Den 18.7.2022 se pro mě stal tím nejhorším v životě,měl jsem pětiletýho malýho zdravýho psa a byl jsem u bráchy ve městě na zahradě na návštěvě,kam jinak chodím skoro každej den,maj velikou zahradu s pár stromy a bazén a tři malý psi a můj pejsek si s nimi strašně dobře rozuměl,při pití kávy můj pejsek odběhl a zahlídl jsem ho jak se honí s druhými psy a má radost,po deseti minutách, kdy jsem ho neviděl jsem na něj zavolal a vždy byl během chvíle u mně,tentokrát nic, tak jsem ho šel hledat na zahradu a byl jen nepatrnej kus ode mně pouhých 6 m. Našel jsem ho nataženýho bezvládnýho a nedýchal ani mu nebilo srdce a v puse měl zaklíněný ořech,ten jsem mu okamžitě vyndal a hned jsem mu stačoval hrudník a dýchal do pusy,takto jsem ho oživoval tak 15 minut bezvýsledně,jsem v totálním šoku ani se nemůžu hýbat a nic jíst od včera jsem snědl 2 housky se salámem.Já nevím co dělat, už se mi nechce žít.Neustále od malička jsem ho hlídal jako oko v hlavě aby se mu něco nestalo a ted tohle, kousek ode mně se zadusí ořechem.Večer jsem ho pohřbil u nás na zahradě a furt jen brečím.Později teda dnes jsem objevil techniku oživení psa při ztrátě dechu a pulsu a ted mi to je k ničemu, když už je v hrobečku.Jak mám žít dál, jsem uplně hotovej.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Beníček byl opravdu krásný pejsek, je mi to moc líto! Ten pohled! Byl úžasný!
Pro jeho záchranu jste udělal, co jste mohl, každý by to nezvládl v takové náročné situaci, to mi veřte. Je to hrozné, neumím si to ani představit přijít takhle během chvíle o zdravého pejska...ale osobně bych se nemohla dívat na prázdný pelíšek moc dlouho. Zkuste se podívat na pesweb.cz, je tam hodně pejsků na jednom místě a třeba Vás nějaký pejsek pohledem či něčím jiným osloví, připomene Vám Beníčka. Není to zrada Vašeho milovaného psa, protože si buďte jist, že Beníček by nechtěl, abyste se trápil...osobně věřím tomu, že můj současný běloušek má v sobě dušičky dvě a střídají se a já to vnímám, když vidím zvyky předchozího chlupáče, jeho dušička se mi vrátila....měli jsme před ním téměř totožného pejska a jedině pořízení dalšího psa z peswebu mě přimělo dál žít...mé myšlenky byly předtím také černé až dost...držte se! 🌷

Krajčovič
napsal(a):
Den 18.7.2022 se pro mě stal tím nejhorším v životě,měl jsem pětiletýho malýho zdravýho psa a byl jsem u bráchy ve městě na zahradě na návštěvě,kam jinak chodím skoro každej den,maj velikou zahradu s pár stromy a bazén a tři malý psi a můj pejsek si s nimi strašně dobře rozuměl,při pití kávy můj pejsek odběhl a zahlídl jsem ho jak se honí s druhými psy a má radost,po deseti minutách, kdy jsem ho neviděl jsem na něj zavolal a vždy byl během chvíle u mně,tentokrát nic, tak jsem ho šel hledat na zahradu a byl jen nepatrnej kus ode mně pouhých 6 m. Našel jsem ho nataženýho bezvládnýho a nedýchal ani mu nebilo srdce a v puse měl zaklíněný ořech,ten jsem mu okamžitě vyndal a hned jsem mu stačoval hrudník a dýchal do pusy,takto jsem ho oživoval tak 15 minut bezvýsledně,jsem v totálním šoku ani se nemůžu hýbat a nic jíst od včera jsem snědl 2 housky se salámem.Já nevím co dělat, už se mi nechce žít.Neustále od malička jsem ho hlídal jako oko v hlavě aby se mu něco nestalo a ted tohle, kousek ode mně se zadusí ořechem.Večer jsem ho pohřbil u nás na zahradě a furt jen brečím.Později teda dnes jsem objevil techniku oživení psa při ztrátě dechu a pulsu a ted mi to je k ničemu, když už je v hrobečku.Jak mám žít dál, jsem uplně hotovej.
Nechci se dotknout - ale jakou další techniku oživení jste objevil?
Dobrý den,
no ,že pes se musí položit na pravý bok s tím že má hlavu o něco níže tedy trochu z kopce a musí se střídavě pomalu a stlačovat hrudník aby případná překážka byla vytlačena ven a rychle na obnovu srdečního svalu, to se musí střídat s dlouhým dechem do čumáčku,já to dělal tak že jsem ho měl na zádech a stlačoval jsem mu prsa a dýchal pusou do jeho tlamičky a nic mi nepomohlo a furt jen brečím,jinak jsem si pořídil malinký štěnátko,který i typově i vzhledově vypadá jako Beník, moc podobný aspon vzhledem si jsou, když byli štěnata,tohle nový štěnátko zatím jen poznává nový prostředí ale je milý přítulný a neustále ho mám pod nohama tak že je ho všude plno, už jsem objednal veterinu aby ho odčervili a očkovali,no doktor řekl po telefonu že si ho prohlídne a určí co a jak, on je malinkej, do ruky a už z něj začíná být miláček i když pořád myslím na Beníka co se mu stalo za neštěstí.

Krajčovič
napsal(a):
Dobrý den,
no ,že pes se musí položit na pravý bok s tím že má hlavu o něco níže tedy trochu z kopce a musí se střídavě pomalu a stlačovat hrudník aby případná překážka byla vytlačena ven a rychle na obnovu srdečního svalu, to se musí střídat s dlouhým dechem do čumáčku,já to dělal tak že jsem ho měl na zádech a stlačoval jsem mu prsa a dýchal pusou do jeho tlamičky a nic mi nepomohlo a furt jen brečím,jinak jsem si pořídil malinký štěnátko,který i typově i vzhledově vypadá jako Beník, moc podobný aspon vzhledem si jsou, když byli štěnata,tohle nový štěnátko zatím jen poznává nový prostředí ale je milý přítulný a neustále ho mám pod nohama tak že je ho všude plno, už jsem objednal veterinu aby ho odčervili a očkovali,no doktor řekl po telefonu že si ho prohlídne a určí co a jak, on je malinkej, do ruky a už z něj začíná být miláček i když pořád myslím na Beníka co se mu stalo za neštěstí.
Kulišákovi je kolik?
Já si steskem hned pořídil novýho Kulišáčka a je děsně hodnej a hravej,už mi kouše ponožky,motá se pod nohama, a dobře papá, koupil jsem mu kapsičku pro štěnátka a všechno poctivě snědl a zítra hned na veterinu.Ale jakmile zavřu oči vidím Beníka jak tam nehybně leží s otevřenou tlamičkou a tam ořech v mžiku, když jsem to uviděl jsem se modlil at není po něm a když jsem ho zvedl byl uplně bezvládnej bez dechu a bez tepu a moje amaterský oživení k ničemu nevedlo já se ho bál praštit do prsou...
Kulišákovi je podle majitelky feny 3 měsíce, má malinký zoubky a když to pustil na chodbě tak to bylo tak 8 cm hovínko a zatím pouští loužičky jak ho napadne ale to ho časem odnaučím, máme zahradu tak s ním půjdu ven, no po zkušenostech co se mi stalo nenechám psa ani minutu bez dozoru. i doma na zahradě sice ho nesvážu obojkem ale jedním okem stálej dohled, tohle měl ale i Beníček ale usoudil sem když má na zahradě brácha taky tři malý psi že se nemůže nic stát a fakt chvilková nepozornost a neštěstí je na světě a já si to vyčítám že jsem měl být opatrnej,ach jo,takovej to byl hodnej pejsek a všechno mi rozuměl/ od malička spal v mý posteli.../

Krajčovič
napsal(a):
Kulišákovi je podle majitelky feny 3 měsíce, má malinký zoubky a když to pustil na chodbě tak to bylo tak 8 cm hovínko a zatím pouští loužičky jak ho napadne ale to ho časem odnaučím, máme zahradu tak s ním půjdu ven, no po zkušenostech co se mi stalo nenechám psa ani minutu bez dozoru. i doma na zahradě sice ho nesvážu obojkem ale jedním okem stálej dohled, tohle měl ale i Beníček ale usoudil sem když má na zahradě brácha taky tři malý psi že se nemůže nic stát a fakt chvilková nepozornost a neštěstí je na světě a já si to vyčítám že jsem měl být opatrnej,ach jo,takovej to byl hodnej pejsek a všechno mi rozuměl/ od malička spal v mý posteli.../
To není 3měsíční štěně. Buď kecáte vy nebo ta majitelka feny.

Krajčovič
napsal(a):
Proč máte potřebu vyrývat v tak hnusný chvíli, já jen opakuju co řekla majitelka, zítra jdu na veterinu a tam určí jeho stáří, já si myslím že má jen 2 měsíce,co dodat
Majitelka neví, jak staré štěně fena má... Tak to jsem zvědavá, jaký věk veterinář určí. Myslím, že nemá ani ty 2 měsíce.
uiiii

XXX.XXX.40.33
Krajčovič
napsal(a):
Proč máte potřebu vyrývat v tak hnusný chvíli, já jen opakuju co řekla majitelka, zítra jdu na veterinu a tam určí jeho stáří, já si myslím že má jen 2 měsíce,co dodat
Sem pro útěchu moc nechoďte... nejlíp si sám vyhledat nějaké rady jak to emočně zvládat. A uvědomit si, že každý musí umřít, je neštěstí když odejde mladý pejsek, ale duše přicházejí a odcházejí, tak to je. Důležité je, že se s vámi měl krásně.
Víte to bylo tak v tom šoku jsem začal hledat vhodný štěně který je podobnýmu tomu co mi umřel a našel jsem štěnátka k darování tak jsem tam ihned jel a telefonem si ověřil adresu, já nevím co po mně chcete, dorazil jsem na tu adresu a tam byla stará babička 77 let, po telefonu jsem mluvil s její dcerou která byla v práci ,vyborně jsem si s ní promluvil, měla tam 4 štěnátka 2 si přede mnou odvezli,protože na inzerátu jich bylo 6.Já mám pro pejska zázemí, rodinný dům se zahradou a určitě se o něj perfektně postarám, já nemůžu za náhodu která se stala a i když se z toho obvinuju není to moje vina pravděpodobně, psi co viděj na zemi prostě zkoušej sežrat, nevím proč když má doma pamlsky všeho druhu.

Podle té fotky v autě je to docela velký pes, žádná úplná miniatura do kapsy - byl 6 m od vás a nevšiml jste si, že se dusí?
Dusící se zvíře většinou urputně bojuje.
Dík za Vaše slova, já jsem prostě v šoku,toto se nemělo stát, zdravýmu čipernýmu pejskovi,doma když něco polkl a dávil se tak jsem mu to rychle vyndal z tlamičky, no v osudový okamžik jsem na něj neviděl a nevěděl co se děje, prostě chudák měl smůlu,kdyby aspon ke mně přiběhl,ach jo neštěstí a já se klepu nervama i když mám doma malý štěnátko, to si spokojeně vrní u mě u nohou a spinká.Musím si zvykat na nový život a starost o malý štěnátko zažene ten smutek, snad.

A že vás napadla zrovna ifauna...se tady tak hezky svěřit úplně nově na diskusním fóru s takovým příběhem...to je opravdu tak hezké...
Štěnátko vám vrní u nohou...no, to většinou dělají kočky...třeba by to chtělo ještě jednu housku se salámem, kdyby to náhodou byl žaludek. Váš.
Já nedokážu pochopit když se tu svěřím s neštěstím co se přihodilo jak někdo může být krutý,holt obrázek o některých lidech ale vím že jsou i hodní lidé.Proč ifauna, prostě jsem dal dotaz googlu a napsal jsem to.Nikdy jsem na tomto webu nebyl.
uiiii

XXX.XXX.40.33
napsal(a):
A že vás napadla zrovna ifauna...se tady tak hezky svěřit úplně nově na diskusním fóru s takovým příběhem...to je opravdu tak hezké...
Štěnátko vám vrní u nohou...no, to většinou dělají kočky...třeba by to chtělo ještě jednu housku se salámem, kdyby to náhodou byl žaludek. Váš.
Smrt trollům a roztleskávačům voní, na tato vlákna reagují všichni, budí to emoce a často dojde i k táhlým hádkám. A co je nejdůležitější, mají hlavní slovo, a je na ně upřená veškerá pozornost.
Je pravda, že u Ivana je to celé takové podivné. Jestli zadavatele překvapuje, kam se diskuze ubírá, nevím co čekal, když píše veřejně
Cítím tam podprahově takový tlak na to, že "nemá cenu žít kvůli zvířeti" aby si člověk hned řekl že zvíře nemá hodnotu a je nahraditelné. Jojo, i tímhle směrem se mé myšlenky ubírají. Barva mu netekla? To už moc plácám, ale mám s těmito důmyslnými "hrami" zkušenost

uiiii
napsal(a):
Smrt trollům a roztleskávačům voní, na tato vlákna reagují všichni, budí to emoce a často dojde i k táhlým hádkám. A co je nejdůležitější, mají hlavní slovo, a je na ně upřená veškerá pozornost.
Je pravda, že u Ivana je to celé takové podivné. Jestli zadavatele překvapuje, kam se diskuze ubírá, nevím co čekal, když píše veřejně
Cítím tam podprahově takový tlak na to, že "nemá cenu žít kvůli zvířeti" aby si člověk hned řekl že zvíře nemá hodnotu a je nahraditelné. Jojo, i tímhle směrem se mé myšlenky ubírají. Barva mu netekla? To už moc plácám, ale mám s těmito důmyslnými "hrami" zkušenost
Jak jste přišel (přišla) na Ivana?

Krajčovič
napsal(a):
Víte to bylo tak v tom šoku jsem začal hledat vhodný štěně který je podobnýmu tomu co mi umřel a našel jsem štěnátka k darování tak jsem tam ihned jel a telefonem si ověřil adresu, já nevím co po mně chcete, dorazil jsem na tu adresu a tam byla stará babička 77 let, po telefonu jsem mluvil s její dcerou která byla v práci ,vyborně jsem si s ní promluvil, měla tam 4 štěnátka 2 si přede mnou odvezli,protože na inzerátu jich bylo 6.Já mám pro pejska zázemí, rodinný dům se zahradou a určitě se o něj perfektně postarám, já nemůžu za náhodu která se stala a i když se z toho obvinuju není to moje vina pravděpodobně, psi co viděj na zemi prostě zkoušej sežrat, nevím proč když má doma pamlsky všeho druhu.
Takže jste si pořídil(a) štěně neznámého věku a původu. Očkované, odčervené a čipované?

napsal(a):
Bingo!👍
uiiii

XXX.XXX.40.33
napsal(a):
Chtěl jsem napsat Vasil, ale Ivan je lepší.

napsal(a):
Takže jste si pořídil(a) štěně neznámého věku a původu. Očkované, odčervené a čipované?
A není to jedno, když už se narodilo? Očkování a odčervení doufejme bez následků dožene. Čip dostane. Hlavní je, že je podobné pejsovi zadavatele a on se o něj rád postará a vychová z něj správného parťáka a to je to, oč tu běží....myslím si teda já.
napsal(a):
A není to jedno, když už se narodilo? Očkování a odčervení doufejme bez následků dožene. Čip dostane. Hlavní je, že je podobné pejsovi zadavatele a on se o něj rád postará a vychová z něj správného parťáka a to je to, oč tu běží....myslím si teda já.
"Vahine", asi by to bylo jedno...ale jak píšu vedle, mně přijde, že se zde vyrojilo několik podezřelých témat. Témat, která jsou emočně hodně vypjatá, rozpoutávají vášně...nechci nikomu ubližovat, ale moc tomu všemu nevěřím...

fikovnice
napsal(a):
"Vahine", asi by to bylo jedno...ale jak píšu vedle, mně přijde, že se zde vyrojilo několik podezřelých témat. Témat, která jsou emočně hodně vypjatá, rozpoutávají vášně...nechci nikomu ubližovat, ale moc tomu všemu nevěřím...
Rozumím, četla jsem, ovšem nevím proč, ale instinktivně se domnívám, že tohle je skutečný příběh...no ale jasně mohu se mýlit...🤷♀️
napsal(a):
Rozumím, četla jsem, ovšem nevím proč, ale instinktivně se domnívám, že tohle je skutečný příběh...no ale jasně mohu se mýlit...🤷♀️
Uvidíme, třeba se diskuze ještě někam posune...
Já nemám ten program na rozpoznávání fotek. Kdybych měla, tak jím ty fotky proženu.
fikovnice
napsal(a):
Uvidíme, třeba se diskuze ještě někam posune...
Já nemám ten program na rozpoznávání fotek. Kdybych měla, tak jím ty fotky proženu.
Nemusíte mít program, prostě si to vyhledejte googlem a on najde, jestli ty fotky jsou i jinde. Tyhle, podle všeho, skutečně jsou jen tady.

napsal(a):
Třeba ano. Já tomu všemu nevěřím. Ale můžu se mýlit.

napsal(a):
Třeba ano. Já tomu všemu nevěřím. Ale můžu se mýlit.
Zase mě to odhlásilo dřív. Chtěla jsem ještě napsat, že se tady snažíme o osvětu - jako, že se štěňata nedávají dříve než v 7 týdnech a že jsou očkovaná, odčervená a čipovaná. Což tady asi neproběhlo.

Vzal tu někdo (kromě Vahine) v potaz, že pán možná opravdu přišel o psa? A že by to chtělo trochu té empatie? A pokud už pochybuji o reálnosti příběhu, nebo stáří nového štěněte, o tom, odkud je, zda je čipované a očkované (a ano, i já o tom dost pochybuji), tak je někdy vhodnější tyhle komenty skousnout a prostě držet hubu? Osvěta za každou cenu nutná fakt není. Ne v citlivých tématech.

napsal(a):
Vzal tu někdo (kromě Vahine) v potaz, že pán možná opravdu přišel o psa? A že by to chtělo trochu té empatie? A pokud už pochybuji o reálnosti příběhu, nebo stáří nového štěněte, o tom, odkud je, zda je čipované a očkované (a ano, i já o tom dost pochybuji), tak je někdy vhodnější tyhle komenty skousnout a prostě držet hubu? Osvěta za každou cenu nutná fakt není. Ne v citlivých tématech.
Asi jsem cynik a introvert, ale nikdy jsem tady nepsala, když jsem přišla o kocoura nebo koně. A pokud bych v této situaci zvažovala smysl žití, oslovila bych psychologa. Můj názor.

V jiných diskuzních kategoriích na ifauně - třeba na Okrasném ptactvu - občas padne otázka, zda by kategorii nešlo rozdělit na dvě části: chovatelé a laici. Dlouho mi to přišlo zbytečné, ale poslední dobou to považuji za výborný nápad.
Plně rozumím tomu, že někdo, kdo tady má nějakou diskuzní historii, si posteskne nad smrtí svého zvířete, proti tomu tady nikdo nic přece nemá.
Ale pisatel bez historie, co mu jeden den psa zákeřně udusil ořech šest metrů od něj, zatímco on klidně popíjel kávu, je z toho zhroucený, snědl jen dvě housky se salámem a druhý den má ale hned divné tříměsíční štěnátko, které jako tříměsíční vůbec nevypadá....těžko anonymně poskytnout účast.
Je to diskuze.
Možná by se to opravdu mělo zase rozdělit.
Čím je člověk starší a zkušenější, tím hůře snáší výlevy typu - mám psa prolezlého rakovinou, poraĎte, zda ho utratit - nick jméno a číslo...štěkanátko si v noci zlomilo nohu, kost tedy nečouhá, masírujeme mu to, teď spinká, na veta nemáme peníze, myslíte, že se to zahojí?, blabla....je to prostě těžké.
Na rádobyodborném diskuzním fóru chovatelů dost k ničemu.

Správně repto, těžko anonymně poskytnout účast. Tak mu ji holt neposkytnu. Jak jednoduché.
Nejsem fňukna a výlevy typu "byl pro mě jako dítě, nemůžu bez něj dál žít" mě nechávají poměrně chladnou. Prostě to přejdu, není to můj styl.
A dobře víte (někteří), že umím být sarkastická, až to hezké není. Jenže taky razím heslo, že do mrtvol se nekope. A já prostě nevím, jestli tadyhle pán Krajčovič není ona "mrtvola". Tak nekopu. Pokud se odkope, pak si kopnu.

Mrtvola/nemrtvola - jak se to pozná?
Na to není žádný algoritmus, každý si obsah vyhodnotí individuelně - to není nic špatného.
Vy když nevíte, nekopete, to je v pořádku.
Já, pokud mi přijde něco podivné tak, že je to těžko k uvěření, na základě svých zkušeností primárně nevěřím a mohu se i sarkasticky podivit.
Je to diskuze, nikoliv v tomto případě hledání jakési pravdy a správnosti. Pokud ten pes na ořech opravdu zemřel, teď už na základě příspěvků v diskuzi mrtvější nebude.

napsal(a):
V jiných diskuzních kategoriích na ifauně - třeba na Okrasném ptactvu - občas padne otázka, zda by kategorii nešlo rozdělit na dvě části: chovatelé a laici. Dlouho mi to přišlo zbytečné, ale poslední dobou to považuji za výborný nápad.
Plně rozumím tomu, že někdo, kdo tady má nějakou diskuzní historii, si posteskne nad smrtí svého zvířete, proti tomu tady nikdo nic přece nemá.
Ale pisatel bez historie, co mu jeden den psa zákeřně udusil ořech šest metrů od něj, zatímco on klidně popíjel kávu, je z toho zhroucený, snědl jen dvě housky se salámem a druhý den má ale hned divné tříměsíční štěnátko, které jako tříměsíční vůbec nevypadá....těžko anonymně poskytnout účast.
Je to diskuze.
Možná by se to opravdu mělo zase rozdělit.
Čím je člověk starší a zkušenější, tím hůře snáší výlevy typu - mám psa prolezlého rakovinou, poraĎte, zda ho utratit - nick jméno a číslo...štěkanátko si v noci zlomilo nohu, kost tedy nečouhá, masírujeme mu to, teď spinká, na veta nemáme peníze, myslíte, že se to zahojí?, blabla....je to prostě těžké.
Na rádobyodborném diskuzním fóru chovatelů dost k ničemu.
Ale ifauna má k odbornosti dost daleko. Je to prostě normální internetová žvanírna, kde hlavním tématem je zvíře. Zvlášť u psů patrné. Semele se tu vše, od polívky po válku. Nevím, proč by si pán nemohl valít srdíčko, když má trápení - ostatně bylo to tu už víckrát.
napsal(a):
Zase mě to odhlásilo dřív. Chtěla jsem ještě napsat, že se tady snažíme o osvětu - jako, že se štěňata nedávají dříve než v 7 týdnech a že jsou očkovaná, odčervená a čipovaná. Což tady asi neproběhlo.
Ruku na srdce - máte ze své praxe dojem, že takto osvěta vážně funguje?
Podle mě je to naprosto typický příklad laika, kterému umře pes a do druhýho dne má novýho - od kohokoliv. Takoví lidi nepřemýšlí, esi je napálí nějaká množka (a často právě tento typ lidí za tři dny brečí u veterináře s parvou). Prostě jdou a vyberou to, co je nejblíž (a nejlevněji).
Já tomu prostě věřím, no. Protože jsem toho ve svojí praxi slyšela tolik stejného..
To, že my si tu žijeme v nějaké sociální bublině, vůbec neznamená, že tam venku není kvantum lidí, kteří stále přemýšlí stylem třicet let zpátky. A holt se tady občas nějaký náhodný kolemjdoucí vyskytne.

impact
napsal(a):
Podle mě je to naprosto typický příklad laika, kterému umře pes a do druhýho dne má novýho - od kohokoliv. Takoví lidi nepřemýšlí, esi je napálí nějaká množka (a často právě tento typ lidí za tři dny brečí u veterináře s parvou). Prostě jdou a vyberou to, co je nejblíž (a nejlevněji).
Já tomu prostě věřím, no. Protože jsem toho ve svojí praxi slyšela tolik stejného..
To, že my si tu žijeme v nějaké sociální bublině, vůbec neznamená, že tam venku není kvantum lidí, kteří stále přemýšlí stylem třicet let zpátky. A holt se tady občas nějaký náhodný kolemjdoucí vyskytne.
Byla jsem onehdá se štěnětem na očkování na takové obyčejné vesnické veterině, hlavní náplní jsou tady krávy, k tomu doplňkově je pár hodin týdně k dispozici ordinace, kam chodí místní se psy a kočkami. Docela mě překvapilo, jak mě vet chválil, že je moje štěně očkované, a navíc očkované správně, že to tady moc často nevidí. Takže asi tak. A to si myslím, že těch “vesnických (ne)plánovaných dvorkových nehod” už není tolik jako dřív, zahrady už neokupují UČP, ale plemena (a “plemena”).
K tomu zbytku se nechci moc vyjadřovat, jen řeknu, že se mi některé příspěvky zdají poněkud nevkusné…

impact
napsal(a):
A tak třeba si to přečte někdo další z toho kvanta venku...
napsal(a):
Mrtvola/nemrtvola - jak se to pozná?
Na to není žádný algoritmus, každý si obsah vyhodnotí individuelně - to není nic špatného.
Vy když nevíte, nekopete, to je v pořádku.
Já, pokud mi přijde něco podivné tak, že je to těžko k uvěření, na základě svých zkušeností primárně nevěřím a mohu se i sarkasticky podivit.
Je to diskuze, nikoliv v tomto případě hledání jakési pravdy a správnosti. Pokud ten pes na ořech opravdu zemřel, teď už na základě příspěvků v diskuzi mrtvější nebude.
A co vám přijde divný, že nejde, aby se pes udusil ořechem? No před 14 dny jsem byla na pohřbu 33letýmu kamarádovi, kterej se udusil kouskem masa. Nikoho nenapadlo, že když půjde na oslavu a dá si prase, že mu to bude osudný. A taky tam bylo kolem plno lidí, jenže on šel kousek stranou a pak už ho našli, jak leží a má pěnu u pusy. Takže naprosto chápu, že si toho pán vůbec nemusel všimnout.

Huskyjanina
napsal(a):
A co vám přijde divný, že nejde, aby se pes udusil ořechem? No před 14 dny jsem byla na pohřbu 33letýmu kamarádovi, kterej se udusil kouskem masa. Nikoho nenapadlo, že když půjde na oslavu a dá si prase, že mu to bude osudný. A taky tam bylo kolem plno lidí, jenže on šel kousek stranou a pak už ho našli, jak leží a má pěnu u pusy. Takže naprosto chápu, že si toho pán vůbec nemusel všimnout.
Upřímnou soustrast.

A co vám přijde divný, že nejde, aby se pes udusil ořechem?
Seďte klidně na židli, čtěte bibli, tam to všechno je.....Tedy v tomhle případě ne bibli, ale Heriota. Jeden příběh - pes ( asi kolie ) se dusil tenisákem, ani Heriot, který se u toho vyskytl, si s tím nevěděl rady, pokusy o vytažení selhávaly. V posledním zoufalství míček z krku vyrazil ránou na krk. Bylo to o fous a ani veterinář nemusel psa zachránit, kdyby se nevyskytl, tak se pes najisto udusil uprostřed plačící rodiny.
( Jinak sousedům se nedávno udusil indický běžec, když chtěl schlamstnout příliš velkého slimáka )
Ať už se příběh ze zadání stal nebo ne, přínosný může být v tom, že malý pes se ořechem může udusit, než bys řekl švec.
A k tomu očkování, či spíš neočkování malého štěněte - před 30 - 35 lety odcházela štěňata neočkovaná i z kvalitních chov. st. Očkovala se až u nového majitele. Bylo to normální, ba co dím standardní ( což je asi totéž :-)) ). Není se proč divit, že štěňata ze dvorka čeká první očkování také až....
Huskyjanina
napsal(a):
Vůbec se nemusil udusit ořechem. Dusící se pes bude dělat nejspíš docela randál a dost možná se bude motat směrem k pánečkovi a hledat pomoc. A nevím, jak psi jiných lidí, ale já jsem přesvědčena o tom, že by pro mě minimálně část mojí smečky přiběhla, kdyby se na dvoře dělo něco divného. Takže je zvláštní, že na jeho boj o život nereagovali ostatní psi.
A je tím pádem dost možné, že ho kleplo vedrem a byl na místě mrtev. Tak nedávno přišla jedna naše rodina o mladou bígličku. Během pár vteřin byla mrtvá - dle následného vyšetření zřejmě infarkt. Takže ten ořech mohl být v hubě třeba čirou náhodou..
Huskyjanina - upřímnou soustrast.

Huskyjanina
napsal(a):
Děkuju. Byl to hroznej šok Soused a výbornej kamarád. Každej ho tu ve vsi měl rád, komukoliv pomohl. A taková blbá náhoda a už není. Takže tomu věřím, že se pejsek mohl udusit.
To je mi opravdu moc líto, taková hloupá nehoda… 🥺
K těm psům - mně se pes dusil jednou, žádné hlasité zvuky u toho nevydával. Byl evidentně v šoku, vypadal trochu jako podobně jako když mu začínal epileptický záchvat, ale intuitivně jsem věděla, že záchvat to není. Napadlo mě podívat se mu do krku a skutečně tam měl uvízlé těleso. Panikařil a byl v šoku. Umím si představit, že kdybych ho byla bývala neměla dva metry od sebe, mohlo to dopadnout špatně...

Huskyjanina
napsal(a):
Jo neznámýho původu, dnes jsme ale byli na veterině na odčervení a příští týden už mám objednávku na očkování kompletní.Můj pejsek má 1,2 Kg.

Krajčovič
napsal(a):
Jo neznámýho původu, dnes jsme ale byli na veterině na odčervení a příští týden už mám objednávku na očkování kompletní.Můj pejsek má 1,2 Kg.
A odhadovaný věk?

Huskyjanina
napsal(a):
Děkuju. Byl to hroznej šok Soused a výbornej kamarád. Každej ho tu ve vsi měl rád, komukoliv pomohl. A taková blbá náhoda a už není. Takže tomu věřím, že se pejsek mohl udusit.
Strašné, Huskyjana držte se! 🌷mám stejně staré mladší dítě....nepředstavitelné 😪 upřimnou soustrast 🌷
Krajčovič
napsal(a):
Víte, oni ti lidi porušili zákon na ochranu zvířat proti týrání. A to hned v několika bodech. A ony ty zákony nejsou vymyšlený jen tak pro prudu, ale proto, že chrání primárně ty zvířata..
Každopádně ať je pejsek zdravý a žije aspoň do patnácti let.
napsal(a):
No a teď budu asi za tu zlou já...
Ty jsi teď bolavá, je to naprosto pochopitelné a srozumitelné a možná ani netušíš, jak s Tebou soucítím a jak si to umím představit.
Jenže jako bolavá teď vidíš obdobné situace zatížené svým subjektivnem. To, prosím, není žádná kritika, jen fakt.
Jinak celé to pročítat znovu nebudu, ale myslím, že nějaké vyloženě nevhodné příspěvky zde nejsou. To, že jsem třeba já napsala, že mi to vlákno přijde podivné (a měla jsem opravdu na mysli, že mám určité pochyby o pravdivosti příběhu), snad není hřích...a stejně či podobně se vyjadřovali i jiní. Alespoň se tak domnívám. Já sama za sebe jsem kolikrát se snažila klidnit rozbouřenou iFAUNU (snad si to vybavíš) a i teď mi nedělá nejmenší problém se zadavateli omluvit, pokud jsem se já nějak mýlila.
Co chcete vidět mýho mrtvýho pejska, tak prosím a nový štěně jsem si pořídil ihned z inzerátu abych nezešílel smutkem za mým miláčkem.
Krajčovič
napsal(a):
Co chcete vidět mýho mrtvýho pejska, tak prosím a nový štěně jsem si pořídil ihned z inzerátu abych nezešílel smutkem za mým miláčkem.
...a je to opravdu smutné a velmi bolavé (je zde vlákno "Jak se vysmutnit?" - tam si lze přečíst, jak jsme se vyrovnávali s odchody našich čtvernožců). Věřím, že nové štěnítko si už našlo místečko ve Vašem srdci a zemřelý pesan má stejně už svůj otisk ve Vás navždy!

Čekala jsem, kdo mi předhodí, že nejsem objektivní.
No, věř, že tenhle postoj nemám proto, že jsem přišla o psa. U témat o smrti mi prostě svědomí nedovolí shazovat, zpochybňovat a poučovat. Nedělám to ze zásady, ať mám psa, nebo ne.
Tak si představ, jak ti bylo, když odešel Floky. A někdo by naklusal s přednáškou o tom, jak jsi podpořila množku, když sis ho pořídila a že kecáš, ať jdeš za psychiatrem a bla bla bla, cokoliv. Jen pro tu představu, jak ti bylo a jak BY ti bylo.
napsal(a):
No, věř, že tenhle postoj nemám proto, že jsem přišla o psa. U témat o smrti mi prostě svědomí nedovolí shazovat, zpochybňovat a poučovat. Nedělám to ze zásady, ať mám psa, nebo ne.
Tak si představ, jak ti bylo, když odešel Floky. A někdo by naklusal s přednáškou o tom, jak jsi podpořila množku, když sis ho pořídila a že kecáš, ať jdeš za psychiatrem a bla bla bla, cokoliv. Jen pro tu představu, jak ti bylo a jak BY ti bylo.
Ach jo...
Ale já nepsala nic o množce, o psychiatrovi, atd. atd. Fakt ne...a myslím, že zrovna my dvě se nemusíme hádat. Nijak jsem Tě nekritizovala, zadavateli jsem se omluvila (a tu omluvu myslím smrtelně vážně).
napsal(a):
Jo, a NEBYLA bych velmi pravděpodobně objektivní. To píšu za sebe, jak se znám. Byla jsem bolavá a citlivá.

fikovnice
napsal(a):
Ach jo...
Ale já nepsala nic o množce, o psychiatrovi, atd. atd. Fakt ne...a myslím, že zrovna my dvě se nemusíme hádat. Nijak jsem Tě nekritizovala, zadavateli jsem se omluvila (a tu omluvu myslím smrtelně vážně).
Nehádám se, jen výjimečně obhajuju svůj postoj, což nedělám často
Nevztahuj to o množce na sebe, byl to příklad, pro dokreslení. Ani já to od tebe neberu jako kritiku, jen jako tvůj názor a jsem s tím v pohodě, i když třeba nesouhlasím. A už jsem myslím svoje řekla a stačilo.
napsal(a):
Nehádám se, jen výjimečně obhajuju svůj postoj, což nedělám často
Nevztahuj to o množce na sebe, byl to příklad, pro dokreslení. Ani já to od tebe neberu jako kritiku, jen jako tvůj názor a jsem s tím v pohodě, i když třeba nesouhlasím. A už jsem myslím svoje řekla a stačilo.
Já dtto...

Huskyjanina
napsal(a):
Upřímnou soustrast. Hrozně.
Člověk svému osudu neuteče a je dobře, že neví dne ani hodiny....

Krajčovič
napsal(a):
Už jsem asi stará a divná a nehodící se do tohoto světa, ale nesdílela bych fotky svého uhynulého zvířete (ani si neumím představit, že bych ho fotila). Tak ať vám nové štěně dělá jen radost.
uiiii

XXX.XXX.40.33
Já se taky omlouvám. Poslední dobou potkávám tolik provokatérů, že už bych se nedivil ničemu. Já osobně si neumím představit, že bych na internetové diskusi sdílel popis toho, jak pejsek odešel a čekal útěchu, ale věřím, že mnozí to tak mají. (popravdě mě ta fotodokumentace trochu děsí, ale neberte si to, i za tento komentář se omlouvám)
Děkuji za tu soustrast, já mýho pejska bral jako dítě a já mám pocit že mi umřelo dítě, zdravý a veselý, který mně milovalo a já zas jej.Co my si užili za legrace, každej den,proto představa bez 4 nohýho kamaráda byla pro mě zdrcující a tak dlouho jsem hledal až jsem našel a nebyla to žádná množírna, ale stará babička na vesnici věku 78 let a čiperná byla a velmi hodná, vyprávěl jsem jí co se mi stalo a i ona byla smutná a řekla tohle štěnátko Vám určitě udělá radost a samozřejmě že já se postarám o štěnátko aby všechno mělo nejen k jídlu ale i ke zdraví a kopec srandy, hned jsem sehnal krabici vypolstroval ji ručníkem a hned spal krásně.A dbes na veterině mi štěně odčervili a za týden bude očkované.
Krajčovič
napsal(a):
Děkuji za tu soustrast, já mýho pejska bral jako dítě a já mám pocit že mi umřelo dítě, zdravý a veselý, který mně milovalo a já zas jej.Co my si užili za legrace, každej den,proto představa bez 4 nohýho kamaráda byla pro mě zdrcující a tak dlouho jsem hledal až jsem našel a nebyla to žádná množírna, ale stará babička na vesnici věku 78 let a čiperná byla a velmi hodná, vyprávěl jsem jí co se mi stalo a i ona byla smutná a řekla tohle štěnátko Vám určitě udělá radost a samozřejmě že já se postarám o štěnátko aby všechno mělo nejen k jídlu ale i ke zdraví a kopec srandy, hned jsem sehnal krabici vypolstroval ji ručníkem a hned spal krásně.A dbes na veterině mi štěně odčervili a za týden bude očkované.
Jak jsem Vám psala výše, třeba by Vám aspoň trošku pomohlo to naše zdejší vlákno "Jak se vysmutnit?" Zakládala jsem je já...a věřte, že je to rok a půl od smrti Flokyho a pořád s tím nejsem srovnaná... I teď se mi otevřela ta stará bolest...
A do toho vlákna začali postupně přispívat lidé, kterým odešel pesan. Mně tehdy pomohlo, co mi lidé odtud psali.
Hlavně si nic nevyčítejte kvůli smrti toho psíka (výčitky mám teď naopak já - že jsem Vám Váš příběh zprvu tak úplně nevěřila). Jsem přesvědčená, že pejsek měl s Vámi krásný život. A ten nový štěkaňátek bude mít určitě také!
Huskyjanina
napsal(a):
Jani, i ode mě přijměte, prosím, upřímnou soustrast.
Jak tu mnohokrát padlo, někdy jsou přátelé i víc než rodina.

Huskyjanina
napsal(a):
Nevím, jestli budu pochopena správně. Při podobných úmrtích jsem říkala, že to ten pánbůh nějak divně přebírá......Až pak jsem jednou slyšela od rozumného člověka, že takto odcházejí lidé, které má pánbůh hodně rád.
Nikdo neví, co by je čekalo........

napsal(a):
Nevím, jestli budu pochopena správně. Při podobných úmrtích jsem říkala, že to ten pánbůh nějak divně přebírá......Až pak jsem jednou slyšela od rozumného člověka, že takto odcházejí lidé, které má pánbůh hodně rád.
Nikdo neví, co by je čekalo........
Jj, něco na téhle úvaze je....už jsem o tom takhle také vícekrát přemýšlela...
Já zdejší web vůbec neznám, pokusím se to vlákno najít a přečíst si to, když tak odkaz nemáte ? , že jen kliknu a budu tam ?Tak nic už jsem si to našel.
napsal(a):
Už jsem asi stará a divná a nehodící se do tohoto světa, ale nesdílela bych fotky svého uhynulého zvířete (ani si neumím představit, že bych ho fotila). Tak ať vám nové štěně dělá jen radost.
Tak mně to přišlo taky divné, když táta našeho prvního psa chtěl vyfotit, když zemřel, abychom měli nějakou památku na něj. Zpětně vidím, že to není pěkná památka a tu fotku nemám ráda. Táta to tak chtěl, tak jsem to udělala. Když pak procházím fotky mého táty, tak jsem zjistila, že dřív se běžně fotili pohřby, tak mám fotky mého táty, kdy jako pětiletý jde za rakví své mámy a spoustu dalších fotech z pohřbů. Kdo ví, proč to tehdy dělali. Dnes je to už asi morbidní a pokud to není celebrita, tak se to už asi vůbec nedělá.
Zadavateli prostě vadí, že se mu nevěří. Já vlastně taky první příspěvek psala o tom, že mi zemřel pes, sice až za měsíc poté, co se to stalo, ale psa jsem začala shánět už druhý den, kdy zemřel. Opět ne kvůli sobě, sama bych spíš potřebovala pauzu a vysmutnit se, ale táta mě hrozně prosil, ať pořídím dalšího. No ale nevzala jsem prvního, co jsem našla, ale protože jsme se neshodli na plemeni, tak jsem nakonec sáhla po "dvorkové nehodě". Jsem ale moc ráda, že jí máme.
uiiii

XXX.XXX.40.33
Mě mrzí že jsem přispěl k tomu, že se to tak vyvinulo, jsem už příliš deformovaný různými nepříjemnými debatami na toto citlivé téma.
Huskyjanina
napsal(a):
Děkuju všem. Ono to je těžký, hlavně pro jeho maminu Jarmilku. Nejhorší je, když člověk pohřbiva svoje dítě. A Orionko, nebojte, pochopila jsem, jak to myslíte.
To máte pravdu, to by nikdo zažít neměl a je to o to horší, když je to taková s prominutím blbost. Kdyby byl nemocný, jel jako blázen a měl autonehodu, ale tohle musí být hrozný šok.

Trickyvoo
napsal(a):
Tak mně to přišlo taky divné, když táta našeho prvního psa chtěl vyfotit, když zemřel, abychom měli nějakou památku na něj. Zpětně vidím, že to není pěkná památka a tu fotku nemám ráda. Táta to tak chtěl, tak jsem to udělala. Když pak procházím fotky mého táty, tak jsem zjistila, že dřív se běžně fotili pohřby, tak mám fotky mého táty, kdy jako pětiletý jde za rakví své mámy a spoustu dalších fotech z pohřbů. Kdo ví, proč to tehdy dělali. Dnes je to už asi morbidní a pokud to není celebrita, tak se to už asi vůbec nedělá.
Zadavateli prostě vadí, že se mu nevěří. Já vlastně taky první příspěvek psala o tom, že mi zemřel pes, sice až za měsíc poté, co se to stalo, ale psa jsem začala shánět už druhý den, kdy zemřel. Opět ne kvůli sobě, sama bych spíš potřebovala pauzu a vysmutnit se, ale táta mě hrozně prosil, ať pořídím dalšího. No ale nevzala jsem prvního, co jsem našla, ale protože jsme se neshodli na plemeni, tak jsem nakonec sáhla po "dvorkové nehodě". Jsem ale moc ráda, že jí máme.
Fotka z pohřbu není totéž jako focení mrtvého. I dnes se pohřby fotí. Je to svého druhu dokumentace události, která k životu patří. Díky tomu, že se fotí pohřby a pohřební průvody ke hřbitovu, zachovaly se cenné fotografie vesnic a měst, protože jinak nikoho nenapadlo je fotit.
Dříve, v devatenáctém a začátkem dvacátého století bylo běžné portrétovat a později i fotit mrtvé. Pěkně upravené, pietně. Byla to vzpomínka, mnohdy jediná hmotně obrazová, na blízkého člověka.

Huskyjanina
napsal(a):
Děkuju všem. Ono to je těžký, hlavně pro jeho maminu Jarmilku. Nejhorší je, když člověk pohřbiva svoje dítě. A Orionko, nebojte, pochopila jsem, jak to myslíte.
Přesně tak, nejhorší je, když člověk přežije své dítě. Mám syny plus minus ve věku vašeho zesnulého kamaráda. Ta myšlenka, přijít o ně, je strašná.
Mamince hodně sil.

Huskyjanina
napsal(a):
..ano není nic horšího než když se rodiče dívají do hrobu svého dítěte, ve své podstatě pro ně normální život konci...hodně sil....

Trickyvoo
napsal(a):
To máte pravdu, to by nikdo zažít neměl a je to o to horší, když je to taková s prominutím blbost. Kdyby byl nemocný, jel jako blázen a měl autonehodu, ale tohle musí být hrozný šok.
..šok je to pokaždé....I když je vaše dítě smrtelně nemocné a vy víte, stejně vás to ochromí...

Nechtěla jsem se k tomu vůbec vyjadřovat, je to smutný příběh, ale zadavatel tady dostal od některých dost na frak. Je to nový člověk, web neznal, chtěl se vysmutnit, jak říká fikovnice. Byl to pro něj šok zážitek a takový člověk je psychicky úplně mimo. a ještě nějaký čas bude,proto sem dal fotky mrtvého psa, protože byl vlastně k tomu vyprovokován.Tady mu nevěřili. Každý člověk je jiný, jinak to nese. Měla jsem vždycky ovčouny a jejich odchod ve stáří jsem brala tak nějak normálně, k životu to patří, vždycky jsem si řekla, jo, prožili jsme spolu fajn život, a než nechat psa trápit, tak raději ho nechat odejít. Je to velký rozdíl, když odejde pes ve stáří anebo náhle mladý, tak, jak se to stalo tady. Vyjímka byla moje nejlepší fena, nejvíc jsme si tak nějak sedli, odešla v 5 letech, taky rychle, byla jsem z toho na dně hodně dlouho, pořád jsem ji viděla, furt v slzách, doma i v práci, v noci jsem nespala, otřesný zážitek. Mám s fenou poslední rok taky dost starostí, na veterině jsme pečení, vaření pokaždé s něčím jiným. Momentálně je po odstranění sleziny, zítra jdeme vyndat stehy, tak snad tady ještě nějaký čas pobude. musím počítat se vším, je jí 11. Ale tak nějak je na to člověk připraven, ale co zažil zadavatel, je úplně jiná situace. Přeju vám hodně radosti a hezkých chvil s novým štěnětem i když budete v myšlenkách u původního pejska, budete srovnávat, taky jsem to tak dlouho měla po smrti té 5-leté. Když umřeli ti staří, brala jsem to úplně jinak.
Taky jsem si mrtvého psa na veterině na stole vyfotila. Ale nikdy nikdo tu fotku neviděl ani neuvidí.
A moje babička měla fotku svého zemřelého dět´átka v rakvičce na stole. Stále ji mám doma.
Dříve bylo hodně běžné si takové věci fotit.
Každý to máme prostě jinak.
Pána i jeho pejska je mi líto. Tak ať nové štěnátko dělá jen radost.

Pro Krajčoviče:
Omlouvám se, že jsem špatně odhadla věrohodnost Vašeho sdělení.
Přeji Vám, abyste brzy překonal ztrátu blízkého parťáka. Je fajn, že Vám bude radost dělat nový pes a ten předchozí, i když tragicky náhle odešel, zůstane nastálo ve vzpomínkách.
Mám vyfocenou moji mrtvou maminku v rakvi. Nepohoršuje mě to, i když kdyby se situace opakovala, už bych na to zřejmě nepřistoupila. Nicméně byla jsem na pohřbu víceméně mimo a když se mě zeptali, zda si budu přát foto, tak jsem tak nějak bezmyšlenkovitě kývla, že ano.
Jak píšu, ani tak mě to nepohoršuje a nepohoršuje mě ani foto mrtvého psíka zde v diskuzi. Smrt holt k životu patří...
A jak jsem už mnohokrát psala, každý to máme jinak, každý smutníme jinak a neexistuje šablona na správné smutnění!
Tak já jsem asi slabší povaha, fotky nikoho mrtvého nemám a nechtěla bych, ani psa, ani lidí...nemohla bych se na ně dívat. Jedinou mrtvou jsem viděla při pohřbu svoji babičku v rakvi ( byla jsem už dospělá ) a už nikdy tohle nezopakuji. U maminky jsem hodně váhala, když jsem jela za ní naposledy do nemocnice kde zemřela a sestra když mě viděla, sama mi doporučila, ať si ji zachovám živou v paměti. Na jednu stranu lituji, že jsem se naposledy nerozloučila, nepolíbila ji...na druhou stranu ji mám v paměti živou.
Zadavateli přeji, aby ztrátu psíka zvládnul, nejlepší je lék čas...bolest zmírní na snesitelnou a potom bude už jen lítost a smutek.
Víte na vině je i můj zdravotní stav. mám šílenou cukrovku už 10 let a píchám si 4 x denně inzulín + všelijaký jiný léky a před 4 měsíci se mi stalo po sprše že jsem slyšel nějak mín a postupem se to zhoršilo až tak že když s někým mluvím musí mluvit dost hlasitě abych ho slyšel,chodím s tím k doktorům a jen se to trochu zlepšilo a hrozí mi nějaká operace aby se to zase zlepšilo....takže já málo slyším a proto jsem si nevšiml, že můj pejsek opodál se dáví ořechem,já si furt vyčítám že jsem tam neměl chodit na návštěvu a můj pejsánek by žil,ted jsem ve stresu a furt se klepu a nemůžu se ani na jeho foto podívat protože mám hned mokrý oči,moje nový štěnátko mi aspon dělá radost, ted spinká u mých nohou pod počítačovým stolem, nějak se mu zalíbibilo to místo a když odejdu z místnosti i na hodinu vždy ho najdu jak se válí pod stolem,novýmu štěnátku dávám lásku co jde a stejně brečím za tím svým co mi tak blbou náhodou umřel,proboha ořechem se zadusit to by mě ani ve snu nenapadlo,já si myslím že na tom ořechu byl sršen nebo včela a jemu se to dostalo do pusy a kouslo ho to a neměl sílu ten ořech vyplivnout, on ho nespolkl, měl ho v puse tak jsem ho našel nataženýho a on chudák asi okamžitě přestal dýchat a srdíčko bít, sám si to neumím vysvětlit co se mu přihodilo za neštěstí během chvilky a že těch pár metrů ke mně nepřiběhl pro pomoc.

fikovnice
napsal(a):
Mám vyfocenou moji mrtvou maminku v rakvi. Nepohoršuje mě to, i když kdyby se situace opakovala, už bych na to zřejmě nepřistoupila. Nicméně byla jsem na pohřbu víceméně mimo a když se mě zeptali, zda si budu přát foto, tak jsem tak nějak bezmyšlenkovitě kývla, že ano.
Jak píšu, ani tak mě to nepohoršuje a nepohoršuje mě ani foto mrtvého psíka zde v diskuzi. Smrt holt k životu patří...
A jak jsem už mnohokrát psala, každý to máme jinak, každý smutníme jinak a neexistuje šablona na správné smutnění!
Přesně tak, smrt je součástí života, ať si to chceme přiznat nebo ne. Spousta lidí se smrt snaží vytěsnit, já kdysi dávno taky. Hlavně po porodu dětí, to je člověk vždycky citlivější. Nejhorší jsou poznámky tetiček na pohřbech typu jen se na toho mrtvého proboha nedívej, bude se ti o něm zdát. No, dnes už vím, že přijde chvíle, že to mrtvého blízkého chtít vidět budete, protože do poslední chvíle nevěříte a potřebujete se s tím srovnat. A pokud se vám o něm bude zdát, tak to není žádná tragédie, spíš naopak. Aspoň já to tak vnímám.
Krajčovič
napsal(a):
Víte na vině je i můj zdravotní stav. mám šílenou cukrovku už 10 let a píchám si 4 x denně inzulín + všelijaký jiný léky a před 4 měsíci se mi stalo po sprše že jsem slyšel nějak mín a postupem se to zhoršilo až tak že když s někým mluvím musí mluvit dost hlasitě abych ho slyšel,chodím s tím k doktorům a jen se to trochu zlepšilo a hrozí mi nějaká operace aby se to zase zlepšilo....takže já málo slyším a proto jsem si nevšiml, že můj pejsek opodál se dáví ořechem,já si furt vyčítám že jsem tam neměl chodit na návštěvu a můj pejsánek by žil,ted jsem ve stresu a furt se klepu a nemůžu se ani na jeho foto podívat protože mám hned mokrý oči,moje nový štěnátko mi aspon dělá radost, ted spinká u mých nohou pod počítačovým stolem, nějak se mu zalíbibilo to místo a když odejdu z místnosti i na hodinu vždy ho najdu jak se válí pod stolem,novýmu štěnátku dávám lásku co jde a stejně brečím za tím svým co mi tak blbou náhodou umřel,proboha ořechem se zadusit to by mě ani ve snu nenapadlo,já si myslím že na tom ořechu byl sršen nebo včela a jemu se to dostalo do pusy a kouslo ho to a neměl sílu ten ořech vyplivnout, on ho nespolkl, měl ho v puse tak jsem ho našel nataženýho a on chudák asi okamžitě přestal dýchat a srdíčko bít, sám si to neumím vysvětlit co se mu přihodilo za neštěstí během chvilky a že těch pár metrů ke mně nepřiběhl pro pomoc.
Mě to totiž napadlo jako první, jestli ho spíš něco neštíplo, ale to by tak rychlé asi nebylo. Klidně mohl to být i ten infarkt. Možná, i kdybyste to přímo viděl, pomocí byste mu ani tak nedokázal. Nepočítejte si to, třeba se mu stalo něco, s čím by mu nedokázal pomoct ani veterinář. Chápu vás, mně umřel nečekaně v listopadu devítiletý pes. Během pár hodin večer zdravý pes byl do rána mrtvý. Dodnes nechápu, co se mu stalo. Veterinář si myslel infarkt a my si občas myslíme, že se otrávil. Týden před tím noc co noc v ulici ječely kuny, tak jsem si říkala, jestli někomu neruply nervy a něco nenastražil a náš pes to omylem snědl, ale veterinář říkal, že běžné jedy nejsou tak rychlé. Já si třeba vyčítám, že jsem taky mohla třeba provádět masáž srdce, ale všichni jsme si mysleli včetně veterináře, že mu jen něco nesedlo a pozvracel se.
fikovnice
napsal(a):
Když umřela máma, před pohřbem jsem jí v rakvi neviděla a celou dobu jsem měla pochyby, zda tam vůbec je ona, jestli jí oblékli do toho, co jsem jim dala. Na tátu jsem se už podívala. Vypadal jakoby spal. Nijak mě to nepoznamenalo. Asi mě to spíš uklidnilo. Každý říká, že by ho mrtvého vidět nechtěl, ale nechápu, co to vlastně na věci mění, živého ho už stejně nikdo neuvidíme.
Jen nechci aby můj poslední příspěvek vyzněl cynicky. Oba rodiče oplakavám, mámu už roky, co mi jí vzal alzeihamer a tátu už víc jak měsíc. Byli to mí kamarádi. Měli jsme podobný smysl při humor a oba byli obětaví a hodní. To je už do diskuze, jak se vysmutnit. Skoro každý den si nyní popláču, z počátku každý... Vím, že to chce čas, ale chybět mi už nepřestanou.
Jestli Vás to nepohorší, já se zároven starám o maminku s alzheimerem, mamka bydlí na přízemí já v patře a moje matka má taky alzheimera, občas neví kdo jsem, vstupní dveře musím zamykat aby neodešla z domu, klíče jsem ji vzal, 3 x se ztratila a hledali jsme ji, když jí dám jídlo tak do hodiny zapomněla že jedla, takže mám neustálou starost o ní a ted do toho mi umřel můj milovaný pejsek, ani to už neví že jsem přišel o psa a ptá se dokola co se stalo.Ona žije jen přítomností, neví co se kdy stalo, neví jaký je rok, zapomněla počítat, respektive umí stěží jen do deseti /celý život byla úřednice /, mě zajímá ten vývoj až kam to povede at vím na co se připravit, mamce je 73 let.

Ještě nějaké neštěstí na skladě? Takové věci, pokud je člověk vůbec schopný s někým sdílet, sdílí jen s nejbližšími a nechlubí se na netu.. úroveň vyjadřování jak jedenáctileté dítě a litujte mě, prosím prosím?

napsal(a):
Ještě nějaké neštěstí na skladě? Takové věci, pokud je člověk vůbec schopný s někým sdílet, sdílí jen s nejbližšími a nechlubí se na netu.. úroveň vyjadřování jak jedenáctileté dítě a litujte mě, prosím prosím?
Možná se nechlubí, ale je zoufalý, unavený, smutný… Nezlobte se, ale Vám by trochu empatie také neškodilo.

napsal(a):
Možná se nechlubí, ale je zoufalý, unavený, smutný… Nezlobte se, ale Vám by trochu empatie také neškodilo.
Když mu zde lidé z praxe napíšou, že by ti musel slyšet, tak si vzpomene, že má cukrovku a je napůl hluchý? A přidá nemocnou maminku? To vám přijde reálné? A ta jeho bolest je taková, že druhý den má štěně neurčitého plemena, honem honem?

napsal(a):
Když mu zde lidé z praxe napíšou, že by ti musel slyšet, tak si vzpomene, že má cukrovku a je napůl hluchý? A přidá nemocnou maminku? To vám přijde reálné? A ta jeho bolest je taková, že druhý den má štěně neurčitého plemena, honem honem?
Tak mně se pes dusil a žádné zvuky nevydával. Dusila jsem se jednou i sama, a taky jsem nebyla schopná volat o pomoc, ba ani dělat jiný rámus, byla jsem ochromená…
Příčina smrti zadavatelova psa mohla být i jiná, ne nutně udušení. Ať to bylo, jak to bylo, nemyslím si, že je nutné to relativizovat nebo hodnotit…

napsal(a):
Já musím říct, že už jsem tady do té diskuze napsala několik příspěvků a zase smazala. Nějak se to ve mě pere...na jednu stranu bych ráda vyjádřila lítost....vím, co to je ztratit pejska, dokonce i vím, co obnáší starost o člověka s Alzheimerem.......na druhou stranu mi přijde zvláštní styl vyjadřování na dospělého chlapa, Opravdu spíš jako děcko....zadavateli omlouvám se, neosočuju, prostě na mě vaše vyjadřování tak působí....hodně zvláštně.
Na jednu stranu si říkám ...chudák chlap....na druhou stranu mi to přijde jako moc neštěstí najednou. A ro jsem typ člověka, co tady skočí na špek skoro každýmu trolíkovi. Že jsem už několikrát třeba i žádala osazenstvo, aby nebylo tak kousavé k nějakému zadavateli.
Prostě moje pocity jsou smíšené....
uiiii

XXX.XXX.40.33
napsal(a):
Nejde jinak, než přistupovat stylem "in dubio pro reo". Pokud vlákno založí člověk se skutečným problémem, pochybnosti se ho zbytečně dotknou, když je to troll, uvedené rady alespoň poslouží jiným, když nic jiného. Pravost nezjistíte většinou jinak než otázkami na tělo, a ty pak poctivého zadavatele odradí. Nejlépe tedy vychází se jim vyhnout
uiiii

XXX.XXX.40.33
napsal(a):
Já musím říct, že už jsem tady do té diskuze napsala několik příspěvků a zase smazala. Nějak se to ve mě pere...na jednu stranu bych ráda vyjádřila lítost....vím, co to je ztratit pejska, dokonce i vím, co obnáší starost o člověka s Alzheimerem.......na druhou stranu mi přijde zvláštní styl vyjadřování na dospělého chlapa, Opravdu spíš jako děcko....zadavateli omlouvám se, neosočuju, prostě na mě vaše vyjadřování tak působí....hodně zvláštně.
Na jednu stranu si říkám ...chudák chlap....na druhou stranu mi to přijde jako moc neštěstí najednou. A ro jsem typ člověka, co tady skočí na špek skoro každýmu trolíkovi. Že jsem už několikrát třeba i žádala osazenstvo, aby nebylo tak kousavé k nějakému zadavateli.
Ale řeknu Vám, jak říkáte, tolik neštěstí najednou. I u té čivavy se zlomenou nohou mi to přišlo takové podivně komplikované, stejně tak u rakoviny střev u psa... A všechno se to vyrojilo takhle rychle po sobě... No já už radši budu preventivně mlčet.

On se zadavatel brzy zjeví a zaplaví nás dalšími detaily 😉
Krajčovič
napsal(a):
Jestli Vás to nepohorší, já se zároven starám o maminku s alzheimerem, mamka bydlí na přízemí já v patře a moje matka má taky alzheimera, občas neví kdo jsem, vstupní dveře musím zamykat aby neodešla z domu, klíče jsem ji vzal, 3 x se ztratila a hledali jsme ji, když jí dám jídlo tak do hodiny zapomněla že jedla, takže mám neustálou starost o ní a ted do toho mi umřel můj milovaný pejsek, ani to už neví že jsem přišel o psa a ptá se dokola co se stalo.Ona žije jen přítomností, neví co se kdy stalo, neví jaký je rok, zapomněla počítat, respektive umí stěží jen do deseti /celý život byla úřednice /, mě zajímá ten vývoj až kam to povede at vím na co se připravit, mamce je 73 let.
Co to obnáší? Obodobí, které popisujete, je asi nejnáročnější. Tedy pořád dokola opakovat ty stejné odpovědi. Ćlověk jí usadí k jídlu a ona za chvíli jde někam jinam, protože zapomene. Dávat pozor, aby neutekla a ano i zapomíná, že už jedla. V tomto obodbí mě nás poznávala vždy, když nás přestala poznávat, tak už neudržela lžíci v ruce a museli jsme jí začít krmit. Pak si už sama nedošla na záchod a přestala skoro úplně mluvit. Nemoc jí diagnostikovali už tak v 65 letech, přesně nevím, zemřela letos v osmdesáti. Už jedla jen kaše a nutridrinky, asi jí nešlo kousat, napít jsem jí dávala injekční stříkačkou. Úplný ležák ale nebyla, vodila jsem jí prostě na záchod, ke stolu, i kousek na vycházku. Občas jsem musela uhnout, že se mě pokusila praštit, když jsem jí chtěla posadit na záchod a pod. Bylo mi jí líto, byla to chytrá ženská, hodná, se smyslem pro humor a skončila takhle. Proto jsem jí "oplakávala" už několik let, když zemřelo i tělo, bylo to sice také těžké, ale na druhou stranu, tohle už opravdu není žádný život. Člověk už ani neví, jestli jí něco nebolí, protože není schopna to říct.
napsal(a):
Já si už taky přijdu jako troll, nejdřív pes, pak za dva měsíce máma a teď táta a to jsem ani nepsala všechno, co nás v poslední době doma potkalo. Říkám si, že ted se to už musí obrátit k lepšímu.
Jinak si myslím, že je lepší se bavit s případným trollem, než se navážet do člověka, který má trápení. Ono to heslovité psaní může být taky tím, že píše na tabletu nebo na mobilu. To je to pro mě taky utrpení psát na displeji, někdy taky píšu zprávy kámoškám v heslech.
napsal(a):
Možná Vás to udiví, ale opravdu jsou na světě lidi, kteří se nemají komu svěřit. Nebo je pro ně těžké ukazovat bolest před blízkými. Možná jim nechtějí ještě přikládat svými starostmi. Možností je spousta.
Pak jsou také (zejména starší) lidi, kteří nemají tušení, jak funguje svět internetu. Nechápou, že už to tu zůstane navždy nebo to, že si to může přečíst doslova kdokoliv. A to nejen lidé empatičtí, ale i lidé, kteří empatii nepoznají, ani kdyby je pleskla lopatou po kebuli.
A ano, opravdu jsou na světě i dospělí lidé s uvažováním a nebo vyjadřováním jedenáctiletých dětí. Nic z toho Vás ale neopravňuje k tomu se k nim chovat neslušně. To je tak těžké to téma prostě přejít?
napsal(a):
Přesně tak, smrt je součástí života, ať si to chceme přiznat nebo ne. Spousta lidí se smrt snaží vytěsnit, já kdysi dávno taky. Hlavně po porodu dětí, to je člověk vždycky citlivější. Nejhorší jsou poznámky tetiček na pohřbech typu jen se na toho mrtvého proboha nedívej, bude se ti o něm zdát. No, dnes už vím, že přijde chvíle, že to mrtvého blízkého chtít vidět budete, protože do poslední chvíle nevěříte a potřebujete se s tím srovnat. A pokud se vám o něm bude zdát, tak to není žádná tragédie, spíš naopak. Aspoň já to tak vnímám.
Taky plně souhlasím a třeba za sny s mými rodiči jsem neskonale vděčná.
impact
napsal(a):
Možná Vás to udiví, ale opravdu jsou na světě lidi, kteří se nemají komu svěřit. Nebo je pro ně těžké ukazovat bolest před blízkými. Možná jim nechtějí ještě přikládat svými starostmi. Možností je spousta.
Pak jsou také (zejména starší) lidi, kteří nemají tušení, jak funguje svět internetu. Nechápou, že už to tu zůstane navždy nebo to, že si to může přečíst doslova kdokoliv. A to nejen lidé empatičtí, ale i lidé, kteří empatii nepoznají, ani kdyby je pleskla lopatou po kebuli.
A ano, opravdu jsou na světě i dospělí lidé s uvažováním a nebo vyjadřováním jedenáctiletých dětí. Nic z toho Vás ale neopravňuje k tomu se k nim chovat neslušně. To je tak těžké to téma prostě přejít?
napsal(a):
"Skeeve", co si tak vybavuji, Vy míváte správné názory, s nimiž souhlasím...
Ale nemyslíte, že tady pan zadavatel dostal už dost naloženo?! I já si dovolila zapochybovat, je-li příběh skutečný, a teď se za ty moje pochyby stydím...
Věřte, že jsou lidé, kteří se nemají komu svěřit. A potřeba sdílet - ať už radost či bolest - je sice individuální, ale do určité míry ji máme každý.

fikovnice
napsal(a):
"Skeeve", co si tak vybavuji, Vy míváte správné názory, s nimiž souhlasím...
Ale nemyslíte, že tady pan zadavatel dostal už dost naloženo?! I já si dovolila zapochybovat, je-li příběh skutečný, a teď se za ty moje pochyby stydím...
Věřte, že jsou lidé, kteří se nemají komu svěřit. A potřeba sdílet - ať už radost či bolest - je sice individuální, ale do určité míry ji máme každý.
Řešili jste logicky ty fotky, že je nemůžete nalézt, čili že budou jeho - je spousta fotek, třeba z fb, které prostě nenajdete, jsou i stránky, na které se dostanu přes vyhledávač a ne http adresu, i když je zadána dle mého správně.. a stačí vám to jako důkaz? Prostě nevěřím tomu stupňování katastrof a neštěstí, jak ve špatném filmu
Trickyvoo
napsal(a):
Já si už taky přijdu jako troll, nejdřív pes, pak za dva měsíce máma a teď táta a to jsem ani nepsala všechno, co nás v poslední době doma potkalo. Říkám si, že ted se to už musí obrátit k lepšímu.
Jinak si myslím, že je lepší se bavit s případným trollem, než se navážet do člověka, který má trápení. Ono to heslovité psaní může být taky tím, že píše na tabletu nebo na mobilu. To je to pro mě taky utrpení psát na displeji, někdy taky píšu zprávy kámoškám v heslech.
No, přesně...já kdybych vypsala, co mě za poslední půlrok potkalo, tak budu královna všech trollů. Prakticky všechny moje noční můry dostaly reálnou podobu.
Ještě mi ke štěstí chyběl pes dlouhodobě na dietě - stačilo lusknout prstama, že jo.
O psaní na mobilu mi nic neříkejte...už asi 14 jsem bez kompu a hóódně si rozmejšlím co napíšu a kam - on mi delší pŕíspěvek klidně trvá i půl hodiny

napsal(a):
Řešili jste logicky ty fotky, že je nemůžete nalézt, čili že budou jeho - je spousta fotek, třeba z fb, které prostě nenajdete, jsou i stránky, na které se dostanu přes vyhledávač a ne http adresu, i když je zadána dle mého správně.. a stačí vám to jako důkaz? Prostě nevěřím tomu stupňování katastrof a neštěstí, jak ve špatném filmu
Nikdo vás nenutí věřit. Přeskočte a život jde dál. Máte tu dost témat, kde se můžete uplatnit.
impact
napsal(a):
🌷❤️

Trickyvoo
napsal(a):
Jako já fakty nechci být za nějakou necitlivku....jak jsem psala, vím čím si člověk prochází, když mu odejde pejsek, se kterým měl hodně "speciální" vztah, vím čím si prochází člověk, co se stará o člověka s demencí....a v žádném případě nechci ranit zadavatelovi city, naopak.....
Upřímně po pročítání zadavatelových příspěvků jsem měla zkraje pocit nebo mám pořád, že to píše hodně mladý kluk, možná ještě nezletilec a ...teď nevím, jak to napsat, opravdu se nechci nikoho dotknout...z těch písmenek popisu té tragédie a následných pár příspěvků bych to odhadla na mladého gaye a nebo minimálně kluka se zženštilou povahou....což není nic špatného.
Ale jak mi to tak nějak nejde k sobě, tak jsem z toho taková rozpačitá.
Ale to je jen můj problém ne zadavatelův.
Samozřejmě vyjadřuju soustrast se ztrátou psího přítele a přeju hodně štěstí a radosti s novým štěňátem. Páče o něj určitě dá alespoň chvílemi zapomenout na zesnulého pejska.
A Krajčoviči...chápu, že se po té zkušenosti o štěňátko budete bát dvojnásob a že ...i jste to psal...že ho budete střežit jako oko v hlavě, ale upřímně...a to říkám jako matka dvou dětí a majitelka již osmého štěněte....nepřehánějte to. To co se stalo, ať už se jednalo o udušení nebo infarkt nebo cokoliv, prostě byla náhoda. Berte to tak, že pokud ten ořech v tlamičce byl náhoda a pejskovi třeba vypovědělo srdíčko, tak jste na to mohl přímo koukat a stejně byste pejskovi nepomohl, pokud se opravdu udusil ořechem, tak to prostě byla nešťastná náhoda. Vím, že slova nějaké anonymní přispěvatelky na Fauně vám případný pocit viny nevypnou, ale je to tak.
Samozřejmě vás nenavádím k tomu, abyste prcka nehlídal....ona štěňata kolikrát vymyslí strašný bejkárny, takže všichni standardně provádíme opatření, aby si štěně svojí dětskou hloupostí a urputností nezpůsobilo újmu, snažíme se vytvořit bezpečné prostředí, ale dávejte pozor, ať vám to nepřeroste přes hlavu, aby se z radosti, kterou přínáší malý psí tvoreček, který časem vyroste v úžasného parťáka, nestala permanentní úzkost, aby se pejskovi něco nestalo......a hlavně aby to nakonec i pejska nějak výrazně neomezilo v jeho psím životě. Třeba právě v tom lítání po zahradě se psími kámoši.
Prostě zkuste si to užívat....člověk neví dne ani hodiny, není nutné pořád myslet na to, co by kdyby, co když se něco stane a tak je fajn užívat si štěstí, když ho člověk má. A štěňátko, bych řekla, že se do kategorie štěstí, dá počítat.
Víte já právě hlídal toho mýho psíka co mi tak blbě umřel jako oko v hlavě a tam u bráchy na zahradě jsem ho nechal bez většího dozoru když tam pelášil závody s jejich psy, mě pak zarazilo že jsem viděl jen ty jejich 2 psy a můj nikde, tak jsem ho začal volat a nic a hned jsem se zvedl a šel ho hledat, odsunul jsem šnůru s prádlem a spatřil jsem ho jak leží nataženej na zemi a ořech v puse, hned jsem k němu přiskočil ořech mu vyndal z tlamičky, ale byl jak hadrová panenka žádnej pohyb žádnej dech žádnej tep srdce a začal jsem mu dávat umělý dýchání a stlačoval prsa, jenže jak jsem se později dozvěděl dělal jsem to blbě, to není stejný jako u lidí....možná jsem ho mohl zachránit, možná to nebylo v silách nikoho, to bude navždy záhada a já abych se z toho nezbláznil pořídil jsem si malinkatý štěnátko ,no a na diskutéry , kteří mi hádaj 11 let ani nebudu reagovat, kdo ví jakým oni oplývaj emočním a hlavně inteligenčním kvocientem, na tykový chytráky vážně nemám žaludek a ani chut, pro mě to jsou jen lúzři a nic víc,a reagovat na ně rozhodně nebudu.Jo nebojte gay rozhodně nejsem, mám dospělou dceru 27 let a zatím nemá dítě tak dědečkem zatím nejsem.Ale tady nejde o to kolik mi a jiný věci, tady se jedná o to že mi umřel nešťastně můj pejsek a chci se s tím nějak srovnat i když to nejde, hledám radu komu se to stalo.Nový štěnátko je myslím spokojené.
Krajčovič
napsal(a):
Víte já právě hlídal toho mýho psíka co mi tak blbě umřel jako oko v hlavě a tam u bráchy na zahradě jsem ho nechal bez většího dozoru když tam pelášil závody s jejich psy, mě pak zarazilo že jsem viděl jen ty jejich 2 psy a můj nikde, tak jsem ho začal volat a nic a hned jsem se zvedl a šel ho hledat, odsunul jsem šnůru s prádlem a spatřil jsem ho jak leží nataženej na zemi a ořech v puse, hned jsem k němu přiskočil ořech mu vyndal z tlamičky, ale byl jak hadrová panenka žádnej pohyb žádnej dech žádnej tep srdce a začal jsem mu dávat umělý dýchání a stlačoval prsa, jenže jak jsem se později dozvěděl dělal jsem to blbě, to není stejný jako u lidí....možná jsem ho mohl zachránit, možná to nebylo v silách nikoho, to bude navždy záhada a já abych se z toho nezbláznil pořídil jsem si malinkatý štěnátko ,no a na diskutéry , kteří mi hádaj 11 let ani nebudu reagovat, kdo ví jakým oni oplývaj emočním a hlavně inteligenčním kvocientem, na tykový chytráky vážně nemám žaludek a ani chut, pro mě to jsou jen lúzři a nic víc,a reagovat na ně rozhodně nebudu.Jo nebojte gay rozhodně nejsem, mám dospělou dceru 27 let a zatím nemá dítě tak dědečkem zatím nejsem.Ale tady nejde o to kolik mi a jiný věci, tady se jedná o to že mi umřel nešťastně můj pejsek a chci se s tím nějak srovnat i když to nejde, hledám radu komu se to stalo.Nový štěnátko je myslím spokojené.
Tak se na ty nevhodné komenty vůči Vám vykašlete. Stejně s tím nic jiného nenaděláte. Já už Vám to uvěřila a Vy si užívejte nové štěkaňátko!
Víte co mě trápí ?
Dnes ráno mi začalo štěnátko Kulišátko blinkat a dávit se, trochu pěny mu šlo z úst, hned jsem startoval auto a veterinární doktorka, hned ho kontrolovali a zjistili že má parvovirózu v ranným stádiu, nechápu kde to chytil, takže i dvě hodiny na kapačce a zítra znovu/ sodík dostával, kontrola a injekce antibiotika, tu mu dala i dnes a ani neprotestoval, chudinka je malátnej a nejedl vůbec nic a jen trošku vodu vypil, no opět šílím z toho , neustále je vedle mě a spinká, musí být pod neustálou kontrolou, doktorka mi nabídla že si ho nechaj na klinice a já nesouhlasil, radši na něj dohlížím sám a nepůjdu ani spát malý Kulišátko

Krajčovič
napsal(a):
Víte co mě trápí ?
Dnes ráno mi začalo štěnátko Kulišátko blinkat a dávit se, trochu pěny mu šlo z úst, hned jsem startoval auto a veterinární doktorka, hned ho kontrolovali a zjistili že má parvovirózu v ranným stádiu, nechápu kde to chytil, takže i dvě hodiny na kapačce a zítra znovu/ sodík dostával, kontrola a injekce antibiotika, tu mu dala i dnes a ani neprotestoval, chudinka je malátnej a nejedl vůbec nic a jen trošku vodu vypil, no opět šílím z toho , neustále je vedle mě a spinká, musí být pod neustálou kontrolou, doktorka mi nabídla že si ho nechaj na klinice a já nesouhlasil, radši na něj dohlížím sám a nepůjdu ani spát malý Kulišátko
Chudák malý, aspoň, že jste to podchytil v začátku. Snad se z toho dostane, držíme palce i tlapky🐾
To je smutná daň za to, že podporujete množitele..
Od zodpovědného chovatele by šlo štěňátko naočkované, bylo by i od naočkované matky a tím se riziko parvy markantně snižuje. Tím, že jste si nahonem pořídil štěně od hloupé množky, jste tomu bohužel šel naproti.
Doma nic nevyřešíte. Nechejte štěňátko na klinice pod dozorem a na kapačkách a sežeňte si dost peněz. Pokud má opravdu parvu a má to přežít, nebude to zrovna malá částka, bohužel.

Krajčovič
napsal(a):
Víte co mě trápí ?
Kde to chytil? Viz výše. U množitele. Nejste první ani poslední, kdo tady píše a naříká.

napsal(a):
Kde to chytil? Viz výše. U množitele. Nejste první ani poslední, kdo tady píše a naříká.
Jo a myslíte, že doma mu pomůžete víc než na veterině?

napsal(a):
Jen k tomu, kde štěně parvu mohlo chytit. Jasně, nenaočkované štěně z pofiderního "chovu" tomu jde naproti. Ale znám i štěně s PP z chovu prvotřídního, které chytlo parvo i přes očkování a na veterině bojovalo o život snad týden.
Zadavatel - nechte štěně na veterině, tam se o něj postarají nejlépe. Držím palce, ať prcek přežije.

napsal(a):
Jen k tomu, kde štěně parvu mohlo chytit. Jasně, nenaočkované štěně z pofiderního "chovu" tomu jde naproti. Ale znám i štěně s PP z chovu prvotřídního, které chytlo parvo i přes očkování a na veterině bojovalo o život snad týden.
Zadavatel - nechte štěně na veterině, tam se o něj postarají nejlépe. Držím palce, ať prcek přežije.
Naše ovčanda taky chytla parvu, přestože měla po prvním očkování a přestože jsme jí vůbec nebrali ven, jen doma a zahrada, kde žádný jiný pes léta nebyl. Asi jsme to donesli na botech my lidi z venku.....parva se v té době u nás ve městě vyskytovala resp. dle veta těch nakažených štěňat bylo povícero a zdaleka ne všichni měli takové štěstí jako my...naše ovčanda přežila, ale bylo to teda hodně náročný. Samozřejmě finančně, ale hlavně psychicky. My měli malou doma a každý den dojížděli na veterinu.
Prostě myslím, že i standardně naočkované štěně od očkované matky může parvu chytnout. Ale samozřejmě je asi ta pravděpodobnost nižší.

" i standardně naočkované štěně od očkované matky může parvu chytnout."
ano, muze.
a je toho docela dost za posledni 2 roky?
Uz se i potvrdilo, ze naockovana zvirata mela 0 protilatky -resi se ucinnost vakcin.
to jen tak jako OT
no je to třetí den, co probíhá léčení, jsem z toho na prášky, štěně nic nejí ani nepije, dnes tam byl na kapačkách od 9 do 17 hod., zároven mu podávají antibiotika, nepochází z žádný množírny, nechápu jak na to někdo přišel ?To štěně pochází z běžnýho domácího chovu, kdy došlo k náhodnýmu a neplánovanýmu těhotenství fenky ve starým stavení u starý 78 babičky majitelky a inzerát podala její dcera aby neměla její matka starosti a nechtěla darovat štěnata k někomu kdo by se k nim choval zle.Já se jí ptal už když jsem si bral štěnátko informace o očkování a řekla že nikde nebyla že je už stará že je jenom doma a že její psi jsou zdravý...-

Krajčovič
napsal(a):
no je to třetí den, co probíhá léčení, jsem z toho na prášky, štěně nic nejí ani nepije, dnes tam byl na kapačkách od 9 do 17 hod., zároven mu podávají antibiotika, nepochází z žádný množírny, nechápu jak na to někdo přišel ?To štěně pochází z běžnýho domácího chovu, kdy došlo k náhodnýmu a neplánovanýmu těhotenství fenky ve starým stavení u starý 78 babičky majitelky a inzerát podala její dcera aby neměla její matka starosti a nechtěla darovat štěnata k někomu kdo by se k nim choval zle.Já se jí ptal už když jsem si bral štěnátko informace o očkování a řekla že nikde nebyla že je už stará že je jenom doma a že její psi jsou zdravý...-
Původce parvovirózy je velmi odolný virus, který přežívá ve vnějším prostředí několik měsíců. Ke štěněti se mohl dostat jakkoli, třeba i na něčích botách nebo oblečení.
Inkubační doba je 7 až 14 dní, tedy štěně jste si přinesl domů již nakažené.
Říká se, že u parvy je zlomový 5. den, tak vydržte 🐾
Krajčovič
napsal(a):
Domácího chovu? Vám to přijde v pořádku, že někdo namnoží křížence (a je úplně jedno, jestli je namnožil z blbosti) a pak je nemocný rozdá lidem?
Porušili zákon hned v několika bodech a Vy na to teď doplatíte. Buď další smrtí pejska a nebo finanční raketou, kterou necháte na veterině.
Baba splňuje všechny znaky hloupého množitele a je úplně jedno, jestli jí je devadesát nebo stodvacet.
Ty jo, ještě ji obhajujte. To je k nevíře.

Vím, že vy máte své zkušenosti. Ale takhle to prostě na venku chodí. Ti zlotřilejší topí nechtěná štěňata v kýblu. Není třeba zadavatele kamenovat. Doplácí dost i bez vašeho přispění.
napsal(a):
Vím, že vy máte své zkušenosti. Ale takhle to prostě na venku chodí. Ti zlotřilejší topí nechtěná štěňata v kýblu. Není třeba zadavatele kamenovat. Doplácí dost i bez vašeho přispění.
Jestli já někoho kamenuju, tak to je ta blbá množka, která mu s klidným svědomím naservíruje dalšího psa, o kterýho může během okamžiku zase přijít. 🤷🏻♀️
Imho o zrůdnostech, které jsou mnohem horší, než topení štěňat, bych mohla napsat knihu..
impact
napsal(a):
Domácího chovu? Vám to přijde v pořádku, že někdo namnoží křížence (a je úplně jedno, jestli je namnožil z blbosti) a pak je nemocný rozdá lidem?
Porušili zákon hned v několika bodech a Vy na to teď doplatíte. Buď další smrtí pejska a nebo finanční raketou, kterou necháte na veterině.
Baba splňuje všechny znaky hloupého množitele a je úplně jedno, jestli jí je devadesát nebo stodvacet.
Ty jo, ještě ji obhajujte. To je k nevíře.
Impact, ale on píše (už od začátku) o klasické vesnické nehodě, o žádném chovu, množitelech ani ničem jiném není řeč, prostě k fence se dostal jiný voříšek a jsou z toho šťěňátka, která stará paní darovala po okolí. Jinak nedostal toho tady už naloženo dost, chudák chlap, byl dokonce donucen (když mu v diskuzi skoro nikdo nevěřil) ukázat fotky mrtvého pejska, načež za to dostal naloženo od těch samých lidí, že k tomuto by se oni nikdy nesnížili. Snad po něm nebudeme ještě chtít fotku té babičky a stodoly kde se to stalo a výpis od doktora, zda má jeho maminka opravdu Alzheimera a on cukrovku, vše co psal se ukázalo jako pravdivé, tak nemám problém mu ve všem věřit.
Pane Krajčoviči je mi Vás líto, chlape, vy máte teda smůlu až je to nespravedlivé, berte to tak, že pokud by se šťendo nedostalo k Vám (který jste tak úzkostlivý a hned frčel na veterinu) zřejmě by to mělo jiný spád, takže Vám budu držet všechny palce, aby to dobře dopadlo!!!!
molok
napsal(a):
Impact, ale on píše (už od začátku) o klasické vesnické nehodě, o žádném chovu, množitelech ani ničem jiném není řeč, prostě k fence se dostal jiný voříšek a jsou z toho šťěňátka, která stará paní darovala po okolí. Jinak nedostal toho tady už naloženo dost, chudák chlap, byl dokonce donucen (když mu v diskuzi skoro nikdo nevěřil) ukázat fotky mrtvého pejska, načež za to dostal naloženo od těch samých lidí, že k tomuto by se oni nikdy nesnížili. Snad po něm nebudeme ještě chtít fotku té babičky a stodoly kde se to stalo a výpis od doktora, zda má jeho maminka opravdu Alzheimera a on cukrovku, vše co psal se ukázalo jako pravdivé, tak nemám problém mu ve všem věřit.
Pane Krajčoviči je mi Vás líto, chlape, vy máte teda smůlu až je to nespravedlivé, berte to tak, že pokud by se šťendo nedostalo k Vám (který jste tak úzkostlivý a hned frčel na veterinu) zřejmě by to mělo jiný spád, takže Vám budu držet všechny palce, aby to dobře dopadlo!!!!
Asi čteme každý jiný příspěvek. Já tam vidím, že štěně pochází z běžného domácího chovu. 🤔
Sorry, ale pokud bych si měla představit nějaký běžný domácí chov, tak to bude opečovávaná fena a opečovávaný a štěňata. Všechno veterinárně ošetřený a poctivě "odchovaný".
Bohužel se slovy "pokud bychom si ho nevzali my, bůhví, kam by se chudák dostal" lidi podporují množitele nejčastěji a je to jeden z důvodů, proč množitelství tak kvete. Vždycky se najde někdo, kdo si myslí, že tím to štěně zachrání. Ale reálně se nenajde takřka nikdo, kdo by šel a zachránil chudáka matku toho štěněte.. Nad tím se zavřou oči.
A lidi pak jdou a během jednoho dvou týdnů přijdou o dalšího psa. Takovej "domácí chov" si podle mě obhajobu holt nezaslouží.

impact
napsal(a):
Asi čteme každý jiný příspěvek. Já tam vidím, že štěně pochází z běžného domácího chovu. 🤔
Sorry, ale pokud bych si měla představit nějaký běžný domácí chov, tak to bude opečovávaná fena a opečovávaný a štěňata. Všechno veterinárně ošetřený a poctivě "odchovaný".
Bohužel se slovy "pokud bychom si ho nevzali my, bůhví, kam by se chudák dostal" lidi podporují množitele nejčastěji a je to jeden z důvodů, proč množitelství tak kvete. Vždycky se najde někdo, kdo si myslí, že tím to štěně zachrání. Ale reálně se nenajde takřka nikdo, kdo by šel a zachránil chudáka matku toho štěněte.. Nad tím se zavřou oči.
A lidi pak jdou a během jednoho dvou týdnů přijdou o dalšího psa. Takovej "domácí chov" si podle mě obhajobu holt nezaslouží.
Proč si myslíte, že fenka není opečovávaná? Nevím, ale vy taky ne. Možná je to normální milovaný vesnický voříšek, který má lepší život než nějaký mazlík s mašlí, taky možná 8 hodin zavřený v kleci, protože by si mohl ublížit - rozuměj vyhrabat koš, okousat gucciho, nebo kabel k počítači. Jo a čůrající na plinku.
napsal(a):
Proč si myslíte, že fenka není opečovávaná? Nevím, ale vy taky ne. Možná je to normální milovaný vesnický voříšek, který má lepší život než nějaký mazlík s mašlí, taky možná 8 hodin zavřený v kleci, protože by si mohl ublížit - rozuměj vyhrabat koš, okousat gucciho, nebo kabel k počítači. Jo a čůrající na plinku.
Nebo taky rodí každý hárání, protože stará paní není schopna to uhlídat.
A proč si myslím, že není opečovávaná? Protože nevěřím tomu, že by člověk, kterýmu na svých zvířatech záleží, rozdal štěňata bez nulové péče.
Každej si tam může dosadit dle svého přesvědčení a zkušeností.
Ale jeden neoddiskutovatelný fakt tady zůstane pořád viset - zadavatel dostal neočkovaný, nečipovaný a bůhví, jestli aspoň odčervený štěně.
Někomu to může přijít v pořádku, mě ne. A pokud si to bude kdokoliv z veřejnosti číst, měl by mít před očima i to, že pořizováním takových štěňat jdou průšvihu naproti. 🤷🏻♀️
molok
napsal(a):
Děkuju, že je zde ještě někdo normální se srdcem.
impact
napsal(a):
Psal o neplánované a nechtěné události a tak se narodila polovina vesnických oříšků, Alík se podhrabal k Astě. Množitelé psi prakticky nikdy nedarují zadarmo a taky skoro nikdy si nezvou kupující k feně a sobě do domu, aby viděli ty podmínky. Ano, tito staří lidé nemají zkušenosti, jejich rodiče taková neplánovaná štěňata či koťata často topila, tak tahle babička je alespoň nechala na živu aniž by tušila co se má udělat z veterinárního hlediska. Mimochodem, takový "chov" má z hlediska finančního motivu, z hlediska vytěžování fen, z hlediska toho, kam to mnohá plemena dotáhla za poslední desítku let zdravotně, nakonec řádově méně společného s množírnami než s nimi má společného plno registrovaných chovatelských stanic. Chápu, že při Vašich zkušenostech vidíte černě, ale toto nebude ten správný příklad.
molok
napsal(a):
Psal o neplánované a nechtěné události a tak se narodila polovina vesnických oříšků, Alík se podhrabal k Astě. Množitelé psi prakticky nikdy nedarují zadarmo a taky skoro nikdy si nezvou kupující k feně a sobě do domu, aby viděli ty podmínky. Ano, tito staří lidé nemají zkušenosti, jejich rodiče taková neplánovaná štěňata či koťata často topila, tak tahle babička je alespoň nechala na živu aniž by tušila co se má udělat z veterinárního hlediska. Mimochodem, takový "chov" má z hlediska finančního motivu, z hlediska vytěžování fen, z hlediska toho, kam to mnohá plemena dotáhla za poslední desítku let zdravotně, nakonec řádově méně společného s množírnami než s nimi má společného plno registrovaných chovatelských stanic. Chápu, že při Vašich zkušenostech vidíte černě, ale toto nebude ten správný příklad.
No je právě ten úplně nejběžnější případ domomnožky.
Mimochodem spojení "aspoň nechala štěňata na živu" v momentě, kdy je rozdala nakažený parvou, zní docela vtipně.
impact
napsal(a):
No je právě ten úplně nejběžnější případ domomnožky.
Mimochodem spojení "aspoň nechala štěňata na živu" v momentě, kdy je rozdala nakažený parvou, zní docela vtipně.
Máte prostě širší definici pro množírny, což Vám nebudu brát, možná bude ta Vaše třeba i z právního hlediska správná, přesto bych rozlišoval mezi plánovaným opakovaným množením za účelem zisku a neplánovaným vrhem, jehož motivací není bagatelizace týrání psů kterou vypustím, protože to sype prachy, a jež nemá žádnou motivaci krom toho nějak udat ty nechtěná štěňata. K tomu jak protřele ta stará paní plánovala rozdat nemocná štěňata bychom museli vědět více věcí, například jak jí vyložil rizika vesnický veterinář, třeba to byl klidně i on, který jí řekl, no všechno to bude stát opravdu hodně peněz, ale když je nebudete pouštět k dalším psům, tak se o ta očkování, čipování a odčervení postarají prostě ti, kterým je rozdáte. Pan Krajčovič tím, že si vzal toto štěně, žádný další vrh této paní nepodpořil a z plného srdce doufám, že právě tím, že tam jel, tohle štěně zachránil.

Je to neskutečná smůla. Snad by se dalo předpokládat, že na vesnické zahrádce bude pravděpodobnost parvovirozy nejmenší. Navíc těžko tam lze čekat umělou výživu štěňat, tak by měla mít imunitu od feny ( bohužel, ta asi taky nebude očkovaná - jaká je prognóza, že onemocní a uhyne?)
Už jsem tu psala, že ještě na začátku 90 let se s imunitou štěňat získanou od feny počítalo a ockovalo se až po odběru u majitele. I s PP z renomovaných ch.st. Nevím proč se oč.pl. změnil.

impact
napsal(a):
Nebo taky rodí každý hárání, protože stará paní není schopna to uhlídat.
A proč si myslím, že není opečovávaná? Protože nevěřím tomu, že by člověk, kterýmu na svých zvířatech záleží, rozdal štěňata bez nulové péče.
Každej si tam může dosadit dle svého přesvědčení a zkušeností.
Ale jeden neoddiskutovatelný fakt tady zůstane pořád viset - zadavatel dostal neočkovaný, nečipovaný a bůhví, jestli aspoň odčervený štěně.
Někomu to může přijít v pořádku, mě ne. A pokud si to bude kdokoliv z veřejnosti číst, měl by mít před očima i to, že pořizováním takových štěňat jdou průšvihu naproti. 🤷🏻♀️
V tomhle máte pravdu, ale lidského hlediska se v dané situaci chováte jako slon v porcelánu.
molok
napsal(a):
Máte prostě širší definici pro množírny, což Vám nebudu brát, možná bude ta Vaše třeba i z právního hlediska správná, přesto bych rozlišoval mezi plánovaným opakovaným množením za účelem zisku a neplánovaným vrhem, jehož motivací není bagatelizace týrání psů kterou vypustím, protože to sype prachy, a jež nemá žádnou motivaci krom toho nějak udat ty nechtěná štěňata. K tomu jak protřele ta stará paní plánovala rozdat nemocná štěňata bychom museli vědět více věcí, například jak jí vyložil rizika vesnický veterinář, třeba to byl klidně i on, který jí řekl, no všechno to bude stát opravdu hodně peněz, ale když je nebudete pouštět k dalším psům, tak se o ta očkování, čipování a odčervení postarají prostě ti, kterým je rozdáte. Pan Krajčovič tím, že si vzal toto štěně, žádný další vrh této paní nepodpořil a z plného srdce doufám, že právě tím, že tam jel, tohle štěně zachránil.
To jsem moc ráda, že mi můj názor, postavený na letité zkušenosti s útulky plnými ultravořechů z podobných náhodných spojení neberete.
Bohužel ale realita je taková, že tyhle domomnožky, který vyprodukují cokoliv a darují to úplně komukoliv, jsou jeden z největších problémů a plničů útulků.

Mně je pána opravdu líto a věřím mu, že to nemá lehký. A taky doufám, že se z toho ten prcek rychle a v pořádku dostane.
Ale tady souhlasím s impact. Bohužel pán šel tomu, jak to s prckem teď je, dost naproti. A ačkoliv jemu věřím každý slovo, tak té paní, od které štěňátko má a jejíž slova tu cituje, už tak ne. Líto mě toho prcka může být jakkoliv, ale ta paní, i kdyby měla svoji fenku sebevíc ráda, tak je tomu těžký uvěřit, když štěně nemá za sebou ani to blbý odčervení. Takovej prcek, kterej má sotva kilo a půl, může umřít jen na toxiny ze škrkavek. A nezlobte se na mě, ale neznalost neomlouvá. Aspoň ta dcera se mohla postarat, když už to stará paní nezvládla. Jakkoliv si někdo může myslet, že štěnda z takovýho odchovu zachránil, tak jen přebral zodpovědnost na sebe. A ještě že teda byli zdarma, protože kdoví, kolik ta veterina nakonec bude stát.
ale ta paní, i kdyby měla svoji fenku sebevíc ráda, tak je tomu těžký uvěřit, když štěně nemá za sebou ani to blbý odčervení. Takovej prcek, kterej má sotva kilo a půl, může umřít jen na toxiny ze škrkavek.
Věřte, že ono tohle je na vesnicích opravdu ale normální. Obzvlášť u starších lidí. Oni mají prostě fenu vořecha na zahradě, při hárání ji nehlídají, fenu samotnou kolikrát taky neočkují a neodčervují (někdo alespoň to základní očkování teda dává, ale jak kdo). No fena zabřezne, narodí se štěňata a ty nikdo extra neřeší (veterinární péči), a neřeší to ani děti těch starších lidí, protože to tak na vesnici bylo vždycky, a přijde jim to normální. Štěňata nedají ani čipovat, ani očkovat a odčervit, protože si řeknou, že to je radši dají zadarmo a vyřídí si to nový majitel. A tu fenu ta stará paní klidně může mít ráda, a klidně se u ní ta fena může mít jako prase v žitě. Jen ta paní nečte internet, nezná tu problematiku, a vlastně ani neví, co všechno se může stát.
Nechci to nijak omlouvat, není to správně, ale reálně se to opravdu běžně děje a není to nic, čemu by se nedalo uvěřit.

Mně je to jasný, že to tak leckde pořád je. Od toho tady je ta dcera, když mohla zařídit inzerci. Ale asi už to nemá cenu tady rozebírat. Držím palce, ať se prcek uzdraví. Mně kdysi chytlo štěně parvu i přes očkování a taky to byl boj. Tak ať to dobře dopadne.
napsal(a):
Mně je to jasný, že to tak leckde pořád je. Od toho tady je ta dcera, když mohla zařídit inzerci. Ale asi už to nemá cenu tady rozebírat. Držím palce, ať se prcek uzdraví. Mně kdysi chytlo štěně parvu i přes očkování a taky to byl boj. Tak ať to dobře dopadne.
Přesně tak, myslím, že pán už to tady schytal dost. Teď už je jen na něm, jestli si z toho vezme do budoucna nějaké ponaučení. No a jak píšete, hlavně ať to dobře dopadne a štěně se z toho dostane .
Víte já hned co měl štěnátko tak na třetí den jsme jeli na veterinu a tam mi dali napoprvé jen takovou kašičku v injekci že mu to mám dát do pusy / nějaký vitaminy / a aby to spolknul a že hned za týden se mám stavit na to očkování, pejsek byl uplně zdravej a čilej a právě 7 den co jsem s ním byl poprvý na veterině tak začal blít a mít průjem a já at přemejšlím tak mě vychází že se nakazil právě na ty první návštěvě na veterině, štěnátko uzkostlivě celou dobu držím mimo jiný pejsky ,telefonoval jsem i s majitelkou před chvílí a řekla že štěnátka co má doma ještě 2 jsou zdravá a že mluvila i s těmi co si brali její štěnátka tak všichny jsou zdravé, tak vylučuju že by to měla být vznik parvovirozy u ní, vidím to na první návštěvu veteriny a tam se mi nakazil. Opět jsme byli na veterině dostal injekce 4 Synulox,Gramatel,Canglob,Cerebia to nevím jestli jsem to správně přečetl doktorka to psala a luštím to no a plus infúzní terapie compoud sodium lactate 2 x po 500 ml ,vzal jsem si ho domů na ty infuze, je to na celej den až do noci a zítra zase injekce co jsem tu psal a zase infúzky.
Brouček malý. Moc vám držím palce, ať se z toho dostane.
Já mám taky psa ze dvorkové nehody. Zachránci štěňata odebrali a fenku nechali kastrovat a nemám pocit, že jsem podpořila množku.
Teď ale přemýšlím, že je to dobrý způsob, jak si nechat zdarma vykastrovat fenu. Nechat jí štěňata a pak se nahlásit nějakému spolku .
Trickyvoo
napsal(a):
Brouček malý. Moc vám držím palce, ať se z toho dostane.
Já mám taky psa ze dvorkové nehody. Zachránci štěňata odebrali a fenku nechali kastrovat a nemám pocit, že jsem podpořila množku.
Teď ale přemýšlím, že je to dobrý způsob, jak si nechat zdarma vykastrovat fenu. Nechat jí štěňata a pak se nahlásit nějakému spolku .
Ježkovy voči, to by ale byla odporňárna!
Když už se stane nehoda, tak buď pro příště to zajistím tak, aby se už nestala, anebo na své náklady teda nechám fenu vykastrovat!!!
Jinak souhlasím s "Molokem"......i když plně chápu jaké má "impact" zkušenosti.

Krajčovič
napsal(a):
Víte já hned co měl štěnátko tak na třetí den jsme jeli na veterinu a tam mi dali napoprvé jen takovou kašičku v injekci že mu to mám dát do pusy / nějaký vitaminy / a aby to spolknul a že hned za týden se mám stavit na to očkování, pejsek byl uplně zdravej a čilej a právě 7 den co jsem s ním byl poprvý na veterině tak začal blít a mít průjem a já at přemejšlím tak mě vychází že se nakazil právě na ty první návštěvě na veterině, štěnátko uzkostlivě celou dobu držím mimo jiný pejsky ,telefonoval jsem i s majitelkou před chvílí a řekla že štěnátka co má doma ještě 2 jsou zdravá a že mluvila i s těmi co si brali její štěnátka tak všichny jsou zdravé, tak vylučuju že by to měla být vznik parvovirozy u ní, vidím to na první návštěvu veteriny a tam se mi nakazil. Opět jsme byli na veterině dostal injekce 4 Synulox,Gramatel,Canglob,Cerebia to nevím jestli jsem to správně přečetl doktorka to psala a luštím to no a plus infúzní terapie compoud sodium lactate 2 x po 500 ml ,vzal jsem si ho domů na ty infuze, je to na celej den až do noci a zítra zase injekce co jsem tu psal a zase infúzky.
I to je možné, že to chytil na veterině. Nebo při venčení, stačí donést si to na tlapkách a doma olízat. Nebo, nebo, nebo... To už je asi fuk.
Hlavně, ať se z toho prcek dostane🐾
fikovnice
napsal(a):
Ježkovy voči, to by ale byla odporňárna!
Když už se stane nehoda, tak buď pro příště to zajistím tak, aby se už nestala, anebo na své náklady teda nechám fenu vykastrovat!!!
Jinak souhlasím s "Molokem"......i když plně chápu jaké má "impact" zkušenosti.
Teď ty spolky právě sbírají štěňata z těhle nehod a ty lidi to prostě neřeší. Tyhle vořeši se asi vždycky nějak rozdají, nevím. Konkrétně Malina se narodila u lidí, kteří měli křížence labradora s NO a když se je spolek ptal, kdy se štěňata narodili, tak vůbec nevěděli, prý možná v srpnu nebo v září. Tak jím spolek odebral ta štěňata, dal jim vše potřebné a navrhl jim, že jim nechá fenu vykastrovat, tak teda jo, ale měli to úplně na háku, ale snad se jim to stalo poprvé, že se jim nějaký cizí pes dostal na dvůr a vzhledem k tomu, že výsledná štěňata jsou poměrně malá na matku labrador x NO, tak to byl pidi vořech.
Trickyvoo
napsal(a):
Teď ty spolky právě sbírají štěňata z těhle nehod a ty lidi to prostě neřeší. Tyhle vořeši se asi vždycky nějak rozdají, nevím. Konkrétně Malina se narodila u lidí, kteří měli křížence labradora s NO a když se je spolek ptal, kdy se štěňata narodili, tak vůbec nevěděli, prý možná v srpnu nebo v září. Tak jím spolek odebral ta štěňata, dal jim vše potřebné a navrhl jim, že jim nechá fenu vykastrovat, tak teda jo, ale měli to úplně na háku, ale snad se jim to stalo poprvé, že se jim nějaký cizí pes dostal na dvůr a vzhledem k tomu, že výsledná štěňata jsou poměrně malá na matku labrador x NO, tak to byl pidi vořech.
Tak Floky byl taky vořešák... Úplnej vestaj...
A vsadím se, že z tehdy 5 narozených štěňat žil nejhezčí život!

napsal(a):
I to je možné, že to chytil na veterině. Nebo při venčení, stačí donést si to na tlapkách a doma olízat. Nebo, nebo, nebo... To už je asi fuk.
Hlavně, ať se z toho prcek dostane🐾
Je to fakt hrozná smůla si tu nemoc přinést domů třeba na těch tlapkách nebo jinak, nemám s tím žádné zkušenosti s tou parvou, která je tedy odolná a nakažlivá....co ale teď, neměla by se domácnost od parvy vyčistit a jak nejlépe? Udělat to ještě teď nebo až se štěňátko vyléčí? Poraďte pánovi někdo se zkušenostmi, jak dál a čím čistit a kdy?....pejsek je stále ve stejné krabici a má pod sebou ručníky, jako na těch prvních fotkách. Vypadají čistě, to ano, ale.... 🤷♀️
Ptám se, protože bych přála pejskovi zdraví i potom, co se z toho teď dostane...netuším, jestli by nemohl onemocnět po čase znovu? Poradíte prosím pánovi, co teď a co po uzdravení?

napsal(a):
Je to fakt hrozná smůla si tu nemoc přinést domů třeba na těch tlapkách nebo jinak, nemám s tím žádné zkušenosti s tou parvou, která je tedy odolná a nakažlivá....co ale teď, neměla by se domácnost od parvy vyčistit a jak nejlépe? Udělat to ještě teď nebo až se štěňátko vyléčí? Poraďte pánovi někdo se zkušenostmi, jak dál a čím čistit a kdy?....pejsek je stále ve stejné krabici a má pod sebou ručníky, jako na těch prvních fotkách. Vypadají čistě, to ano, ale.... 🤷♀️
Ptám se, protože bych přála pejskovi zdraví i potom, co se z toho teď dostane...netuším, jestli by nemohl onemocnět po čase znovu? Poradíte prosím pánovi, co teď a co po uzdravení?
Myslím, že impact už to tady v jiném vlákně psala, že to dělala několikrát a že to bylo strašné a už to nechce zažít. Zkusím to najít.

napsal(a):
Myslím, že impact už to tady v jiném vlákně psala, že to dělala několikrát a že to bylo strašné a už to nechce zažít. Zkusím to najít.
Jenže impact vede záchranný spolek a přicházejí jí tam nová a nová nenaočkovaná štěňata.
Pokud to tohle štěndo zvládne a pán nebude pořizovat další, tak bych se na nějaké velké dezinfekce vybodla. Prostě normální úklid.
Pejsek bude mít po prodělání protilátky + bude s odstupem doočkovaný, to podle mě stačí.

napsal(a):
Jenže impact vede záchranný spolek a přicházejí jí tam nová a nová nenaočkovaná štěňata.
Pokud to tohle štěndo zvládne a pán nebude pořizovat další, tak bych se na nějaké velké dezinfekce vybodla. Prostě normální úklid.
Pejsek bude mít po prodělání protilátky + bude s odstupem doočkovaný, to podle mě stačí.
Jj, já vím. Stejně to nemůžu najít, ale tuším, že to bylo ve vlákně, kde se zadavatelka ptala, jestli má smysl pořizovat nějaký ozonový čistič.
Taky si myslím, že stačí normálně vyprat pelíšek a umýt místa, kde nejvíc pobývalo, a to u takhle malých štěňátek asi moc míst v bytě nebude.
Pejsek je už v další krabici a ručníky mu dávám 2 vypraný a v zásobě mám dalších 20, když udělá loužičku hned to stírám teplým hadrem bez chemikálií jen čistou teplou vodou , vždy ho nechám hodinu a půl na infuzi pak mu to vypnu a pustím ho at se proběhne a on hned dělá loužičky a pak si lehne pod stolem a tam je a nechce se mu zpátky do krabice a infuzi, tak si ho vemu na ruku jako dítě a mám ho na ruce i půl hodky a spinká, pak ho opatrně dám do krabice a prostříknu kanylu a zas mu to pustím, jednu kapku za 3 sec, tak mi to řekli že ne rychleji, protože je moc malinkej, zhubnul má zas 1,2Kg a už měl 1,45 Kg , když to začalo ta parva.

Krajčovič
napsal(a):
Pejsek je už v další krabici a ručníky mu dávám 2 vypraný a v zásobě mám dalších 20, když udělá loužičku hned to stírám teplým hadrem bez chemikálií jen čistou teplou vodou , vždy ho nechám hodinu a půl na infuzi pak mu to vypnu a pustím ho at se proběhne a on hned dělá loužičky a pak si lehne pod stolem a tam je a nechce se mu zpátky do krabice a infuzi, tak si ho vemu na ruku jako dítě a mám ho na ruce i půl hodky a spinká, pak ho opatrně dám do krabice a prostříknu kanylu a zas mu to pustím, jednu kapku za 3 sec, tak mi to řekli že ne rychleji, protože je moc malinkej, zhubnul má zas 1,2Kg a už měl 1,45 Kg , když to začalo ta parva.
Jak je na tom se zvracením a průjmem?
Dnes je to čtvrtý den co běhám po veterině a pejsek dostává injekce jak jsem už psal a kapačku se sodíkem, dnes mi toho dali 2 x 500 ml, už je zapojenej na hadičkách s přestávkama od 9:30 hod.Chvílema se zvedne a chce z krabice pryč tak ho mám na ruce i s hadičkou...pak se uklidní a dám ho znovu do krabice odpočívat.
napsal(a):
Jako snesu toho dost, ale co mi vážně vadí je to, když si o mě někdo vymyslí lži a ty pak produkuje dál jako svatou pravdu.
Kde jste vzala ten nesmysl, že nabírám pořád nový a nový nenaočkovaný štěňata??? Nefantazírujte, jo? Díky.

impact
napsal(a):
Jako snesu toho dost, ale co mi vážně vadí je to, když si o mě někdo vymyslí lži a ty pak produkuje dál jako svatou pravdu.
Kde jste vzala ten nesmysl, že nabírám pořád nový a nový nenaočkovaný štěňata??? Nefantazírujte, jo? Díky.
Pokud vím, tak vozíte štěňata že Slovenska z osad, nebo ne? Ty asi nebudou v imunitě...

impact
napsal(a):
Nefantazíruju.
Tady to sama píšete - příspěvek z 13.2.2021😉
napsal(a):
Pokud vím, tak vozíte štěňata že Slovenska z osad, nebo ne? Ty asi nebudou v imunitě...
Jo, jasně. 🤣🤣🤣 Tahám to sem ze Slovenska neočkovaný, nečipovaný, bez petpasů a ještě se tím v každým příspěvku veřejně chlubím. 🤣🤣🤣
Jako sorry, ale to Vám úplně drbe už, ne? Že tady budu kritizovat hloupou množku a s úsměvem tahat neočkovaný psy přes hranice?
Nechcete začít psát pohádky pro děti? Tam byste to zužitkovala. 🤷🏻♀️
napsal(a):
Nefantazíruju.
Tady to sama píšete - příspěvek z 13.2.2021😉
Ty další štěňata byli OČKOVANÍ bíglové z výzkumáku, kterej mám za barákem. Přežila jediná Cleopatra. Běžte čmuchat na FB stránky, všechno jsme to tam veřejně psali.
A po těch čtyřech letech jsem si troufla dovézt Gabru a Málinku od kikánů ze sousední vesnice.
Ty další nový a nový neočkovaný štěňata máte kde konkrétně? 🤔

impact
napsal(a):
Ty další štěňata byli OČKOVANÍ bíglové z výzkumáku, kterej mám za barákem. Přežila jediná Cleopatra. Běžte čmuchat na FB stránky, všechno jsme to tam veřejně psali.
A po těch čtyřech letech jsem si troufla dovézt Gabru a Málinku od kikánů ze sousední vesnice.
Ty další nový a nový neočkovaný štěňata máte kde konkrétně? 🤔
Tak pardon, já to tak pochopila z vašich vlastních příspěvků. Asi blbě

impact
napsal(a):
Jo, jasně. 🤣🤣🤣 Tahám to sem ze Slovenska neočkovaný, nečipovaný, bez petpasů a ještě se tím v každým příspěvku veřejně chlubím. 🤣🤣🤣
Jako sorry, ale to Vám úplně drbe už, ne? Že tady budu kritizovat hloupou množku a s úsměvem tahat neočkovaný psy přes hranice?
Nechcete začít psát pohádky pro děti? Tam byste to zužitkovala. 🤷🏻♀️
A proč jste vlastně tak útočná? Zas až tolik jsem toho nenapsala, navíc úplně v jiném kontextu...
napsal(a):
A proč jste vlastně tak útočná? Zas až tolik jsem toho nenapsala, navíc úplně v jiném kontextu...
Čím naštvanější, tím upřímnější. 🤷🏻♀️
I když mě fakt upřímně rozesmálo, že si o mě někdo myslí, že jsem takovej de bil, co tahá neočkovaný štěňata ze Slovenska a ještě se tím chlubí 🤣, tak mě fakt dokáže nas rat, když tohle o mě někdo šíří.
Ale abyste neřekla, tak krom Gabry a Málinky (cca únor 2021) to byl ještě Pat a Mat na poslední vánoce - taky z dědiny přes kopec, ale na druhou stranu než ty dvě. Jinak se neočkovaným štěňatům vyhýbám jak čert kříži, protože mi těch x týdnů držení štěňat v totální izolaci nestojí za ty nervy.
Byly to jediný čtyři neočkovaný štěňata, který mi od poslední parvy v červenci 2017 vykročily do baráku.
Příště se stačí zeptat.

Já myslím, že impact už někde dřív psala, že od jistý doby neočkovaný nebere. Ale už nám ta hlava neslouží, jak dřív, tak bych to zohlednila.
Dobrý den, musela jsem vám sem napsat a nevím vůbec jak vám poděkovat. Před týdnem jsem si zde přečetla o tom co se vám stalo a doufám, že to všechno zvládáte a s novým štěňátkem se vám dobře daří. Musím říct, že jste nejspíš dnes zachránil mému pejskovi život. Váš zážitek mi totiž nedal spát a tak jsem jen pro klid v duši nastudovala první pomoc pejskovi co se dusí. Koukla jsem na pár videí a přečetla pár článků. Dnes jsem seděla na terase a najednou viděla svoje štěně jak chroptí a vypadá, že je něco hodně špatně. Měl něco zaseklého v krku a začínal ztrácet vědomí. K veterináři bych to v životě nestihla. Díky vám jsem byla připravená. Zachránil jste mému mimískovi život a já vám nemůžu dostatečně poděkovat. Byl to ořech, co spadl ze sousedova stromu k nám na zahradu. Teď na mě leží a pochrupkává a to všechno díky tomu, že jste se podělil o něco, co pro vás muselo být neskutečně těžké.
Dorian je tady díky vám <3

Annabeth
napsal(a):
Dobrý den, musela jsem vám sem napsat a nevím vůbec jak vám poděkovat. Před týdnem jsem si zde přečetla o tom co se vám stalo a doufám, že to všechno zvládáte a s novým štěňátkem se vám dobře daří. Musím říct, že jste nejspíš dnes zachránil mému pejskovi život. Váš zážitek mi totiž nedal spát a tak jsem jen pro klid v duši nastudovala první pomoc pejskovi co se dusí. Koukla jsem na pár videí a přečetla pár článků. Dnes jsem seděla na terase a najednou viděla svoje štěně jak chroptí a vypadá, že je něco hodně špatně. Měl něco zaseklého v krku a začínal ztrácet vědomí. K veterináři bych to v životě nestihla. Díky vám jsem byla připravená. Zachránil jste mému mimískovi život a já vám nemůžu dostatečně poděkovat. Byl to ořech, co spadl ze sousedova stromu k nám na zahradu. Teď na mě leží a pochrupkává a to všechno díky tomu, že jste se podělil o něco, co pro vás muselo být neskutečně těžké.
Dorian je tady díky vám <3
Jdu studovat...
Děkuji, že i vy jste se podělila 🐾
Zachranuji moje štěnátko a tohle jsem se dočetl .... Prognózu zhoršuje velmi nízký věk, těžký krvavý průjem, veliký pokles množství bílých krvinek a rozvoj šoku, buď v důsledku dehydratace nebo kvůli bakteriálním toxinům v krvi. Psi, kteří přežijí déle než pět dní, se už uzdraví, i když průjem může přetrvávat i několik týdnů.
U neléčené střevní parvovirózy se uzdraví jen asi 9 % štěňat. Je-li léčba zahájena včas a zvíře je hospitalizované, přežije 90 %.,
sice nemám štěnátko hospitalizované ale jako by bylo protože mu dávám kapačku, to samý by bylo i na veterině, ráno tam vždy přijedu tam mu dají potřebný injekce, vybaví mě novýma náplněma / sodík, někde jsem dával foto / a je napojenej a já sedím celou dobu vedle něj a neustále kontroluji aby to po kapkách šlo do žíly,zítra to bude 5 dní vlastně dnes už je po půlnoci,tak ráno v 8 zas jedu na veterinu je otevřená nonstop 24 hod 7 dní v týdnu.
u mýho štěnátka nebyl krvavý průjem, dehydrataci nemá protože hned od počátku dostává v hadičce sodík...bakteriální toxiny to nevím od počátku dostává injekce aby se tohle neprojevilo,hned jakmile se začal dávit a plival pěnu okamžitě jsem byl na veterině,nečekal jsem na zhoršení zdravotního stavu,kdybych čekal, už nežije.
Moc mě mrzí, co vás všechno potkalo. Někteří v této diskuzi evidentně nemají dostatek empatie. Doufám, že štěňátko bude brzy z nejhoršího venku a že sem dáte vědět jak na tom je. Doufám, že jsem vám svým příspěvkem o záchraně štěněte nějak nepřihoršila, nepřečetla jsem si celou diskuzi a tak jsem nevěděla, že je štěňátko nemocné. S mým Dorianem vám držíme packy a budeme na vás myslet
Krajčovič
napsal(a):
Dávejte pozor na tu flexilu. Ať se nezalomí...a taky je to samozřejmě potenciální vstup infekce do těla.
Držím pěsti!

Pán Krajčovič,
držím Vám palce a myslím, že už to zvládnete ... Ja som si prešla parvou pred x- rokmi (no teda- teraz som to prerátala a je tých rokov 30!) s dalmatínkou. Dokonca očkovanou! Ona mala teda aj tie krvavé hnačky! Vtedy sme tiež lietali denne na veterinu na infúzie. Ako mladá žaba s prvým konečne papierovým psom som bola pri nej dňom - nocou. Tri dni a tri noci to bol ozaj boj o život. Vtedy mi veterinár kázal asi od druhého dňa striekačkou dávať do papuľky silný ryžový odvar každé dve hodiny- aby vraj neprestali pracovať črevá. Neviem či to platí aj dnes, ale my sme to vtedy zvládli. Požila s nami krásnych 10 rokov a odchovali sme aj jeden 12 kúskový vrh A neviem či preto, že som sa s ňou toľko vytrápila ale napriek svojmu plemenu to bol jeden úžasný poslušný a spokojný parťák do voza aj do koča ☺
Nechtěl jsem včera psát, abych něco nezakřikl, konečně je vyhráno, parvoviroza poražena, dnes mu z packy vyndali kanylu a nedostal jako obvykle 5 injekcí ale jen jednu a domu mi dali v injekční stříkačce něco na žaludek aby se to hojilo po parvě taková bílá kašička, mám mu dávat trošku na jazyk před jídlem, mám toho na 6 použití, včera papal vývar z hovězí polévky, i kus hovězího jsem mu nakrájel na malý kousíčky a všecko spapal, už mi zas chodí pod nohama tak musím neustále koukat kam šlapu a je veselej zas se ten jeho ocásek vrtí,no já skoro nespal tejden, respektive 3 hodiny denně neustále jsem ho hlídal, na kapačkách vydržel tak hodinu pak musel mít pauzu a pořád dokola, ted jsem se ptal veterináře, jaký mělo moje štěnátko šance a řekl že tak 50:50 ale že jsem to výrazně zvýšil když jsem se o něj ve dne v noci staral, ted snědl dvě kolečka šunky a spinká, tak je to i malinkatý štěnátko, rádo spinká.Ted si můžu jít v klidu schrupnout, pejsek napapanej, a i on spinká.
Krajčovič
napsal(a):
Nechtěl jsem včera psát, abych něco nezakřikl, konečně je vyhráno, parvoviroza poražena, dnes mu z packy vyndali kanylu a nedostal jako obvykle 5 injekcí ale jen jednu a domu mi dali v injekční stříkačce něco na žaludek aby se to hojilo po parvě taková bílá kašička, mám mu dávat trošku na jazyk před jídlem, mám toho na 6 použití, včera papal vývar z hovězí polévky, i kus hovězího jsem mu nakrájel na malý kousíčky a všecko spapal, už mi zas chodí pod nohama tak musím neustále koukat kam šlapu a je veselej zas se ten jeho ocásek vrtí,no já skoro nespal tejden, respektive 3 hodiny denně neustále jsem ho hlídal, na kapačkách vydržel tak hodinu pak musel mít pauzu a pořád dokola, ted jsem se ptal veterináře, jaký mělo moje štěnátko šance a řekl že tak 50:50 ale že jsem to výrazně zvýšil když jsem se o něj ve dne v noci staral, ted snědl dvě kolečka šunky a spinká, tak je to i malinkatý štěnátko, rádo spinká.Ted si můžu jít v klidu schrupnout, pejsek napapanej, a i on spinká.
Takže příběh se šťastným koncem?
Přeji Vám to!

Krajčovič
napsal(a):
To se tak dobře čte, jsem moc ráda, že jste to vybojovali! 🐾
Postaral jste se výborně, o tom žádná, dobrá péče má na boj s nemocí velký vliv. Smekám 🎩

Taky moc gratuluji a přeji hodně zdraví vám oběma a zdárnou rekonvalescenci!!!!🍀🐾 Mám velkou radost 🌷🐾
Dostal jméno Kulišák, i když jsem chtěl , nemohl jsem mu dát jméno pejska co mi nečekaně umřel

Toto se moc hezky čte. Sledovala jsem vaše vlákno od začátku a nechápala jsem, že jeden člověk může mít tolik smůly. Jako pečovat o to štěně při té nemoci muselo být hodně vyčerpávající, nejen, že jste málo spal, ale hlavně na psychiku. Jsem ráda, že jste to nevzdal a bojovali jste statečně.Úplně si dovedu představit to martýrium a nervy. Klobouk dolů. Tak, snad už bude jen dobře a prožijete spolu mnoho krásných chvil.
napsal(a):
Toto se moc hezky čte. Sledovala jsem vaše vlákno od začátku a nechápala jsem, že jeden člověk může mít tolik smůly. Jako pečovat o to štěně při té nemoci muselo být hodně vyčerpávající, nejen, že jste málo spal, ale hlavně na psychiku. Jsem ráda, že jste to nevzdal a bojovali jste statečně.Úplně si dovedu představit to martýrium a nervy. Klobouk dolů. Tak, snad už bude jen dobře a prožijete spolu mnoho krásných chvil.
"Anet", máte pravdu stran toho vyčerpání majitele. Když jsem 14 dní bojovala o život mého kocoura (také furt kapaly infúze, injekce, léky, násilné krmení), tak jsem myslela, že to nedám já! A to jsem měla k ruce sousedku, která moc dobře viděla, jak na tom jsem...
Takže pokud pán není zdravotník a byl na vše sám (už jen nervy, aby zůstala průchodná flexila), tak klobouček!
fikovnice
napsal(a):
"Anet", máte pravdu stran toho vyčerpání majitele. Když jsem 14 dní bojovala o život mého kocoura (také furt kapaly infúze, injekce, léky, násilné krmení), tak jsem myslela, že to nedám já! A to jsem měla k ruce sousedku, která moc dobře viděla, jak na tom jsem...
Takže pokud pán není zdravotník a byl na vše sám (už jen nervy, aby zůstala průchodná flexila), tak klobouček!
Laici to mají o dost jednodušší právě proto, že nemaj plnou hlavu toho, co by se mohlo stát. 🙂 Myslím, že zdravotníci jsou v tomhle ohledu chudáci v mínusu. 😁
Kdyby jen vyčerpání, v tu středu, kdy můj pejsek dostal parvovirozu, jsem volal záchranku i matce a zjistili ,že jsme dostali omikron, já na to radši ani nemyslel a všechnu sílu jsem věnoval pejskovi, samozřejmě že mám stále horečky i když už ne 39 ale jen 37,5, hlavně pejsek je už zdravej, spapal cca 10 dkg šunky,lžičku paštiky, průjem už nemá a zas mě celýho okusuje.Vařit jsem nemusel to obstarala neteř, prostě na to nemám čas, udělala polévku vývar ,tak jsem myslel že po tejdnu se to zlepší ten omikron a přijde mi to stejný, sice horečka menší ale mám děsnou rýmu,ale jak říkám pejsek je zdravej a churná mu jíst a to je to hlavní, já se už se nějak vyléčím

Krajčovič
napsal(a):
Kdyby jen vyčerpání, v tu středu, kdy můj pejsek dostal parvovirozu, jsem volal záchranku i matce a zjistili ,že jsme dostali omikron, já na to radši ani nemyslel a všechnu sílu jsem věnoval pejskovi, samozřejmě že mám stále horečky i když už ne 39 ale jen 37,5, hlavně pejsek je už zdravej, spapal cca 10 dkg šunky,lžičku paštiky, průjem už nemá a zas mě celýho okusuje.Vařit jsem nemusel to obstarala neteř, prostě na to nemám čas, udělala polévku vývar ,tak jsem myslel že po tejdnu se to zlepší ten omikron a přijde mi to stejný, sice horečka menší ale mám děsnou rýmu,ale jak říkám pejsek je zdravej a churná mu jíst a to je to hlavní, já se už se nějak vyléčím
37,5 rektálně není žádná horečka. Ani u dospělého psa, natož štěněte.

napsal(a):
37,5 rektálně není žádná horečka. Ani u dospělého psa, natož štěněte.
Ajaj! Fikovnice má pravdu. Velká omluva! Už je tma a já blbě vidím a tudíž i špatně čtu.

rapotacka11
napsal(a):
Gratuluji k malému zázraku.
"""""""""""""""""""""""""
Vy jste očkovaný? (narážka na omikron)
A je to v současné době vůbec omikron? Myslela jsem, že už jsme zase o pár mutací dál...
Já očkování nepodporuju, tedy nejsem očkován, doted se mi to vyhlo / 2 roky /, netuším kde jsem k tomu přišel, ale stalo se, nevím fakt jakou jsem dostal variantu ale máme to všichni v domě, dnes mi ale ustoupila rýma a jen trochu mě bolí krk, štěnátko se mi dnes poblinkalo, jako se začalo dávit a trochu vyblinkalo , zřejmě ten žaludek není ještě v pořádku, za dvě hodiny však štěně snědlo tři velký plátky krájený šunky, doslova mi to trhalo z ruky, ted trhá hračku a sem tam moje nohy nebo ruce, u toho se prohání po koberci a zakusuje plyšovou hračku, vyloženě si štěně hraje a to je dobrý znamení, jen nechápu že se v poledne poblinkal. Už mu nedávám žádný léky, respektive měl v injekci takovou kašičku / Synulox / to jsem mu dal trochu na jazyk a za hodinu blinkal asi mu ten lék už nedělá dobře tak mu to už nedám, když u toho blinká.Dal jsem mu trochu psí konzervy koupený na veterině obsahuje vitaminy, to si vzalo štěně jen na prst a dost ale šunka mu náramně chutná.Fotka štěnátka je aktuální ted foceno.Jinak teplotu si měřím bezdotykovým teploměrem. Na hlavě , čelo.

Tu šunku, resp. paštiku bych vynechala. Je v tom kromě jiného nedobrého spousta soli, což pro štěně, které navíc potřebuje srovnat trávení a vůbec celý organizmus, není žádný šlágr. Normálně syrové nebo uvařené maso s mrkví, rýže nebo brambory... No a smíchat s konzervou od vet, barf asi řešit nebudete. Mrně potřebuje vyváženou a vhodnou stravu.
Protože mu šunka chutná, doslova mi trhá ruce, konzerva z veteriny ač plná vitaminů mu nejede, zítra mu připravím rýži s mrkví a kuřecí maso takovej vývar, snad mu to bude chutnat ,synoloxu mám v injekci zhruba polovinu to je na tři dávky krmení, snad se zas nepoblinká, zavolám na veterinu a poradím se zítra s doktorem.Jinak běhá po obýváku a zkouší všechno trhat :) rve se s hračkou i s kobercem a dělá přemety, je to šikulka.Jak jsem odpoledne vynechal synulox a dostal šunku , tak se nepoblinkal, no řeknu to veterině co se děje když dostane synulox do hodiny.

Krajčovič
napsal(a):
Protože mu šunka chutná, doslova mi trhá ruce, konzerva z veteriny ač plná vitaminů mu nejede, zítra mu připravím rýži s mrkví a kuřecí maso takovej vývar, snad mu to bude chutnat ,synoloxu mám v injekci zhruba polovinu to je na tři dávky krmení, snad se zas nepoblinká, zavolám na veterinu a poradím se zítra s doktorem.Jinak běhá po obýváku a zkouší všechno trhat :) rve se s hračkou i s kobercem a dělá přemety, je to šikulka.Jak jsem odpoledne vynechal synulox a dostal šunku , tak se nepoblinkal, no řeknu to veterině co se děje když dostane synulox do hodiny.
Klidně to vařené rozmixujte s konzervou dohromady na paštiku. Kaše nezatíží trávení a bude tam mít, co potřebuje.
Krajčovič
napsal(a):
Ta ATB (Synulox) jste skutečně spontánně vysazovat neměl...

Krajčovič
napsal(a):
Jasně, že mu chutná, když je plná soli. Já taky dokážu sežrat pytlík chipsů na posezení. A myslíte, že je to zdravé? Vysazovat ATB v téhle situaci je opravdu hazard se zdravím štěněte. (blinkání hodinu po aplikaci nemusí znamenat souvislost se Synuloxem). Sotva utek hrobníkovi z lopaty a vy takhle blbě experimentujete.
Nemusíte mít obavy, já svoje štěnátko miluju, vždyt jsem s ním byl neustále když mu bylo zle ani jsem oka nezamhouřil, já jsem ten poslední co by mu nějak i nepřímo ublížil.Ted jsem mu dal i přes protest zase trochu antibiotik, doufám že nebude blinkat.V noci jsem ho dal spát vedle postele na deku, kdepák, knoural, musel jsem ho vzít do postele a hned usnul,no ráno v 6 hod mě vzbudil kousáním do zad :),dal jsem ho vyvenčit na chodbu a měl normální stolici, žádnej průjem, na chodbě samozřejmě rozházel obuv a pokoušel se o štěkot ale zatím mu to nejde, miminko psí.

Krajčovič
napsal(a):
Nemusíte mít obavy, já svoje štěnátko miluju, vždyt jsem s ním byl neustále když mu bylo zle ani jsem oka nezamhouřil, já jsem ten poslední co by mu nějak i nepřímo ublížil.Ted jsem mu dal i přes protest zase trochu antibiotik, doufám že nebude blinkat.V noci jsem ho dal spát vedle postele na deku, kdepák, knoural, musel jsem ho vzít do postele a hned usnul,no ráno v 6 hod mě vzbudil kousáním do zad :),dal jsem ho vyvenčit na chodbu a měl normální stolici, žádnej průjem, na chodbě samozřejmě rozházel obuv a pokoušel se o štěkot ale zatím mu to nejde, miminko psí.
Nikdo nezpochybňuje, že máte pejska rád. Ale i s dobrými úmysly může člověk dělat chyby. A na ty vás tady právě zkušení lidé upozornili.
Není problém kolečko šunky občas, ale nemůže to být hlavní věc, kterou žere. Uvařte mu nesolenou rýži s masem a mrkvičkou, klidně mu do toho trošku té šunky "pro vůni" nakrájejte, ale musí z 90% převažovat ta rýže.
A antibiotika se musí užívat v pravidelných dávkách a dobrat všechno, co máte, to je velmi důležité, nemůžete to měnit, jak vás napadne. To nejsou léky, které se dávkují podle aktuálních potíží. Fungují tak, že vytvářejí při správném použití stabilní hladinu účinných látek v těle, která musí trvat předepsaný čas, nejde to jen tak zkrátit.😉
Krajčovič
napsal(a):
V jednom příspěvku jste chtěl link na téma ..Jak se vysmutnit..tak je tady https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3781970/jak-se-vysmutnit
ale určitě už to není tolik aktuální, protože štěňátko vám zabírá spoustu času - což je dobře - jsem ráda, že se uzdravil. Přeštěte si také co vám píší děvčata o antibiotikách a o stravě při potížích, je to přece jen prcek..
.Moc vám přeji, ať z něho vyroste správný parťák.
Děkuji moc, štěnátko Kulišáček je zdravé a já stále smutním za mým pejskem Beníkem měl 6 roků a úplně zdráv a chvíle mý nepozornosti a našel jsem ho na zahradě ležet s ořechem v puse a bohužel mrtvého, nepozornost 10 minut kdy se hodil s jinýma psama po zahradě, furt to mám před očima jak tam chudák leží a já na něj volám proč tam ležíš , vstávej a v tu chvíli mi došlo že něco je blbě, no aspon jsem zachránil tohle štěně, je veselý a hravý.Stejně nepochopím tu tragédii, za těch 6 roků se tam honil Beník x krát a nikdy nedošlo k tak fatální tragédii, si říkám pořád proč on,proč.Takže lidi dávejte si sakra pozor, může to být chvilka a pes se udusí a přestane mu bít srdíčko, najděte si videa první pomoci co se musí okamžitě udělat at jste připravený co rychle udělat a jak vrátit psa k životu když nedýchá ani nebije srdíčko.A zas mám vskutku radost že jsem dostal tohle štěnátko Kulišáčka hrobníkovi z lopaty, vždyt chudák ležel pod infuzí a byl tak bezvládnej...ale 30 injekcí a 6 plných infuzek ho vrátily ke zdraví a ted mě pořád okusuje, ničí mi boty ale zatím mu to nejde tak si mezi ně lehne a spí na nich.

Krajčovič
napsal(a):
Děkuji moc, štěnátko Kulišáček je zdravé a já stále smutním za mým pejskem Beníkem měl 6 roků a úplně zdráv a chvíle mý nepozornosti a našel jsem ho na zahradě ležet s ořechem v puse a bohužel mrtvého, nepozornost 10 minut kdy se hodil s jinýma psama po zahradě, furt to mám před očima jak tam chudák leží a já na něj volám proč tam ležíš , vstávej a v tu chvíli mi došlo že něco je blbě, no aspon jsem zachránil tohle štěně, je veselý a hravý.Stejně nepochopím tu tragédii, za těch 6 roků se tam honil Beník x krát a nikdy nedošlo k tak fatální tragédii, si říkám pořád proč on,proč.Takže lidi dávejte si sakra pozor, může to být chvilka a pes se udusí a přestane mu bít srdíčko, najděte si videa první pomoci co se musí okamžitě udělat at jste připravený co rychle udělat a jak vrátit psa k životu když nedýchá ani nebije srdíčko.A zas mám vskutku radost že jsem dostal tohle štěnátko Kulišáčka hrobníkovi z lopaty, vždyt chudák ležel pod infuzí a byl tak bezvládnej...ale 30 injekcí a 6 plných infuzek ho vrátily ke zdraví a ted mě pořád okusuje, ničí mi boty ale zatím mu to nejde tak si mezi ně lehne a spí na nich.
Jste asi první páníček, co má radost z toho, že mu chce štěně zničit boty 😃😂
Samozřejmě chápu, jak jste to myslel. Radujte se, že už má prcek energii na lumpárny 😉
napsal(a):
Jste asi první páníček, co má radost z toho, že mu chce štěně zničit boty 😃😂
Samozřejmě chápu, jak jste to myslel. Radujte se, že už má prcek energii na lumpárny 😉
"Jste asi první páníček, co má radost z toho, že mu chce štěně zničit boty 😃😂"

Dobrý den,
jakpak se má Váš Kulišáček, který porazil parvovirózu? Roste, je zdravý?
To víte, baba zvědavá 😁