Volní 2 BŠO kloučci ze Camberku

Prodám Bílého švýcarské ovčáka - Štěňátka budou řádně odčervená, očkována,...
25000 KčAdell_Sist
XXX.XXX.7.10
Dobrý den, prosím o radu. Může být švýcarský ovčák stravován granulemi carnilove, když obsahují 1% mrkve ? Bojím se žloutnutí srsti, ale myslím, že jedno procento je malé množství, ale raději bych chtěla vědět názor někoho, kdo má více zkušeností. :)
Mrkev je tam pod 1%, to bych vůbec neřešila. Ale vit.A je 20.000 IU, a to je pro celobílého psa celkem dost. Na žloutnutí má vliv i genetika, některý pes nezrezne nikdy, jiný snadno. Já měla fenu, která mi po granulích zrezla, změnila jsem je, ztratilo se to vcelku brzy. Většinu života potom byla na granulích s 12.000 IU a už se žloutnutí neopakovalo.
Uživatel s deaktivovaným účtem
" Ale vit.A je 20.000 IU, a to je pro celobílého psa celkem dost"
zlute zbarveni, kdyz uz neco - zpusobuje beta karoten, ne vitamin A
napsal(a):
" Ale vit.A je 20.000 IU, a to je pro celobílého psa celkem dost"
zlute zbarveni, kdyz uz neco - zpusobuje beta karoten, ne vitamin A
Noo ale betakaroten je přeci prekurzorem vitamínu A. Tedy kde je hodně vit. A, je předpoklad vysokého betakarotenu a obráceně, ne? Jestli to chápu špatně, pak se omlouvám. Ale betakaroten není zdaleka ve všech granulích uveden, zato vitA ano.
Osobní zkušenost jsem sdělila.
lenocka
napsal(a):
Noo ale betakaroten je přeci prekurzorem vitamínu A. Tedy kde je hodně vit. A, je předpoklad vysokého betakarotenu a obráceně, ne? Jestli to chápu špatně, pak se omlouvám. Ale betakaroten není zdaleka ve všech granulích uveden, zato vitA ano.
Osobní zkušenost jsem sdělila.
Tohle pisi vyrobci na svych strankach:
Adell_Sist
XXX.XXX.7.10
Děkuji vám za reakce