Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Wowpes

30.7.2022 14:40
Wowpes

XXX.XXX.173.220

Dobrý den,
chtěl bych se zeptat. Mám doma fenu Akita inu, která porvé hárá ( dnes je to cca 14 dni) a začala být z ničeho nic příliš plachá. Doma se fena chová v celku normálně, ale jakmile ji jdu vyvencit venku přestává poslouchat a začíná se bát, přitom ji nikdo nikdy neublížil. Z ničeno nic se v půlce procházky zastaví a nejde s ní hnout, snažím se po dobrým fena vůbec nereaguje ani na pamlsky, zkouším i po zlým což je maximálně ze zataham za vodítko. Bohužel nic nepomáhá, tak mi nezbývá nic jiného než psa vzít do náručí a odnést ho domů.
Myslíte si, ze toto chování po haraní ustane?
Fena je plaší už od malička, ale nikdy nebyla tolik.

Nemáte nějakou radu, jak toho psa cvičit a jak se k němu chovat, když jdu po dobrým má mě nahaku a po zlým se zase moc bojí, je na to nějaká metoda?

Jak se k takovému psu chovat?

Jakmile se vrátím z procházky domů a pes vidí, ze jsem nastvaný, tak se zase chová normálně, chodí za mnou snaží se me oliznout a vrtí ocasem a leží u mě, takže se na ni nedokážu vůbec zlobit, ale opravdu nevím co si s ni počít ☹️

Mockrát děkuji

30.7.2022 18:10
BlueBee

XXX.XXX.3.174

Dobry den, moje Akiko byla take pri harani hodne precitlivela, myslim, ze to tu Vasi prejde a zase se bude chovat normalne. No k vycviku akity.. jedine po dobrem. A nepocitejte s tim, ze je to pes k nejakemu extra vycviku. Zadny dril tady nefunguje. Akity jsou citlive, palicate nekdy, obcas plni jen to, co uznaji za vhodne. Musite ji spise dobre vychovat a byt u ni dusledny, jinak si s Vami bude delat, co chce. Musite si spolu udelat krasny vztah, pak pro Vas bude fungovat. Jinak feny moc nemusi ostatni fenky, s tim radeji pocitat. Akiko byla muj druhy pes a mam tak nejak pocit, ze po tom, co jsem vychovala ji, zvladnu snad cokoliv:-D Ale je to krasny, milujici pes, nikdy na ni nezapomenu, je to cca tri roky zpatky, co ve 12ti letech ‘odesla’.. Myslete na to stale, duslednost, ale pouze po dobrem. Lide casto nedokazou byt dusledni a pak maji problem s pejskem.

30.7.2022 18:19
BlueBee

XXX.XXX.3.174

Jinak jeste k tomu ‘zamrznuti’ pri prochazce.. Me to ted pri prvnim harani delala obcas fenka taky (nemecky pinč). Zastavila a dal ani krok. U nas pomohlo, ze jsem si drepla na bobek, ona si na me nastoupila prednima tlapama, ja ji ujistila doslova a dopismene, ze ´je vsechno v poradku’. Slezla a slo se dal..:-) Mela to tak zhruba prvni dva tydny harani, pak uz zase pohodicka pri venceni. To mluveni pouzivam dost a pri prochazkach komentuju hodne veci, vicemene o situacich povidam psovi a mam pocit, ze je v klidu, kdyz jsem i ja. Ale tak to neni asi zadna novinka:-) Myslim, ze spousta lidi vysvetluje..

30.7.2022 19:16
BlueBee

XXX.XXX.3.174

Ale nebojte se kontaktovat chovatele, urcite poradi, jak s fenkou pracovat. Ja byla s chovatelkou v kontaktu cele roky a nikdy me neodbyla..

31.7.2022 15:51
Mame

XXX.XXX.173.109

Moje fenka úplně přestala poslouchat, museli jsme i na poli chodit na vodítku, po hárání už v poho

Přidejte reakci

Přidat smajlík