Fenka přes noc čůrá a kalí v domě.

Čivava
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Mikii

28.7.2022 20:48
Mikii

XXX.XXX.2.23

Dobrý den
Chtěla bych se zeptat na mou fenku. Přes den je venku na zahradě , ale může kdykoli do domu a opět ven podle své vůle. Kolem sedmé večer jí krmím poté má možnost být venku další hodinu i déle. Problém nastává když jdu spát tak vyčká až usnu, a i přes to že před spaním venku vykoná potřebu čůrat i kálit jde v noci vše opětně vykonat na chodbu.
Zkoušela jsem i psí podložky a jde radši mimo než na ní. Žádné jiné zvíře v domě není ,aby měla důvod značkovat. Zkoušela jsem již i to nevnímat a pozornosti se jí dostává přes den dost. Fenka je zdravá , žádné zdravotní problém nemá .
Děkuji za radu.

Uživatel s deaktivovaným účtem

29.7.2022 17:15

Jak je fenka stará?
Venčí se jenom na zahradě, nebo s ní chodíte i na procházky? (Pohyb podporuje peristaltiku a vytento se důkladněji).
Venčete ještě i v noci před spaním, možná je ta doba pro ni dlouhá. Vy si jen myslíte, že číhá až usnete, aby... 💩
Tak to být vůbec nemusí, třeba statečně drží, ale k ránu už to pustí...

29.7.2022 17:17
Annabeth

XXX.XXX.65.243

Není možné, že na chodbě cítí nějaký svůj předchozí pach? Zkusila bych celou chodbu pořádně vydezinfikovat. U nás jsme lákali pejsky na podložku tím, že jsme to trošku "ovoněli" jejich loužičkou, kterou někde udělali. Taky nám pomáhalo vzít štěňata večer na delší procházku a vrátit se opravdu, až se před námi vyprázdnili oběma způsoby. Pak jenom zběsile chválit. Občas ještě teď kolem páté ráno letím čůrat s 5ti měsíčním štěnětem na zahradu, protože mě sám budí škrabáním na dveře.

29.7.2022 17:25

Podložky zrušte, dělají psům v hlavě zmatek. Venčení je od slova VENKU.

S vytřením chodby savem nebo octem souhlasím.

29.7.2022 17:48
Annabeth

XXX.XXX.65.243

Nám tedy podložky dost usnadnily například cestování a vím, že starší pes u rodičů na ně potom taky často chodil, protože to udržení moči nebylo to, co bývalo. Samozřejmě to není místo procházky a spíš je to prostě pojistka, rozhodně to není náhrada venčení, ani to nemá sloužit k jeho odložení protože "mám přece doma podložku"

Mikii

29.7.2022 18:38
Mikii

XXX.XXX.2.23

Fenka je čtyři roky stará , chodíme s ní na louku vedle domu tam se i dostatečně proběhne

Ven se dostane před spaním každý den , proto je zarážející že když usnu a po dvou ,třech hodinách se vzbudím kvůli dceři tak už své vykoná na chodbě .
Chodbu jsme zkoušeli vyčistit vším možným aby jsme se zbavili toho pachu.

Podložku používat nemůžeme jelikož z toho vykousava moč kterou jsme to ovoneli.

29.7.2022 21:54
Annabeth

XXX.XXX.65.243

Tak to je celkem zapeklitá situace... Dělá to jenom na chodbě? Možná by stálo za to ji zkusit přístup na chodbu nedovolit přes noc kdy s ní nejste? Náš starší pes takhle chodil jednu dobu z nepochopitelného důvodu na schody, tak jsme přidělali takovou tu zábranu jako dvířka (jak se používá i pro děti) a jinde, už nám to nedělal. To tam takhle chodí celé ty 4 roky, nebo je to poslední dobou?

31.7.2022 22:01
fikovnice

XXX.XXX.132.150

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Podložky zrušte, dělají psům v hlavě zmatek. Venčení je od slova VENKU.

S vytřením chodby savem nebo octem souhlasím.

Podložky jsou skutečně tragédie a jsou nějak víc a víc in!
Moji přátelé, které mám jinak moc ráda, mají čívu. Učili ji na podložku, ale číva dělá OBOJÍ potřebu všude po bytě!!! Ptala jsem se, co plánují dělat dál, a prý naposledy dostala na zadek!
Snažila jsem se působit osvětou...ale možná i někdo z vás má v okolí lidi, kteří zkrátka psům nerozumí... Je to smutné...

31.7.2022 22:24
Trickyvoo

XXX.XXX.141.129

fikovnice napsal(a):
Moji přátelé, které mám jinak moc ráda, mají čívu. Učili ji na podložku, ale číva dělá OBOJÍ potřebu všude po bytě!!! Ptala jsem se, co plánují dělat dál, a prý naposledy dostala na zadek!
Snažila jsem se působit osvětou...ale možná i někdo z vás má v okolí lidi, kteří zkrátka psům nerozumí... Je to smutné...

Mně to taky přijde divné. Prý mají malý psí menší močový měchýř a nevydrží tak dlouho jako větší plemena. Podle mě ho mají velký tak akorát ke svému tělu. Chodí malí psi častěji? Já tomu moc nevěřím. Mám 15-ti kilového psa a když se jí nechce do deště tak vydrží fakt dlouho. Vůbec ti lidi dělají s malými psy podivné věci. Nedávno jsem viděla v nákupním centru mladou ženu, jak chová psa v náručí čekajíc ve frontě u KFC, ale pobavilo mě, jak s ním občas třepala jako když chová dítě . Na tom psovi bylo vidět, že moc nechápe proč s ním panička občas třese . Dovedete si představit třeba podložku pro tibetskou dogu ?

31.7.2022 22:58

Trickyvoo napsal(a):
Mně to taky přijde divné. Prý mají malý psí menší močový měchýř a nevydrží tak dlouho jako větší plemena. Podle mě ho mají velký tak akorát ke svému tělu. Chodí malí psi častěji? Já tomu moc nevěřím. Mám 15-ti kilového psa a když se jí nechce do deště tak vydrží fakt dlouho. Vůbec ti lidi dělají s malými psy podivné věci. Nedávno jsem viděla v nákupním centru mladou ženu, jak chová psa v náručí čekajíc ve frontě u KFC, ale pobavilo mě, jak s ním občas třepala jako když chová dítě . Na tom psovi bylo vidět, že moc nechápe proč s ním panička občas třese . Dovedete si představit třeba podložku pro tibetskou dogu ?

..."Dovedete si představit třeba podložku pro tibetskou dogu?"...

Tam to vidím spíš na lavor😂😂

31.7.2022 23:04

fikovnice napsal(a):

Musím se přiznat, že i my už používáme podložky. Šikovná věcička...

Pro starouška pod misku s vodou, aby na tom, co vycamrá, následně neuklouznul.😉

31.7.2022 23:14

Podložka je taky super do busu na blinkani.

1.8.2022 07:53

Trickyvoo napsal(a):

Samozřejmě ho mají menší. Ale jak píšete, úměrně ke svému tělu. A vyprodukují i menší množství moči. Jsou to jenom výmluvy majitelů, kterým se nechce venčit. A vůbec se psu věnovat.

1.8.2022 07:56

Podložka je taky super do busu na blinkani.

A kamarádka ji nosila na turistiku. V batohu, aby nedošlo k nedorozumění. Byla zdravotní sestra. Mohla si pak sednout i na mokrý pařez nebo mokrou zem.

1.8.2022 14:07
fikovnice

XXX.XXX.135.199

Jenže pro starouška je to něco úplně jiného...i kdyby na ni močil.
Ti moji známí mají čívu, které teď bude rok, učí ji na podložku od mala.

1.8.2022 14:10
fikovnice

XXX.XXX.135.199

"Ir.mo", máš like v tom vlákně s telef. číslem. Jdeme mazat? A "Orionko"...?
Jsem tu jen občas, event. pak písni SMS, až bude řada na mně.

1.8.2022 15:10

fikovnice napsal(a):
"Ir.mo", máš like v tom vlákně s telef. číslem. Jdeme mazat? A "Orionko"...?
Jsem tu jen občas, event. pak písni SMS, až bude řada na mně.

Já už jsem smazaná, na řadě je orionka...

Mikii

1.8.2022 18:15
Mikii

XXX.XXX.2.23

Určitě to není tím že by se jí někdo nevěnoval a navíc máme domek se zahradou , plus vedle zahrady velkou louku a tam má všude přístup celý den. Pak přijde večer a je to tady , i když se zamezí přístup na chodbu tak to udělá v té dané místnosti. Už nás taky napadlo chodit s ní každé tři hodiny celou noc , jako když jsme vstávali k dceři, ale stává se že to někdy nevydrží ani celou hodinu. Proto usuzujeme že to dělá schválně , ale nemůžeme přijít na to proč .

1.8.2022 18:30
Šarina

XXX.XXX.200.119

Já bych především krmila daleko později!
Čím později, tím líp. Předtím večerní prochajda. Pak chvilku odpočinek, aby se mysl zklidnila, a pak žraso. Případně doplnění v rámci rituálu ještě krátkým vyčůráním na zahradě. A pak se zhasne a je "klid na lůžku". Zkuste to.
Třeba je to v sedm prostě brzo a psice nevydrží?
Je otázka, proč si neřekne, ale třeba jeden náš pes prostě stojí u dveří a jenom mlčky šátrá packou. Druhý si přitom zaštěká ;)
Ale ani jeden se nevyvenčí doma.

1.8.2022 18:36
fikovnice

XXX.XXX.135.199

Já už jsem smazaná, na řadě je orionka...

Já vím...
Čas od času to "čekuju"...

Přidejte reakci

Přidat smajlík