Ridgeback štěňátka s PP

Prodám Rhodéského ridgebacka - Chov. Stanice z Mokrska přijímá rezervace na...
DohodouBayern88
XXX.XXX.168.46
Dobrý den,
pročetla jsem zde diskuze na dané téma, ale stejně nejsem rozhodnuta a proto prosím o konkrétní rady:
Mám štěně ridgebacka, věk 3 měsíce a chci zvolit nové granule, nejlépe takové, aby byly dobré na klouby a srst. Ze stávajích Carnilove mívá řidší stolici a nadměrně prdí. Alergie zatím neprokázána, ale i tak bych se ráda vyhnula vysokému obsahu kuřete a celkově obilovinám.
Zatím mi vycházejí nejlépe tyto značky - Wolfsblut, N&D, Marp a Barkinghead.
Mohu poprosit o Váš názor? Děkuji
lupus4
napsal(a):
přirozené je krmit přirozeně
Dobré ráno 👍Lupus,
kdepak jste se nám zatoulal? Hlavně tak dlouho. Snad ne České Švýcarsko 😢?
Dája
Bayern, krmení Vám tady spíš bude nabízené Barfováni, ale věřte, že lidičky odcuď vědí o čem píší, ale ani já tohle krmení nedodržují. Střídám psům jak to jde. Pozor vy si to zatím nemůžete dovolit, máte štěňe.
Jinak povolanější poradí lépe.
Dája
Uživatel s deaktivovaným účtem
Ono taky záleží, co vám bude štěně žrát. Všechno je to individuální, budete muset zkoušet.
Bayern88
XXX.XXX.168.46
To samozřejmě ano, ale ne vždy to jde. Proto chci alespoň vybrat ty nejlepší granule.
Když jsem ještě krmila granulemi, psovi chutnaly bezobilné granule Best Breeder. Ale všechny co jste psala si někdo chválí a jiný ne, takže je budete muset vyzkoušet (pozor, opatrně).
Psisko mělo zažívací problémy a když jsme konečně objevili ty Best Breeder, sežral jeden pytel a pak je přestal chtít. Vůbec se mi nechtělo to znovu řešit - aby byly kvalitní, abych byly finančně dosažitelné, aby neměly dlouhodobý výpadek a aby psovi chutnaly a nedělaly mu problémy.
Vzdala jsem to a krmím barfem, pes je očividně spokojený. Měla jsem z toho obavy, ale fakt to není rocket sience.
Bayern88
napsal(a):
To samozřejmě ano, ale ne vždy to jde. Proto chci alespoň vybrat ty nejlepší granule.
Já aktuálně krmím občas Wolfsblut, které se mně podle složení zdají nejvíc OK, ale ty hromady trusu se s krmením na barfu nedají srovnat, je to hrůza. Na Wolfsblutu jsem měla i štěňata a o 💩 už se mně i zdálo. 🤦
napsal(a):
Já aktuálně krmím občas Wolfsblut, které se mně podle složení zdají nejvíc OK, ale ty hromady trusu se s krmením na barfu nedají srovnat, je to hrůza. Na Wolfsblutu jsem měla i štěňata a o 💩 už se mně i zdálo. 🤦
Já dávam Malině nejčastěji Orijen, občas jí dávám Marp a hromady nemá žádné. Mám vyzkoušené i N&D a Barkinghead, N&D jí moc nechutnali, byly to takové mrňavé granulky a to nějak nemá ráda a po Barkinghead měla, myslím, trochu větší odpad.
Já teda když dám psům občas granule, tak pak taky nepozoruji nějaké ohromné hromady. Fena je teď jen na granulích, sice teda na vet. dietě, ale odpad má úplně stejný jako měla na mase.
Většinou doma nějaké granule pro jistotu mám, třeba aktuálně Essential, ty jsem dávala i štěňatům, na střídačku s masem, a ani tam nebyly žádné hromady odpadu.
marcelaamax
napsal(a):
Já teda když dám psům občas granule, tak pak taky nepozoruji nějaké ohromné hromady. Fena je teď jen na granulích, sice teda na vet. dietě, ale odpad má úplně stejný jako měla na mase.
Většinou doma nějaké granule pro jistotu mám, třeba aktuálně Essential, ty jsem dávala i štěňatům, na střídačku s masem, a ani tam nebyly žádné hromady odpadu.
Po těch kvalitnějších jsem to taky většinou nepozorovala.
Po RC veterinární dietě měly bobky cca 3x větší objem, naštěstí už je dávám jen občas jako pamlsek.
Myslela jsem, že vaše fena měla kontrolní náběr v cajku a teď je na Marpu...
Terven
napsal(a):
Po těch kvalitnějších jsem to taky většinou nepozorovala.
Po RC veterinární dietě měly bobky cca 3x větší objem, naštěstí už je dávám jen občas jako pamlsek.
Myslela jsem, že vaše fena měla kontrolní náběr v cajku a teď je na Marpu...
My nemáme RC, máme dietu od VetExpert. Jo, kontrolní náběry fena v pořádku měla, jenže já ani nevím, jestli její problém souvisí vůbec s tou slinivkou, protože ten problém byl ještě dávno před tím. Takže jsem se rozhodla zkrmit celý pytel té diety, prostě pořádně srovnat ten trávící trakt, a pak teprve uvidíme, co dál. Bohužel mi teď přijde, že i přes tu dietu se ten problém zase pomalu vrací, i když ne tak často a ne tak intenzivně...
marcelaamax
napsal(a):
My nemáme RC, máme dietu od VetExpert. Jo, kontrolní náběry fena v pořádku měla, jenže já ani nevím, jestli její problém souvisí vůbec s tou slinivkou, protože ten problém byl ještě dávno před tím. Takže jsem se rozhodla zkrmit celý pytel té diety, prostě pořádně srovnat ten trávící trakt, a pak teprve uvidíme, co dál. Bohužel mi teď přijde, že i přes tu dietu se ten problém zase pomalu vrací, i když ne tak často a ne tak intenzivně...
Jsme na tom podobně - taky si nejsem jistá, jestli fakt jde o slinivku. Sice TLI bylo vyšší, ale dle mýho ne zas tak moc a hlavně - nebylo to nabraný nalačno.
Nicméně, úplně v cajku není a na nějaký hodně mírný příznaky akutní pankreatitidy nebo na pankreatitidu chronickou by to sedělo. A údajně u chronický pankreatitidy TLI může být zvýšený jenom málo nebo vůbec.
A jo, taky tak, myslím si, že podobný problémy, který nás teď dovedly na veterinu, se objevovaly čas od času už dlouho před tím.
Momentálně, už tejden na dietě, je imrvére při chuti až posedlá žrádlem. Asi je ta dieta hladová.
Nezaujatej pozorovatel by viděl normálního zdravýho psa, já pozoruju jistý odchylky od normálu. Občas má určitě diskomfort v břiše. Venku se častěji válí, aniž by tam byla nějaká voňavka. Nebo třeba náhle zpomalí z klusu, aniž by měla důvod.
Klidně to může být i změnou žrádla, byla celej život žrát jistým způsobem, teď je to najednou jinak.
Počkám do kontroly, uvidím, jak proběhne, pak možná pouvažuju o změně kliniky.
Každopádně na vlastní kůži zažívám, že vleklý gastro problémy jsou pěkný psycho
Bože teda, holky, cítím s váma a držím palce ať už je psům líp.
Moji kluci jsou teď už půl na půl Hill's gastro / Wolfsblut a jediné, co mě na tom strašně deptá, je obrovské množství bobků. Z BARFu jsem byla zvyklá na jeden malej, tmavej, tvrdej bobek denně, teď toho z nich padá minimálně 3x denně v množství jak na lopatu. Tolik odpadu asi taky není úplně dobře?
Ouško4
napsal(a):
Bože teda, holky, cítím s váma a držím palce ať už je psům líp.
Moji kluci jsou teď už půl na půl Hill's gastro / Wolfsblut a jediné, co mě na tom strašně deptá, je obrovské množství bobků. Z BARFu jsem byla zvyklá na jeden malej, tmavej, tvrdej bobek denně, teď toho z nich padá minimálně 3x denně v množství jak na lopatu. Tolik odpadu asi taky není úplně dobře?
Díky...doufám.
U vás bych řekla, že je šance, že se k barfu ještě vrátíte. Protože pokud mají stejný problémy dva nepříbuzní psi, tak příčina buď je v nějaký infekci, kterou mají oba a která pomine nebo v nějakým konkrétním závadným žrádle, který už příště nedáte.
Moc nevěřím, že se oběma naráz vyvinula nějaká intolerance.
Obr bobky mi úplně fajn nepřipadají, ale na granulích je to častý.
A pro můj duševní klid by bylo super, pokud by se mi psi na každej ranní procházce vykadili. Což na barfu není vždy a na granulích je to tutovka
To je fakt 😂😂
Na BARFu se mi psi kolikrát fakt nevyvenčili, a to jsme třeba lítali po lese jak blázni, a třeba fakt nebylo nic.
Teď je to tutovka, každý ráno dřepnou maximálně u druhýho keříku a padá toho z nich až to hezký není.
Uvidím až přejdeme úplně na Wolfsblut, to by měly být kvalitní granule. Podle mě teď serou hlavně tu kukuřici z Hill'su.
Ouško4
napsal(a):
To je fakt 😂😂
Na BARFu se mi psi kolikrát fakt nevyvenčili, a to jsme třeba lítali po lese jak blázni, a třeba fakt nebylo nic.
Teď je to tutovka, každý ráno dřepnou maximálně u druhýho keříku a padá toho z nich až to hezký není.
Uvidím až přejdeme úplně na Wolfsblut, to by měly být kvalitní granule. Podle mě teď serou hlavně tu kukuřici z Hill'su.
Jenže Wolfsblut strašně zdražily, až jsem v šoku. Vyjde to daleko dráž jak barf. Aktuálně premejšlím, čím je nahradím.
napsal(a):
Jenže Wolfsblut strašně zdražily, až jsem v šoku. Vyjde to daleko dráž jak barf. Aktuálně premejšlím, čím je nahradím.
Taky se mi z toho skoro zatmělo před očima. 😥Jenže, jaké jiné granule ?
Je to těžký, z principu prostě nejsem zastánce granulí, pánbůh ví, že jsem fakt chtěla krmit masem.
Tak jsem si říkala, že když už teda takhle musíme, tak ať je to aspoň kvalitní, byť prostě je to drahý jako prase.
Pořád doufám, že je to třeba jen dočasně, i když do BARFu v té podobě, jakou jsem krmila předtím, už se asi nevrátím (mám z toho strach), ale chtěla bych třeba časem kombinovat vařený maso + přílohy + granule.
Dneska poprvé ke granulím zkusím konzervu, co to udělá.
Ouško4
napsal(a):
Taky se mi z toho skoro zatmělo před očima. 😥Jenže, jaké jiné granule ?
Je to těžký, z principu prostě nejsem zastánce granulí, pánbůh ví, že jsem fakt chtěla krmit masem.
Tak jsem si říkala, že když už teda takhle musíme, tak ať je to aspoň kvalitní, byť prostě je to drahý jako prase.
Pořád doufám, že je to třeba jen dočasně, i když do BARFu v té podobě, jakou jsem krmila předtím, už se asi nevrátím (mám z toho strach), ale chtěla bych třeba časem kombinovat vařený maso + přílohy + granule.
Dneska poprvé ke granulím zkusím konzervu, co to udělá.
Pokud máte v úmyslu kombinovat vařenou stravu s granulemi, nepotřebujete nutně kupovat Wolfsblut.
Stačí vám levnější granule rozumného složení bez nevhodných konzervantů apod., nutriční nedostatky dorovnáte domácí stravou.
Krmím kombinovaně, kupuju psům různé druhy granulí, ať mají změnu. Vyhovuje to tak mně i psům.
napsal(a):
Pokud máte v úmyslu kombinovat vařenou stravu s granulemi, nepotřebujete nutně kupovat Wolfsblut.
Stačí vám levnější granule rozumného složení bez nevhodných konzervantů apod., nutriční nedostatky dorovnáte domácí stravou.
Krmím kombinovaně, kupuju psům různé druhy granulí, ať mají změnu. Vyhovuje to tak mně i psům.
Jenže já se v tom fakt vůbec nevyznám. Jak poznám nevhodné konzervanty, blbý aditiva?
Absolutně nechápu, jak se procentuálně posuzuje když je tam napsáno "čerstvé" o kolik je to míň než v sušině. Pak co je moučka, která vadí. Nebo jestli vadí všechny moučky.
Pak nějaké bílkoviny, opět v procentech, něco je málo, něco zas už moc, boha jeho.
Ten wolfsblut jsem vybrala na základě informací z psikrmivoradce.cz , doufám že ten chlapík, co to tam píše, ví, co píše, a není ovlivněnej že by z něčeho měl třeba marže z prodeje.
Nefret vyhrala na nejakých skúškach granule Fresh Farm...
https://www.freshfarm.sk/sk/19-fresh-farm
Skôr než sa do mňa pustia granuloví odborníci,tak len dodám,že mi je jasné,že to asi nebude žiadna hitparáda,ale ako záložný plán sa veľmi osvedčili. Nefret sa nimi ide vyslovene zadusiť a "bobek" je výstavný-malý,tmavý,pevný, čo pri N&D od Farminy veru nemala. To je pre mňa celkom dobrý ukazovateľ, že občas ju "bobulová večera"nezabije Inak barfujeme.
Tak.
A psi mi Wolfsblut odmítají žrát 😂
V momentě, kdy jsem jim to začala s tím zpropadeným Hill'sem mixovat, už se v tom začali nimrat, ale ještě to požrali, sice hodně zvysoka, ale požrali.
Jakmile už je v misce převaha Wolfsblutu, čuchnou a s výrazem naprosto týraných psů od misky odcházejí. Ten starší si vzal z ruky (ale vyloženě jen aby mi udělal radost, a chybělo málo a plival by to druhou stranou tlamky ven, mladší odešel a demonstrativně se urazil, že ten se toho teda nedotkne ani kdybych se stavěla na hlavu a předkousala mu to, prý radši zdechne).
Takže zkusím jinou příchuť...nakoupila jsem si víc druhů po těch dvoukilovkách, ale obávám se, že jsme tam, kde jsem byla, než jsme začali barfovat - že mi granule prostě nežrali, a každé krmení byl proces. 🙈
Strašně divný ale je, že ty šrotový Hill'sy žerou, až misky hroutí. Podle mě to fakt musí být něčím nějak ochucený.
Kvalitní granule nechtějí 😥
Ouško4
napsal(a):
Tak.
V momentě, kdy jsem jim to začala s tím zpropadeným Hill'sem mixovat, už se v tom začali nimrat, ale ještě to požrali, sice hodně zvysoka, ale požrali.
Jakmile už je v misce převaha Wolfsblutu, čuchnou a s výrazem naprosto týraných psů od misky odcházejí. Ten starší si vzal z ruky (ale vyloženě jen aby mi udělal radost, a chybělo málo a plival by to druhou stranou tlamky ven, mladší odešel a demonstrativně se urazil, že ten se toho teda nedotkne ani kdybych se stavěla na hlavu a předkousala mu to, prý radši zdechne).
Takže zkusím jinou příchuť...nakoupila jsem si víc druhů po těch dvoukilovkách, ale obávám se, že jsme tam, kde jsem byla, než jsme začali barfovat - že mi granule prostě nežrali, a každé krmení byl proces. 🙈
Strašně divný ale je, že ty šrotový Hill'sy žerou, až misky hroutí. Podle mě to fakt musí být něčím nějak ochucený.
Taky moje fena na kvalitu nehledí. Asi to tak bude, že do těch levnějších něco přidávají. Zatím jí nejvíc chutná orijen, už si docela zvykla na Marp. A vy musíte vyloženě granule? Přímíchat do toho třeba kvalitní masovou konzervu nelze? Nebo "barfovou" konzervu? Pes číslo dvě taky granule nechtěl, syrová mu nedělala dobře, tak třeba ta vařená nebo tak?
Trickyvoo
napsal(a):
Taky moje fena na kvalitu nehledí. Asi to tak bude, že do těch levnějších něco přidávají. Zatím jí nejvíc chutná orijen, už si docela zvykla na Marp. A vy musíte vyloženě granule? Přímíchat do toho třeba kvalitní masovou konzervu nelze? Nebo "barfovou" konzervu? Pes číslo dvě taky granule nechtěl, syrová mu nedělala dobře, tak třeba ta vařená nebo tak?
No, teoreticky pomale postupně můžu zkusit všechno, včetně konzerv nebo vařeného.
Teď jsme byli měsíc na gastro granulích, a chtěla bych pomalu přejít na něco normálního, a chtěla jsem co nejvíc kvalitního.
Ale fakt postupně, nerada bych to nějak uspěchala, tady na těch Hill's jsou fakt úplně v pohodě, sedlo jim to a i jim to chutná, ale Boha jeho, přece nebudu krmit navždy Hill'sem, kde se na mě ve složení na prvním místě usmívá kukuřičná moučka 😥 to je u psa snad proti přírodě.
Co to zalít vývarem? Nepomohlo by to?
Ouško4
napsal(a):
Tak.
A jaké příchutě nechtějí? Kozí jste zkousela?
Camille77
XXX.XXX.229.237
U prvního retrívra nám byly doporučeny Hill´s - můžu říct, že náš pes je od začátku odmítal. Složení granulí mě taky nenadchlo. Každá veterina nabízí Hill´s Veterinary diet apod., ale obávám se, že Hill´s má pouze dobře provedený marketing, ale kvalita granulí nic moc - přijdou mi, že jsou samá kukuřice....u nás už Hill´s nikdy pro chlupáče kupovat nebudeme...
Nyní máme retrívra s PP, od chovatelské stanice nám byly doporučeny španělské granule Optima Nova pro obří plemena. Jsme naprosto spokojeni, pejsek je dobře papá, i hovínka jsou fajn a srst našeho retrívra je opravdu krásná.
Každý pejsek je jiný a může odmítnou i superprémiové granule. My máme odzkoušeny značku Optima a můžeme doporučit.
Bayern88
XXX.XXX.168.46
Tak jsem koupila ten Marp a zacinam pridavat do stavajicich granuli a vybere ho prvni. Uvidime tedy, co na to zazivani a jak se upravi bobky...
Vsem moc dekuji za rady!
Ouško4
napsal(a):
Nemám tak velkej plech 😂😂
Chtěla jsem napsat, že na ohni, ale teď s těma ohněma radši opatrně
Ještě mě napadlo - když jsem byla s Vikinou na veterině, tak ještě před náběrem, když se o vysokým TLI nevědělo, se vet ptal, jak zvracení řeším. Řekla jsem, že dietou - kuře, mrkev, rejže atd.
A ptal se, jak tu dietu dávám dlouho..že aby se trávicí trakt srovnal, je třeba ji krmit 14 dní.
Přiznala jsem, že tak dlouho jsem to nikdy nevydržela.
Když mi psi kdykoli dříve blili, sra.li, většinou jsem s dietou vydržela max. 2-3 dny, obvykle do prvního pěknýho bobku.
Pokud vy máte všechny náběry v cajku, tak třeba to chce jenom restart trávicího traktu dietou a můžete pomalu najet na normální žrádlo.
U nás nevím, jsem zmatená a už mi hrabe. A každý vlákno zaplevelím svojí gastroschýzou
“A každý vlákno zaplevelím svojí gastroschýzou ”
Vy mi dáváte… Nedávno si mi nad ránem ublinklo štěně, převážně šťávy a pár (skoro doslova) granulí. A já už se křižovala, že to je určitě taky slinivka. Asi to tu budu muset brzy přestat číst.
Terven
napsal(a):
Chtěla jsem napsat, že na ohni, ale teď s těma ohněma radši opatrně
Ještě mě napadlo - když jsem byla s Vikinou na veterině, tak ještě před náběrem, když se o vysokým TLI nevědělo, se vet ptal, jak zvracení řeším. Řekla jsem, že dietou - kuře, mrkev, rejže atd.
A ptal se, jak tu dietu dávám dlouho..že aby se trávicí trakt srovnal, je třeba ji krmit 14 dní.
Přiznala jsem, že tak dlouho jsem to nikdy nevydržela.
Když mi psi kdykoli dříve blili, sra.li, většinou jsem s dietou vydržela max. 2-3 dny, obvykle do prvního pěknýho bobku.
Pokud vy máte všechny náběry v cajku, tak třeba to chce jenom restart trávicího traktu dietou a můžete pomalu najet na normální žrádlo.
U nás nevím, jsem zmatená a už mi hrabe. A každý vlákno zaplevelím svojí gastroschýzou
Tyjo, tak 14 dní jsme to určitě taky nikdy nedali.
Teď naposledy jsem tu domácí dietu na libovým mase a rýžičce vydržela týden, absolutně bez zlepšení, naopak mi přišlo, že je to den ode dne horší, tak pak nastal konec hrdinství a přírodna a šli jsme na gastro šrot.
Teď večer mě opět oba vytočili do běla, protože odmítli Wolfsblut příchuť Wild Game, křepelka s vodním holubem za omračující pětistovku za dvě kila. Čuchli k tomu, a prý radši oba zemřou. 🙈
Chce se mě bouchat hlavou o kandelábr.
Říkáš, opéct na ohni? Ale tak když to nebudu rozdělávat v Hřensku, tak by mě nemuseli odvést v poutech, ne? 😂
Ouško4
napsal(a):
Zkoušeli jsme lososa (nechtějí) a krůtí (nechtějí), a ještě mám koupenou nějakou zvěřinu, kuře a koně.
Kozí jsou nějaké chutnější?
Jsou, jsou o něco více cítit kozinou než bylinkami.
Ouško4
napsal(a):
Teď naposledy jsem tu domácí dietu na libovým mase a rýžičce vydržela týden, absolutně bez zlepšení, naopak mi přišlo, že je to den ode dne horší, tak pak nastal konec hrdinství a přírodna a šli jsme na gastro šrot.
Teď večer mě opět oba vytočili do běla, protože odmítli Wolfsblut příchuť Wild Game, křepelka s vodním holubem za omračující pětistovku za dvě kila. Čuchli k tomu, a prý radši oba zemřou. 🙈
Říkáš, opéct na ohni? Ale tak když to nebudu rozdělávat v Hřensku, tak by mě nemuseli odvést v poutech, ne? 😂
Tak já jsem fenu na té domácí dietě měla i déle než 14 dní, výsledek žádný. Pak po přechodu na veterinární dietu se výsledek dostavil cca do dvou týdnů (u nás byl teda jediný problém to olizování se po jídle, jinak žádné zvracení, bobky ukázkové), no vydrželo to zhruba měsíc a půl, kdy byla fena bez problémů a teď se to občas projeví znovu - ne tak často, netrvá to tak dlouho, není to tak intenzivní, ale prostě mi přijde, že se to zase rozjíždí , že takhle nějak to začínalo...
Jinak teda ty "nežravky" vám nezávidím, všichni psi, co jsme kdy měli, byli popelnice, včetně těch současných - je úplně jedno co jim dám do misky, všechno sežerou s chutí... I když u psa bych někdy ocenila, kdyby nežral úplně všechno, je to pár dní zpátky, kdy jsme zase kontrolovali bobky a čekali na igelitový sáček, na štěstí vyšel .
Ouško4
napsal(a):
Já u našich s Wolfsblutem taky neuspěla, jakž takž mi žrali lososové, kozu jsme nezkoušeli.
Z granulí, co točíme, žerou nejochotněji Acanu a N&D, ty se dají použít i do čmuchacího koberečku jako odměna.
Tak Wolfsblut už se nám vyhoupl nad 2 tis., takže už jsem to nadobro vzdala. Koukala jsem na ty Marp a to jsou jen diety? Které krmíte vy, Trickyvoo?
Před chvíli jsem byla koupit jehněčí Taste of The Wild v kamenným obchodě a cenově jsem si teda vůbec nepomohla.
napsal(a):
Před chvíli jsem byla koupit jehněčí Taste of The Wild v kamenným obchodě a cenově jsem si teda vůbec nepomohla.
Zrovna jsem si včera pochvalovala, jak přechodem na plnohodnotné krmení masem ušetřím. Kupovali jsme kuřecí skelety za 30,- Kč/kg. Granule jsou za 185,- Kč/kg. 🤷♀️
napsal(a):
Zrovna jsem si včera pochvalovala, jak přechodem na plnohodnotné krmení masem ušetřím. Kupovali jsme kuřecí skelety za 30,- Kč/kg. Granule jsou za 185,- Kč/kg. 🤷♀️
No, přesně. Já kdybych kupovala granule, které se mi zdají tak asi nejlepší, tak za ně pro ty 4 psy dám měsíčně 8 tisíc, spíš víc. To za barf ani náhodou tolik nedám. Chtěla jsem mít nějaké pro strejdu příhodu, jak se říká, zrovna teď jsem třeba nestihla objednat maso tak, aby se stihl pondělní závoz. A byla to teda hrubá chyba.
napsal(a):
No, přesně. Já kdybych kupovala granule, které se mi zdají tak asi nejlepší, tak za ně pro ty 4 psy dám měsíčně 8 tisíc, spíš víc. To za barf ani náhodou tolik nedám. Chtěla jsem mít nějaké pro strejdu příhodu, jak se říká, zrovna teď jsem třeba nestihla objednat maso tak, aby se stihl pondělní závoz. A byla to teda hrubá chyba.
A tak ono zase když jsou ty granule spíš výjimečně, když se zapomene vyndat maso nebo tak, tak to to asi nemusí být úplně top granule, ne? Neříkám, že nějaký šrot z marketu, to zase ne, ale prostě nějaká zlatá střední cesta...
Občas dám psům rohlík, suchý chleba, zbytek těstovin, kus knedlíku, a když je základ to maso, tak v tom nevidím problém. Stejně tak jako když párkrát do měsíce dostanou "průměrné" granule. A navíc mám teda i vysledované to, že někdy ty nejdražší neznamená nejlepší (pro konkrétního psa), a někdy psovi víc sedí klidně ty levnější granule. Zrovna třeba TOW našim psům nesedělo.
napsal(a):
Tak Wolfsblut už se nám vyhoupl nad 2 tis., takže už jsem to nadobro vzdala. Koukala jsem na ty Marp a to jsou jen diety? Které krmíte vy, Trickyvoo?
Orijen. Myslím, že levnější nebudou, ale mám patnáctikilového psa, tak toho přece jen nesní tolik jako třicetikilový.
veraje
XXX.XXX.168.213
Zkuste bezobilné Primordial se 70% masa https://www.aaagranule.cz/stene-do-2-let-3:primordial/
Bezobilne nechci.
majk32
XXX.XXX.239.244
Trickyvoo
napsal(a):
Orijen. Myslím, že levnější nebudou, ale mám patnáctikilového psa, tak toho přece jen nesní tolik jako třicetikilový.
Krmil jsem štěně Orijenem. Nyní nám je vet nedoporučuje, máme přejít na jiné, do cca 28 % proteinu. V takovém případě je tedy dobrou volbou (z vaší zkušenosti) Marp? A je jedno jaká produktová řada (myslím, že mají 3).
majk32
napsal(a):
Krmil jsem štěně Orijenem. Nyní nám je vet nedoporučuje, máme přejít na jiné, do cca 28 % proteinu. V takovém případě je tedy dobrou volbou (z vaší zkušenosti) Marp? A je jedno jaká produktová řada (myslím, že mají 3).
To mě zajímá, proč vám je veterinář nedoporučil? Jinak namátkou, co jsem koukala na Marp, tak nejspíš mají nejvíc těch 28 % procent, takže by měly vyhovovat.
majk32
XXX.XXX.239.244
Trickyvoo
napsal(a):
To mě zajímá, proč vám je veterinář nedoporučil? Jinak namátkou, co jsem koukala na Marp, tak nejspíš mají nejvíc těch 28 % procent, takže by měly vyhovovat.
OCD, panostitida.
Tak jsem probrala všechno možný a nejspíš se vrátím zpátky k Farmině. Na to občasný krmení to postačí. Nebo eventuelně ty Marp, kde jehněčí vyjdou cca za stejnou cenu jako Wolfsblut, ale je to 18 kg pytel, tedy o 6 kg víc.
napsal(a):
Tak jsem probrala všechno možný a nejspíš se vrátím zpátky k Farmině. Na to občasný krmení to postačí. Nebo eventuelně ty Marp, kde jehněčí vyjdou cca za stejnou cenu jako Wolfsblut, ale je to 18 kg pytel, tedy o 6 kg víc.
A co Essential?
napsal(a):
A co Essential?
ty jsou taky bezobilne
napsal(a):
ty jsou taky bezobilne
Aha, oni mají s obilím jen pro psy s nadváhou. 😳