Stafordšírský bulteriér s PP

Prodám Stafordšírského bulteriéra - Hledáme nový milující domov pro našeho...
11999 Kčkoralek1
XXX.XXX.95.67
Dobrý den, mám dotaz vzali jsme si psa od chovatele a tím že bylo v domění že pes je s PP ale jelikož nemáme žádné zkušenosti s chovkama vzali jsme si psa od chovatele co patří pod skupinu WKU s tím že na teď bylo řečeno od ČMKU že tato skupina se vydává za velkou množírnu. Tito psi nemají žádné vyšetření a tím pádem mají více práv a mohou mít na vystaveni certifikát. Byli jsme podvedeni jak byste tuto situaci řešili ? Chtěli byste část peněz zpět jelikož pes nemůže byt uchovněn nevíme jaké vady má
Uživatel s deaktivovaným účtem
A oni Vám tvrdili, že je to štěně s PP FCI? Pokud ne, laicky bych řekla, že je to jen Vaše neznalost a přeneseně i “nedbalost”, pokud jste se dopředu nezajímali o výsledky zdravotních testů rodičů, podmínky chovnosti a řešíte toto až zpětně…
Podvedeni jste nebyli, pokud Vám chovatel nelhal.
Vy samozřejmě pod touto organizací chovat můžete, můžete také být zodpovědnější a svého psa náležitě před bonitaci nechat vyšetřit a pak, dle vysledku, nechat uchovnit.
No, tohle jste měli zjišťovat před pořízením štěněte, jestli má PP FCI, bohužel. WKU má vlastní průkazy původu, vlastní výstavy... A FCI je neuznává, takže akcí, které spadají pod FCI , se účastnit nemůžete, stejně tak nemůžete psa klasicky uchovnit pod FCI....
Tito psi nemají žádné vyšetření a tím pádem mají více práv a mohou mít na vystaveni certifikát.
Tomuhle nerozumím? Jakože psi mají více práv, protože nejsou vyšetření?
Byli jsme podvedeni jak byste tuto situaci řešili ? Chtěli byste část peněz zpět jelikož pes nemůže byt uchovněn nevíme jaké vady má
Ačkoli je tohle hnus, tak nevím, zda se dá mluvit o podvodu. Co máte v kupní smlouvě? Máte tam někde, že kupujte štěně s PP FCI?
Tuším, o jakou "CHS" se jedná... Dříve chovali pod FCI a i tam dělali podvody... Moc bych nevěřila tomu, že bude nějaká domluva s nimi... A pokud nikde nemáte uvedeno, že kupujete psa s PP FCI, tak je asi bezpředmětné vůbec nějakou domluvu zkoušet...
"Tito psi nemají žádné vyšetření a tím pádem mají více práv a mohou mít na vystaveni certifikát.
Tomuhle nerozumím? Jakože psi mají více práv, protože nejsou vyšetření?"
ono těch nesrozumitelných vět tam je povícero.....
ale tohle by mě prosím zajímalo, to vysvětlení obsahu sdělení.....
napsal(a):
"Tito psi nemají žádné vyšetření a tím pádem mají více práv a mohou mít na vystaveni certifikát.
Tomuhle nerozumím? Jakože psi mají více práv, protože nejsou vyšetření?"
ono těch nesrozumitelných vět tam je povícero.....
ale tohle by mě prosím zajímalo, to vysvětlení obsahu sdělení.....
Jediné, co mi dává smysl je to, že psi nemají povinné vyšetření pro uchovnění pod FCI (ale ono tam povinné skoro nic není), a vlastně mají pod WKU více práv protože tam je uchovní, vystaví PP .
"Tuším, o jakou "CHS" se jedná... Dříve chovali pod FCI a i tam dělali podvody... Moc bych nevěřila tomu, že bude nějaká domluva s nimi... A pokud nikde nemáte uvedeno, že kupujete psa s PP FCI, tak je asi bezpředmětné vůbec nějakou domluvu zkoušet..." Jojo, taky tuším. Tisíckrát profláklá množka, na FB se dá najít víc než dost k této rádoby chovatelské stanici. Jestli je to ona, tak nedávno tam nějaký pán řešil stejný problém, že je pod WKU, tedy bez PP se dozvěděl před odběrem štěnda. To mělo ještě nějaký zdravotní problém. Stálo snad někde 60 tisíc ( nechápu ) i přes rady všech v komentářích si štěndo koupil. Bohužel je to Vaše neznalost a nevěřím, že si v něčem pomůžete. Paní se ráda ohání trestním oznámením atd . Nemáte náhodou ve smlouvě uvedeno, že nesmíte na soc.sítích řešit chovatelku, pod pokutou tolik a tolik?
napsal(a):
"Tuším, o jakou "CHS" se jedná... Dříve chovali pod FCI a i tam dělali podvody... Moc bych nevěřila tomu, že bude nějaká domluva s nimi... A pokud nikde nemáte uvedeno, že kupujete psa s PP FCI, tak je asi bezpředmětné vůbec nějakou domluvu zkoušet..." Jojo, taky tuším. Tisíckrát profláklá množka, na FB se dá najít víc než dost k této rádoby chovatelské stanici. Jestli je to ona, tak nedávno tam nějaký pán řešil stejný problém, že je pod WKU, tedy bez PP se dozvěděl před odběrem štěnda. To mělo ještě nějaký zdravotní problém. Stálo snad někde 60 tisíc ( nechápu ) i přes rady všech v komentářích si štěndo koupil. Bohužel je to Vaše neznalost a nevěřím, že si v něčem pomůžete. Paní se ráda ohání trestním oznámením atd . Nemáte náhodou ve smlouvě uvedeno, že nesmíte na soc.sítích řešit chovatelku, pod pokutou tolik a tolik?
Kdo Vám řekl, že si ho koupil? Já si s ním pak psala soukromě - byl už po návštěvě v jedné docela známé CHS a měl tam rezervovaného pejska. Schválně mu jdu napsat. Řešila jsem s ním i právníka a podání TO na dotyčnou "chovatelku", aby mu vrátila ty peníze.
impact
napsal(a):
Kdo Vám řekl, že si ho koupil? Já si s ním pak psala soukromě - byl už po návštěvě v jedné docela známé CHS a měl tam rezervovaného pejska. Schválně mu jdu napsat. Řešila jsem s ním i právníka a podání TO na dotyčnou "chovatelku", aby mu vrátila ty peníze.
Pod nějakým příspěvkem tam někdo psal, že si pán psa nakonec koupil, ale to nemám ověřené, jen co jsem četla.
Pán ten svůj příspěvek smazal, někdo tam pak založil nový.
napsal(a):
Pod nějakým příspěvkem tam někdo psal, že si pán psa nakonec koupil, ale to nemám ověřené, jen co jsem četla.
Pán ten svůj příspěvek smazal, někdo tam pak založil nový.
Ten někdo (kdo tam dal screeny zpátky) jsem byla já. Aby byli upozorněni případní další kupující.
Psala jsem mu a s babou s tím prý musí k soudu a štěně z následně vybrané CHS má. 😉
impact
napsal(a):
Ten někdo (kdo tam dal screeny zpátky) jsem byla já. Aby byli upozorněni případní další kupující.
Psala jsem mu a s babou s tím prý musí k soudu a štěně z následně vybrané CHS má. 😉
A tak to jo . Je hrozný, že si jede vesele dál po všech těch průs.... . Nevíte, jak to dopadlo s tím štěndem po tom úrazu?
marcelaamax
napsal(a):
Aha, takže je to tak, že se štěňata nabízí jako s PP FCI, a až před samotným odběrem se zájemce dozví, že se vlastně jedná o chov pod WKU? V tu chvíli už je zaplacená záloha, kterou chovatelka odmítá vrátit?
Podle mě je nabízí jen jako s průkazem původu... 🤷🏻♀️
Nevím jak je nabízí. Ale pán četl pár dní před plánovaným odběrem příspěvek na Fb někoho jiného, kdo se tam ptal, jestli jejich štěně není moc velké, no nakonec se ptalo co to je za chovku a štěně bylo WKU. Proto se pán pak následně ptal, tak to asi věděl předem, nebo po složení té zálohy. On spíše řešil zdravotní stav štěněte, než že by mu vadilo, že neni FCI. Paní množka nechtěla ani poslat fotky štěněte, které prý chňapla jiná fena.
marcelaamax
napsal(a):
Aha, takže je to tak, že se štěňata nabízí jako s PP FCI, a až před samotným odběrem se zájemce dozví, že se vlastně jedná o chov pod WKU? V tu chvíli už je zaplacená záloha, kterou chovatelka odmítá vrátit?
To je ona.
https://www.bazos.cz/hodnoceni.php?idmail=88969&idphone=444344&jmeno=Jana
impact
napsal(a):
To je ona.
Možná by měly inzertní servery zavést kategorie PP FCI a PP ostatní. Nejlépe s odkazy na podmínky chovu. Třeba by to některé nevědomé trklo a nehrozilo jim, že PP štěně bude nemocný vořech, protože množka pod WKU si vybrala ideálně tu jejich 4. kategorii volného chovu, kde nemusí absolutně nic. A můžou produkovat štěňata na čemkoliv, co je schopno se rozmnožovat.
impact
napsal(a):
To je ona.
Takoví vořeši
napsal(a):
Možná by měly inzertní servery zavést kategorie PP FCI a PP ostatní. Nejlépe s odkazy na podmínky chovu. Třeba by to některé nevědomé trklo a nehrozilo jim, že PP štěně bude nemocný vořech, protože množka pod WKU si vybrala ideálně tu jejich 4. kategorii volného chovu, kde nemusí absolutně nic. A můžou produkovat štěňata na čemkoliv, co je schopno se rozmnožovat.
No tak vzhledem k tomu, že si tam lidi jsou schopní vybrat psa o nejhrubějších množek, by asi ani toto nepomohlo. Lidi jsou prostě zabedněnci..
I když zrovna v případě zadavatelky se dá v podstatě říct, že byla uvedena v omyl. Bohužel. Tohle by ti kry plové měli říkat na rovinu.
NE - NEJSME FCI A NIKDY NEBUDEME
http://www.moraviadogclub.cz/
Akorát chybí dovětek, že FCI nebudou ne proto, že si to zvolili, ale proto, že nemůžou kvůli neustálému porušování podmínek.
impact
napsal(a):
No tak vzhledem k tomu, že si tam lidi jsou schopní vybrat psa o nejhrubějších množek, by asi ani toto nepomohlo. Lidi jsou prostě zabedněnci..
I když zrovna v případě zadavatelky se dá v podstatě říct, že byla uvedena v omyl. Bohužel. Tohle by ti kry plové měli říkat na rovinu.
NE - NEJSME FCI A NIKDY NEBUDEME
http://www.moraviadogclub.cz/
Akorát chybí dovětek, že FCI nebudou ne proto, že si to zvolili, ale proto, že nemůžou kvůli neustálému porušování podmínek.
Ježíš, teď jsem to přečetla a to jsou kecy.
napsal(a):
Ježíš, teď jsem to přečetla a to jsou kecy.
A přitom byla Ballotada úspěšnou CHS pod FCI... Stejně jako Lištička, která je teď pod CCOC... Kdysi jsem uvažovala o štěněti středního černého knírače z Lištičky, to chovala ještě pod FCI...
napsal(a):
A přitom byla Ballotada úspěšnou CHS pod FCI... Stejně jako Lištička, která je teď pod CCOC... Kdysi jsem uvažovala o štěněti středního černého knírače z Lištičky, to chovala ještě pod FCI...
Já jako naprosto chápu, že jim na FCI něco vadí, ale tady to vypadá, že jim vadí všechno a že chtějí mít chov naprosto bez pravidel.
Camille77
XXX.XXX.229.237
První věc, kterou jsme při pořízení štěněte s PP prověřovali, zda je opravdu chov.stanice vedena u ČMKU. To je první krok, který by měl udělat každý.
Nikdy bych nekoupila štěně u chov.stanic, které nejsou dohledatelné - je to jen na průšvih.
Tam kde není poptávka, není nabídka a pokud lidi stále budou kupovat štěňata "odkudkoliv", množíren a tím i utrpení pejsků se nezbavíme....
Camille77
napsal(a):
První věc, kterou jsme při pořízení štěněte s PP prověřovali, zda je opravdu chov.stanice vedena u ČMKU. To je první krok, který by měl udělat každý.
Nikdy bych nekoupila štěně u chov.stanic, které nejsou dohledatelné - je to jen na průšvih.
Tam kde není poptávka, není nabídka a pokud lidi stále budou kupovat štěňata "odkudkoliv", množíren a tím i utrpení pejsků se nezbavíme....
Problém je, že obyčejný člověk netuší, že není PP jako PP a, že na chovu s PP parazitují i množitelé.
Dobrouš
XXX.XXX.246.54
Dobrý den,
mám fenku Old English Bulldog je zdravá, řádně testovaná ( srdce, kyčle, páteř, lokty dýchání a udělaný DNA profil ) a uchovněná pod WKU. Takže nemůžu s Vámi souhlasit. Já osobně se ani nemohu účastnit výstav ČMKU ač mám fenu testovanou snad na úplně vše a zdravou, protože tuto rasu vůbec neevidují. Kdybych měla Kontinentálního buldoka tak bez problému, ale staroanglický buldok vůbec i když je vedený jako neuznané plemeno FCI. Jsem podle Vás množka protože chovám pod WKU a nemůžu chovat pod ČMKU?
Jsem ráda za WKU a že mám možnost chovat pod jejich organizaci.
Ne všichni jsou neodpovědní jak si tady většina z Vás myslí.
OEB je uznaný pod UKC (ale ne ten, co má v seznamu WKU, ale americký), což je psí org. od roku 1898... pro mě je důležité, jaké kluby má pod sebou... no a některé jsou prostě jeden velký podvod, takže s některými org. nic společného mít nechci... a už vůbec ne psy.
Jinak teda zrovna tento pes má tady papíry od milionu nějakých klubů, ale přitom
to ani OEB není, jejich jediný registrátor byl... jsem zapomněla, to vygůglíte;
vtip je v tom, že co nevzešlo z těch rodokmenů, není OEB.
Ale dobře se na tom vydělává, že?
http://oebkc.com/faqs.htm
https://en.wikipedia.org/wiki/Olde_English_Bulldogge
Dusannoha
XXX.XXX.149.114
impact
napsal(a):
To je ona.
Dobrý den.
Nevíte jestli na tu paní někdo někdy podal trestné oznámení? A jak to dopadlo ? Jestli ne tak já budu. kdyby se chtěl přidat tak mi dejte vědět.
Děkuji za odpověď ?
impact
napsal(a):
A za co konkrétně byste to TO chtěl podat?
Za uvedení v omyl?
Já si nemůžu pomoct, ale lidí, kteří vědí, že FCI není jediné na světě, je skutečně menšina.
Neupozornit zájemce o štěně na to, že PP není FCI, lze považovat za neetické jednání a podvod. Samozřejmě to lze taky považovat za neznalost a hloupost kupujícího. Jak to je, by klidně mohl rozhodnout až soud.
Varaxi
napsal(a):
Za uvedení v omyl?
Já si nemůžu pomoct, ale lidí, kteří vědí, že FCI není jediné na světě, je skutečně menšina.
Neupozornit zájemce o štěně na to, že PP není FCI, lze považovat za neetické jednání a podvod. Samozřejmě to lze taky považovat za neznalost a hloupost kupujícího. Jak to je, by klidně mohl rozhodnout až soud.
Podvod by byl, kdyby jim chovatel řekl, že štěně má FCI papíry a pak jim poslal WKU.
Takto to fakt podvod není, to co kupuje je věc kupujícího, je to úplně stejný jako by si člověk koupil škodovku a pak se rozčiloval, že to není ferari a chtěl to žalovat jako podvod. Kolik lidí ví, že FCI není jediná na světě, je irelevantní, prodávající fakt nemá žádnou povinnost vzdělávat kupující o konkurenci.
Varaxi
napsal(a):
Za uvedení v omyl?
Tohle považuji za nesmysl. Stejné, jako kdyby FCI prodávající musel upozorňovat zájemce, že jeho psi nejsou WKU.
Imho lidí, kteří nemají absolutně tušení, co to je FCI, je podle mého názoru absolutní většina.
A ať se nám to líbí nebo ne, je WKU a další podobné v podstatě stejná registrační autorita jako FCI a je úplně jedno, že si zastánci FCI myslí, že je WKU odpad (a naopak). 🤷🏻♀️
impact
napsal(a):
Tohle považuji za nesmysl. Stejné, jako kdyby FCI prodávající musel upozorňovat zájemce, že jeho psi nejsou WKU.
Imho lidí, kteří nemají absolutně tušení, co to je FCI, je podle mého názoru absolutní většina.
A ať se nám to líbí nebo ne, je WKU a další podobné v podstatě stejná registrační autorita jako FCI a je úplně jedno, že si zastánci FCI myslí, že je WKU odpad (a naopak). 🤷🏻♀️
Kupodivu jsou i lidi, co si myslí, že vydávání PP provozuje stát.
Ale ono je to s těma PP jako s autama, buď to myslím vážně a pak si na koupi vezmu s sebou odborníka, když tomu nerozumím a nebo je mi to jedno a stačí mi že to má volant a 4 kola a ukážu na to prstem jen podle barvy. Pak je lepší ty papíry moc nestudovat a zavřít je do šuplíku.
assil
napsal(a):
Podvod by byl, kdyby jim chovatel řekl, že štěně má FCI papíry a pak jim poslal WKU.
Takto to fakt podvod není, to co kupuje je věc kupujícího, je to úplně stejný jako by si člověk koupil škodovku a pak se rozčiloval, že to není ferari a chtěl to žalovat jako podvod. Kolik lidí ví, že FCI není jediná na světě, je irelevantní, prodávající fakt nemá žádnou povinnost vzdělávat kupující o konkurenci.
Není to tak.
Je to, jako kdyby si chtěl koupit vůz (psa), kterým bude jezdit do práce a na nákupy (papírového psa), a na inzerát si koupil V3S (psa s papíry) a až pak zjistil, že ten vůz je náklaďák (s papíry WKU). Na nákup a do práce se s tím jezdit dá (je to pes s papíry), ale přece jen to není to, co si kupující chtěl pořídit.
Pravda je taková, že by musel být prokázán úmysl, tj. že prodávající úmyslně zatajil podstatnou informaci. A teď záleží, jestli ta federace je podstatná informace a jestli to prodávající skutečně zatajil (tedy neřekl ani ústně).
A teď - může kupující doložit, že si přál se psem obrážet výstavy a věnovat se chovu?
Protože pokud ano, lze předpokládat, že požadoval PP FCI, protože jiné doklady ho omezují v plánovaném využití psa, tj. jedná se o podstatnou informaci, jaké povahy to PP je.
A pokud ne, pak požadoval (jakékoli) PP, a to dostal, takže si nemá nač stěžovat, protože se nejedná o podstatnou informaci.
Což já nevím, jaká proběhla mezi prodávajícím a kupujícím komunikace, proto říkám, že by to v krajním případě vyřešil soud.
Ono je totiž třeba na situaci nahlížet jako na celek, nevykládat si některé termíny příliš úzce nebo naopak příliš široce - a soud by to měl běžně dělat.
Taky je možnost odstoupení od smlouvy. Platí, že pokud došlo k sestavení smlouvy, která lze vykládat více způsoby a jeden ze způsobů je jedné ze stran k tíži, použije se za á obvyklý výklad, za bé výklad toho, kdo je v nevýhodě (tj. zaměstnance spíš než zaměstnavatele, kupujícího spíš než prodávajícího, maličké firmy spíš než velkého giganta atd.), a za cé toho, kdo smlouvu nesestavoval.
Takže pokud je ve smlouvě uvedeno, že pes bude mít PP, je tím obvykle považováno PP FCI, což je názor kupujícího (tj. v nevýhodném postavení), který navíc smlouvu pravděpodobně nesestavoval.
Nemyslím si, že je to prohraný boj, ale myslím si, že to nestojí za to. Peníze, které by stál případný soud, jednoznačně převýší případný finanční zisk.
PP - ta dvě písmenka nejsou nic. Žádná oficiální definice, je to zažitý pojem v inzerátech a mezi pejskařskou komunitou. Občas takto někdo zkracuje i Petpas. Obecně ale neznačí nic více nebo méně, než průkaz původu. Tedy že prodejce prokáže původ zvířete nějakou ověřitelnou listinou. A myslím, že původ zvířat ty WKU papíry asi prokazují (nevím, nikdy jsem je neviděla). Za mě by to prohraný boj spíše byl.
Ono podané TO by dle mého přes státní zastupitelství neprošlo do trestního řízení. Otázkou by pak byla občanskoprávní žaloba, tam si netroufám odhadovat.
Dusannoha
XXX.XXX.120.214
Je tam více nesrovnalostí. Od PP až po zdravotní stav. Po celkovém vyšetření bylo zjištěna srdeční vada nejvyššího stupně, která je rozpoznatelná již od narození. Majitelka o tom musela vědět a za necelých 10hodin co jsme chtěli fenku vrátit tak nám už neotevirala a nechala se zapírat. Nyní jsem ve fázi shánění kompletních dokumentaci pro právníka. Lékařskou zprávu už mám. Tam je to potvrzené. Chci pouze odstoupit od kupní smlouvy a vrátit peníze.
Tak to je jiná, já se vyjadřovala k TO a podvodu.
Dusannoha
napsal(a):
Je tam více nesrovnalostí. Od PP až po zdravotní stav. Po celkovém vyšetření bylo zjištěna srdeční vada nejvyššího stupně, která je rozpoznatelná již od narození. Majitelka o tom musela vědět a za necelých 10hodin co jsme chtěli fenku vrátit tak nám už neotevirala a nechala se zapírat. Nyní jsem ve fázi shánění kompletních dokumentaci pro právníka. Lékařskou zprávu už mám. Tam je to potvrzené. Chci pouze odstoupit od kupní smlouvy a vrátit peníze.
ma stene cip a mate smlouvu, kde je ten cip uveden?
Dusannoha
XXX.XXX.149.114
napsal(a):
ma stene cip a mate smlouvu, kde je ten cip uveden?
Ano štěně má čip a to číslo je ve smlouvě. Smlouva neobsahuje ani čísla občanky a ani rodná čísla. Je tam pouze adresa a jméno. Myslím že v soudním sporu nebude platná. I když nejsem právník. Ale do konce týdne snad už bude.
Dusannoha
napsal(a):
Ale odstoupení od smlouvy znamená vrácení štěněte, to je vám doufám jasný.
Varaxi
napsal(a):
Není to tak.
Je to, jako kdyby si chtěl koupit vůz (psa), kterým bude jezdit do práce a na nákupy (papírového psa), a na inzerát si koupil V3S (psa s papíry) a až pak zjistil, že ten vůz je náklaďák (s papíry WKU). Na nákup a do práce se s tím jezdit dá (je to pes s papíry), ale přece jen to není to, co si kupující chtěl pořídit.
Pravda je taková, že by musel být prokázán úmysl, tj. že prodávající úmyslně zatajil podstatnou informaci. A teď záleží, jestli ta federace je podstatná informace a jestli to prodávající skutečně zatajil (tedy neřekl ani ústně).
A teď - může kupující doložit, že si přál se psem obrážet výstavy a věnovat se chovu?
Protože pokud ano, lze předpokládat, že požadoval PP FCI, protože jiné doklady ho omezují v plánovaném využití psa, tj. jedná se o podstatnou informaci, jaké povahy to PP je.
A pokud ne, pak požadoval (jakékoli) PP, a to dostal, takže si nemá nač stěžovat, protože se nejedná o podstatnou informaci.
Což já nevím, jaká proběhla mezi prodávajícím a kupujícím komunikace, proto říkám, že by to v krajním případě vyřešil soud.
Ono je totiž třeba na situaci nahlížet jako na celek, nevykládat si některé termíny příliš úzce nebo naopak příliš široce - a soud by to měl běžně dělat.
Taky je možnost odstoupení od smlouvy. Platí, že pokud došlo k sestavení smlouvy, která lze vykládat více způsoby a jeden ze způsobů je jedné ze stran k tíži, použije se za á obvyklý výklad, za bé výklad toho, kdo je v nevýhodě (tj. zaměstnance spíš než zaměstnavatele, kupujícího spíš než prodávajícího, maličké firmy spíš než velkého giganta atd.), a za cé toho, kdo smlouvu nesestavoval.
Takže pokud je ve smlouvě uvedeno, že pes bude mít PP, je tím obvykle považováno PP FCI, což je názor kupujícího (tj. v nevýhodném postavení), který navíc smlouvu pravděpodobně nesestavoval.
Nemyslím si, že je to prohraný boj, ale myslím si, že to nestojí za to. Peníze, které by stál případný soud, jednoznačně převýší případný finanční zisk.
Jenže WKU papíry ho třeba v návštěvách výstav neomezují, oni pořádají výstavy taky. Chovat může taky pod WKU. A to že si k výstavám a chovu kupující vybral zrovna FCI, ale nezkontroloval si to při koupi, je přece jen jeho chyba, ne?
Dusannoha
XXX.XXX.149.114
assil
napsal(a):
Ale odstoupení od smlouvy znamená vrácení štěněte, to je vám doufám jasný.
Ano s vrácením psa se počítá. Vlastně je lepší vrátit psa nyní po nyní 5 dnech nebo co nejdříve než přijít o psa po jednom roce. Více mu totiž lékař po kompletnim srdečním vyšetření na cardio klinice nedává. Nyní jsme v bolesti že jsme přišli o 13 letou fenku a nyní tohle. Myslím že děti na tento Předvánoční měsíc nezapomenou.
Dusannoha
napsal(a):
Ano s vrácením psa se počítá. Vlastně je lepší vrátit psa nyní po nyní 5 dnech nebo co nejdříve než přijít o psa po jednom roce. Více mu totiž lékař po kompletnim srdečním vyšetření na cardio klinice nedává. Nyní jsme v bolesti že jsme přišli o 13 letou fenku a nyní tohle. Myslím že děti na tento Předvánoční měsíc nezapomenou.
A jak se ta srdeční vada projevuje?
Dusannoha
napsal(a):
Ano štěně má čip a to číslo je ve smlouvě. Smlouva neobsahuje ani čísla občanky a ani rodná čísla. Je tam pouze adresa a jméno. Myslím že v soudním sporu nebude platná. I když nejsem právník. Ale do konce týdne snad už bude.
Bude platna.
Nejvetsi problem byva, ze stene neni identifikovatelne. A to tady je.
preji, at vse dopadne co nejlepe -pro vsechny.
Tohle neni fer jednani od chovatele -a kdo mel vystavit PP je vlastne nedulezite uz.
impact
napsal(a):
A jak se ta srdeční vada projevuje?
nemusi vubec nijak. ted.
u tech stenat se na to prichazi poslechove - tohle vysetreni by melo byt beznou soucasti prohlidky stenete vetem. pri ockovani, pred odberem...
Centurio
XXX.XXX.132.144
To co zde píšete není pravda, tato organizace Wku, je rovnocenná k Čmku, vyšetření rodičů štěňat ještě neznamená 100%zdraví štěněte, avšak i chovatelé u Wku vyšetřené psy mají!!!! Wku sdružuje plemena které Čmku neuznává, a která jsou dnes běžná!!! Neni důvod proč by se pod Wku nedchovala i jiná plemena, protože se vede oficiální plemena kniha, stejná jako u Čmku!!!! V Anglii rovněž nikdo nechová pod Čmku!!! Takže tady nešiřte takovéhle nesmysly! Pp má naprosto stejnou váhu jako u jiných organizaci!!!
janaa
napsal(a):
V Anglii rovněž nikdo nechová pod Čmku
Je teprve leden, a už tu máme aspiranta na hlášku roku
kdepak , zatím suverénně vede tenhle dotaz
https://www.ifauna.cz/drubez/diskuse/detail/4009684/boule-nad-hrudi-u-kuretek-foto?a=4009787#a4009787
Trvám na tom, abyste všichni řádně používali vykřičníky, nejlépe po třech!!! Jináč vaše příspěvky nemají žádnou váhu!!!
PS: !!!
Centurio
napsal(a):
To co zde píšete není pravda, tato organizace Wku, je rovnocenná k Čmku, vyšetření rodičů štěňat ještě neznamená 100%zdraví štěněte, avšak i chovatelé u Wku vyšetřené psy mají!!!! Wku sdružuje plemena které Čmku neuznává, a která jsou dnes běžná!!! Neni důvod proč by se pod Wku nedchovala i jiná plemena, protože se vede oficiální plemena kniha, stejná jako u Čmku!!!! V Anglii rovněž nikdo nechová pod Čmku!!! Takže tady nešiřte takovéhle nesmysly! Pp má naprosto stejnou váhu jako u jiných organizaci!!!
Proč by v Anglii chovali pod ČMKU....?
ČMKU je jen česká "pobočka" FCI a Anglie má svoji vlastní zastřešující organizaci.
Rodokmen WKU má asi takovou hodnotu, jako bankovky z Dostihů a sázek - taky se to tváří jako peníze, ale platit tím jde jen v téhle hře...🤪
janaa
napsal(a):
Nene
Jo jo.
lupus4
napsal(a):
kdepak , zatím suverénně vede tenhle dotaz
https://www.ifauna.cz/drubez/diskuse/detail/4009684/boule-nad-hrudi-u-kuretek-foto?a=4009787#a4009787
Určitě bylo myšleno na psí diskuzi. Třeba já na jiné nechodím...
Centurio
napsal(a):
Jj, todle PP má teda obrovskou váhu. 🤣🤣🤣
Není tam náhodou preg fci nebo tak něco?
Nechci nikomu kazit radost, ale ten papír má stejnou váhu jako papír jakéhokoli jiného spolku.
Podvod na kupce je jinde... ale že by měl někdo vopravdovější papíry? Hm