Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.8.2022 12:46
Sandy001

XXX.XXX.211.19

Dobrý den, přicházím s dalším problémem. Naší krysařce je 9 let, a s tím u nás přichází spoustu zdravotních problémů.
Rok zpět jsem ji našla jakoby pod paží bulku. Ta je tam rok, dr řekl ať sledujeme, za rok stále stejná.
Ale nedávno jsem ji našla bulku na bříšku, jakoby u bradavek. U dr jsem byla, řekl to to muže být nádor a doporučil operaci.
Ale bohužel jsem ji dnes na bříšku našla další 2 menší.
Moje otázky tedy jsou.. Co když se odoperují a porostou další? Je operace bezpečná a jak moc je náročná? Vím, ze existují nějaká rizika vždy, ale jedna krysařka už nám umřela na sále, když byla na operaci se zlomenou nožkou, údajně kvuli tomu, ze doktoři dali moc anestetika.. Dekuji předem za odpovědi :)

Uživatel s deaktivovaným účtem

17.8.2022 17:59

pokud jsou to tumory mž a nemoc je pokročilá do takového stadia, že je ložisko více než jedno,

pak nestačí odoperovat jen tumory, ale musí pryč celá lišta, případně obě lišty.

je to operace velká a náročná.

17.8.2022 18:16
Sandy001

XXX.XXX.211.19

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
pokud jsou to tumory mž a nemoc je pokročilá do takového stadia, že je ložisko více než jedno,

pak nestačí odoperovat jen tumory, ale musí pryč celá lišta, případně obě lišty.

je to operace velká a náročná.

Zdravím a dekuju za odpověď. Co znamenají lišty?

17.8.2022 18:31
impact

XXX.XXX.24.132

Myslí tím mléčné lišty (mž - mléčné žlázy) - celou řadu cecíků od pipiny k předním nohám.

Neodkládejte to. Kryska tu může být i do osmnácti let a čím dřív to budete řešit, tím vyšší šance máte na to, že nebude mít metastázy všude. A musí se i kastrovat.

Jestli máte v dojezdu Brno, zkuste veterinární kliniku ANIMED.

17.8.2022 18:38
Sandy001

XXX.XXX.211.19

impact napsal(a):
Myslí tím mléčné lišty (mž - mléčné žlázy) - celou řadu cecíků od pipiny k předním nohám.

Neodkládejte to. Kryska tu může být i do osmnácti let a čím dřív to budete řešit, tím vyšší šance máte na to, že nebude mít metastázy všude. A musí se i kastrovat.

Jestli máte v dojezdu Brno, zkuste veterinární kliniku ANIMED.

Zdravím, Brno nemáme úplně z ruky, ale jezdíme do Kyjova a tam jsme spokojeni.

17.8.2022 19:31
eli22

XXX.XXX.181.79

My měli to samé s fenkou, v osmi letech operace nádorků, myslím i kastrace, ale nestačilo to, a právě jí pak museli vzít obě lišty, jak je psáno výše. To v jejích deseti letech a pak se dožila skoro 18 let zcela ok.

17.8.2022 20:17
Sandy001

XXX.XXX.168.143

eli22 napsal(a):
My měli to samé s fenkou, v osmi letech operace nádorků, myslím i kastrace, ale nestačilo to, a právě jí pak museli vzít obě lišty, jak je psáno výše. To v jejích deseti letech a pak se dožila skoro 18 let zcela ok.

A jak to fenka zvládla? Jinak kolik jste platili za to odebrání a kastraci? Byla nějaká rizika? Kde jste to nechávali dělat? Dekuju předem

17.8.2022 20:29

9 let není na krysku žádný věk. Okolo nás jsou mraky holek, které přišly o obě lišty v podobném věku a vesele si užívají důchod ve zdraví. Goledenka 13, mini jezevčice 14, vořešáková 12 atd. Kdyby do toho majitelé nešli, už by tu holky dávno nebyly. Každá to snášela jinak, ale třeba goldenka už po pár dnech začínala dost řádit, museli jí fest hlídat.

17.8.2022 22:31
Sandy001

XXX.XXX.211.19

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
9 let není na krysku žádný věk. Okolo nás jsou mraky holek, které přišly o obě lišty v podobném věku a vesele si užívají důchod ve zdraví. Goledenka 13, mini jezevčice 14, vořešáková 12 atd. Kdyby do toho majitelé nešli, už by tu holky dávno nebyly. Každá to snášela jinak, ale třeba goldenka už po pár dnech začínala dost řádit, museli jí fest hlídat.

Tak to moc ráda slyším❤️ Mám z toho opravdu strach. Někdo tu psal, ze je to náročná operace..

18.8.2022 04:38
impact

XXX.XXX.24.132

Sandy001 napsal(a):
Tak to moc ráda slyším❤️ Mám z toho opravdu strach. Někdo tu psal, ze je to náročná operace..

https://www.animed.cz/veterinarni-onkologie/nador-mlecne-zlazy-u-feny

18.8.2022 09:18

Sandy001 napsal(a):

No není to sranda, ale když to zachrání život...

18.8.2022 09:39
eli22

XXX.XXX.58.42

Sandy001 napsal(a):
A jak to fenka zvládla? Jinak kolik jste platili za to odebrání a kastraci? Byla nějaká rizika? Kde jste to nechávali dělat? Dekuju předem

Jako já měla největší strach s té narkozy, 10 let je už trochu věk. No jednoduché to pak nebylo, pár nocí jsme se nevyspali, ... Ale hojilo se to dobře, byla moc hodná, stehy si nekousala. Co se týče ceny, tak to už opravdu nevím, cenu u psů neřeším, něco mi říká 6 tis, ale bylo to před třeba deseti lety, takže bych si tipla cenu x 2. Dělali nám to na běžné veterině, kam jsme chodili.

Přidejte reakci

Přidat smajlík