Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.7.2022 13:23
Dinn

XXX.XXX.30.190

Dobrý den,
rád bych zeptal, zda nemáte zkušenost. Může kulhání na přední tlapku u 6 měsíčního štěněte velkého plemene souviset s růstem? Bylo to takto prezentováno kynologem s dovětkem, že není potřeba plašit. Kontrola tlapky pohledem i pohmatem je OK, štěně je živé, běhá, skáče. Trvá asi 2 týdny. Díky

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.7.2022 13:31

Dinn napsal(a):
Dobrý den,
rád bych zeptal, zda nemáte zkušenost. Může kulhání na přední tlapku u 6 měsíčního štěněte velkého plemene souviset s růstem? Bylo to takto prezentováno kynologem s dovětkem, že není potřeba plašit. Kontrola tlapky pohledem i pohmatem je OK, štěně je živé, běhá, skáče. Trvá asi 2 týdny. Díky

Kterou část končetiny označujete za tlapku (prsty, záprstí, zápěstí, celou končetinu)? Může. Veterinář ortoped to jistí.

28.7.2022 13:40
janaa

XXX.XXX.174.173

Pokud tlapkou myslíte nohu,tak to může být od růstové panostitidy, až po první projev problémů s loktem nebo ramenem. Po dvou týdnech už je návštěva a diagnostika od ortopeda zcela jistě na místě

28.7.2022 13:45

a omezit pohyb by taky bylo na miste...

28.7.2022 14:19

dvoutýdenní kulhání už je problém bez ohledu na příčinu a to zvíře si zaslouží ortopedické vyšetření a ne rady "zkušených kynologů".

28.7.2022 14:21
Dinn

XXX.XXX.30.190

Ano, myslel jsem nohu. Pohyb jsme již omezili. Podívám se po ortopedovi. Pokud by se opravdu jednalo o panostitidu - souvisí to s množstvím bílkovin a mělo by se změnit krmivo? (četl jsem o tom nějaký komentář).

28.7.2022 14:24

Dinn napsal(a):
Ano, myslel jsem nohu. Pohyb jsme již omezili. Podívám se po ortopedovi. Pokud by se opravdu jednalo o panostitidu - souvisí to s množstvím bílkovin a mělo by se změnit krmivo? (četl jsem o tom nějaký komentář).

nemá cenu dumat nad panostitidou, když vůbec nevíte, co vlastně způsobuje to kulhání.

28.7.2022 15:41

Dinn napsal(a):

panostitida je bolestivá záležitost
takový typický příznak - bolest při stisku kosti
si myslím, že zvíře samo omezuje pohyb, neběhá a neskáče
teda moje zvíře se v podstatě nehýbalo
a co se týká bílkovin - některé zdroje říkají souvisí to, jiné nesouvisí, může to být virové, prý.......

ten půlrok je takový akorát pro projev různých vývojových onemocnění pohybového aparátu

28.7.2022 19:04

Panostitida nemusí štěně brzdit, jeden z bráchů barzojů se s ní trápil od 3 měsíců skoro půl roku a pokud bychom mu to dovolili, tak řádil jak ďas. Když jsme si nedali pozor a neubrzdili, tak pak v noci ze spánku brečel bolestí. Jediné co zabralo, tak vysoké dávky vit C a infraterapie. Bílkoviny jsme omezili, ale tím, že jsou kluci převážně na barfu tak jenom tím, že jsme přešli na jiné druhy masa - převážně srdce, a oproti bráchovi dostával víc příloh. Léky proti bolesti nedostával - to už by asi začal lítat vzduchem, takhle byl přece jen opatrnější. Ono je to těžké, chce to štěně sledovat a snažit se vybalancovat vše dle toho, jak vypadá. Ortoped poradí, ale vašeho psa nezná, ne vždy radí dobře. Myslím si, že stačí zapojit selský rozum.

28.7.2022 21:25
assil

XXX.XXX.121.3

Jo a není ortoped jako ortoped, mého psa kdysi jako štěně léčil půl roku ortoped na panostitidu, aby to nakonec bylo OCD.

29.7.2022 09:03
Dinn

XXX.XXX.239.244

Tak jsem pejska objednal k ortopedovi. Když jsem ještě brouzdal po netu, tak jsem narazil na obrázek, kdy má pes stejně vytočenou přední packu jako jsem zahlédl u svého štěněte. Ale uvidíme, co řekne ortoped.

Přidejte reakci

Přidat smajlík