Nový domov pro shelby

Z nutných rodinných důvodů bychom rádi našli nový domov pro naši Shelby, zd...
amstafron
XXX.XXX.35.25
Můžete mi, prosím, někdo poradit, jak odnaučit psa stát za mnou? Nevím, proč to začal dělat, protože předtím to nikdy nedělal a to má přes 4,5 roku. Přijde úplně potichu, ani o něm nevím a stoupne si těsně za mne, takže kolikrát ani nevím, jak dlouho tam stojí. Když se otočím a chci odejít, tak přes něj občas přepadnu. Jinak se chová jako vždy předtím, žádné potíže na něm nepozoruji. Změna u nás také žádná nenastala.
Nemůže to být prostě jen "zábava"? Moje předchozí útulkajda přesně takhle dělávala neviditelnýho psa, prostě si za mě stoupla a bavila se tím, že ji nemůžu najít - i se točila stejně jako já, takže odhalit ji "nebylo snadný" i když jsem pak už věděla, že ji mám někde za sebou, ale ona můj pohyb přesně kopírovala :D
Uživatel s deaktivovaným účtem
"Když se otočím a chci odejít, tak přes něj občas přepadnu"
tydle psi jsou prostě nejlepší :-) u nás doma se tomu smějem, neodnaučujem
(ale můžete zkusit oslovit, určitě se o mm pohne)
napsal(a):
Jo možná než se otočí, tak říct "kdepak tě mám" a pes se pohne. Mně Malina leží u linky, když vařím, v takovém místě, že jí musím pořád překračovat, nebo stojím pak překročená a mezi nohama ona leží a když je to dýl, tak mám někdy z toho i namožená stehna . No ale nevadí mi to, přijde mi to roztomilý
napsal(a):
A přesně z toho důvodu je výhoda velkej bytelnej pes...když to panička neubalancuje a o psa se přerazí, tak ale nehrozí, že přerazí popř. rozmáčkne psa.
Když si představím, jak zakopávám o čivavu ....no klobouk dolu, to je odvaha pořídit si takhle křehký zviřátko.
amstafron
XXX.XXX.35.25
On chvíli leží v pokoji, chvíli u mne v kuchyni v pelíšku. Pak v nestřeženém okamžiku mi stojí za zády a vypadá, že o něčem hluboce přemýšlí. Postřehnu ho ale až na poslední chvíli a to převážně, když nesu něco horkého. Převážně za mnou přijde tak, že ho vidím, vrtí ocasem a doslova celým tělem, přitom mi něco nese a chce za to odměnu. Takže u toho, co začal dělat, mám strach, že mu někdy nechtíc ublížím. Zatím jsem mu jen šlápla na packu a narazila ho kolenem. Já sama jsem už několikrát mohla mít rozbitou hlavu, jak jsem padala. O naražených rukou ani nemluvím. On po takovém incidentu vždy za mnou naběhne a chce mne ošetřovat, což obvykle končí tím, že mi ještě vrazí hlavou do čela. Já pak sedím na zemi, pes kolem mne vesele pobíhá a já mám slzy v očích.
amstafron
napsal(a):
On chvíli leží v pokoji, chvíli u mne v kuchyni v pelíšku. Pak v nestřeženém okamžiku mi stojí za zády a vypadá, že o něčem hluboce přemýšlí. Postřehnu ho ale až na poslední chvíli a to převážně, když nesu něco horkého. Převážně za mnou přijde tak, že ho vidím, vrtí ocasem a doslova celým tělem, přitom mi něco nese a chce za to odměnu. Takže u toho, co začal dělat, mám strach, že mu někdy nechtíc ublížím. Zatím jsem mu jen šlápla na packu a narazila ho kolenem. Já sama jsem už několikrát mohla mít rozbitou hlavu, jak jsem padala. O naražených rukou ani nemluvím. On po takovém incidentu vždy za mnou naběhne a chce mne ošetřovat, což obvykle končí tím, že mi ještě vrazí hlavou do čela. Já pak sedím na zemi, pes kolem mne vesele pobíhá a já mám slzy v očích.
Já se u černého kocoura naučila doslova šoupat nohama. Když se v noci probudím a potřebuji si odskočit, nerozsvěcím, na WC a zpět dojdu po paměti a poslepu. Ale o kocoura bych zakopnout mohla.
napsal(a):
Já se u černého kocoura naučila doslova šoupat nohama. Když se v noci probudím a potřebuji si odskočit, nerozsvěcím, na WC a zpět dojdu po paměti a poslepu. Ale o kocoura bych zakopnout mohla.
takhle mě černé kotě Baruška naučila chodit s baterkou, protože měla zvyk sebou plácnout kdekoliv v prostoru, zejména fajn to bylo na tmavě šedé podlaze před wc....zašlápnutí by, obávám se nedala
to, co popisuje zadavatelka, mi dělaly kočky, v čísle množném, původní garda
takže za mě - míček je na straně zadavatelky - ona musí být opatrná, ona se musí podívat, než kamkoliv vykročí. Jako stane se jednou, podruhé, ale potřetí to už je moje blbost a moje vina. To za prvé.
A za druhé, samozřejmě je možné psa trpělivě a vytrvale odesílat na místo, ale spíš ho učit se stavět ne za, ale vedle - bude vidět a zároveň bude uspokojen blízkostí člověka (neboli nebude od něj odehnán na nějaké "místo" pryč)
Trickyvoo
napsal(a):
Jo možná než se otočí, tak říct "kdepak tě mám" a pes se pohne. Mně Malina leží u linky, když vařím, v takovém místě, že jí musím pořád překračovat, nebo stojím pak překročená a mezi nohama ona leží a když je to dýl, tak mám někdy z toho i namožená stehna . No ale nevadí mi to, přijde mi to roztomilý
Roztomilé vám to přijde jen do chvíle, než ji opaříte a sebe s ní ( viz marcelamax). Když vařím zásadně se mi tam nesmí motat a lehat.
Ale já jsem černá kronika a třeba máte kamna někde jinde.
Po tech letech, co bydli psi doma - tak nejak automaticky ocekavam, ze nekde muzou byt.kdekoliv.
Podivam se, nez udelam krok.
A jak odnaucit? Me nebavi psy povelovat doma.
Takze ja bych volila napr. detskou zabranu do dveri kuchyne, kdyz to jde - pokud by vazne hrozilo nebezpeci urazu - obou.
Jinak - koukat, no....
amstafron
napsal(a):
Co Vy víte? Třeba fakt hluboce přemýšlí...
amstafron
XXX.XXX.35.25
A za mými zády se tak dobře přemýšlí...
napsal(a):
Roztomilé vám to přijde jen do chvíle, než ji opaříte a sebe s ní ( viz marcelamax). Když vařím zásadně se mi tam nesmí motat a lehat.
Ale já jsem černá kronika a třeba máte kamna někde jinde.
Když jdu s horkou vodou do dřezu, tak tam v drtivé většině není a když je, tak jí pošlu pryč. Řeknu "tak Malino, šup uhni" a ona se zvedne a kousek ustoupí. Vzhledem k tomu, že jsem poměrně nedávno měla malé dítě, tak zatím mám dost naučené v okamžiku, kdy by mohlo dojít k úrazu opařením, dívat se pod nohy a kolem sebe. Nezřídka mi tam stáli dva senioři, malé dítě a motal se tam pes, takže jeden ležící pes je prostě docela pohoda.