza pro psi,ale je zřejmě účinná jen při otravě, bouračce apod.,kdy zdravé ledviny náhle zkolabují.
Nevím co mám dělat.
Pokud je naděje,chci bojovat.Ale nechci Montíka trápit zbytečně....
Milena.Roček
napsal(a):
Dobrý den
Mám 10 letého pejska na kapačkach na veterině.Včera zjistili ohromné zhoršení ledvin.
V Praze existuje dialíza pro psi,ale je zřejmě účinná jen při otravě, bouračce apod.,kdy zdravé ledviny náhle zkolabují.
Nevím co mám dělat.
Upřímně, ty hodnoty jsou dost brutální. Co vám řekl veterinář?
Milena.Roček
napsal(a):
Dávají druhý den kapačky.
Uvidí se,jestli zaberou.
Oni mi vlastně nechtějí nic říct...
Proto scháním informace kde se dá.
Myslím, že by od nich bylo poctivé říct, že prognóza není úplně příznivá. Samozřejmě, naděje umírá poslední, ale ...
měla jsem kocoura, relativně mladého
hodnoty měl daleko horší
na kapácích byl týden
návrat takřka do normálu
dal to ještě rok
tím chci říci, a tvrdila mi i vetka, že kapáky minimálně 48 hodin, aby to mělo smysl
ale když to k lepšímu neposunou kapáky, tak žádné jiné zázraky asi nejsou
je dieta, a jsou podpůrné prostředky (amin avast, pronefra, ipakitine)
napsal(a):
Myslím, že by od nich bylo poctivé říct, že prognóza není úplně příznivá. Samozřejmě, naděje umírá poslední, ale ...
Bráchovi "končila" fena,
viděl to i laik,
ale tam, kde to měli rychle ukončit
a netrápit psa ani rodinu,
měli potřebu, několik dní,
dávat psovi ještě "šanci".
Mám psa s chronickým selháváním ledvin, přišli jsme na to vloni náhodou, patří mezi řídké případy, kdy se na to přijde hodně brzy. Teď má crea 140 a není na něm vůbec poznat, že by byl nemocný. Zatím. Jedno vím jistě - až dojde k velkému zhoršení, nebudu se snažit vybojovat marnou bitvu, tohle nejde vyléčit. Jen oddálit nevyhnutelné - já psa na kapačky dávat nebudu.
Milena.Roček
To jsou šílené hodnoty, které se už těžko srovnají. Moc bych vám přála nějaký zázrak, bohužel se v těchto případech nestává. Těžko radit, co máte udělat. Vím, co bych udělala já. Rozloučila bych se a nechala bych Montíka uspat.
Milena.Roček
napsal(a):
Dobrý den
Nevím co mám dělat.
803 krea jsem snad ještě neviděla. Nevidím to dobře , nenechte psíka trápit dialýzou.
napsal(a):
měla jsem kocoura, relativně mladého
hodnoty měl daleko horší
na kapácích byl týden
návrat takřka do normálu
dal to ještě rok
tím chci říci, a tvrdila mi i vetka, že kapáky minimálně 48 hodin, aby to mělo smysl
ale když to k lepšímu neposunou kapáky, tak žádné jiné zázraky asi nejsou
je dieta, a jsou podpůrné prostředky (amin avast, pronefra, ipakitine)
Tak to mě skutečně překvapuje...
Můj kocour měl kolem 500 (možná i 600) a bylo to ireverzibilní, přes veškerou dostupnou a drahou léčbu...
jo, tenkrát říkal vet, že bych měla jet do Lurd, protože to byl čistý zázrak
napsal(a):
jo, tenkrát říkal vet, že bych měla jet do Lurd, protože to byl čistý zázrak
To teda jo! Já jsem se snažila dělat pro mého kocoura maximum, a ve finále jsem si pak nadávala, že jsem jej neuspala o několik týdnů dříve... Nezabíralo vůbec nic!
Na kapačkách byl také skoro permanentně...