Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

oťas13

28.7.2022 16:04
oťas13

XXX.XXX.107.204

Dobrý den. Nejsem si úplně jistej a dost možná, že tady ,někde bych odpověď našel, ale....
Můžete mi ,prosím někdo poradit jaký by měl být optimální růst štěněte (holčičky) sbt při předpokladu, že bude mít v dospělosti standardní míru a váhu, tzn. 35,56 – 40,64 cm. a 10,89 – 15,43 kg. ??? Vím, že každej pes jinak, proto to slovo OPTIMÁLNÍ :))
Například ve 3 mčsících, v půlroce, v roce....??? Kdo zná odpověď a chce mi poradit udělejte to prosím , budu vděčnej a ostatní šťourové ,hnidopiší a "všeználci", kteří začnete rozvijet sáhodlouhý téze na téma " je s PP, není s PP a podobně, vás prosím ...VŮBEC SE K MÝ OTÁZCE NEVYJADŘUJTE!!! Taky vám za to budu moc vděčnej. Díky moc všem a krásný dny...Oťas

oťas13

29.7.2022 10:21
oťas13

XXX.XXX.107.204

Děkuji všem... NEZKLAMALI JSTE !!!

29.7.2022 11:20
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

I pokud budete porovnávat několik fen s PP, tak se ty "míry" můžou lišit, i za předpokladu, že v dospělosti budou všechny podobně velké. Každé štěně roste jinak.

Já bych váhu a výšku nějak nesledovala, řídila bych se jen tím, aby bylo štěně "akorát". Jinak moje fena v 7mi týdnech měla 4 kg, na 3 měsících cca 5,5 kg, na 6ti měsících měla okolo 10 kg, v dospělosti má 14 kg. Kohoutkovou výšku jsem v růstu vůbec neřešila, neměřila.

Uživatel s deaktivovaným účtem

29.7.2022 15:00
Uživatel s deaktivovaným účtem

já teda nemám zkuěenost s tímhke plemenem, ale přiklonila bych se k Marcele. Mám pyrenejku a rozdíl mezi dvěmi stejně starými fenami byl ve čtyřech měsících 5 kilo. Třeba moje čubina nenabírala zkraje stejně jako její sestry, přestože při odběru měla štěňata plus mínus stejnou váhu. Pomalu jsem se bála chovatelce napsat, že máme 17 kilo, když její sestry už byly na dvaceti a ten rozdíl se ještě postupem času zvětšil. Ale myslím, že to asi u nás bylo dáno tím, že ony byly krmené granulemi a Gina barfem, na mase prý štěňata rostou pomaleji. No a dneska je jí přes dva roky, je na horní hranici s výškou a váhu má pčes padesát kilíček. A vím, že jsou i feny které mají třeba 45 kilo.

Prostě krmit tak, aby se nehnal růst zbytečně rychle, pěkně v klidu...a aby bylo štěnítko tak akorát, ani tlustý, ani vyzáblý.
Já se spíš orientovala na to, aby byly váhové přírustky pozvolné a vyrovnané, žádné skoky, jeden týden přibereš tři kila, driuhý jedno ....

Oťas13

31.7.2022 09:50
Oťas13

XXX.XXX.249.222

Děkuji moc, tyhle odpovědi mi bohatě stačí ... díky a hodně úspěchú

Přidejte reakci

Přidat smajlík