Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.7.2022 23:22
miky1234567

XXX.XXX.67.123

dobry den, dnes pred asi hodinou v 22h jsme byli na zahrade a vypada to, ze si moje 4 mesicni stene zlomilo zadni packu. Prosim pekne, kolik to asi bude stat? kost venku neni, ledujeme, noha je trochu natekla a nepostavi se na to a pri dotyku place, ted usnul a spi, nejhorsi je, ze nemam do dalsiho mesice zadne penize, myslite ze ten nas veterinar k teremu chodim nekolik let, si vezme 500 a zbytek na splatku? Nevim kolik to bude stat. Jsem z toho ted na nervy a placu tu jak decko :/

19.7.2022 23:26
rapotacka11

XXX.XXX.224.93

Chce se mi napsat ....

uiiii

19.7.2022 23:36
uiiii

XXX.XXX.40.33

Zítra 20. 7. nebo lépe dnes byste měla zavolat na nejbližší ambulanci, říct co se stalo a vysvětlit svoji finanční situaci. Když si pořídíte psa, měla byste počítat s nečekanými výdaji, to je přirozenost. Když na to nemáte, psa nepořizujte. Hodné příbuzné, známé pejskaře nemáte, že by vám půjčili?

19.7.2022 23:39
miky1234567

XXX.XXX.67.123

nemá mi kdo půjčit, já už jsem volala a řekli mi, že bez peněz at nejezdím, už se stalo. Platila jsem ted operaci oci svemu diteti, proto jsem se vydudala z peněz, ale že vám nikdo bez pěněz nepomůže a nechá psa do rána trpět, jsem tedy nečekala

uiiii

20.7.2022 06:02
uiiii

XXX.XXX.40.33

miky1234567 napsal(a):
nemá mi kdo půjčit, já už jsem volala a řekli mi, že bez peněz at nejezdím, už se stalo. Platila jsem ted operaci oci svemu diteti, proto jsem se vydudala z peněz, ale že vám nikdo bez pěněz nepomůže a nechá psa do rána trpět, jsem tedy nečekala

Dejte fotku domnělé zlomené zadní nohy anapište jak to dopadlo
Chudáček vaše dítě že muselo na operaci očí a teď ještě tohle.

20.7.2022 06:29
impact

XXX.XXX.104.49

miky1234567 napsal(a):

Za to, že psovi nikdo nepomůže, můžou majitelé takových psů sami. Pokud na psa nemám finance, tak si ho prostě nepořídím. Myslíte, že Vám nechají v Albertu kilo masa zadarmo jen proto, že jste nevyšla? Nenechají. A stejně tak veterinář není charita. Taky musí platit nájem, zaměstnance, odvody, nákupy léčiv, hypotéku a nebo dětem školku. Fakt nechápu, kde se v lidech bere to přesvědčení, že by vet měl něco zadarmo..

Pokud na péči o štěně nemáte, najděte si v okolí nějaký spolek na ochranu zvířat a vzdejte se štěněte v jejich prospěch. Případně se zeptejte veta, jestli s nějakým spolkem nespolupracuje a nedal by Vám kontakt. Nejspíš mu dokážou zařídit adekvátní péči a pak mu najdou novou a zodpovědnou rodinu.

A hlavně už si žádné zvíře nepořizujte. Plyšák dětem na hraní stačí.

Sorry, ale nemám lepších slov pro člověka, který bezohledně prodlužuje štěněti bolest.

20.7.2022 06:56
viu

XXX.XXX.101.74

Nežijeme v ideálním světě ….. každému se může stát, že prostě najednou nemá peníze, čas, zdraví, cokoli.
Paní “Miky” pokud jste do 30km od Chrudimi pošlete soukromou zprávu a na vet zajedu s Vámi.
Na dálku anonymně už nepomáhám. Na 1 v průseru je min 1, který podvádí.

uiiii

20.7.2022 07:01
uiiii

XXX.XXX.40.33

miky1234567 napsal(a):

Odkud jste?

20.7.2022 07:34
impact

XXX.XXX.104.49

No a nebo se obraťte na chovatele štěněte. Každý slušný chovatel se o svůj odchov v nouzi okamžitě postará.

Pokud jste ovšem xy tisíc za "čivavu" nenacpala nějaké množce, páč té to bude samozřejmě naprosto jedno.

20.7.2022 08:12
juhaj

XXX.XXX.164.121

Tak třeba náš veterinář na splátky ošetří. Předpokládám ale, že aspoň trochu ty majitele musí znát, nevím, nepotřebovala jsem to, ale známá potřebovala operaci fenky a protože měla zároveň větší výdaj, bezproblémů se domluvila na splátkách.
Jestě tedy k té zlomené nože. Teda zrovna u tak křehkého stvoření bych se bála, že zlomenina způsobí třeba sepsi a do rána bude po pejskovi.
Píšete, že kost není vidět. A kdyby byla? To by bylo přímé ohrožení života. Já chápu, že člověk vždy počítá s tím ,,mě se to nestane,, ale ono se holt stát může.

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.7.2022 09:01

Mně teda ošetří veterinář psa i na dluh, ale chodím k němu pravidelně a on si může být naprosto jistý, že dluh vždycky zaplatím. Jako nemít ani na ošetření malé čivavy, tak si raději psa nepořizuju vůbec. Co budete dělat, až budete potřebovat psa naočkovat? A načipováno máte?

20.7.2022 09:17
assil

XXX.XXX.206.172

Myslím, že žádný pes se zlomenou nohou neexistuje, jsou prázdniny, takže zas klasika nudící se děti.

20.7.2022 09:20
Andrýsek3

XXX.XXX.250.238

Hlavně to zvíře nenechte dál trpět!

20.7.2022 09:59
assil

XXX.XXX.206.172

Protože je to dítě, žádného psa nemá a teď se jen baví odpověďma.
Tohle je tu každej rok, tak to fakt berte v úvahu a kašlete na odpovědi, jen to podporujete.

20.7.2022 11:09
miky1234567

XXX.XXX.67.123

pejsek dostal injekci proti bolesti, proti zánětu, otokům atd.. Na pohmat lékařka neví, ale vypadá to na zlomený jeden prst. bez otoků a hematonů, zítra jdeme na rengen, budeme vědet více. Ano byla tak hodná a ochotná, že to udělá na dluh, jelikož k ní chodíme už 7 roků. Pro ty rejpaly, co nemohly normálně odpovědět a musí psát nesmysly, ano mému synovi jsem platila operaci očí, jelikož má těžkou oční vadu a podle pojištovny je to jen estetická vada, jsem ž účtu kde se smí vybrat jen 1x za 3 měsíce vybrala 45.000 kč na operaci očí. Ted zase nesmím vybrat 3 měsíce a i tak se musí po žádosti čekat 14 dní, než peníze vyplatí. I když to jsou mé vlastní penize, našetřené.. Takže pro ty co mi píšou že jsem socka, ne nejsem, šetřím si, jen jsem nevěděla, že se nesmí z něho vybrat, tohle bylo poprvé, psy mám oba dva zdravé, očkované i nad rámec očkování, a samozřejmě čipované, jak zde někdo zmínil. To co se stalo, se může stát jakémokoliv psovi, prostě špatně došlápl, jelikož zde máme krtince, které denně zahrabuji a druhý den jsou další hromádky a díry. To je tak asi vše, hezký den všem

20.7.2022 11:14
fikovnice

XXX.XXX.20.198

impact napsal(a):
Za to, že psovi nikdo nepomůže, můžou majitelé takových psů sami. Pokud na psa nemám finance, tak si ho prostě nepořídím. Myslíte, že Vám nechají v Albertu kilo masa zadarmo jen proto, že jste nevyšla? Nenechají. A stejně tak veterinář není charita. Taky musí platit nájem, zaměstnance, odvody, nákupy léčiv, hypotéku a nebo dětem školku. Fakt nechápu, kde se v lidech bere to přesvědčení, že by vet měl něco zadarmo..

Pokud na péči o štěně nemáte, najděte si v okolí nějaký spolek na ochranu zvířat a vzdejte se štěněte v jejich prospěch. Případně se zeptejte veta, jestli s nějakým spolkem nespolupracuje a nedal by Vám kontakt. Nejspíš mu dokážou zařídit adekvátní péči a pak mu najdou novou a zodpovědnou rodinu.

A hlavně už si žádné zvíře nepořizujte. Plyšák dětem na hraní stačí.

Sorry, ale nemám lepších slov pro člověka, který bezohledně prodlužuje štěněti bolest.

No, jestli to nebude provokačka...
Vyrojilo se tu několik podivných vláken, jsou prázdniny...
V podstatě se modlím, aby to byl troll.

20.7.2022 11:17
fikovnice

XXX.XXX.20.198

miky1234567 napsal(a):
pejsek dostal injekci proti bolesti, proti zánětu, otokům atd.. Na pohmat lékařka neví, ale vypadá to na zlomený jeden prst. bez otoků a hematonů, zítra jdeme na rengen, budeme vědet více. Ano byla tak hodná a ochotná, že to udělá na dluh, jelikož k ní chodíme už 7 roků. Pro ty rejpaly, co nemohly normálně odpovědět a musí psát nesmysly, ano mému synovi jsem platila operaci očí, jelikož má těžkou oční vadu a podle pojištovny je to jen estetická vada, jsem ž účtu kde se smí vybrat jen 1x za 3 měsíce vybrala 45.000 kč na operaci očí. Ted zase nesmím vybrat 3 měsíce a i tak se musí po žádosti čekat 14 dní, než peníze vyplatí. I když to jsou mé vlastní penize, našetřené.. Takže pro ty co mi píšou že jsem socka, ne nejsem, šetřím si, jen jsem nevěděla, že se nesmí z něho vybrat, tohle bylo poprvé, psy mám oba dva zdravé, očkované i nad rámec očkování, a samozřejmě čipované, jak zde někdo zmínil. To co se stalo, se může stát jakémokoliv psovi, prostě špatně došlápl, jelikož zde máme krtince, které denně zahrabuji a druhý den jsou další hromádky a díry. To je tak asi vše, hezký den všem

Účet, kde se smí vybrat 1x za 3 měsíce...?
Výpovědní lhůta???
Také jsem takový měla. Peníze jsem nutně potřebovala, tak jsem vybrala i bez toho čtvrtročního čekání. O něco jsem kvůli tomu přišla, ale peníze jsem holt tehdy nutně potřebovala. Jinak nevím, o jaký jiný účet by mohlo jít.

20.7.2022 12:15

miky1234567 napsal(a):

Jsem rejpal. Jakou injekci? Proč neudělala RTG hned? Jakou těžkou oční vadu, která je jen estetická?

20.7.2022 12:42

To by mě zajímalo, co je to za banku, kde se můžou vybrat jen 1x za 3 měsíce peníze. To jsou snad praktiky z doby bývalýho režimu, ani ČS toto nemá.

20.7.2022 12:48

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
To by mě zajímalo, co je to za banku, kde se můžou vybrat jen 1x za 3 měsíce peníze. To jsou snad praktiky z doby bývalýho režimu, ani ČS toto nemá.

Nějaké spořídcí termíňáky? Hádám, neznám.

20.7.2022 12:55

No právě to už spousta bank vůbec nemá, dávno se to zrušilo. Mám Fio, Equa, ČS a mBank a tyhlety nic takového nemají. Jedině snad zastaralý produkt, který si klient nezměnil, možná....Občas se to stane, když na to bankéř neupozorní.

20.7.2022 15:09
impact

XXX.XXX.104.49

assil napsal(a):
Myslím, že žádný pes se zlomenou nohou neexistuje, jsou prázdniny, takže zas klasika nudící se děti.

Existuje. Dodělala si nick a má tu x čivavích témat a já si přesně pamatuju, jak sem chodila bez registrace. Měla nick na L - Lejisik nebo něco podobného. Už jsme tu řešili, jestli si to čivávě namnožila sama a nebo je koupený.

20.7.2022 15:38

impact napsal(a):
Existuje. Dodělala si nick a má tu x čivavích témat a já si přesně pamatuju, jak sem chodila bez registrace. Měla nick na L - Lejisik nebo něco podobného. Už jsme tu řešili, jestli si to čivávě namnožila sama a nebo je koupený.

A už se stihla i deaktivovat...

20.7.2022 15:43

A už se stihla i deaktivovat...

Jo, přesně toho jsem si všimla taky. Asi jsme moc jedovatí. A málo empatičtí.

20.7.2022 16:24
impact

XXX.XXX.104.49

Vím, že jsem naivní de ment, ale deaktivace někdy skáče zcela náhodně i nedeaktivovaným.

20.7.2022 16:33

Bank a účtů je tolik......Také jsem chtěla platit u veterináře kartou, šlo o dost velkou částku a ejhle, ono mě to nepustilo. Peníze na účtu byly, to jsem si byla jistá. Vyřídilo se to po telefonu, měla jsem nastavený limit pro denní výběr - platbu ( kvůli případné ztrátě karty a zneužití účtu ). Dávno jsem zapomněla, že tam nějaký limit je.

20.7.2022 16:35

Na původním dotazu je prapodivné to, že dotaz je, zda veterinář, kterého ona zná a my ne, ošetří psa na dluh.
( Dobře zamotané souvětí :-)) )

20.7.2022 16:45

Bank a účtů je tolik......Také jsem chtěla platit u veterináře kartou, šlo o dost velkou částku a ejhle, ono mě to nepustilo. Peníze na účtu byly, to jsem si byla jistá. Vyřídilo se to po telefonu, měla jsem nastavený limit pro denní výběr - platbu ( kvůli případné ztrátě karty a zneužití účtu ). Dávno jsem zapomněla, že tam nějaký limit je.

To se mi stalo taky - v jeden den jsem kupovala boty, síťovku na MHD a brejličky. Ale zadavatel(ka) řeší 500 Kč.

uiiii

20.7.2022 16:53
uiiii

XXX.XXX.40.33

Jo, přesně toho jsem si všimla taky. Asi jsme moc jedovatí. A málo empatičtí.

Dobré rady zazněly, zaznělo i poučení do příště, aby zvíře nemuselo trpět, dokonce se objevila i nabídka přímé pomoci. To že se rozebírá, zda vlákno není pro něčí pobavení, by zadavatelku nemuselo vůbec zajímat, protože tak to prostě chodí...

20.7.2022 18:01
impact

XXX.XXX.104.49

Na původním dotazu je prapodivné to, že dotaz je, zda veterinář, kterého ona zná a my ne, ošetří psa na dluh.
( Dobře zamotané souvětí :-)) )

To mi třeba divný nepřijde. Byla skoro půlnoc, majitelka ve stresu a nejspíš nikdy na dluh u veta nepotřebovala.

Já třeba vím, že by mi vetka na dluh dala, páč se mi občas stane, že k ní dojedu a moje první věta je - herdek já ani nevím, jestli mám u sebe dost peněz.

Na druhou stranu ale i ona ví, že je to jen otázka dojetí do bankomatu a že na naše i svoje psy vždycky peníze mám.

Což se v tomto řešeném případě asi nepotkalo.

20.7.2022 18:09
fikovnice

XXX.XXX.20.198

Já měla čtvrtletní výpovědní lhůtu - na VK.
Možná jde/šlo o toto.
Když jsem tu VK vybírala na Čeňka, tak jsem ty 3 měsíce nedodržela a přišla jsem celkem o dost.

20.7.2022 18:22
elisak

XXX.XXX.194.232

impact napsal(a):
To mi třeba divný nepřijde. Byla skoro půlnoc, majitelka ve stresu a nejspíš nikdy na dluh u veta nepotřebovala.

Já třeba vím, že by mi vetka na dluh dala, páč se mi občas stane, že k ní dojedu a moje první věta je - herdek já ani nevím, jestli mám u sebe dost peněz.

Na druhou stranu ale i ona ví, že je to jen otázka dojetí do bankomatu a že na naše i svoje psy vždycky peníze mám.

Což se v tomto řešeném případě asi nepotkalo.

Mě na dluh ošetřila psa i úplně neznámá veterina.
Přijeli jsme v sobotu večer po předchozí telefonický domluvě, hned při příjezdu jsem hlásila, že hotovost u sebe nemám a ptala se na bankomat. Vet odvětila, že to se pořeší pak. Vyšetřila psa (i rentgenem) a posíla nás hned na VFU do Brna. A bankomat prej hledat nemám a mám se ozvat až potom, klidně až budu vědět co a jak. Na veterině v Brně si ho nechali až do čtvrtka. Tak jsem volala až ve čtvrtek, jak zaplatit. To vzala sestřička, že mi pošle fakturu na mail. A za chvíli ještě volala vet, co nás v tu sobotu ošetřovala a ptala se jak pejsek dopadl.

21.7.2022 08:02

Jo, to si člověk musí nastavit v int. bankovnictví. Ale zadavatelka píše doslova "Ted zase nesmím vybrat 3 měsíce a i tak se musí po žádosti čekat 14 dní, než peníze vyplatí." Na druhou stranu nenapsala, proč a co je to za divný účet, takže nevíme a pravděpodobně už se to nedozvíme. Takže už je to jedno. Hlavně, že se pejskovi dostalo náležité péče.

22.7.2022 10:39
miky1234567

XXX.XXX.67.123

Jinak mělo tam být 5000 že mám u sebe a ne 500 Kč proto se ta diskuze asi hlavně rozjela.

22.7.2022 14:04

miky1234567 napsal(a):
Jinak mělo tam být 5000 že mám u sebe a ne 500 Kč proto se ta diskuze asi hlavně rozjela.

Tak tomu nerozumím. Když teda máte tolik peněz, proč tady píšete?

22.7.2022 14:20

Tak tomu nerozumím. Když teda máte tolik peněz, proč tady píšete?

Protože z toho účtu může bez “pokuty” vybírat peníze jen jednou za tři měsíce, a když se psovi stal úraz, měl/a zrovna čerstvě po výběru. Viz výše (nebo v tom druhém vlákně, někde to píše)…

22.7.2022 14:23

Protože z toho účtu může bez “pokuty” vybírat peníze jen jednou za tři měsíce, a když se psovi stal úraz, měl/a zrovna čerstvě po výběru. Viz výše (nebo v tom druhém vlákně, někde to píše)…

To chápu. Ale když mám v hotovosti 5 000... Tak bych k tomu vetovi směle šla. Prvotní vyšetření a ošetření snad nestojí tolik. A pak bych se domluvila na splátkách.

22.7.2022 14:44
miky1234567

XXX.XXX.67.123

To chápu. Ale když mám v hotovosti 5 000... Tak bych k tomu vetovi směle šla. Prvotní vyšetření a ošetření snad nestojí tolik. A pak bych se domluvila na splátkách.

Protože jsme četla na netu že operace je 20.000 za nohu. No nakonec to měl jen z špatného doslapnuti a ne zlomené. Bála jsem se že když nebudu mít dost peněz ihned u sebe že nás ani nevezme. Moje neznalost no, jelikož jsem vždy a 7 let kromě očkování u veterináře nebyla, nebylo třeba. Tak jsme z toho hlavně ten večer byla úplně vystrasená co se vlastně děje a k tomu ty komentáře mi nepřispěli

22.7.2022 14:55
impact

XXX.XXX.104.49

miky1234567 napsal(a):
Protože jsme četla na netu že operace je 20.000 za nohu. No nakonec to měl jen z špatného doslapnuti a ne zlomené. Bála jsem se že když nebudu mít dost peněz ihned u sebe že nás ani nevezme. Moje neznalost no, jelikož jsem vždy a 7 let kromě očkování u veterináře nebyla, nebylo třeba. Tak jsme z toho hlavně ten večer byla úplně vystrasená co se vlastně děje a k tomu ty komentáře mi nepřispěli

Vždyť jste nám tu tvrdila, že jste tam volala a řekli Vám, ať bez peněz nejezdíte.

"nemá mi kdo půjčit, já už jsem volala a řekli mi, že bez peněz at nejezdím, už se stalo"

To jste jim řekla, že máte jen 5000 a oni Vám řekli, že máte přijet jedině s dvaceti, jo?

22.7.2022 15:14
miky1234567

XXX.XXX.67.123

impact napsal(a):
Vždyť jste nám tu tvrdila, že jste tam volala a řekli Vám, ať bez peněz nejezdíte.

"nemá mi kdo půjčit, já už jsem volala a řekli mi, že bez peněz at nejezdím, už se stalo"

To jste jim řekla, že máte jen 5000 a oni Vám řekli, že máte přijet jedině s dvaceti, jo?

bohuzel ano hk je tim vyhlasena jsem si vyslechla na fb. uz po telefonu vedeli dignozu, byla to jedina nonstop co jsem nasla na netu vecer blizko nas. No poradili tedy jen ledovat. Druhy den jsme jeli k nasi lekarce a vubec to zlomene nebylo a tez mi rekla, ze se divi, ze nas nevzali ten vecer, jako nebudu se tu s vami dohadovat, mam jine starosti nez nekomu neco zbytecne vysvetlovat. Ja jsem rada jak to dopadlo, a ze mi pomohly tam, kde zvirata miluji a ne tam, kde tahaji z lidi penize a diagnozy po telefonu.A ano nemel by mi kdo pujcit / ja uz videla cerne scenare/, hold nase rodina asi neni jako vase, tak za svoji buddte rada. Asi tak, preji vam krasny den

22.7.2022 15:19
miky1234567

XXX.XXX.67.123

uiiii napsal(a):
Dejte fotku domnělé zlomené zadní nohy anapište jak to dopadlo
Chudáček vaše dítě že muselo na operaci očí a teď ještě tohle.

fotky jsou v dalsim dotazu, ano můj syn je chudak,ma na kazdem oku 9 a 8 dioptrii. do toho silha, rozdvojene videni, tak sel na operaci ale proste pry je to jen esteticka vada. Snad bude vse uz v poradku, ja nasetrene penize mam ale proste je tam limit kolik a kdy vybrat. a jeste se ceka nekolik dni. To je hlavne ze je nas milacek v poradku a uz bude jen dobre, pro me ponauceni, ze dokad nevyroste a trochu /snad/ se neuklidni, tak na voditku na zahrade, nebo to je nerizena trubka, kdyz si hraje s nasim druhym psem

22.7.2022 15:46
rapotacka11

XXX.XXX.224.93

Tak se v tom už nenimrejte
a jede se dál.

22.7.2022 16:46

miky1234567 napsal(a):
fotky jsou v dalsim dotazu, ano můj syn je chudak,ma na kazdem oku 9 a 8 dioptrii. do toho silha, rozdvojene videni, tak sel na operaci ale proste pry je to jen esteticka vada. Snad bude vse uz v poradku, ja nasetrene penize mam ale proste je tam limit kolik a kdy vybrat. a jeste se ceka nekolik dni. To je hlavne ze je nas milacek v poradku a uz bude jen dobre, pro me ponauceni, ze dokad nevyroste a trochu /snad/ se neuklidni, tak na voditku na zahrade, nebo to je nerizena trubka, kdyz si hraje s nasim druhym psem

8 a 9 dioptrií + šilhání je jen estetická vada? Nějak tomu nevěřím.

22.7.2022 17:20
miky1234567

XXX.XXX.32.13

8 a 9 dioptrií + šilhání je jen estetická vada? Nějak tomu nevěřím.

To silhani je pro ně kosmetická vada, pardon jsem to popletla. Takže jsem nechtěla aby se mu v budoucnu lidi smaly. Ale prostě tohle pojišťovna neproplati

22.7.2022 17:23
rapotacka11

XXX.XXX.224.93

To byla soukromá klinika?

22.7.2022 17:36
miky1234567

XXX.XXX.32.13

rapotacka11 napsal(a):
To byla soukromá klinika?

Neovize praha

22.7.2022 17:48
rapotacka11

XXX.XXX.224.93

Známé po operaci (měla myslím neurol. problém)
něco poškodili a oko jí "utíkalo".
Letos byla v okresní nemocnici na šedém zákalu
a .... nešilhá.
Krásně jí to doktor srovnal při operaci zákalu.
Neplatila nic.

Mám pocit, že brzy budem platit
a sakra dost, říkají tomu spoluúčast,
s....ě jedny prokletý.
(a holé zadky budeme bránit nejdražšími tryskáči.....pardon)

22.7.2022 19:41

miky1234567 napsal(a):
To silhani je pro ně kosmetická vada, pardon jsem to popletla. Takže jsem nechtěla aby se mu v budoucnu lidi smaly. Ale prostě tohle pojišťovna neproplati

Tak dneska je to asi jinak. Za mého mládí se šilhání řešilo na pokladnu. Pamatuji si, že sestra nosila okluzor.

Přidejte reakci

Přidat smajlík