Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Adell_Sist

22.8.2022 19:13
Adell_Sist

XXX.XXX.7.10

Dobrý den, prosím o radu. Může být švýcarský ovčák stravován granulemi carnilove, když obsahují 1% mrkve ? Bojím se žloutnutí srsti, ale myslím, že jedno procento je malé množství, ale raději bych chtěla vědět názor někoho, kdo má více zkušeností. :)

23.8.2022 22:19
lenocka

XXX.XXX.43.54

Mrkev je tam pod 1%, to bych vůbec neřešila. Ale vit.A je 20.000 IU, a to je pro celobílého psa celkem dost. Na žloutnutí má vliv i genetika, některý pes nezrezne nikdy, jiný snadno. Já měla fenu, která mi po granulích zrezla, změnila jsem je, ztratilo se to vcelku brzy. Většinu života potom byla na granulích s 12.000 IU a už se žloutnutí neopakovalo.

Uživatel s deaktivovaným účtem

23.8.2022 22:46

" Ale vit.A je 20.000 IU, a to je pro celobílého psa celkem dost"

zlute zbarveni, kdyz uz neco - zpusobuje beta karoten, ne vitamin A

23.8.2022 22:52
lenocka

XXX.XXX.43.54

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
" Ale vit.A je 20.000 IU, a to je pro celobílého psa celkem dost"

zlute zbarveni, kdyz uz neco - zpusobuje beta karoten, ne vitamin A

Noo ale betakaroten je přeci prekurzorem vitamínu A. Tedy kde je hodně vit. A, je předpoklad vysokého betakarotenu a obráceně, ne? Jestli to chápu špatně, pak se omlouvám. Ale betakaroten není zdaleka ve všech granulích uveden, zato vitA ano.

Osobní zkušenost jsem sdělila.

23.8.2022 23:02

lenocka napsal(a):
Noo ale betakaroten je přeci prekurzorem vitamínu A. Tedy kde je hodně vit. A, je předpoklad vysokého betakarotenu a obráceně, ne? Jestli to chápu špatně, pak se omlouvám. Ale betakaroten není zdaleka ve všech granulích uveden, zato vitA ano.

Osobní zkušenost jsem sdělila.

Tohle pisi vyrobci na svych strankach:

23.8.2022 23:07
lenocka

XXX.XXX.43.54

Dobrý vědět. “Škoda”, že už granule téměř nekrmím 😆

Adell_Sist

26.8.2022 11:37
Adell_Sist

XXX.XXX.7.10

Děkuji vám za reakce

Přidejte reakci