Stafordšírský bulteriér s PP

Prodám Stafordšírského bulteriéra - Hledáme nový milující domov pro našeho...
11999 KčZdravím, chtěla bych si pořídit stafíka a sice jsem si načetla info na různých stránkách, ale zkušenost chovatelů je nad zlato. Nejsem uplný začátečník, doma jsme měli borderku o kterou jsem se starala primárně já, ale zase bych se rozhodně zkušeným chovatelem nenazvala. Jako studentka jsem často doma, ráda a dost často běhám (6 km každé ráno) a o víkendech jezdím s partou po chatách, kam bych si psa ráda vzala. Se cvičákem počítám, chtěla bych s pejskem chodit klidně celý jeho život (nebo aspoň tu hodně aktivní část) Přes den by byl max 5-6 hodin sám, ráno by semnou běhal, potom velká procházka nebo běh u kola a zase před spaním ven. Moc si přeju mazla co bude moct mezi lidi a bude semnou hodně aktivní. Nevím jestli by ale zvládl vyjít s dalším psem? Část týdne trávím u rodičů (mám to blízko ke škole) a ti už mají šeltii…
Uživatel s deaktivovaným účtem
"S vašimi požadavky bych volila plemeno, u kterého je předpoklad, že bude vycházet s ostatními psy, větší"
já bych to řekla až tak, že si má vybrat plemeno, u kterého je předpoklad, že bude vycházet s ostatními psy. Tečka.
A tak zase pokud jde jen o toho jednoho psa v rodině? Šeltie je pes nebo fena? Vy chcete psa nebo fenu? Pokud by to měla být stejná pohlaví, máte nějaký plán jak to řešit, kdyby se v dospělosti nesnesli? Bylo by pak možné je třeba oddělovat? Pokud byste zvolila opačné pohlaví, tak by problém být neměl. Akorát co mě ještě teda napadá - šeltie bývají často velké citlivky a úplně nemusí dávat tvrdší hry stafíka, ale tak i to se dá pořešit.
Pokud ale vyloženě chcete ke psům nekonfliktního psa, chodit na hromadné venčení s ostatními, pokud mají třeba psy i kamarádi, se kterýma jezdíte na chatu, prostě pokud je pro vás důležité, aby vycházel se psy a nejde jen o toho jednoho psa, tak bych taky zvolila jiné plemeno.
Nikdo z kamarádů ani nikdo další z mého okolí psi nemá. Šlo by jen o toho jednoho. On je to kluk a dost takový “strašpytel” je na sebe fakt opatrný. Já vždycky chtěla taky kluka, takže vím, že se nejspíš nesnesou… Oddělit je je samozřejmě jako krajní řešení možné, ale když spolu budou 5 dní v týdnu od malička a pes našich je neskutečně submisivní?
Mám obavu, dle vašeho popisu povahy šeltie, že to bude právě tento pes, kdo bude v diskomfortu, i kdyby staff byl přátelské povahy. Jak píše někdo výše ( ), jeho způsob komunikace a hry bude pro šeltičáka stresující.
Adam12
napsal(a):
Nikdo z kamarádů ani nikdo další z mého okolí psi nemá. Šlo by jen o toho jednoho. On je to kluk a dost takový “strašpytel” je na sebe fakt opatrný. Já vždycky chtěla taky kluka, takže vím, že se nejspíš nesnesou… Oddělit je je samozřejmě jako krajní řešení možné, ale když spolu budou 5 dní v týdnu od malička a pes našich je neskutečně submisivní?
To je individuální. To vám dopředu nikdo neřekne. Může to být v pohodě, ale taky nemusí. Já jsem myslela, ze jde spis o par dnů v tydnu, víceméně o návštěvy, špatně jsem to pochopila. Pokud je to tedy tak, ze psi spolu mají být 5 dnů v tydnu, takže prakticky skoro porad, tak bych pro jistotu tedy vybírala jiné plemeno, případně uvažovala o feně. A pokud spolu mají být takhle často, tak bych to taky brala v potaz i z pohledu toho druhého psa, který už v rodině je, jak bude brát dalšího psa on? Vzhledem k tomu, ze je to straspytel.
Lidi, prosím vás, 4. pád je "psy". Pardon, ale musela jsem, nechci tady zblbnout.
Proč ne znovu borderku? Podle popisu by k vám opět pasovala. :) Staffbullové jsou na tom se snášením s jinými pejsky lepší jak klasický staford, alespoň co mám tak zkušenost. :)
Na cvičáku jich je víc a všichni jsou moc hodní. U stafordů je to kus od kusu i na tom cvičáku.
Jen to budete muset hodně korigovat. Ta hra je opravdu hooodně jiná. Pro šeltii to bude dost očistec se obávám.
Tohle bych sheltiákovi v životě neudělala, to je úplný protipól staffíka.
Je spousta aktivních plemen vhodných k běhu, kontaktních, cvičitelných apod., která sheltiáka nerozdupou a neumučí, př. ve vyšším věku nezakousnou. Třeba "obyčejný" pudl.
Je spousta aktivních plemen vhodných k běhu, kontaktních, cvičitelných apod., která sheltiáka nerozdupou a neumučí, př. ve vyšším věku nezakousnou. Třeba "obyčejný" pudl.
Já tedy nepřispěju úplně k tématu, ale musím ke zmíněnému pudlu :) O víkendu jsem na výletě potkala královského pudla. Úžasný pes, impozantní vzhledem, atletické postavy a skvělá poslušnost. Úplně mě uchvátil. A osobní zkušenost mám se stafbulíkem mé neteře. Hodný pes, ale jeho hry naše fenky tedy nedávají - je to tank.
JanaJanaJanaJana
XXX.XXX.27.178
Naprosto upřímně - pokud jste takto společenská a takto aktivní, tak bych volila jiné plemeno. Psů je všude milion a potkávat je prostě budete. Pokud budete "mít štěstí" na jedince, který prostě pohodový nebude, tak Vás to bude velmi omezovat, a to pobytem u rodičů počínaje.