Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

amstafron

2.9.2022 13:48
amstafron

XXX.XXX.35.25

Můžete mi, prosím, někdo poradit, jak odnaučit psa stát za mnou? Nevím, proč to začal dělat, protože předtím to nikdy nedělal a to má přes 4,5 roku. Přijde úplně potichu, ani o něm nevím a stoupne si těsně za mne, takže kolikrát ani nevím, jak dlouho tam stojí. Když se otočím a chci odejít, tak přes něj občas přepadnu. Jinak se chová jako vždy předtím, žádné potíže na něm nepozoruji. Změna u nás také žádná nenastala.

2.9.2022 13:51
Atheira

XXX.XXX.209.8

A s váma je všechno v pořádku, psychicky i fyzicky?
S ním je taky vše v pořádku, nemůže mít nějaký zdravotní problém?

2.9.2022 14:50
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Nemůže to být prostě jen "zábava"? Moje předchozí útulkajda přesně takhle dělávala neviditelnýho psa, prostě si za mě stoupla a bavila se tím, že ji nemůžu najít - i se točila stejně jako já, takže odhalit ji "nebylo snadný" i když jsem pak už věděla, že ji mám někde za sebou, ale ona můj pohyb přesně kopírovala :D

2.9.2022 15:48
fikovnice

XXX.XXX.132.252

Floky toto také dělával. Plus chodil za tmy zásadně na chalupě za mnou (hrdina!!! ) a občas mě čumákem zezadu popostrčil do zadele nebo mi hlavou najel mezi nohy a takové podobné "srandičky" prováděl. Vysvětlovali jsme si to tím, že byl fakt poněkud strašpytel a takovej mazánek.

Uživatel s deaktivovaným účtem

2.9.2022 16:33

"Když se otočím a chci odejít, tak přes něj občas přepadnu"
tydle psi jsou prostě nejlepší :-) u nás doma se tomu smějem, neodnaučujem
(ale můžete zkusit oslovit, určitě se o mm pohne)

2.9.2022 19:02
Trickyvoo

XXX.XXX.166.99

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):

Jo možná než se otočí, tak říct "kdepak tě mám" a pes se pohne. Mně Malina leží u linky, když vařím, v takovém místě, že jí musím pořád překračovat, nebo stojím pak překročená a mezi nohama ona leží a když je to dýl, tak mám někdy z toho i namožená stehna . No ale nevadí mi to, přijde mi to roztomilý

2.9.2022 21:31

A přesně z toho důvodu je výhoda velkej bytelnej pes...když to panička neubalancuje a o psa se přerazí, tak ale nehrozí, že přerazí popř. rozmáčkne psa.
Když si představím, jak zakopávám o čivavu ....no klobouk dolu, to je odvaha pořídit si takhle křehký zviřátko.

amstafron

3.9.2022 05:58
amstafron

XXX.XXX.35.25

On chvíli leží v pokoji, chvíli u mne v kuchyni v pelíšku. Pak v nestřeženém okamžiku mi stojí za zády a vypadá, že o něčem hluboce přemýšlí. Postřehnu ho ale až na poslední chvíli a to převážně, když nesu něco horkého. Převážně za mnou přijde tak, že ho vidím, vrtí ocasem a doslova celým tělem, přitom mi něco nese a chce za to odměnu. Takže u toho, co začal dělat, mám strach, že mu někdy nechtíc ublížím. Zatím jsem mu jen šlápla na packu a narazila ho kolenem. Já sama jsem už několikrát mohla mít rozbitou hlavu, jak jsem padala. O naražených rukou ani nemluvím. On po takovém incidentu vždy za mnou naběhne a chce mne ošetřovat, což obvykle končí tím, že mi ještě vrazí hlavou do čela. Já pak sedím na zemi, pes kolem mne vesele pobíhá a já mám slzy v očích.

3.9.2022 08:36

amstafron napsal(a):
On chvíli leží v pokoji, chvíli u mne v kuchyni v pelíšku. Pak v nestřeženém okamžiku mi stojí za zády a vypadá, že o něčem hluboce přemýšlí. Postřehnu ho ale až na poslední chvíli a to převážně, když nesu něco horkého. Převážně za mnou přijde tak, že ho vidím, vrtí ocasem a doslova celým tělem, přitom mi něco nese a chce za to odměnu. Takže u toho, co začal dělat, mám strach, že mu někdy nechtíc ublížím. Zatím jsem mu jen šlápla na packu a narazila ho kolenem. Já sama jsem už několikrát mohla mít rozbitou hlavu, jak jsem padala. O naražených rukou ani nemluvím. On po takovém incidentu vždy za mnou naběhne a chce mne ošetřovat, což obvykle končí tím, že mi ještě vrazí hlavou do čela. Já pak sedím na zemi, pes kolem mne vesele pobíhá a já mám slzy v očích.

Já se u černého kocoura naučila doslova šoupat nohama. Když se v noci probudím a potřebuji si odskočit, nerozsvěcím, na WC a zpět dojdu po paměti a poslepu. Ale o kocoura bych zakopnout mohla.

3.9.2022 08:50

Já se u černého kocoura naučila doslova šoupat nohama. Když se v noci probudím a potřebuji si odskočit, nerozsvěcím, na WC a zpět dojdu po paměti a poslepu. Ale o kocoura bych zakopnout mohla.

takhle mě černé kotě Baruška naučila chodit s baterkou, protože měla zvyk sebou plácnout kdekoliv v prostoru, zejména fajn to bylo na tmavě šedé podlaze před wc....zašlápnutí by, obávám se nedala

to, co popisuje zadavatelka, mi dělaly kočky, v čísle množném, původní garda
takže za mě - míček je na straně zadavatelky - ona musí být opatrná, ona se musí podívat, než kamkoliv vykročí. Jako stane se jednou, podruhé, ale potřetí to už je moje blbost a moje vina. To za prvé.
A za druhé, samozřejmě je možné psa trpělivě a vytrvale odesílat na místo, ale spíš ho učit se stavět ne za, ale vedle - bude vidět a zároveň bude uspokojen blízkostí člověka (neboli nebude od něj odehnán na nějaké "místo" pryč)

3.9.2022 11:46

Trickyvoo napsal(a):
Jo možná než se otočí, tak říct "kdepak tě mám" a pes se pohne. Mně Malina leží u linky, když vařím, v takovém místě, že jí musím pořád překračovat, nebo stojím pak překročená a mezi nohama ona leží a když je to dýl, tak mám někdy z toho i namožená stehna . No ale nevadí mi to, přijde mi to roztomilý

Roztomilé vám to přijde jen do chvíle, než ji opaříte a sebe s ní ( viz marcelamax). Když vařím zásadně se mi tam nesmí motat a lehat.
Ale já jsem černá kronika a třeba máte kamna někde jinde.

3.9.2022 12:15

Po tech letech, co bydli psi doma - tak nejak automaticky ocekavam, ze nekde muzou byt.kdekoliv.
Podivam se, nez udelam krok.

A jak odnaucit? Me nebavi psy povelovat doma.
Takze ja bych volila napr. detskou zabranu do dveri kuchyne, kdyz to jde - pokud by vazne hrozilo nebezpeci urazu - obou.
Jinak - koukat, no....

3.9.2022 16:46
fikovnice

XXX.XXX.133.214

amstafron napsal(a):

Co Vy víte? Třeba fakt hluboce přemýšlí...

amstafron

3.9.2022 17:46
amstafron

XXX.XXX.35.25

A za mými zády se tak dobře přemýšlí...

3.9.2022 17:50
fikovnice

XXX.XXX.133.214

amstafron napsal(a):
A za mými zády se tak dobře přemýšlí...

3.9.2022 21:50
Trickyvoo

XXX.XXX.210.83

Roztomilé vám to přijde jen do chvíle, než ji opaříte a sebe s ní ( viz marcelamax). Když vařím zásadně se mi tam nesmí motat a lehat.
Ale já jsem černá kronika a třeba máte kamna někde jinde.

Když jdu s horkou vodou do dřezu, tak tam v drtivé většině není a když je, tak jí pošlu pryč. Řeknu "tak Malino, šup uhni" a ona se zvedne a kousek ustoupí. Vzhledem k tomu, že jsem poměrně nedávno měla malé dítě, tak zatím mám dost naučené v okamžiku, kdy by mohlo dojít k úrazu opařením, dívat se pod nohy a kolem sebe. Nezřídka mi tam stáli dva senioři, malé dítě a motal se tam pes, takže jeden ležící pes je prostě docela pohoda.

Přidejte reakci

Přidat smajlík