Retrivr s PP

Prodám Labradorského retrívra - Nabízím nádherná štěňátka labradora - labra...
22000 KčLabradorbritcare
XXX.XXX.112.52
Dobrý den, chtěla bych se zeptat co si myslíte o granulích BritCare (lamb+rice) máme 3 měsíce starého labradora a od chovatelky jsme měli granule Profine které nám moc nevyhovují. A přemýšlíme na co přejít. Od chovatelky jsme dostali i vzorek od BritCare a zatím jsme spokojení. Za odpovědi předem děkuji ;)
tuesdayevening
XXX.XXX.112.12
Za mne perfektní granule s kvalitním složením a dobrou cenou (jsou české, takže neplatíte zbytečný dovoz). Mám na nich celou smečku. Nikdy nejmenší problém.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Nekvalitní, nic dobrého v nich není.
Zase reklama na Brita???
To už snad tady z Fauny nemůže nikdo koupit ani kdyby ty granule byly zlatý a platinový. Myslím, že ta "nenápadná" reklama na tyto granule dělá této značce medvědí službu.
... navíc z podezřele podobné IP adresy... nenápadné...
napsal(a):
Zase reklama na Brita???
To už snad tady z Fauny nemůže nikdo koupit ani kdyby ty granule byly zlatý a platinový. Myslím, že ta "nenápadná" reklama na tyto granule dělá této značce medvědí službu.
..byla jsem minulý týden v krámku doplnit granule kočkám abych vystačila do konce dovolené..
Nad pytlem Brit jsem polohlasně utrousila fuj a šla jsem dal...
majk32
XXX.XXX.239.244
Co mám informace, tak suroviny nejsou kvalitní.
Mně se kolem Brita honí v hlavě už nějakou dobu taková otázka, by mě zajímalo, jestli je někdo tady schopen mi ji nějak zodpovědět...
Dost lidí, co znám třeba víc, nebo jen tak letmo, britem krmí. Mezi nimi i takoví ti chroničtí zkoušeči granulí, kdy nesedí psovi vůbec nic a oni pořád zkouší, protože potřebují krmit granule... No a zdá se, že se všech těhlech vzorků jich strašně moc skončí u Brita a přijde mi, že ty granule, ať už jsou jaký jsou, strašně velkýmu procentu psů prostě sedí, a to i takovým, u kterých majitelé nechtěli hned brát první, co se namane, ale nic nesedělo a ejhle, Brit jo. Tak si už dobu říkám, čím to, sakra, že zrovna Brit je takhle čarovnej nebo co?
Atheira
napsal(a):
Mně se kolem Brita honí v hlavě už nějakou dobu taková otázka, by mě zajímalo, jestli je někdo tady schopen mi ji nějak zodpovědět...
Dost lidí, co znám třeba víc, nebo jen tak letmo, britem krmí. Mezi nimi i takoví ti chroničtí zkoušeči granulí, kdy nesedí psovi vůbec nic a oni pořád zkouší, protože potřebují krmit granule... No a zdá se, že se všech těhlech vzorků jich strašně moc skončí u Brita a přijde mi, že ty granule, ať už jsou jaký jsou, strašně velkýmu procentu psů prostě sedí, a to i takovým, u kterých majitelé nechtěli hned brát první, co se namane, ale nic nesedělo a ejhle, Brit jo. Tak si už dobu říkám, čím to, sakra, že zrovna Brit je takhle čarovnej nebo co?
Jde o to co to znamená konkrétně, že sedí...Jakože chutná?
eli22
napsal(a):
Jde o to co to znamená konkrétně, že sedí...Jakože chutná?
Mám úplně stejné zkušenosti jako Atheira, ale netuším, čím to je . A tím sedí myslím to, že psi na nich prospívají - pěkné bobky, pěkná srst, žádné zažívací problémy... Zatímco jiné granule v tomhle ohledu nesedí, a to jich lidi kolikrát zkusí dost. Mám v okolí hodně takových lidí.
A mám s tím zkušenost i osobní. Předchozí pes měl velké zažívací problémy, i po mase. Hodně dlouho jsme hledali něco, co by sedělo. Vyzkoušeli jsme i "top" značky, nesedělo nic. O to, že by něco nežral vůbec nešlo, byla to popelnice, sežral všechno. No a pak mi známá poradila, že měli podobné problémy a prostě jim sednul brit, ještě k tomu premium řada, jehněčí. Já už jsem byla zoufalá, protože jsme vyzkoušeli fakt kde co, no tak jsem to zkusila, i když jsem věděla, že složení hrůza. A ejhle - psovi to sedělo tak, jako nikdy nic jiného. Ještě několikrát jsme pak zkusili granule změnit na lepší a opět problémy. Nakonec jsme skončili alespoň u Brit care, a na těch už zůstal.
No ...moji předchozí psi byli celý život na Britu (Brit Care), přiznám se, že v té době jsem složení moc neřešila a myslela jsem, že krmím fakt kvalitu. Ono už to tenkrát před těma 15 letama stálo 1500 za pytel a všichni okolo krmili Propesko a Chappi z marketu. Takže jsem fakt měla za to, že psům dávám dobrý krmení. Střídala jsem ty dva druhy jehně s přílohou a losos s přílohou.
Psi byli celý život krásní, lesklí. V životě jsem neřešila žádnou srajdu.
Přítelovi psi jsou celý život dodnes dokonce na té nižší modré řadě Brit (Premium) a jsou krásní, lesklí, prospívají.
Jako jo, už mě taky napadlo, že mým klukům (řešila jsem delší dobu gastro problémy, kvůli kterým jsem z BARFu musela přejít na gastro sensitiv řadu granulí...a teď při změně granulí zase řeším srajdy a celkově se v tom motám a plácám a už jsem z toho na mrtvici...), že jim nasypu taky Brita a bude svatej klid a pokoj.
Co vlastně je na tom Britu tak špatně? Ví to někdo?
Atheira
napsal(a):
Tak chutnat musí, žejo, ale myslím to tak, že psi, co se do že doby po všem podělali, jsou na nich ok.
No tak to ok. Já to myslela spíš tak, že naše děti -lidský by se taky užraly po hranolkách, cole a chipsech, bobky taky v pořádku, no ale prostě co se týče jinak účinku na zdraví - nevím, nevím. Ale jak říkám, v tohle jsem teoretik, nikdy jsem Brit Care nezkoušela. Nicméně jedna zkušenost - teď jsem koupila fenkám Orijen Six Fish. Finančně docela pecka , ale co , mají je jednou za čas /když třeba sedíme na terase, házím jim granule jako slípkám pšenici, že se i zabaví, jak je hledají/, tak jim přilepším... No a jako aby se neřeklo, tak je baští, ale jenom aby se neřeklo, abych se neurazila mi přijde. Příště jim vezmu něco z Maunfieldu, kilo za pětku a je to. . Nevděčnice.
Atheira
napsal(a):
Malina jako u dočasářky měla Ontario jak granule, tak konzervy. Já jí koupila Brit care a taky si vlastně na nic nemůžu stěžovat, jen když jsem to pak četla na Fauně, jak hrozně tomu psovi škodím, tak jsem začala zkoušet i jiné značky. Třeba teď měla tři měsíce Orijen, ale zas tu někdo psal ,že jejich psovi to veterinář nedoporučil, je tam moc bílkoviny a už jsem zas nejistá, co jí mám teda dávat. Teď dokrmuji štěněčí granulky různých vzorků a Malina má sice bobky stále ukázkové, ale už kouká mírně nešťastně, kde že má ten Orijen a stejně tak měla ráda i právě ty Brit. Marp ještě jakžtaž, na Acanu kouká, že jsem asi upadla na hlavu. Granule jsou tak 60% její stravy.
Ano vím, že na všechny mé nejistoty tu asi většina napíše ať barfuji, ale to mě znejisťuje ještě víc, pořád se bojím, že Malina nebude mít všechno, co potřebuje. Vůbec, co chodím na Faunu, tak to nesvědčí zdraví mého psa. Zdá se mi, že možná šmajdá, tedy při chůzi skoro brká o své vlastní nohy, hlásek v hlavě (má je křivý, nebo je to normální, chodili takhle Timík a Stypík?), dneska měla malinký hodně tuhý bobek (nevyměšuje nějak málo, nemá ve střevech cizí těleso?) a Malina si hopká a ani neví, že je chodící problém .
Trickyvoo
napsal(a):
Malina jako u dočasářky měla Ontario jak granule, tak konzervy. Já jí koupila Brit care a taky si vlastně na nic nemůžu stěžovat, jen když jsem to pak četla na Fauně, jak hrozně tomu psovi škodím, tak jsem začala zkoušet i jiné značky. Třeba teď měla tři měsíce Orijen, ale zas tu někdo psal ,že jejich psovi to veterinář nedoporučil, je tam moc bílkoviny a už jsem zas nejistá, co jí mám teda dávat. Teď dokrmuji štěněčí granulky různých vzorků a Malina má sice bobky stále ukázkové, ale už kouká mírně nešťastně, kde že má ten Orijen a stejně tak měla ráda i právě ty Brit. Marp ještě jakžtaž, na Acanu kouká, že jsem asi upadla na hlavu. Granule jsou tak 60% její stravy.
Ano vím, že na všechny mé nejistoty tu asi většina napíše ať barfuji, ale to mě znejisťuje ještě víc, pořád se bojím, že Malina nebude mít všechno, co potřebuje. Vůbec, co chodím na Faunu, tak to nesvědčí zdraví mého psa. Zdá se mi, že možná šmajdá, tedy při chůzi skoro brká o své vlastní nohy, hlásek v hlavě (má je křivý, nebo je to normální, chodili takhle Timík a Stypík?), dneska měla malinký hodně tuhý bobek (nevyměšuje nějak málo, nemá ve střevech cizí těleso?) a Malina si hopká a ani neví, že je chodící problém .
Asi se to někdy zbytečně hodně řeší, když si vzpomenu, co konzumovali psi na vesnici, něco psovi, zbytek praseti.Jako je to druhý extrém, ale prostě to tak bylo. Co by tenkrát dali za Brit Care!
eli22
napsal(a):
No tak to ok. Já to myslela spíš tak, že naše děti -lidský by se taky užraly po hranolkách, cole a chipsech, bobky taky v pořádku, no ale prostě co se týče jinak účinku na zdraví - nevím, nevím. Ale jak říkám, v tohle jsem teoretik, nikdy jsem Brit Care nezkoušela. Nicméně jedna zkušenost - teď jsem koupila fenkám Orijen Six Fish. Finančně docela pecka , ale co , mají je jednou za čas /když třeba sedíme na terase, házím jim granule jako slípkám pšenici, že se i zabaví, jak je hledají/, tak jim přilepším... No a jako aby se neřeklo, tak je baští, ale jenom aby se neřeklo, abych se neurazila mi přijde. Příště jim vezmu něco z Maunfieldu, kilo za pětku a je to. . Nevděčnice.
Myslím to úplně stejně, jak píše marcela. Že něco sedí myslím tak, že pes prospívá - celkově, ne že se v tom může užrat, beru to jako logickou a jasnou věc, nenapadlo mě to specifikovat takhle konkrétně.
Ale je to věc, kterou kolem vídám fakt až řekla bych masivně... Nic prostě nemá tak jasný a dobrý výsledky u psů jak ten blbej brit a já nechápu proč.
“Ano vím, že na všechny mé nejistoty tu asi většina napíše ať barfuji, ale to mě znejisťuje ještě víc, pořád se bojím, že Malina nebude mít všechno, co potřebuje.“
Vy kdybyste viděla, jak já krmím štěně, tak byste asi upadla. 😂 Já jsem ze sebe taky mírně v šoku, ale nemůžu si pomoct, nejsem schopná tomu dát nějaký řád. Udělala jsem si tabulku na výpočet KD, a než jsem to dopočítala, tak to štěně zase vyrostlo a ztěžklo. Takže i nadále krmím intuitivní chaos… 🤦🏻♀️
napsal(a):
“Ano vím, že na všechny mé nejistoty tu asi většina napíše ať barfuji, ale to mě znejisťuje ještě víc, pořád se bojím, že Malina nebude mít všechno, co potřebuje.“
Vy kdybyste viděla, jak já krmím štěně, tak byste asi upadla. 😂 Já jsem ze sebe taky mírně v šoku, ale nemůžu si pomoct, nejsem schopná tomu dát nějaký řád. Udělala jsem si tabulku na výpočet KD, a než jsem to dopočítala, tak to štěně zase vyrostlo a ztěžklo. Takže i nadále krmím intuitivní chaos… 🤦🏻♀️
Tak dej, prosím, občas foto - ať vidíme toho uvědomělého psíka. Nebo, jak že jsme jej tehdy onálepkovali? Nějak, že se tváří jako straník, ne?
turistka
napsal(a):
"Co vlastně je na tom Britu tak špatně? Ví to někdo?"
Přidávám se k otázce, složení na obale nevypadá nijak zle.
To já nevím... Jako v nouzi bych je feně klidně dala. Jako primárně nekrmím granulemi, ale kdybych krmila, tak brita třeba nechci proto, že ve složení vidím luštěniny. Nechci feně dávat hrách, cizrnu ani čočku... Trávení se jí srovnalo, co je na mase, takže jako krizovku by to dala, ale na běžný krmení by mi určitě odletěla. Ale ty nejsou ve všech, jak tak zběžně koukám. Takže taky úplně nevím, v čem je brit tak jinej oproti ostatním granulím. Ale to ani v tom dobrým. Pořád nechápu, jak jsou ty grancle takhle kouzelný.
Nelly9604
XXX.XXX.255.1
Taky jsme od chovatelky dostali Britky, ale po pár dnech jsme přešli na Ontario a moc fence chutná 😇 takže spoko
Krásně to napsala "Odetta" , taky krmíme " intuitivní chaos" a kluci vypadají bezvadně, nohy rovný, klouby v poho, kondice - pravej chrt , srst, bobky, nálada - prostě dvě barzojí rakety jak se na rok a půl staré bráchy sluší. A náš chaos je opravdu chaos - maso a spol, většinou syrové, místo příloh extrudované těstoviny nebo granule tipu Brit...., ovoce a zeleninu co zrovna je nebo si natrhají , a korunu tomu dáváme vánočkou, bábovkou, loupáčkama....., A když jsme ještě měli i naši babičku středoasiatku a ta neměla zrovna chuť k jídlu tak sladké pečivo bylo tutovka😁. Dožila se 15 let, tak asi "intuitivní chaos" zas tak od věci není.
No mě by teda taky zajímalo, co je na tom Britu tak špatný. Loki měl docela problém s průjmy a Brit mu sedl. Na tom je v pohodě. Takže bych ráda věděla, co je na tomhle složení špatný, jasný, moc masa to nemá, ale jelikož nechci mít psa jen na granulích, tak mi to vůbec nevadí. Ale nemá to luštěniny, což bych nechtěla. Za mě teda tohle složení není nijak hrozný. Jehněčí masová moučka (38%), rýže (38%), kuřecí tuk (chráněno tokoferoly), sušená jablka, lososový olej (2%), přírodní chuť, pivovarské kvasnice, schránky mořských korýšů (zdroj glukosaminu, 260 mg/kg), extrakt z chrupavky (zdroj chondroitinu, 160 mg/kg), mannan-oligosacharidy (150 mg/kg), ovocný a bylinný extrakt (rozmarýn, hřebíček, citrusy, kurkuma, 150 mg/kg), fruktooligosacharidy (100 mg/kg), juka schidigera (100 mg/kg), inulin (90 mg/kg), ostropestřec mariánský (Silybum marianum) (75 mg/kg).
napsal(a):
Krásně to napsala "Odetta" , taky krmíme " intuitivní chaos" a kluci vypadají bezvadně, nohy rovný, klouby v poho, kondice - pravej chrt , srst, bobky, nálada - prostě dvě barzojí rakety jak se na rok a půl staré bráchy sluší. A náš chaos je opravdu chaos - maso a spol, většinou syrové, místo příloh extrudované těstoviny nebo granule tipu Brit...., ovoce a zeleninu co zrovna je nebo si natrhají , a korunu tomu dáváme vánočkou, bábovkou, loupáčkama....., A když jsme ještě měli i naši babičku středoasiatku a ta neměla zrovna chuť k jídlu tak sladké pečivo bylo tutovka😁. Dožila se 15 let, tak asi "intuitivní chaos" zas tak od věci není.
Přesně taky tak krmíme, ale hlavní složku ma zatim ten Brit. Mimo toho, co kdo zrovna jí a na co má Loki chuť :D
Mně v těch Britech konkrétně vadí ta moučka. Vlastně hlavně podle toho jsem vždycky granule vybírala. Když si představím, co všechno tam může být semletý...Vim, že se to tady psalo v jiné diskuzi, že se tam semele všechno možný. Nedělám si teda iluze, že je to v jiných jakýchkoliv granulích jiný lepší. A asi když se s tím nekrmí pořád, tak to zas tak nevadí, a možná pořád lepší, než marketovky. Mimochodem teď v pondělí jsem mluvila se sousedkou a ta nic jinýho nekupuje, jen marketovky, a fena má aktuálně 15,5 roku. Naproti tomu kolega z práce, kterej kdysi v nouzi psa taky krmil marketovkama, pak lítal po veterinach, pes šílenou alergii a nakonec ho docela brzo musel nechat uspat. Prostě je to individuální a co jeden pes snese, tak druhýmu to může způsobit problémy.
Jinak za současné situace, kdy jdou ceny energií nahoru, možná na ty Britky a i méně kvalitní granule přejde víc lidí. Já teď nakoupila na zimu dřevo a dřevěný brikety za 36 tisíc a to si myslím, že mně to ani na celou zimu nevyjde.
Pro zaznam zkusenosti pridam, ze psa jsem z docasky nafasovala s Britem, bobky a tak v pohode, ale dost hrozne prděl :) Tak jsem presla na Calibru a zijeme uz prakticky v bezvetri.
napsal(a):
Pro zaznam zkusenosti pridam, ze psa jsem z docasky nafasovala s Britem, bobky a tak v pohode, ale dost hrozne prděl :) Tak jsem presla na Calibru a zijeme uz prakticky v bezvetri.
a zijeme uz prakticky v bezvetri.
Konečná toto!
Inak,tiež mám kopu známych,čo krmia Britom.Všetkými radami...Nefret raz na skúškach vyhrala nejaké Brit care "pre výstavnú kondíciu" či ako sa volajú,proste "lososové" s ryžou a padlo celé vrece. Bobky ukážkové,srsť bujná,nebolo o čom. Pre mňa je dosť dôležitý ukazovateľ, že jej chutí. Myslím,že na tých konkrétnych granuliach má známy nemeckú dogu-totálna nežravka, ktorá sa nedotkla surového ani vareného mäsa ani konzerv. Skúšali všetko a tiež zo zúfalstva im niekto poradil Brit.
A tiež som z toho na vážkach, lebo tu je tá značka zatracovaná(z veľkej časti aj kvôli "nenápadnej reklame"),ale čo počúvam, psi z toho neumierajú a dokonca prospievajú. A potom prospievajú aj ich páničkovia. Lebo šťastný pes rovná sa šťastný pániček,ved viete
Krmíme teď taky Brit care Puppy jehněčí. Krmila tak chovatelka, a my pokračujeme. Kazi to chutná, bobky krásné, ale hodně. Krom těchto granulí dostává Kazi ještě syrové maso, sardinky, žloutek, tvaroh, vařené maso a vývar se zeleninou. Chceme vyzkoušet Yoggies, krmí jimi syn holky bišonky, a spokojenost.
Já mám tedy s Britem (konkrétně small bred jehněčí s rýží) špatné zkušenosti. Mamčina fenka po nich skončila se zánětem žaludku. V té době toho bylo v okolí víc. Takže mně už Brit nesmí přes práh.
Na Pedigree jsou psi také pěkní, proč nekrmíme tím?
...maso a výrobky živočišného původu 20 % (tj. masová moučka), jen u této značky je složka označena nadřazenou skupinou surovin, což přesně odpovídá předpisům.
Masová moučka je "skvělý" produkt. Semele se tam, co už jinde použít nelze, jistě, tj. v pořádku.
Laboratorní psi, psi dnešní doby jsou stavěni na takovou stravu - vysoce stravitelná moučka.
Že jsou tam nebezpečné antioxidanty, neva, protože pes nežije tak dlouho jako člověk, to zvládne.
Opět... nezáleží na značce (když to zvládáš duševně a když z toho pes neblinká jako můj např.), ale na složení.
Klíč 1.: čím menší pes, tím méně sacharidů, méně obilí než jiných sach.
Týjo, bych si dala sachr. Se šlehačkou.
PS: Ontario, Sam´s field, Profine, Carnilove, Prospera, ... jsou vlastní bratři.
napsal(a):
Na Pedigree jsou psi také pěkní, proč nekrmíme tím?
...maso a výrobky živočišného původu 20 % (tj. masová moučka), jen u této značky je složka označena nadřazenou skupinou surovin, což přesně odpovídá předpisům.
Masová moučka je "skvělý" produkt. Semele se tam, co už jinde použít nelze, jistě, tj. v pořádku.
Laboratorní psi, psi dnešní doby jsou stavěni na takovou stravu - vysoce stravitelná moučka.
Že jsou tam nebezpečné antioxidanty, neva, protože pes nežije tak dlouho jako člověk, to zvládne.
Opět... nezáleží na značce (když to zvládáš duševně a když z toho pes neblinká jako můj např.), ale na složení.
Klíč 1.: čím menší pes, tím méně sacharidů, méně obilí než jiných sach.
Týjo, bych si dala sachr. Se šlehačkou.
PS: Ontario, Sam´s field, Profine, Carnilove, Prospera, ... jsou vlastní bratři.
Tohle vlákýnko je taková satisfakce pro všechny chudinky pranýřovaný britoblbky
Před xy lety jsem krmila Brita, ani to nebyl Care, prostě obyč., tak nějak jsem podlehla reklamní masírce a stresu, že nebudu krmit vyváženě a aby mi berbeři blbě nenarostli a jediná správná a vyvážená krmně jsou granule.
Složení jsem neřešila neboť nejsem granulář a tak jsem si myslela, že prémiový granule=dobrý granule.
A vlastně první tři roky nemůžu říct nic špatnýho....psi vyrostli na pohodu, bobky v pohodě, chutnali (i když berbeři byli žravky, takže to asi není měřítko).
Pak začal Jack zvracet, granule jsme zkusili změnit, furt blbý, tak jsme přešli na maso a v poho. Možná to ani granulemi nebylo, ale když jsme přešli na masovou dietku, tak jak když utne a už jsem se ke granulím nevrátila a 20 kg zásob, co bylo doma jsem darovala. Bobky výrazně menší objem.
Takhle, mě by to asi mohlo být jedno, neb opět nejsem granulář. Resp. teď má Gina nasypáno nonstop, aby se mohla dojíst, když odmítne večeři a já se nestresovala, že bude mít chudinka moje hlad. Mates, tak ten si párkrát za den zobne, když jde okolo...ale opravdu zobne, Gina si jde většinou trochu vzít p večeři. 2,5 kila granclí mám pro dva velký psy na cca 14 dní, takže když to zprůměruju, tak to je cca 90g na psa a den. Takže opět neřeším kvalitu, teda původně jsem si myslela, že když granule, tak jedině Yoggies, ale krasavice moje bílá pastevecká mi vysvětlila, že si je můžu strčit někam....no budeme slušní, takže za klobouk a vzhledem k tomu, že klobouk nemám, tak se postupně vyhodily, to když už v misce byly zaprášený.
Nejvíc jí jede Taste...jestli jsou kvalitní?? Netuším. Ale už měla i Ontario, dokonce i Friskies...takže marketovky...prostě občas vystřídáme, aby byla změna.
Co mi na Britu vadí je zdejší "reklamní kampaň", prostě mi to leze na nervy a působí to na mě tak, že možná bych i pytlík Britu koupila, ale prostě just ne, protože se mi vyvinula docela slušná alergie na tuto značku.
Jo a Meggííí....konečně vás tu zase vidím...juchůůů
domi.t
napsal(a):
a zijeme uz prakticky v bezvetri.
Konečná toto!
Inak,tiež mám kopu známych,čo krmia Britom.Všetkými radami...Nefret raz na skúškach vyhrala nejaké Brit care "pre výstavnú kondíciu" či ako sa volajú,proste "lososové" s ryžou a padlo celé vrece. Bobky ukážkové,srsť bujná,nebolo o čom. Pre mňa je dosť dôležitý ukazovateľ, že jej chutí. Myslím,že na tých konkrétnych granuliach má známy nemeckú dogu-totálna nežravka, ktorá sa nedotkla surového ani vareného mäsa ani konzerv. Skúšali všetko a tiež zo zúfalstva im niekto poradil Brit.
A tiež som z toho na vážkach, lebo tu je tá značka zatracovaná(z veľkej časti aj kvôli "nenápadnej reklame"),ale čo počúvam, psi z toho neumierajú a dokonca prospievajú. A potom prospievajú aj ich páničkovia. Lebo šťastný pes rovná sa šťastný pániček,ved viete
Taky se tu té hlášce o bezvětří chechtám jak cvok!!!