Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

majk32

3.8.2022 21:46
majk32

XXX.XXX.239.244

Dobrý den,
mám několikaměsíční štěně NO, již od začátku jsme ho učili být i zavřený v kotci skrze pamlsky a pochvaly. Zvykl si na to, stačilo jednou zavolat a už tam byl (zavírali jsme každý den na noc). Nyní přirozeně zjistil, že už mu za to pamlsky nestojí, a proto na přivolání nepřijde - kouká na mě. Je vhodným řešením mu předtím uvázat stopovací 10m vodítko a pomocí něho ho tam dostat (tj. přivolat, nejde, mírně zatáhnu, přijde, odměním)? Jde mi o to, aby si nespojil vodítko s tím být zavřený a neměl pak k němu odpor. Příp. máte jiné osvědčené metody? Díky

4.8.2022 06:02
impact

XXX.XXX.50.188

Trénujte přivolání na všech místech zahrady/dvora. Nevolejte ho do kotce. Stoupněte si úplně kdekoliv, dejte povel ke mě, až ho pes splní, tak ho odměňte a odveďte na vodítku do kotce. Tu stopovačku by musel v prostoru tahat pořád..

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.8.2022 08:07
Uživatel s deaktivovaným účtem

No a hlavně bych ho nevolala jen když potřebujete zavírat do kotce. Přivolávala bych ke krmení, k odchodu na procházku, ke hře, jen tak (s ňamkou), a pak mu klidně dala zase volno. A v čase, kdy se zavírá do kotce, bych ho zrovna zavolala dvakrát "jen tak", a do kotce ho zavřela třeba potřetí.

Do kotce bych mu dala večerní krmení, po krmení štěně přirozeně odpadne. Bude se na krmení těšit a bude mu spíš stát za to, do kotce jít. Jakmile si na to zvykne, bude vás s miskou ke kotci třeba rovnou doprovázet a nebo když ho naučíte, bude běhat do kotce první a čekat, až mu dáte gáblík pod nos.

Jestli má rád procházky, před zavřením do kotce ho přivolejte na odměnu, jděte na procházku, a při příchodu z procházky ho můžete uklidit rovnou do kotce k tomu papání. Jestli papání připravíte pod dohledem psa ještě před procházkou, dost možná po procházce vecválá do kotce rovnou od branky sám

Přidejte reakci

Přidat smajlík