Německý ovčák štěnata

Prodám Německého ovčáka - Německý ovčák štěňata - Mero v.Pallas Athene -HD/...
20000 KčCjGRNPP
XXX.XXX.231.106
80ti letý děda nakrmil mojeho desetiletýho vlčáka tofifem a tvrdí, jak je to v pohodě, že za ty roky má zkušenosti, ovšem navzdory všem článkům o psech a čokoládě si dovolím tvrdit opak. Psa jsem zkontroloval cca po 6ti hodinách od nakrmení tofifem a zdál se unavený, jako vždycky. Jelikož se pohybuje po velké zahradě a celkové po velkém baráku, tak hledat po něm s*ačku a blitky mi přijde zbytečný (protože bych to nenašel).
Co si o tom myslíte a s čím mám počítat.
Upraveno Adminem 22.8.2022 v 7:32 - vulgarismy
CjGRNPP
napsal(a):
80ti letý děda nakrmil mojeho desetiletýho vlčáka tofifem a tvrdí, jak je to v pohodě, že za ty roky má zkušenosti, ovšem navzdory všem článkům o psech a čokoládě si dovolím tvrdit opak. Psa jsem zkontroloval cca po 6ti hodinách od nakrmení tofifem a zdál se unavený, jako vždycky. Jelikož se pohybuje po velké zahradě a celkové po velkém baráku, tak hledat po něm s*ačku a blitky mi přijde zbytečný (protože bych to nenašel).
Co si o tom myslíte a s čím mám počítat.
Upraveno Adminem 22.8.2022 v 7:32 - vulgarismy
Já zatím neznám psa, kterému by se po čokoládě opravdu něco stalo. Tedy ne že bych někdy psa krmila čokoládou, ale kámoščin bígl ukradl čokoládů několikrát, jednou se mu podařilo například sníst půl kilovou čokoládu a stejně se dožil 13-ti let.
V tofife té čokolády moc není. Je to samý karamel a ořechy. Spíš ty ořechy by možná mohli způsobit problém, kdyby je pes nerozkousal. Můžete psovi dát živočišné uhlí. Zítra ráno se poradit s veterinářem.
Jinak se asi budete muset smířit s tím, že starého pána nejenže nepředěláte, ale bude dělat čím dál tím větší blbosti.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.19.154
Chováš se jako hovado. Hoď se do klidu a mokrej hadr na hlavu. Kyanid do zradla bys zasloužil ty spratku.
Jestli deda dela blbosti je tvoje de bilita nechat s nim psa bez dozoru takze nadavej max sobe.
Jinak nas jorksir bezne krad cokolady a ani po sežrání kila kvalitnich čokolád (byl u nas chvili a osatka s mlskama nebyla dost vysoko uklizena) se mu nestalo nic.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.19.154
Taky se muzes sbalit a odstěhovat a bydlet ve svym ze.
Někteří prarodiče si nedají říct. Ti moji by mi fenu taky nacpali kdečím a ještě by jim to přišlo vtipné. Ale nikdy, NIKDY by mě nenapadlo předvést to, co vy. Byla bych naštvaná, chápu, že domluvou s prarodiči to řešit nejde, protože si říct nedají, tak si holt musím psa víc hlídat já. Proberte se, chováte se příšerně - četla jsem váš příspěvek i název vlákna než ho admin upravil.
Ten pes, se maximálně poto, no... každej měl někdy v životě sranec, ten se přežene a jede se dál, no ježiš! Vždyť tofife je samej cukr a tuk, ani v tom není pořádně žádný kakao.
Jde o procento kakaa. Což je spíše v černých velmi drahých a kvalitních čokoládách. I v těch, co lidé považují za kvalitní, tak často moc kakaa není. :)
Teď psa sledovat a já osobně bych si vzala psa domů a chodila ho venčit, abych ho měla pod kontrolou, pokud není možné ho sledovat na zahradě.
Pokud víte, že má děda podobné excesy, tak je spolu nemůžete nechávat samotné.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Vždyť se vlastně vůbec nic nestalo. Obsah kakaa je v toffifee velmi nízký. Maximálně bude mít pes řídkou stolici z tuku, ale řekla bych, že ani to ne. V jednom balení toffifee je 15 bonbónů, což pro NO nic není.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Chováš se jako hovado. Hoď se do klidu a mokrej hadr na hlavu. Kyanid do zradla bys zasloužil ty spratku.
Jestli deda dela blbosti je tvoje de bilita nechat s nim psa bez dozoru takze nadavej max sobe.
Jinak nas jorksir bezne krad cokolady a ani po sežrání kila kvalitnich čokolád (byl u nas chvili a osatka s mlskama nebyla dost vysoko uklizena) se mu nestalo nic.
To jsem zas o něco přišla?
V tom původním příspěvku toho asi bylo mnohem víc...?
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.49.149
fikovnice
napsal(a):
To jsem zas o něco přišla?
V tom původním příspěvku toho asi bylo mnohem víc...?
Chtel dedovi hodit do jodla kyanid a castoval ho doooost hnusnymi vyrazy. Ale jakoze fest i na mě. A to si servitky neberu.
Dá Bůh, že se to někde v temném vlhkém koutku nepomnoží....
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Chtel dedovi hodit do jodla kyanid a castoval ho doooost hnusnymi vyrazy. Ale jakoze fest i na mě. A to si servitky neberu.
A ve finále byl vlastně jen hysterka, protože vzhledem k velikosti psa a množství čokolády v Tofifee se houby stalo.
Akorát jsem to tomu psovi záviděla, zrovna moje oblíbená bonboniéra .
GAELLE
napsal(a):
Náš pes sežral x kg vánočního cukroví plného kakaa a ořechů když si otevřel zamčený obyvák. Nestalo se mu vůbec nic ani se nepos*al a nepoblil.
Čokoládu jsme mu kupovali "psí"
Mam vetsi fenu, co uz v zivote ukradla a sezrala kde co - a byl by to fakt dlouhy seznam od antipasty s feferonkama - pres michana vajicka ke snidani i s panvickou - po cukrovi na vanocnim stromecku....
a ta ma zasadu, ze co schvati - to uz nikdy neda.
zadnou stranou
bude ji 8 a ja si nepamatuju, ze by mela nekdy i jen prujem
samotne Toffiffe by ji neuskodilo - ale me by to zkazilo den
Tak nečetla jsem neupravený původní dotaz, asi to muselo hustý podle následných reakcí....to mi přijde, že teda není úplně normální a doufám, že to je trolík a ne reál.
Ale co se týče podobných dotazů, kdy se majitel defakto hroutí z toho, co mu pes sežral...v tomto asi čokoláda vede....se tak nějak nedivím. Když si představím nějakého úzkostlivého začátečníka, který si vzpomene, že na internetu četl, že čokoláda je pro psy toxická, no tak se logicky bojí.
No a my "ostřílení" víme, že pokud pes nesežere opravdu hromadu čokolády, ale opravdu nějakou kvalitní, hodněprocentní (což v naší rodině nehrozí, tam se vyskytuje jen mléčná), tak je to spíš k naštvání na samu sebe, že jsem to před tím zlodějem lépe neuklidila.....
napsal(a):
Mam vetsi fenu, co uz v zivote ukradla a sezrala kde co - a byl by to fakt dlouhy seznam od antipasty s feferonkama - pres michana vajicka ke snidani i s panvickou - po cukrovi na vanocnim stromecku....
a ta ma zasadu, ze co schvati - to uz nikdy neda.
zadnou stranou
bude ji 8 a ja si nepamatuju, ze by mela nekdy i jen prujem
..kdysi se nám z dřevěné komody ztrácely dřevěné úchyty na jejich šuplicich, pak jsme načapaly dcerřinýho fleta, který si je zručně vyšrouboval a spolknout....ten pes sežral kde co a nikdy nic.....
Můj pes toho za 7 let sežral fakt spousty, bonboniéru, cukřenku - tedy cukr z ní, kostku másla, přepálený olej z pánve a už ani nevím, co všechno ještě. Po ničem z toho se ani nepo..... Což mi hlava nebrala . No a vydařeným kouskem bylo kakao, opravdu 100% kakao, a to teda rozhodilo i mě... Nebylo mu nic ani po tom kakau, zkoušeli jsme na radu veta vyvolat zvracení, což se nepovedlo, tak jsme dali alespoň černé uhlí a psa pozorovali, byl ok. Jen paranoidní panička viděla, jak je divný, unavený - což bylo ale v tu hodinu u něj prostě normální .
No a pak má na kontě spoustu věcí, které ani nejsou určené k jídlu - špejle, několik igeliťáků, nafukovací balonky, špendlík - což už bylo teda hlavně o štěstí, ale naštěstí i tohle všechno ze psa bez problémů vyšlo....
Čímž nechci říkat, že pokud pes něco z tohohle sežere, tak je to v pohodě . U nás to v pohodě bylo, ale dle mě je to fakt někdy i o štěstí. Psa velikosti NO asi Tofifee nezabije, ale zas bych řekla, že je x psů, kterým to neudělá vůbec nic, a pak bude x psů, které po tom klidně můžou mít pěkné zažívací problémy a dobře jim nebude. Ale pokud se ptá někdo, pro koho je i na obtíž zjistit jestli má pes průjem nebo zvrací kvůli tomu, že je na velké zahradě, no tak to je pak těžké.... A přikláním se k tomu, že je tu příspěvek spíš na rozpoutání diskuze, ale zas kdo ví, já už se nedivím ničemu .
Sára...mistr zloděj...měla průjem jednou, když vyslupala plnou pánev oleje, na kterém jsme smažili řízky a já jí bezprizorně nechala na kamnech, že pak olej sleju.
Současní psi zloději nejsou, což je pro nás po éře afgána a Sáry opravdu divné. Jakože si můžu nechat kdekolv hrnek s jakýmkoliv nápojem a nikdo mi to nevypije, že si můžu na stolečku v obýváku odložit talíř s jídlem a jít si třeba pro pití a nikdo mi to nesní.....ale nic není tak růžové.
Mates zloděj je, ale nekrade jídlo, krade polštáře a odnáší na zahradu. Vždycky mě ukolébá...dlouho nic nevezme, ale jakmile si řeknu "on už je velkej, už to nedělá" a moje obezřetnost poleví, tak mám zase všechny polštářky z obýváku na dvorku.
Teď aktuálně se pustil do mého polštáře v ložnici....ukousal mu růžek, naštěstí to odneslo jenom povlečení. To jsem si říkala, že to je vyjímka, že se tam mordovali s Ginou v posteli a že ho to nějak zaujalo...no tak prd velebnosti, předvčírem ukousaný druhý růžek...no tak jsem včera ráno tedy přikryla postel přehozem včetně toho polštáře, že když ho neuvidí......no a večer jsem polštář našla na schodech.
Dnes ráno jsem tudíž polštář vzala a uklidila do skříně a vypadá to, že to asi bude můj ranní rituál.
Ale tak třeba nám z toho nakonec vyroste.
Kamarádce boxer s vlčákem jednou sežrali zbytek sádla s marjánou z hrnce, když si vařila mast. Připálila to, nakázala manželovi, ať to vyhodí do konťáku i s hrncem, manžel to opřel "zatím" na zápraží, a za hodinu jel s vysmátýma psama na veterinu
Naštěstí se nic nestalo, bez následků, jen psi blili a pochopitelně byli zfetlí.
Kamarádka tu mast převařuje na třikrát a je fakt koncentrovaná...
napsal(a):
Kamarádce boxer s vlčákem jednou sežrali zbytek sádla s marjánou z hrnce, když si vařila mast. Připálila to, nakázala manželovi, ať to vyhodí do konťáku i s hrncem, manžel to opřel "zatím" na zápraží, a za hodinu jel s vysmátýma psama na veterinu
Naštěstí se nic nestalo, bez následků, jen psi blili a pochopitelně byli zfetlí.
Bych chtěla vidět výraz toho veterináře, když tam manžel nakráčel se sjetými psy. Jak to vlastně řešil?
napsal(a):
Já žiju v tom, že marihuana představuje pro psy obrovský problém.
Známé fena kdysi sežrala asi pět vajglů ze špeků, co nechali nějací výrostci pod balkonem na sídlišti. A málem na to umřela.
napsal(a):
Bych chtěla vidět výraz toho veterináře, když tam manžel nakráčel se sjetými psy. Jak to vlastně řešil?
Netuším, jak to řešil, z paměti nevylovím, zda mi to kámoška vůbec říkala. Zkusím zjistit.
Dasvo: jo, určitě je to obří problém a samozřejmě byli otrávení. Ale hádám, že vajgly budou horší než výtažek v sádle (i když ony ty rostliny byly asi i na dně, ale většina sádla už byla slitá, takže rostliny asi byly dost vylouhované). Stejně jako cigarety - vykouřit je něco jiného než pozřít. Vyprávím to vesele, páč psi jsou po těch letech dávno po smrti (a několik dalších generací psů), a dohromady se jim nakonec nic nestalo. Ale určitě v tu chvíli to byla hrozná situace a určitě se dá říct, že na to "málem umřeli". Ono kdyby nebyli dva a velcí, byl by příběh také trochu jiný, že.
bone.
XXX.XXX.6.118
Trickyvoo
napsal(a):
Jojo, kámoščin bígl mi sežral čokoládu, úplně se mi zatmělo před očima a ano, nebylo to starostí o toho psa. Ten mě teda dobře vytočil .
Dokonce jsem se s ním o druhou půlku poprala
"...kámoščin bígl mi sežral čokoládu, úplně se mi zatmělo před očima a ano, nebylo to starostí o toho psa...."
Dasvo
napsal(a):
Já žiju v tom, že marihuana představuje pro psy obrovský problém.
Známé fena kdysi sežrala asi pět vajglů ze špeků, co nechali nějací výrostci pod balkonem na sídlišti. A málem na to umřela.
Ono asi i záleží, jak moc je silná.
Na trhu je třeba i "skunk" - tam je THC a dalších kanabinoidů fakt hodně. A pak jsou jointy, kde je účinné látky málo...