Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.8.2022 14:04
Luciien

XXX.XXX.27.216

Poslední dobou řeším jen zdrav. problémy mým dvou "prcků". Ještě včera byl můj pes úplně v pohodě (retrívr téměř 5let) v noci se mi zdálo, že dost mlaská, což on tedy dělá, když ho pálí žáhá, ale obvykle mě zároven tahá ven na trávu, ted to bylo spíše z nervozity a pak jsem si všimla, že když skáče z postele, tak jemně zaknučí. Jinak chodí normálně, žádné kulhání, venku také. Ale při zvedání je jakoby opatrnější. Ted jsme byli venku, když na prvním schodišti sestupoval ze schodů, tak opět lehce zaknučel (jen na začátku) a pak v klidu seběhl dolů a ani nahoru neměl problém. Prohmatávala jsem ho, nohy, tlapky, slabiny ..na nic nereaguje, ale jakmile jsem se pak omylem dotkla kořene ocasu tak zaknucel a vycenil zuby, nevybavuji si, že by někdy předtím byl na to místo až takhle citlivý. Četla jsem něco o syndromu mrtvého ocasu, máte s tím někdo zkušenosti? Dle toho co píší, jde především o nastydnutí, můj pes se vody bojí, takže žádné venkovní koupání v horku nehrozí, takže netuším, kde by jinak k tomu přišel, zároven ale žádné problémy s chozením neměl a včera vůbec nic. Přijde mi, že ho má i více staženější, když jde ven, nebo někdo přijde, tak normálně vrtí ocáskem, ale on ho mívá běžně vztyčený a radostný a ted teda ne. Celkově mi dnes přijde neklidný, ale ne apatický. K vet bych samozřejmě šla, pokud se během dneška nezlepší i když to bude fyzicky náročné, další z jeho traumat. Co myslíte, zažili jste něco podobného? Může to být i třeba natažený sval?

Uživatel s deaktivovaným účtem

27.8.2022 18:57
Uživatel s deaktivovaným účtem

Nemůže to být od páteře?

27.8.2022 19:03
janaa

XXX.XXX.174.242

Mrtvý ocas může být z nastydnutí,ofouknutí,prochladnutí,nezmokl? Jinak citlivost kořene ocasu je typická,typické je i svěšení ocasu,pokud je nerv hodně chycený,tak s ocasem pes prakticky nehne. Léčba je jednoduchá,klid,teplo, pokud to psa opravdu bolí,tak nějaký klasický psí lék na bolest

Přidejte reakci

Přidat smajlík