Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.9.2022 17:20
Kleisy

XXX.XXX.97.185

Pěkný den, mám roční fenu staforda, která miluje vodu a tak k ni občas chodíme, líbí se mi na stafordech vyrysovane svaly a tak jsem chtěla spojit zábavné s užitečným a pomocí vody ji vytvořila svalnatou postavu.
Přítel s ní chodí občas běhat, ale já na to nejsem. Chodíme spolu na louku, kde si běhá, hazíme aporty atd. Má teď fit postavu, ale ráda bych ji vytvořila svaly a kondičku, zároveň ji zabavila a zdravě unavila.
Bohužel kvůli práce nemůžu chodit denně l vodě, jak často minimálně chodit k vodě, aby se svaly utvořily a do kdy k vodě chodit, aby ji nebyla zima?
Případně jaké praktiky využíváte vy?
Až bude starší, chtěla bych ji naučit tahat.

Katynka35

5.9.2022 17:34
Katynka35

XXX.XXX.203.208

Mohla by jste si vyhledat bull sporty. To bude na nasvalení lepší, než voda. Aspoň dle mého, tahání a tak

5.9.2022 18:11
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

Voda je na nasvalení super, a přirozenější než bull sporty (nic proti nim, děláme je taky)..., ale v létě se snažím využívat hlavně tu vodu.

Bohužel kvůli práce nemůžu chodit denně l vodě, jak často minimálně chodit k vodě, aby se svaly utvořily a do kdy k vodě chodit, aby ji nebyla zima?

Ono se asi úplně přesně nedá říct, jak často chodit k vodě . Za mě je na nasvalení super kondiční plavání, což znamená, že pes plave několik minut v kuse, pak má par minut pauzu a zase se opakuje plavání... Používám buď udici se střapcem (prut, na konci střapec a psi plavou za tím), nebo stojím sama ve vodě a házím hračku - pes to nosí a já mu to znovu házím aniž by vylezl z vody a přestal plavat. Začínali jsme pomalu na pár minutách a postupně přidávali. Nemusí to být denně, ale pokud si pes dá pár temp v rybníce 3krát do měsíce, tak to moc znát nebude. Ale nemusí to být jen o tom plavání, mám psa nasvaleného třeba i z chůze v postroji v sedáku, z tahání koloběžky, ale i z úplně obyčejného přirozeného lítání po louce... Prostě to tak nějak střídáme.

Tady třeba článek přímo k tomu plavání https://www.behejsepsem.cz/plavani-se-psem-udelejte-z-toho-soucast-treninku-2/

K tomu do kdy plavat - to je hrozně individuální... Mně psi dobrovolně lezou do vody až když je fakt teplo a voda prohřátá, a v tu dobu s tím plaváním taky začínám. No a v dobu, kdy už samy dobrovolně do vody nelezou, tak s tím zase přestávám . Za hračkou, střapcem atd. by mi skočili do vody klidně v zimě, takže tím se neřídím.

Asi bych moc nelpěla vyloženě na tom, jak utvořit svalnatou postavu.... Z mojí zkušenosti v tom hraje roli i genetika... a taky krmení.. A pak taky máte fenu mladičkou .

pepa-nos

8.9.2022 06:36
pepa-nos

XXX.XXX.225.131

osvalení psa je velice individuální. Jestliže jste viděla osvaleného Staforda, tak to asi nebyl přímo Staford, ale American bully, který je Stafordovi podobný. American bully je osvalený a mohutný pes a je mu to dáno geneticky.

Na Slovensku mi říkal jeden chovatel, že dávají psům pivovarské kvasnice, aby pes nabral svalovou hmotu a rychleji a lépe se osvalil. Počítejte ale s tím, že pes bude ve stáří jako koule, až svalstvo ochabne ( a u fenky by to bylo ještě markantnější po štěňatech).

Osobně si nemyslím, že není dobré dělat něco, co těm pejskům není úplně vlastní. Samozřejmě se osvalí, ale přirozeně, asi nemůžete očekávat, že z něj uděláte plaváním kulturistu. To by musel plavat hodně moc

8.9.2022 08:47
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

pepa-nos napsal(a):
osvalení psa je velice individuální. Jestliže jste viděla osvaleného Staforda, tak to asi nebyl přímo Staford, ale American bully, který je Stafordovi podobný. American bully je osvalený a mohutný pes a je mu to dáno geneticky.

Na Slovensku mi říkal jeden chovatel, že dávají psům pivovarské kvasnice, aby pes nabral svalovou hmotu a rychleji a lépe se osvalil. Počítejte ale s tím, že pes bude ve stáří jako koule, až svalstvo ochabne ( a u fenky by to bylo ještě markantnější po štěňatech).

Osobně si nemyslím, že není dobré dělat něco, co těm pejskům není úplně vlastní. Samozřejmě se osvalí, ale přirozeně, asi nemůžete očekávat, že z něj uděláte plaváním kulturistu. To by musel plavat hodně moc

Osvalení psa sice individuální je, ale normálně může být osvalený i AST nebo SBT . A nesouvisí to nijak s tím, jak moc je pes mohutný - jedna věc je silná kostra, druhá věc jsou svaly. I atletický pes spíše se slabou kostrou může být dobře osvalen - viz. někteří APBT... Nebo se podívejte třeba na "štíhlounké" ohaře, jak bývají nasvalení...To fakt není o tom, že čím mohutnější pes, tím více svalů.

Počítejte ale s tím, že pes bude ve stáří jako koule, až svalstvo ochabne ( a u fenky by to bylo ještě markantnější po štěňatech).

A tohle je taky úplná blbost .

Samozřejmě se osvalí, ale přirozeně, asi nemůžete očekávat, že z něj uděláte plaváním kulturistu. To by musel plavat hodně moc

A tak zrovna plavání patří k tomu přirozenějšímu , a opravdu tím pes nasvalí hoodně.

Uživatel s deaktivovaným účtem

8.9.2022 08:59
Uživatel s deaktivovaným účtem

Počítejte ale s tím, že pes bude ve stáří jako koule, až svalstvo ochabne ( a u fenky by to bylo ještě markantnější po štěňatech).

Toto je úplná blbost. Fena po štěňatech většinou zhubne a i když svalstvo trochu ochabne, zase to jde po ukončení laktace plaváním a běháním uvést do původního lepšího stavu. A vůbec není nutný plavat hodiny denně, ani každý den ne.

Přidejte reakci

Přidat smajlík