Volní 2 BŠO kloučci ze Camberku

Prodám Bílého švýcarské ovčáka - Štěňátka budou řádně odčervená, očkována,...
25000 KčAdell_S
XXX.XXX.239.202
Dobrý den, mohla bych vás poprosit o radu.
Chtěla bych si pořídit švýcarského ovčáka. Chtěla bych raději fenku, ale nevím jestli je to dobrý nápad. Často slýchám, že pes má lepší povahu a fenku tedy pořizovat nemám. Je to pravda ? Máte někdo s kušenosti s fenkami tohoto plemene ?
Uživatel s deaktivovaným účtem
Kamarádka má BSO fenu, uchovnenou, na výstavách úspěšnou, dělají poslušnost, nosework, chodí po horách, dělají canicross, je to taková typická partacka pro všechno. Je trochu hystericka, na můj vkus, hodně se hlasove projevuje, je bojácná - na obranach se sesypala. Ale jinak je to milá holka, vychází vesměs se všemi psy a to i s těmi kteří vyvolávají konflikt.
Za mě BSO jako parťáka pro všechno určitě ano, není to složitý pes, rád spolupracuje... asi bych si hlídala povahu rodičů a zkusila se doptat na fb skupinách zaměřených na plemeno. Držím palce s výběrem
Edit: Někomu může citlivost psa vyhovovat, já preferuji tvrdé psy s názorem a to BSO nesplňuje, jen aby někdo nemyslel, že citlivý pes je na škodu. Každému dle jeho gusta
Adell_S
XXX.XXX.7.10
Děkuji moc za cenné informace 😊
Kámoška jí má a byla z její divokosti překvapená. Všechno hrozně prožívá. Chtěla fenku, aby byla hodnější a prý to byla neřízená střela. Jako starší je to už asi výrazně lepší. Před ní měla křížence, psa, který taky trochu vypadal jako švýcarák, akorát menší a zatočený ocas a to byl větší kliďas. O té fence mi říkala, že s ní nemůže ani na náměstí, že děsně vyvádí, ale může to být zrovna vyjímka no.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.24.244
GAELLE
napsal(a):
Soused měl dvě feny BŠO. Obě byly bázlivé. Přitom jak jel někdo kolem na kole tak se na něj vrhaly. A to s nima chodil každý týden na cvičák.
Předtím měl NO. Nebyl s nima spokojený.
Normální bšo je citlivý ale ne ustrasena hysterka a hadam ze cvičák byl typickej svazarmackej na no appd a to bšo fakt nedá
Sousedka má fenu, je to moc milá čuba, ustrašená mi určitě nepřijde, spíš taková velká voda, je jí hodně. Je teda dost nevychovaná, sousedka s ní nic kromě venčení nedělá, ale přátelská tak nějak ke všem lidem, psům i dětem. Mladá, asi rok a půl. Nicméně hodně loví, nevím, jestli je to nedostatkem tréninku ( u téhle čuby asi jo), ale má s tím problém i kamarádka, co má BŠO psa, a ta s ním chodí cvičit, i na tom lovení se snaží cíleně pracovat, ale výsledek nic moc.
....u nás na cvičáku fena a pes tohoto plemene a oba cvičí moc hezky....majitelé se jim obou dost věnují a vše jde na pohodu....pes chodí i na rukáv, není to razantní projev, ale spolehlivě vyštěka a odkouše co má....jen prý počítat s větším lináním....
Mám skoro ročního psa BŠO. A ta jejich "plachost" mě dost překvapila. A to mám štěndo z pracovní chovky, kde s nima cvičej. Laik s tim může mít dost problém, protože ty štěnda fakt hrozně moc věcí řešej. Všechno žere malý bílý pejsky a proto se musí prchnout Musí se na všechno pomalu a hlavně nenásilně zvykat. Ten můj je teď už v pohodě s plachostí, akorát učim klid před zvěří a nelovení. Jinak to je pes hodně závislej na rodině, většinou kamarádskej. Takže jako rodinnýho psa doporučuju, ale je opravdu potřeba s tim počítat, že to je hodně citlivej pes. No a co se týká fen, tak mě nepřijdou, že by byly víc plachý než pes. Možná tak, pokud s tim člověk chce cvičit, tak na obranách, ale v v normálnim životě tam neni moc rozdíl.
Máme staršího BŠO hned vedle. Je to miláček, ale poseroutka neuvěřitelný, ve městě je problém ho vůbec vyvenčit. Majitelé zkušení, snaží se, ale nějak to nejde.
V rodině máme BŠO, je mu rok a půl. Naprosto se nebojí, spíš je jako velká voda. Asertivní, hodně aktivní, se všema kámoš. Byl takový od malička, rozhodně to nedalo žádnou práci. Ale zjevně to není pravidlo, taky jsem viděl několik jedinců, kteří se chovali plaše a byli ze všeho nesví. S tímhle se tedy nekouše, ale rozhodně si ho dovedu představit, že by ty obrany bez problémů dal.
Mám druhou BŠO v řadě. Ta první byla maximální pohodářka, mohlo se s ní cokoliv kdykoliv. Druhá má 2,5 roku, jako štěně byla spíš bázlivka, dneska je prostě jen citlivka, nejvíc asi vadí hlasitý zvuky. ALE ta citlivost má i výhody: velmi snadno se s takovým psem pracuje, není třeba žádný tlak, spolupráce luxusní, k cizím zdravě odtažitá - já jsem maximálně spokojená.
Dají se najít jak gaučáci, tak vnímaví klidní canisterapeuti i pracovité citlivky, chce to vědět CO vlastně chcete. Zvířat je teď mraky..
lenocka
napsal(a):
Mám druhou BŠO v řadě. Ta první byla maximální pohodářka, mohlo se s ní cokoliv kdykoliv. Druhá má 2,5 roku, jako štěně byla spíš bázlivka, dneska je prostě jen citlivka, nejvíc asi vadí hlasitý zvuky. ALE ta citlivost má i výhody: velmi snadno se s takovým psem pracuje, není třeba žádný tlak, spolupráce luxusní, k cizím zdravě odtažitá - já jsem maximálně spokojená.
Dají se najít jak gaučáci, tak vnímaví klidní canisterapeuti i pracovité citlivky, chce to vědět CO vlastně chcete. Zvířat je teď mraky..
Nádherná ❤️
rapotacka11
napsal(a):
Chtěla bych si pořídit švýcarského ovčáka.
Chtěla bych raději fenku, ale nevím jestli
je to dobrý nápad.
Do bytu?
A kdyby, tak co? Copak BŠO musí být u boudy?
Mám už čtvrtého bělouše a ani s jedním jsem neměla problém. Kontaktní, nebáli se. První dva měli poskládané i všestranné zkoušky. Neměli sice takovou razanci v kousání, ale měli plně zakusy a byli ovladatelni. U třetího mi zastavilo sportovní kariéru zdraví a covid. Ale i tak má pár zkoušek z poslušnosti a aktivně se věnuje stoparine. Všichni měli - mají canisterapeuticke zkoušky a aktivně se canisce věnují. Ten poslední je 7 měsíční štěně. Od mala miluje lidi, nebojí se. V prostředí bílých se pohybuji víc jak 16 let. Pokud má štěně dobrý základ z chovky a člověk používá zdravý rozum, tak z něj vyroste bezvadný parťák pro všechno. Já mám psy, protože feny mi prostě nic neříkají. Ale jinak mezi nimi nevidím rozdíl.