Bílý švýcarské ovčák s PP

Prodám Bílého švýcarské ovčáka - Nabízím k rezervaci krátkosrstou fenku, kr...
DohodouBambas
XXX.XXX.112.245
Zdravíčko. Poprosila bych o Vaše zkušenosti/zážitky s tímto úžasným plemenem. Rozhodla jsem se pro BŠO pro jejich citlivost, jemnost a tvárnost. No a jak postupně moje štěndo roste a potkáváme jiné bělouše, dost často lidé říkají, že jejich bělouši tak nějak poslouchali pořád stejně. Myslím co se týče puberty, že snad ani rozdíl nepoznali. Jelikož dle různých informací mají svycaraci,, dospívat " později, říkám si, že buďto puberta bude delší, nebo nastoupí později, ale pevně věřím že u nás vůbec:) Každopádně sem s Vašimi postřehy a zážitky a přeji krásný den.
Zdravím, BŠO mám druhou v pořadí a ano, na mém malém vzorku potvrzuji. Ač jsou obě feny každá úplně jiná, tohle mají společné: zcela minimální příznaky puberty. Že by dospívali později, než jiná písmena obdobné velikosti a typu, to bych asi neřekla.
Přeji hezké zážitky a ať jste té puberty ušetřeni :)
Naši mají v pořadí druhou BŠO (předtím ovčáky) a první zlatíčko, od malička hrozně jemná a citlivá. Druhá od štěněte hrozný ras, prudká, do všeho šla po hlavě a brutálně kousala do nohou - pásla. Nicméně kolem toho roku se strašně zklidnila a v pubertě se pak chovala mnohem lépe, než ve štěněcím období
Takže na našem mikro vzorku musím říct, že puberta je s prstem v nose. Oproti NO, kteří v určitou dobu ohluchli a na čas se chovali jak z pomocné školy
Náš trochu ohluchnul kolem osmýho měsíce, kousavá piraňa to je odmala a to se nemění, jen má teď větší sílu stisku Jinak to je zlatíčko poslušný.
Bambas
XXX.XXX.16.145
Jejda no to jste mě potěšili a potvrdili vlastně to co se o nich říká. Ta naše samozřejmě taky ještě kouše, ale nikdy ne moc nebo do nohou (zatím nevím xD ) přijde mi právě poměrně klidná:) má denně dvě prochajdy a když zrovna nespí, nejí, nekouše kostičku tak si hraje buď se mnou nebo s otcovo/sestřinym štěndem z dolního patra, pár minut blbin jako sedni, lehni, pac, druhou, touch atd. Taky mi přijde strašně roztomilý jak si občas něco snaží zahrabat čumáčkem. Třeba zbytek susenyho ucha jsme minule našli v koši na prádlo 😂 akorát čouhala ven půlka..no asi aby to pak lépe našla. Na začátku se bála psů, no stačilo asi třikrát se k těm cizím psům mít (po svolení páníčků) pomazlit je a od tý doby si prohraje s každým který je ochotným:) jo a ještě mě přijde vtipné to že občas štěká na neznámý věci. Takže tuhle se zastavila a začala štěkat na kámen. No tak jsme kámen poplacali a dobrý. Balík sena to samý. A naposledy jsme takhle hladili choroš aby věděla že na nás nezaútočí . No jsou to pusinky:) Děkuju za příspěvky a klidně pište cokoliv dalšího:)
Bambas
XXX.XXX.16.145
MiraBSO
XXX.XXX.120.63
Zdravim,
akorat me to privedlo ke stejnemu tematu-puberta.Jedine tou si aktualne vysvetluji,ze z niceho nic mi v 15 ti mesicich zacal pes bejt extremne precitlively,nemuzu na nej mluvit jinym nez veselym tonem,jinak se uplne rozhodi a nefunguje...Nebo se z normalni vesele hry bez sebemensiho znatelneho duvodu zastavi,je rozhozeny,nechce jit,nechce pamlsky a je uplne prejety...Abych rekl pravdu,tak jen nechapu,co se to s nim deje,dam si ho na voditko a to si pro nej musim dojit zpatky,protoze stoji jako socha a nechce se hnout...a jen pro doplneni,slape normalne standardne jak hodinky,absolutni poslusnost,furt bez voditka,nemusim na nej zvysit hlas,proste skvelej pes,kontaktni vesel....a najednou se z niceho nic zasekne,stoji,kouka a nejni schopnej ani prijit,ani na pamlsek,na hru na nic...zacal tohle delat cca pred mesicem,do ty doby se to nestalo nikdy...tak snad puberta:-)
Uživatel s deaktivovaným účtem
Napadá mě epilepsie... jestli fakt v tu chvíli nevnímá. Ale nevím, jestli u psů může mít také tyto projevy. Znalejší poradí.
jako také mne při tom popisu napadl zdravotní problém....
tohle bych taky uplne na pubertu nesvadela...
zacal pes bejt extremne precitlively,nemuzu na nej mluvit jinym nez veselym tonem,jinak se uplne rozhodi a nefunguje.
jen tohle neni ani zdravotni problem
"je rozhozeny,nechce jit,nechce pamlsky a je uplne prejety.."
ale tohle může
jsou to jenom písmenka, nemusí realitu popisovat přesně
ale bylo by dobré vzít i to zdraví v úvahu
Klidně to "pubertou" být může, někdy se říká, že v tomhle období může přijít poslední "období strachu". A u citlivých jedinců, což běluhy bývá, je to dost možné. Důležité je být psovi oporou, nedělat nic nového,dělat to,v čem si je pes jistý,a co už umí, nepříjemnou situací ho v klidu provést
období strachu v 15ti mesicich?
janaa
napsal(a):
Ano,souvisí právě s dospíváním a hormony
Souhlasím, taky jsem zažila, pes vyrovnaný, do té doby nic neřešící a pak bylo chvíli období, kdy předvedl velmi zajímavou reakci třeba na takovou tu výstražnou pásku u výkopu, kterážto se třepotala ve větru. Městský pes zvyklý na tyhle věci běžně. A přesně jak říkáte, prošli jsme tou situací a i tím krátkým obdobím a pink, už zas nic neřešil. Obdobné časové období, obdobné reakce, obdobný věk sousedky pes o pár let později.
MiraBS
XXX.XXX.25.195
Dobry den,
diky moc za reakce,prave je v obdobi hornonalni nabuzenosti.Z toho,jak ho znam,tak to je ciste z niceho nic nejaka forma strachu uplne bez duvodu...zda se mi prave,ze to je ciste psychika,kdy si najednou vylozi vsechno jinak,nez obvykle..Zatim bych to na epilepsii nevidel,nema zachvaty,netrese se...vypada prave jak "trouba" kterymu uletely vcely...A jen pripominam,ze je to normalne skvelej, vyrovnanej a spolehlivej pes,kterymu se da ve vsem verit,naprosta parada...tygle reakce jsou prave uplne najednou mimo misu:-).Tak se jen zasmeju,dojdu pro nej,v klidu si ho dam na voditko,stoji jak socha a kouka s ocima na vrch hlavy a jdeme v klidu dal,povidam si s nim,necham si ho prozit tenhle vykyv,nic vic po mem radsi nechci:-)
MiraBS
napsal(a):
Dobry den,
diky moc za reakce,prave je v obdobi hornonalni nabuzenosti.Z toho,jak ho znam,tak to je ciste z niceho nic nejaka forma strachu uplne bez duvodu...zda se mi prave,ze to je ciste psychika,kdy si najednou vylozi vsechno jinak,nez obvykle..Zatim bych to na epilepsii nevidel,nema zachvaty,netrese se...vypada prave jak "trouba" kterymu uletely vcely...A jen pripominam,ze je to normalne skvelej, vyrovnanej a spolehlivej pes,kterymu se da ve vsem verit,naprosta parada...tygle reakce jsou prave uplne najednou mimo misu:-).Tak se jen zasmeju,dojdu pro nej,v klidu si ho dam na voditko,stoji jak socha a kouka s ocima na vrch hlavy a jdeme v klidu dal,povidam si s nim,necham si ho prozit tenhle vykyv,nic vic po mem radsi nechci:-)
Za mě to děláte dobře.