Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.8.2022 15:54
Myskada25

XXX.XXX.40.193

Dobrý den, pořídili jsme si buldočka, má necelé 3 měsíce, takže se ho snažíme naučit na podložky, ale z čeho jsem docela rozčarovaná je to, že ty podložky hnedka prosáknou. Je to normální?

Uživatel s deaktivovaným účtem

29.8.2022 16:11

Myskada25 napsal(a):
Dobrý den, pořídili jsme si buldočka, má necelé 3 měsíce, takže se ho snažíme naučit na podložky, ale z čeho jsem docela rozčarovaná je to, že ty podložky hnedka prosáknou. Je to normální?

Začnu první. Normální hlavně není učit psa na podložku. Protože psi se venčí. Od slova venku.

29.8.2022 16:26

" podložky hnedka prosáknou"

jako že to vyteče na podlahu? v ploše?
tak to normální není

29.8.2022 17:27

Nebuďte čuňata, ono je to v tom bytě pak dost cítit. Normálnímu dospělému jedinci je proti srsti vykonávat potřebu doma, tak z něj to čuně nedělejte taky. Ono se vám pak může stát, že mu nějaká podložka bude šumák a přijde mu normální udělat louži kdekoliv a v lepším případě přihodí bobek.

29.8.2022 19:23

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Nebuďte čuňata, ono je to v tom bytě pak dost cítit. Normálnímu dospělému jedinci je proti srsti vykonávat potřebu doma, tak z něj to čuně nedělejte taky. Ono se vám pak může stát, že mu nějaká podložka bude šumák a přijde mu normální udělat louži kdekoliv a v lepším případě přihodí bobek.

Jenom podotek - prasata jsou velmi čistotná zvířata. Pokud mají možnost.

29.8.2022 19:30
eli22

XXX.XXX.181.79

Myskada25 napsal(a):

Ve třech měsících už mi štěňata docela dlouho vydržela. A opravdu na nich bylo vidět, že jim to není zrovna příjemné, když chudinky nevydrželi. A jak pak mazali ven na venčení.

29.8.2022 19:39
impact

XXX.XXX.34.206

Jenom podotek - prasata jsou velmi čistotná zvířata. Pokud mají možnost.

Pes taky.

Pokud má možnost.

29.8.2022 19:40
impact

XXX.XXX.34.206

Myskada25 napsal(a):

Normální je učit štěně čůrat venku.

Proč to neděláte?

30.8.2022 00:00
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Myskada25 napsal(a):

Prosáknout by asi neměly. Jinak tříměsíční štěně se už snadno naučí čůrat venku. Je to zbytečná práce učit psa čůrat doma, i když na podložku, lepší je ho to učit rovnou venku. Pak ti, co ho učí na tu podložku, řeší, že jim pes čůrá doma. Dovedete si představit velikost podložky třeba pro dogu?

5.9.2022 21:23
Werissa

XXX.XXX.58.45

Pokud byste měla malé štěně, tak s podložkami souhlasím. Štěně dlouho bez vyčůrání nevydrží a pokud není neustále venku tak se prostě stane. Ovšem u takto starého štěněte bych toho již nechala.
Jinak podložka by nejspíš prosakovat neměla.

22.9.2022 08:25
Myskada25

XXX.XXX.34.199

Ven samozřejmě chodíme, vyčůrá se a vykaká se venku, ale přijdeme domů a neuběhne ani 10 minut a jde znovu čůrat na podložku.

22.9.2022 09:44

Jestli máte pocit, že štěně nevydrží tak dlouho, jak by mělo, jestli pije víc, než se vám zdá v pořádku, atd. - šup na veterinu a vyšetřit.

22.9.2022 09:54
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Začnu první. Normální hlavně není učit psa na podložku. Protože psi se venčí. Od slova venku.

Vzala jste mi to doslova z huby. Co to kurnik je za trend učit psa konat potřebu vevnitř? Se všema štěňatama jsem vždycky lítala ven, bez ohledu na roční období, kdy k nám přišli. Halt nová doba. A za půl roku bude tatáž osoba psát jak je zoufalá, že jejich pes jim doma čůrá a ne a ne ho to odnaučit a že už vyzkoušela všechno. Ne... nevyzkoušela, nevyzkoušela totiž učit ho rovnou venčit se venku .

22.9.2022 13:26

Myskada25 napsal(a):
Ven samozřejmě chodíme, vyčůrá se a vykaká se venku, ale přijdeme domů a neuběhne ani 10 minut a jde znovu čůrat na podložku.

Protože jste ho naučila, že doma může. Viz výše. Podložku vyhodit.

22.9.2022 13:33

Protože jste ho naučila, že doma může. Viz výše. Podložku vyhodit.

Ne nutně. Štěně v necelých třech měsících je za určitých okolností opravdu jak průtokáč. (Čímž samozřejmě neříkám, že má močit doma.)

22.9.2022 14:30

měla jsem strach, jak naučím čistotnost první naše zimní štěně... A kupodivu důslednost a opravdu četnost se vyplatila a sníh a mráz nebyl překážkou. Yoda byl brzy 100% čistotný. Stejně jako jeho letní předchůdci... Docela by mě zajímalo, jak by vypadalo učení Yody doma na plínku... už na dvou měsících uměl vytvořit velelouži - vždyť měl hodně přes deset kilo.

Přidejte reakci

Přidat smajlík