Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.7.2022 11:47
Sandy001

XXX.XXX.25.206

Zdravím všechny!
Prosím o radu… Mám 9 letou fenečku krysaříka a ne a ne jíst granulky.
Abych Vám to to přiblížila… Fenku mám od svých 13 let, avšak kvůli stěhování jsem ji musela nechat u babičky. Ta, i přes moje prosíky ať ji dává je granulky nebo krmení určené pro pejsky, jí stejně se slovy “ale ona dneska nic nejedla” dala například šunku, maso, dokonce mi jednou řekla ze i tlačenku.
Teď, po x letech se nám poštěstilo a fenku jsme si konečně mohli vzít na byt s motivací, že ji dám do pořádku. Avšak není to tak jednoduché jak jsem myslela.. Teď tedy k samostatnému krmení.
Pejskovi jsem nakoupila granulky Senior od značky Ontario. Jak jsem jí je poprvé nasypala, žrala je. Avšak další den, ani ťuk. Tak jsem tedy zkusila na granulky dát kapsičku, přesněji půlku kapsicky(také od Ontaria) ohříté s trochou vody a nasypala jsem to na granulky. A voala! Miska spapaná úplně celá.
Kapsičky došly, tak jsem otevřela konzervu(Ontario) a podávala ji s granulkama stejným způsobem jako kapsičky. Půlku konzervy žrala úplně v pohodě, ale teď je to zase jako na začátku..
Misky dávám vždy ráno a večer, čistou, umytou, granule dávkuji na její hmotnost, nechávám 10-15 minut, pak misku odeberu a dávám až večer…
Takže prosím o radu… už opravdu nevím, co s ní dělat.. mám i pocit ze trochu shodila a já přestávám držet silnou vůli a nechávat ji o hladu.
Předem dekuji všem ifauňákům za odpověď😊

17.7.2022 12:09
rapotacka11

XXX.XXX.224.93

Teď, po x letech se nám poštěstilo a fenku jsme si konečně mohli vzít na byt s motivací, že ji dám do pořádku.

Vrátit babičce?

17.7.2022 12:22
Sandy001

XXX.XXX.25.206

rapotacka11 napsal(a):
Teď, po x letech se nám poštěstilo a fenku jsme si konečně mohli vzít na byt s motivací, že ji dám do pořádku.

Vrátit babičce?

Zdravím, Nene, pejska měla v péči babicka, protože na bytě jsme nemohli mít zvířata. Teď jsme na druhém bytě, kde jsme si pejska mohli vzít. Takže teď už bude jen u nás. :)

Uživatel s deaktivovaným účtem

17.7.2022 12:33
Uživatel s deaktivovaným účtem

rapotacka11 napsal(a):

Vrátit babičce?

babičce?
která jí dávala MASO?
to snad ne!

Sandy, možná bych ji i zkusila krmit tak nějak normálně, jako maso (v tom nejširším slova smyslu) + přílohy
tak se to i dělá......

17.7.2022 13:08
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Tak nemusí každý krmit masem a přílohama, ale zrovna tyhle granule mají tak 30 procent masa, tak se tom pejskovi moc nedivím, že to nechce. Nicméně dá se i vařit maso, přílohy pokud přímo nechcete barfovat. Nebo hodně kvalitní psí konzervy. Já teda dost čtu složení. No a i nějaké ty pytlíky s namíchaným barfem se dají taky koupit a u vás to ani nevyjde draho, ten krysařík asi moc velký jedlík nebude. Máte pravdu, že šunky, tlačenky a pod. nejsou rozhodně pro pejska vhodné.

17.7.2022 14:04
Sandy001

XXX.XXX.25.206

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
babičce?
která jí dávala MASO?
to snad ne!

Sandy, možná bych ji i zkusila krmit tak nějak normálně, jako maso (v tom nejširším slova smyslu) + přílohy
tak se to i dělá......

To už jsme zkoušeli také… ale ona je spíše “rozmlsana”… proste jak se ji chce, je vybirava, někdy mě přijde ze si ze mě děla srandu😁 nebo jestli ještě chvíli vydržet s tím odebíráním misky?

17.7.2022 14:27
eli22

XXX.XXX.58.38

Ono jako přejít po devíti letech normálního jídla na granule je docela těžké. Já bych jí vařila, a občas přidala teda kvalitní granule, když už na ně chcete přejít.

Přidejte reakci

Přidat smajlík